Gå til innhold

Retningslinjer

Vi oppfordrer dere til å være høflige, vise god folkeskikk, og opptre som dere ville gjort i diskusjoner ansikt til ansikt. Regelpresiseringer finnes her.

Rapportere regelbrudd: Dersom du ser et innlegg du mener bryter med reglene, kan du ta kontakt med oss ved å bruke rapporteringsknappen, poste innlegg i Private forumhenvendelser, eller ved å poste et innlegg i Tilbakemeldinger og informasjon. Rapporter behandles innen 24 timer, så langt det lar seg gjøre. 

* Oppfordring til, tilretteleggelse for eller forherligelse av brudd på norsk lov. 
* Krenkende, hetsende, injurierende utsagn, samt trakassering eller trusler.
* Latterliggjøring.
* Brukerdebatt, brukerangrep eller brukerforfølgelse.
* Persondebatt eller personangrep.
* Spekulasjoner eller ryktespredning.
* Diskriminerende, nedsettende eller hatefullt innhold.
* Ensidig meningspåvirkning eller propaganda.
* Innhold Kvinneguiden ikke ønsker å assosieres med.
* Selvmordstanker, selvmords- og selvskadingsmetoder, samt tanker om spiseforstyrrelser.
* Helseskadelig råd og anbefalinger.
* Identifisering av privatpersoner.
* Spam eller tulleinnlegg.
* Kontaktannonser.
* Reklame eller annonsering for varer, tjenester og egne sosiale medier.
* Stemmesanking, innsamling eller utdeling av penger eller lignende.
* Datainnsamling, spørreundersøkelser, verving av intervjuobjekter eller lignende.
* Gjengivelse av tekst, bilder og annet innhold fra eksterne sider.
* Seksualisert innhold.
* Liberale holdninger til pedofili, eller på noen måte formidling av kontakt til pedofile/ websider med pedofilt innhold.
* Vi vurderer innleggene på eget grunnlag og kan unnta dem fra forumets øvrige regler ved mistanke om lovbrudd, trusler om lovbrudd eller fare for liv og helse.
* Det er ikke tillatt å signere som helsepersonell/ yrkestitler innenfor helsesektoren.
* Det er ikke tillatt å diskutere dosering av medisiner, kosttilskudd og lignende.
* Trådtitler skal være beskrivende.
* Innlegg skal være skrevet på bokmål, nynorsk, engelsk, dansk eller svensk.
* Avsporinger.
* Det er ikke lov å diskutere med seg selv, eller utgi seg for å være flere personer i en tråd.
* Tråder som passer bedre i et annet underforum kan bli flyttet.
* Egne retningslinjer kan være gjeldende for et spesifikt underforum.
* Tråder kan bli stengt.

 

Tilbakemeldinger til Kvinneguiden

Alle tilbakemeldinger til Kvinneguiden blir lest og vurdert. Kritikk av forumet er velkomment, men det forventes vanlig høflighet i dine tilbakemeldinger. Endelige beslutninger tas av et samlet moderatorteam og videre tilbakemeldinger på samme sak etter at moderatorteamet har gitt sitt svar kan bli slettet eller bli stående ubesvart. Ved avgitt svar om saken fra moderatorteamet, f.eks. med en markert løsning, er saken å anse som ferdigbehandlet og dermed kan ikke videre svar forventes. Hetsing og uthenging av moderatorer, administratorer, teamleder eller forumansvarlig kan føre til utestengning uten varsel.

Tilbakemeldinger og informasjon (tidligere kjent som Ris og ros)

Her vil moderatorteamet legge ut informasjon og nyheter om forumet, inkludert oppdatering om regelverk og underforum. Tekniske spørsmål stilles i dette underforumet. Tekniske spørsmål kan være saker som feilmeldinger, tekniske muligheter innen forumprogramvaren og problemer med sidevisninger, annonser eller annet. Generelle spørsmål om modereringspraksis kan også stilles i dette underforumet. Eksempler på dette kan være tilbakemeldinger på regelformuleringer eller ønsker om nye eller annerledes regler. Tilbakemeldinger som ikke er generelle, eller som angår spesifikke ryddinger eller brukere kan bli flyttet til Private forumhenvendelser.

