Nilma Skrevet 7. november 2006 Forfatter #161 Del Skrevet 7. november 2006 Nå kommer vel dette svaret for sent, så du har vel alt laget og spist risottoen? Jepp! Men det gikk ikke så verst, jeg stekte gresskarbitene i panne sammen med litt hvitløk før jeg hadde dem i risottoen. Det dumme jeg gjorde var å ha i hvitløken først, så jeg torde ikke steke det så lenge av redsel for at hvitløken skulle bli svidd. Bør nok prøve å gjøre det omvendt neste gang. Sluttresultatet ble ganske godt, men nå liker jo jeg hva som helst så lenge det involverer risotto. Har du lyst til å dele den risottooppskriften din? Hvordan smaker muskatgresskar sammenlignet med "vanlig" gresskar?← Som sagt er det første gang jeg lager noe med gresskar, jeg har bare spist det på restaurant før, men jeg kan ikke si at jeg merket så veldig stor forskjell på smaken. Her er oppskriften, hentet fra Olive Magazine: Risotto med gresskar. 1 liten løk, hakket olivenolje litt fersk hakket timian 250 g muskatgresskar i biter 200 g risottoris 6 dl buljong (grønnsak eller kylling) revet parmesan Surr løken i olje til den er myk, ha i gresskar, ris og timian. Spe gradvis med varm buljong til risen er al dente. Smak til med salt og pepper og ha i parmesanen. Det står at oppskriften er til fire, men jeg brukte samme mengde ris og litt mindre gresskar til to, og det var ikke noe særlig for mye. Den suppen din hørtes forresten spennende ut, og jeg har et halvt gresskar til overs... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 8. november 2006 #162 Del Skrevet 8. november 2006 Den suppen din hørtes forresten spennende ut, og jeg har et halvt gresskar til overs... ← Takk for oppskriften! Muskatgresskar er visst ikke så store? (røper min uvitenhet...) Suppa er lett å lage, men det er mulig du ikke har nok gresskar, så jeg slenger på et tips til. Men først til suppa: 100 g naturris (kokes vanlig og settes til side) 500 g gresskar, skrellet og skåret i biter 1 løk, hakket 1 fedd hvitløk 1 stor tomat 2 ss smør litt timian 5 dl grønnsaksbuljong 1 dl fløte (jeg hadde bare lettmelk, gikk bra det også) 1-2 ss balsamico bianco (men jeg hadde bare di modena, gikk også bra) salt og pepper 2 ts gresskarkjerneolje (det hadde jeg ikke, men skulle gjerne ha prøvd) 2 ss gresskarkjerner Gresskar, løk og hvitløk surres, tomaten skoldes og frøene fjernes. Tilsett tomaten i biter sammen med timian og buljong og la det koke i ca. 25 min. Purer suppa, tilsett fløte og eddik og rør inn risen. Smak til med krydder. Serveres med dråper av gresskarkjerneolje og et dryss av gresskarkjerner. Risen gjør at det er litt mer mat i suppa, men den kan godt droppes. Ellers er en av favorittene til kveldskos lett å lage. Riv ca. 200 g poteter og 200 g gresskar grovt. Tilsett et vispet egg, 1 fedd hvitløk, ca. 40 g mel, salt, pepper, litt muskat og gjerne noe ss hakket persille. Stek små pletter i stekepanna. Disse oppskriftene er begge fra et utenlandsk vegetarmatlagingsblad. De foreslår en dip til plettene, men den har jeg ikke prøvd ennå. Dip: 150 ml creme fraiche 100 g feta 50 ml mineralvann Pureres og smakes til med hvitløk, salt og pepper. Men nå kupper jeg jo hele dagboka di med gresskarene mine. Ha en fin dag! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. november 2006 Forfatter #163 Del Skrevet 8. november 2006 Takk for oppskriften! Muskatgresskar er visst ikke så store? (røper min uvitenhet...) Suppa er lett å lage, men det er mulig du ikke har nok gresskarNei, det var ikke så veldig stort, men jeg har vel strengt tatt mer enn halve igjen, brukte kanskje vel en tredjedel (og det var 200 gram), så det som er igjen bør vel holde til suppe for to. Suppa hørtes kjempegod ut! Jeg har spist gresskarsuppe på restaurant, men den synes jeg ærlig talt var litt tam, din hørtes mye bedre ut. Tusen takk for oppskrifter! Men nå kupper jeg jo hele dagboka di med gresskarene mine. ←Helt i orden, bare hyggelig det! :-D Ha en fin dag du også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 8. november 2006 #164 Del Skrevet 8. november 2006 Siden dere er på gresskar-tema her, så kan jeg jo bare fortsette Får du flylady-mail Nilma? Der var det nemlig en laaaang oversikt over forskjellige gresskar og hvordan de kan brukes for en uke siden eller så. Om du ikke fikk den kan jeg se om jeg finner den og videresende den til deg på mail? Den er lang så jeg vil ikke poste den her, også på grunn av copyright. