Gå til innhold

Oppskrifter på konfekt/julegodter


Gjest nextlife

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Gjest Gjest_Lina_*

Det samme gjelder sitronolje som med pepperminte.

Det finnes konfektoppskrifter med det også. Det er mange

som sier de ikke finner det, men det er også å finne på apoteket.

Off the topic, men et godt tips om du skulle komme over kofekt med sitronsmak.

Har du prøvd ingefær i marsipanen? 10% ingefær skal det være...Altså,har du 200 gram marsipan blir det 20 gram ingefær. Det meste skal være syltet/tørket ingefær og bittelitt frisk. Dypp det mørk sjokolade og du har en helt nydelig konfekt. Kjøpte det i Tyskland og dette skal jeg prøve hjemme. Det var nemlig (etter min mening) så godt at jeg ble inspirert til å lage det selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det samme gjelder sitronolje som med pepperminte.

Det finnes konfektoppskrifter med det også. Det er mange

som sier de ikke finner det, men det er også å finne på apoteket.

Off the topic, men et godt tips om du skulle komme over kofekt med sitronsmak.

Har du prøvd ingefær i marsipanen? 10% ingefær skal det være...Altså,har du 200 gram marsipan blir det 20 gram ingefær. Det meste skal være syltet/tørket ingefær og bittelitt frisk. Dypp det mørk sjokolade og du har en helt nydelig konfekt. Kjøpte det i Tyskland og dette skal jeg prøve hjemme. Det var nemlig (etter min mening) så godt at jeg ble inspirert til å lage det selv.

Tørket ingefær som fra en vanlig krydderpose / krydderglass? Høres ganske mye ut med 20 g om den stort dett er tørr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Lina_*

Nei, ikke tørket fra pose iallefall hvis det var det du tenkte på.

Syltet ingefær får man på plastpose sammen med nøttene ved fruktdisken i endel butikker. Hvis ikke har de fleste innvardrerburikker dette.

20 gram ingefær er kanskje litt vel mye selv om oppskriften sier det.

Noen liker sterkere og andre mindre...kanskje man må prøve seg fram?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ah, så mykje godt! Eg skal ta ein konfektlagedag om ikkje så lenge, har kjøpt inn glasskrukker til å ha det i. Men eg lurer på ein ting, kor får ein kjøpt cellofan?

cellofan får man ofte kjøpt i blomsterbutikkene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_mocca_*
Jeg har kjøpt cellofan på panduro:) Finnes sikkert på andre hobbybutikker og.

de har cellofan i mat butikker også,gjerne ved bakevarer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Monika_*
Disse MÅ jeg bare lage hvert år!

Baileys kuler

200 g marsipan masse

1/2 dl baileys

Mørk kokesjokolade

O'boy

FREMGANGSMÅTE:

Elt marsipan og baileys godt sammen. Evt smak til med mer likør. Trill ut kuler som glaseres i smeltet sjokolade. Trilles i sjokoladepulver mens de er fuktige.

Hvor lenge holder disse og skal de oppevares i kjøleskap. Disse skal jeg lage når jeg er ferdig med eksamen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det virkelig mye fristende!

Var det forresten noen som så de oppskriftene på konfekt som var i Dagbladet i går(søndag)? Jeg såg en som frista veldig, men jeg glemte igjen avisa på ei ferge! Den var med melkesjokolade og mørk sjokolade iallefall... Noen som kan hjelpe? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg leter etter en oppskrift på pistasj fugde.

Fant en oppskrift på disse i en dagbok i fjor, men kan ikke finne den igjen. Var med pistasj-nøtter og kondensert melk. Skikkelig gode! :)

Er det noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ah, så mykje godt! Eg skal ta ein konfektlagedag om ikkje så lenge, har kjøpt inn glasskrukker til å ha det i. Men eg lurer på ein ting, kor får ein kjøpt cellofan?

Binders :)

Måtte bare ha denne på mine innlegg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse?

Sjokoladeboller

6 dl havregryn

200 gram margarin

2 kopper sukker

2 ss vaniljesukker

2 ss sterk kaffe

2 ss kakao

Kokosmasse

Rør smør og sukker hvitt, og bland inn de andre ingrediensene (havregryn til slutt). Form til små kuler og rull i kokosmasse.

Det hender jeg dropper kaffen, litt avhengig av hva jeg har :)

Kan disse oppbevares og isåfall i hva og hvor lenge?

Har aldri laga fler enn at jeg har klart å spise de opp med en gang :lur:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...