Private forumhenvendelser

Her finnes tre ulike underforum hvor man kun har anledning til å se sine egne tråder.

Generelle henvendelser

Her kan du poste generelle spørsmål om forumet, tekniske spørsmål eller gi tilbakemeldinger til moderatorteamet privat. Hele moderatorteamet har mulighet til å lese innlegg her, og har anledning til å svare.

Spørsmål rundt bruker og moderering

Her kan du poste alle dine henvendelser som gjelder din bruker i forbindelse med rydding av regelbrudd, spørsmål om advarsler, PM eller liknende. Oppfordres til å bruke dette underforumet fremfor PM for å lettere få kontakt ved f.eks. sykdom eller fravær. Brukerdebatt eller gjengivelse av regelbrudd er ikke tillatt i åpent forum, derfor vil slike henvendelser kun besvares i private forumhenvendelser. Hele moderatorteamet har mulighet til å lese innlegg her, og har anledning til å svare.

Private henvendelser til administrator

Forespørsler om sletting av bruker eller endring av brukernavn kan gjøres her. Her kan du også sende inn klager på moderering utført av spesifikke moderatorer, eller på generelt grunnlag. Kun administrator vil kunne se innleggene postet i denne kategorien. Eventuelt på epost: [email protected]

Kontakt til Kvinneguiden ved utestengning

Kontakt oss-skjemaet nederst på forumet kan brukes av alle, også av brukere som er utestengt. Eventuelt kan følgende e-post brukes: [email protected]. Forumansvarlig behandler i første omgang disse henvendelsene. Klager på administrator eller teamleder gjøres gjennom "Kontakt oss" eller oppgitte e-post. Gjelder henvendelsen andre på moderatorteamet eller klage på forumansvarlig vil henvendelsen bli videresendt til rette vedkommende.

 

AnonymBruker-funksjonen

Vi ønsker å tilby brukerne våre muligheten til å kunne poste med skjult brukernavn enten det gjelder sensitive spørsmål eller ikke. Ved å hake av for "post som anonym" når du skal poste et innlegg, vil brukernavnet ditt bli skjult i akkurat dette innlegget. Du er selv ansvarlig for å hake av denne boksen, moderatorene har ikke mulighet til å anonymisere innlegg i etterkant. Moderatorene kan sjekke brukernavnet bak innlegg med regelbrudd. Denne handlingen blir logget i forumprogramvare

Det er ikke lov til å gå til angrep på noen fordi de skriver som anonyme brukere - dette regnes som brukerangrep.

 

Sletting

Moderatorteamet sletter normalt ikke innlegg på oppfordring, men kan gjøre unntak i særskilte tilfeller . Forespørsler om sletting må begrunnes, og vil bli vurdert av teamet i fellesskap. Innlegg postet under brukernavn kan redigeres.

 

Brukernavn, sletting av konto og utestengelse

Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere på bakgrunn av regelbrudd. Brukere som er utestengt fra forumet har ikke lov til å opprette nye brukerkontoer, eller på andre måter forsøke å omgå utestenging.

Brukernavn og profilbilde som bryter med reglene vil kunne bli slettet uten varsel. Hvis man med brukernavnet sitt signerer med yrkestitler innenfor helsesektoren vil innhold i tråder som omhandler eller gir råd om sykdom, medisinering, dosering og lignende ha lavere terskel for sletting.

Dersom man ønsker å endre brukernavn eller slette brukeren finnes det en klistret tråd for dette på underforumet Tilbakemeldinger til, og nyheter om forumet. Når brukeren slettes, blir innleggene stående som gjesteinnlegg der brukernavn står som Gjest Brukernavn, vi sletter ikke innlegg i tillegg.