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. november 2006 Forfatter #165 Del Skrevet 8. november 2006 Nei, jeg har falt litt ut av hele FlyLady-opplegget må jeg innrømme , så da mailene sluttet å komme gadd jeg ikke gjøre noe for å melde meg på igjen. Hadde vært kjekt om du hadde kunnet sende en gresskar-mail, jeg sender mail-adressen min på PM. Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 8. november 2006 Forfatter #166 Del Skrevet 8. november 2006 Ikke helt i toppform for tiden, kjenner jeg. Det kjennes til stadighet ut som om jeg er på nippet til å bli syk, uten at jeg faktisk blir det. Nyser, er fryktelig trøtt, sår i halsen nesten hver morgen osv. Det er nesten så det hadde vært bedre å faktisk bli syk og "ferdig med det". Jeg er invitert på tapas med en gjeng fra jobben på fredag, høres veldig koselig ut, men jeg tror nesten jeg må melde avbud. Må innrømme at sofaen frister mer enn sosialt liv akkurat nå. *ser hardt på klokka for å få den til å gå fortere* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 8. november 2006 #167 Del Skrevet 8. november 2006 Mitt universalråd er hvitløk og c-vitamin! Det er vel ikke helt bevist, men jeg er overbevist, så her vansker det hvitløksspagetti hvis en forkjølelse er i anmarsj. Det har skremt bort forkjølelsesvampyrene ganske så lenge nå Håper du ikke blir syk. Var det noen spennende gresskaroppskrifter i den mailen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. november 2006 Forfatter #168 Del Skrevet 9. november 2006 (endret) Hei salsera! Ja, jeg burde kanskje hive i meg noe hvitløk og c-vitamin, det skader i hvertfall ikke. Ikke direkte oppskrifter, men noen gode tips og masse info. Har prøvd å sende den til deg på pm. For øvrig har jeg planer om å prøve suppeoppskriften din i morgen, den hørtes så god ut. Jeg har ikke naturris, men jeg har en sånn blanding av brun basmati og villris, det burde kanskje funke? Tenkte at villrisen kan gi en fin effekt. Endret 9. november 2006 av Nilma Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 9. november 2006 #169 Del Skrevet 9. november 2006 Takk for PM! Det høres ut som om jeg må prøve et muskatgresskar snart. Er det fremdeles mulig å få tak i, eller er sesongen alt over? Villris og basmatiris høres egentlig bedre ut enn naturris. Jeg har også en oppskrift på en suppe med villris et sted, det var noe med sopp. Det var en ingrediens der som jeg ikke forsto noe av, men det viste seg å være en sojasaus, så den må jeg også prøve en dag. Kanskje jeg skal innføre en suppedag i uka? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. november 2006 Forfatter #170 Del Skrevet 9. november 2006 Det høres ut som om jeg må prøve et muskatgresskar snart. Er det fremdeles mulig å få tak i, eller er sesongen alt over? ... Kanskje jeg skal innføre en suppedag i uka? ←For å være helt ærlig har jeg ingen anelse om sesongen for muskatgresskar. Jeg har bare sett det brukt i mange utenlandske oppskrifter, så jeg måtte jo kjøpe da jeg snublet over et. En suppedag i uka er nok ikke så dumt, jeg har blitt veldig glad i supper den siste tiden. Ikke minst er det kjekt at mange supper kan lages i forveien om man vet at neste dag er travel, og så bare varmes opp dagen etter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 9. november 2006 #171 Del Skrevet 9. november 2006 Kan man egentlig gjøre det med soppsupper også? Det hadde vært veldig praktisk. En dag i uka har jeg mulighet til å lage noe til meg selv før jeg forsvinner ut for kvelden, og da er det alltid kjekt med ting som samboer bare kan varme når han kommer. Og andre dager må det gå kjapt. I dag er løsningen wok. Kanskje jeg burde lage meg en slags egen idebank for slike dager. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. november 2006 Forfatter #172 Del Skrevet 9. november 2006 Kan man egentlig gjøre det med soppsupper også? ←Akkurat det har jeg aldri prøvd, men det burde vel gå bra. Det eneste mulige problemet er muligens at du risikerer at soppen blir litt vassen, men det kan kanskje løses ved å f.eks. steke soppen på forhånd og så bare ha den oppi når du varmer suppen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 9. november 2006 #173 Del Skrevet 9. november 2006 Jeg synes også suppe er nydelig middag på denne tiden av året - fint å variere med. Fikk grønnsakslevering i går og har begynt å tenke meny for neste uke, ser ut til at det faktisk kan bli to suppedager. Ellers håper jeg du slipper unna forkjølelse, Nilma! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. november 2006 Forfatter #174 Del Skrevet 9. november 2006 Jeg synes også suppe er nydelig middag på denne tiden av året - fint å variere med. Fikk grønnsakslevering i går og har begynt å tenke meny for neste uke, ser ut til at det faktisk kan bli to suppedager. Ellers håper jeg du slipper unna forkjølelse, Nilma! ←Suppe gjør seg godt når det er mørkt og kaldt, ja. Jeg lagde suppe på røkt svineknoke i går, med masse forskjellige rotgrønnsaker og melboller (eggeboller), og både jeg og samboeren holdt på å spise oss fordervet. Håper også jeg slipper unna forkjølelse , selv om det nesten er bedre å bli ferdig med det enn å gå rundt å småhangle. Forresten lurte jeg på om du hadde et vintips, piaf. Jeg har en krukke med andepaté som står og vansmekter i kjøleskapet, så jeg tenkte å gjøre slutt på lidelsene dens i helgen, og spise den med valnøttbrød og sauternesgelé, men jeg er litt i tvil om vinvalget. Jeg har brukt hvitvin til lignende varianter tidligere, men nå er jeg mer i rødvinsmodus. Forslag? Jeg tenkte litt på den ripassoen vi diskuterte tidligere, men jeg er litt redd den kanskje blir i kraftigste laget, og så det kunne jo være kjekt å prøve noe nytt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 9. november 2006 #175 Del Skrevet 9. november 2006 Forresten lurte jeg på om du hadde et vintips, piaf. Jeg har en krukke med andepaté som står og vansmekter i kjøleskapet, så jeg tenkte å gjøre slutt på lidelsene dens i helgen, og spise den med valnøttbrød og sauternesgelé, men jeg er litt i tvil om vinvalget. Jeg har brukt hvitvin til lignende varianter tidligere, men nå er jeg mer i rødvinsmodus. Forslag? Jeg tenkte litt på den ripassoen vi diskuterte tidligere, men jeg er litt redd den kanskje blir i kraftigste laget, og så det kunne jo være kjekt å prøve noe nytt. ← Hehe, det første jeg tenker på er mitt før nevnte gourmetrestaurantbesøk i sommer, der forretten ved nærmere ettertanke faktisk var en form for andepaté (ikke gåselever som jeg skrev), men laget av andeconfit, tror jeg. Så, med andre ord: Hva med JP Moscatel de Setúbal? Hvis du går for rødvin, så kanskje det passer med en vin mye frukt, som en kontrast til den fete patéen? Og da er kanskje ripassoen din et godt valg? Men jeg understreker som flere ganger før: Jeg har egentlig ikke skikkelig peiling her... Kombinasjonen med valnøttbrød og sauternesgelé (hvor får man tak i det?!) hørtes forøvrig veldig nam ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 9. november 2006 #176 Del Skrevet 9. november 2006 Nå vet jeg i alle fall hvem jeg skal spørre om vintips framover! Med soppsuppen var jeg mest bekymret for holdbarheten. Er det egentlig ok å varme opp sopp? Men ellers har jeg hatt litt lyst til å prøve Piafs etterhvert så berømte suppe med byggryn og Puy-linser. Jeg må bare kjøpe Puy-linser først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. november 2006 Forfatter #177 Del Skrevet 10. november 2006 Hehe, det første jeg tenker på er mitt før nevnte gourmetrestaurantbesøk i sommer, der forretten ved nærmere ettertanke faktisk var en form for andepaté (ikke gåselever som jeg skrev), men laget av andeconfit, tror jeg. Så, med andre ord: Hva med JP Moscatel de Setúbal? Hvis du går for rødvin, så kanskje det passer med en vin mye frukt, som en kontrast til den fete patéen? Og da er kanskje ripassoen din et godt valg? Men jeg understreker som flere ganger før: Jeg har egentlig ikke skikkelig peiling her... Kombinasjonen med valnøttbrød og sauternesgelé (hvor får man tak i det?!) hørtes forøvrig veldig nam ut! ←For å ta det siste først, både andepatéen (ved nærmere ettersyn er det rillettes) og sauternesgeléen ble kjøpt hos Fortnum & Mason da vi var i London i