Man kan endre brukernavn en gang i året. Ønsker man endring utover dette, må søknad med begrunnelse sendes til en administrator på forumet.

Ved inaktivitet over to år kan vi slette brukere uten varsel for å frigjøre brukernavn.

Brukere med aktive advarselspoeng kan ikke slette seg før disse har utløpt.

Moderatorteamet kan velge å gjøre unntak fra regelverket.

 

Signatur

Du må selv ha nødvendige rettigheter til innholdet i signaturfeltet og signaturens innhold omfattes også av forumets regelverk. Forstyrrende store signaturer kan bli fjernet. Signaturer som bryter med reglene vil kunne bli slettet uten varsel.

Lagring av personopplysninger - GDPR

Moderatorene modererer Kvinneguiden utfra det til enhver tid gjeldende regelverket. Vi har en legitim rett til å lagre data knyttet til brukere av vår plattform for å kunne drive reell moderering av forumet.

Dette innbefatter e-postadressen knyttet til kontoen, IP-adressene kontoen benytter, samt enhet man har logget inn med. Denne informasjonen har kun forumets administratorer tilgang til.

Videre vil moderatorene lagre regelbrudd som er fjernet på forumet og samle dem knyttet til en brukerprofil. Dette gjøres for å kunne utføre eventuelle sanksjoner som påminnelser, advarsler og utestengninger. Les mer om dette her.

Det er lagt inn en automatisk sletting av følgende:

- Alt lagret innhold bestående av regelbrudd som er fjernet fra forumet (og lagret på bruker) eldre enn tre år slettes permanent. Dette innebærer at vi kun vil lagre regelbrudd som er nyere enn tre år.

- IP-adresser eldre enn 56 uker (392 dager) slettes permanent.

- Koblingen mellom AnonymBruker og brukeren som skrev innlegget slettes permanent etter ett år.

- I tillegg slettes ulike kontohandlinger, som bytte av enhet eller at brukeren har endret visningsnavn etter tre måneder.

Dersom man ønsker innsyn i de lagrede regelbruddene, kan man kontakte forumansvarlig.

Kvinneguiden er på https, og har to-faktor-innlogging for moderatorer og administratorer.

Les mer om personvernsreglene til Klikk.no her.

 

Rettigheter

Kvinneguidens diskusjonsforum er tilgjengelig for alle. Brukerne er selv ansvarlige for innholdet de poster. Kvinneguiden kan ikke garantere riktigheten i innhold, dette er brukernes eget ansvar. Vi går ut fra at brukeren har de nødvendige rettigheter til innlegg som postes hos oss.

Når du skriver et innlegg på Kvinneguiden gir du samtidig Kvinneguiden rett til å bruke innlegg og spørsmål slik de måtte ønske - på alle måter og i alle media, uten vederlag. Kvinneguiden vil imidlertid ikke gjøre dette uten først å opplyse om dette til registrerte brukere, om det gjelder publisering andre steder enn kanalene til Klikk.no. Når det gjelder dagbøker er overnevnte regel ikke gjeldende.

Det er ikke tillatt for andre å bruke tekster hentet fra forumet uten å innhente godkjenning hos Kvinneguidens eiere. Videre må man også innhente samtykke fra den som har skrevet innlegget, som har rettigheter i henhold til loven om åndsverk. Vi henviser forøvrig til sitatretten. Det er altså tillatt å sitere mindre utdrag av tekster hentet fra forumet uten å be om tillatelse.

 

Firmabrukere

I hovedsak tillater vi ikke at kommersielle aktører, selskaper, firmaer eller representanter for disse skriver i forumet. Dersom man inngår en kommersiell avtale med Forumansvarlig på [email protected], kan man få tillatelse til å bruke forumet til å kommunisere med våre brukere om sitt produkt eller tjeneste. En slik kommunikasjon skal merkes slik at det kommer frem at tråden er opprettet av en kommersiell aktør.

×
×
  • Opprett ny...