sommer. Deilig med litt enkel luksus på lur i skapet! (Jeg kjøpte for øvrig også en gåsepaté med gåselever, kanskje ikke helt politisk korrekt, men jeg gleder meg stort til å prøve den . Da vil jeg tro JP Moscatel de Setúbal kommer til sin rett. ) Mye mulig av vår venn JP kunne passe bra, særlig i og med at geléen er ganske søt, men kanskje kombinasjonen blir i søteste laget? :klø: Hvis du ser på linken, så anbefaler de Côtes du Rhône som drikke til patéen. Det er vel en favoritt hos deg hvis jeg ikke husker mye feil, så kanskje du har en anbefaling å komme med? Men sant nok, ripassoen kan nok funke, både mht. frukt/fett og såpass mye sødme at den ikke skjærer seg helt i forhold til geléen (jeg tenker riktignok å bare bruke en anelse gelé for at det ikke skal bli for søtt). Ang. kombinasjonen med valnøttbrød og sauternesgelé, jeg har prøvd det en gang før (da med en viltpaté kjøpt samtidig som de andre), og det var utrolig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 10. november 2006 Forfatter #178 Del Skrevet 10. november 2006 Nå vet jeg i alle fall hvem jeg skal spørre om vintips framover! Med soppsuppen var jeg mest bekymret for holdbarheten. Er det egentlig ok å varme opp sopp? Men ellers har jeg hatt litt lyst til å prøve Piafs etterhvert så berømte suppe med byggryn og Puy-linser. Jeg må bare kjøpe Puy-linser først. ← Jeg har ikke hørt noe om at man ikke bør varme opp sopp, hvorfor skulle man ikke kunne det?:klø: Jeg har i hvertfall varmet opp sopp som del av en viltgryte f.eks., det har gått helt fint. Piafs suppe står høyt på min "må prøves"-liste også, den høres veldig god ut. I dag har jeg imidlertid tenkt å bruke opp muskatgresskaret og lage gresskarsuppen din, salsera. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 10. november 2006 #179 Del Skrevet 10. november 2006 Hvis du ser på linken, så anbefaler de Côtes du Rhône som drikke til patéen. Det er vel en favoritt hos deg hvis jeg ikke husker mye feil, så kanskje du har en anbefaling å komme med? ← Når det gjelder Côtes du Rhône, er favoritten min Château de Campuget Tradition. Som du ser anbefales den blant annet til vilt, så kanskje det kan passe bra mht beskrivelsen av anderillettes du linker til? Suppen med byggryn og linser er litt sånn skikkelig bondekost fra Provence - den opprinnelige oppskriften har jeg funnet i en kokebok om fransk mat (en av de mange jeg har ). Der skal det også være hele gryn av "épéautre", en lokal, sydfransk variant av spelt. Det er ikke noe sofistikert med suppen på noen måte, men jeg liker den godt, og den er en fin vegetarmiddag fordi både Puy-linser og byggryn har karakteristiske, kraftige smaker og er veldig mettende. Ellers: Ha en fin helg, Nilma! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 11. november 2006 Forfatter #180 Del Skrevet 11. november 2006 Når det gjelder Côtes du Rhône, er favoritten min Château de Campuget Tradition. Den så god ut, noterer meg den til en senere anledning. Damen på polet anbefalte imidlertid , og den var rett og slett deilig, både til maten og etterpå. Suppen med byggryn og linser er litt sånn skikkelig bondekost fra Provence - den opprinnelige oppskriften har jeg funnet i en kokebok om fransk mat (en av de mange jeg har ). Der skal det også være hele gryn av "épéautre", en lokal, sydfransk variant av spelt. Det er ikke noe sofistikert med suppen på noen måte, men jeg liker den godt, og den er en fin vegetarmiddag fordi både Puy-linser og byggryn har karakteristiske, kraftige smaker og er veldig mettende. ← Gleder meg til å prøve den suppen, det var nettopp den kombinasjonen av Puy-linser og byggryn som hørtes så god ut. Puy-linser har vært en favoritt hos meg lenge, men byggryn blir en ny erfaring (tror bare jeg har spist det i sildesuppe som barn). Jeg skal tenker å prøve å få suppen inn på kommende ukes meny. Mange kokebøker, det hørtes litt kjent ut. Likevel kom snille kjæresten hjem med pakke med "Jamies Italia" i går, bare for å overraske meg. Der var det for øvrig mange suppeoppskrifter som så spennende ut, blant annet en klippfisksuppe. En riktig god helg til deg også, piaf, som alltid veldig hyggelig å se deg her inne. :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå