Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Arkana

Anbefalte innlegg

Ja, vi venter fremdeles på rørlegger vi.... :roll:

Kjedelig å være på vent, ikke kunne gjøre noe som helst, bare vente......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå har jeg nettopp laget jordbærsuppen din, Arkana! Gleder meg til å hive innpå.

Ja, gled deg! :sikle:

Jeg pleier å ha litt mindre vin enn det står i oppskriften, fordi jeg ikke er så glad i hvitvin, men den er god!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Havregrynspai med blåbær og vaniljekrem

3 dl store havregryn

½ dl sukker

100 g smør

2 ½ dl melk

2 ½ dl fløte

1 liten vaniljestang

100 g sukker

4 eggeplommer

3 ss maisenna

1 ½ dl krem til stivpisking

blåbær

Bland havregryn og sukker og kna inn smør. Trykk deigen ut i en paiform. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøl i formen, ta ut og legg på et kakefat. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl. Stivpisk krem og bland i den avkjølte vaniljekremen. Legg kremen i paibunnen rett før servering og dryss over rikelig med blåbær.

Blåbærmuffins (10 stk)

100 g smør

4 dl hvetemel

2,5 dl sukker

2 ts bakepulver

2 egg

1 liten boks yoghurt naturell

½ ts salt

3 dl blåbær

Sikt mel i en bolle. Bland inn bakepulver og salt. Visp smør og 2 dl sukker. Ha i eggene og bland godt. Ha i yoghurt og melblandingen. Vend blåbærene i resten av sukkeret og vend dem forsiktig inn i røren. Smør muffinsformer med smør og hell i røren. Stek ved 175 grader i 25 minutter.

Blåbærscones m/vanilje-sitronsmør (ca 16 stk)

2 dl sammalt hvete, grov

5 dl hvetemel

5 ts bakepulver

1 ts salt

100 g smør

4 dl kefir

2 dl blåbær

100 g smør

1 ts vaniljesukker

2 ts sukker

1 ts revet sitronskall

1 ts sitronsaft

Bland alle de tørre ingrediensene i en foodprocessor, tilsett smøret og la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett melk og til slutt blandes blåbærene så vidt inn. La deigen hvile noen minutter. Del den i fire og trykk delene ut på stekeplaten, del hver sirkel i fire. Stek ved 250 grader i 10-12 minutter. Rør sammen smøret og server det til.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den dumme rørleggeren kom ikke i går. :frustrert: Vi ringte og ringte, men kom bare til personsøk og han ringte aldri tilbake. :sinna: Vi kastet bort hele dagen til kl 17, med å bare vente og vente. Så tok vi en ekstra titt på sakene, og det viste seg at dette burde være ganske simpelt, så vi gjorde alt selv istedet (hvem trenger egentlig rørleggere?). :rosasmil:

I dag kommer elektrikeren. Når han er ferdig kan vi endelig lukke igjen veggen, så er det bare litt maling igjen før alt er ferdig. Ja, og så må vi ikke glemme vasking. Det ser ikke ut i leiligheten. Støv og sagmugg overalt. Gleder meg ikke til å vaske. :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, ja.... mitt syn på håndverkere er ikke akkurat strålende disse dager. Elektrikeren ringte i går og sa han satt fast hos kunden før oss og kunne ikke komme, men han skulle komme i dag. Så vi får se da... Da blir alt forhåpentligvis klart i dag da.

Hobbybutikken hvor vi skulle kjøpe gave til broren min åpnet endelig etter feriestenging, så vi kjøpte gave til ham i går. Fant et kjempefint sett med tre vogner som frakter et fly i tre deler. Han ble veldig glad for det, fint med litt spesielle vogner og ikke bare vanlige kjedelige vogner.

Ellers fikk jeg bursdagsgave fra sambo i går, et par dager for tidlig (det ble levert på døra, så han syntes jeg kunne få det med en gang). Et nytt kabinett: Antec Sonata II. Det ser stilig ut, men det aller viktigste er at det er stille. Det jeg hadde før (som vi kjøpte i fjor) bråkte noe aldeles grusomt, spesielt straks jeg startet det. Man blokkerer jo lyden, men om kvelden når jeg slår av PC'en merket jeg stillheten og hvor avslappet jeg ble når lyden forsvant. Jeg lurer på hva jeg skal kjøpe til sambo til sin bursdag, han har bursdag litt over to uker etter meg. Det blir vel noe til PC'en tenker jeg, kanskje mer RAM? Noe spill er vel ingen vits, siden han fremdeles er hekta på WoW (var det noen som sa WoW-enke? :roll:). Og så er det et par bøker jeg vet han kunne tenke seg. Får hinte etter tips. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Quiche med laks, sopp og vårløk

60 g smør

1,5 dl kesam

3,5 dl hvetemel

½ ts salt

2-3 ss vann

1 eggehvite

250-300 g renskåret laks

8-10 friske champignon

2 vårløk

3 egg + 1 eggeplomme

1,5 dl melk

1 beger (3 dl) kesam

1 ts salt

pepper

ca 1 dl revet ost

Arbeid sammen smør, kesam, mel, vann og salt til en jevn deig. Kjevle ut til å kle en 24 cm paiform. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i 10-12 minutter. Pensle den varme paibunnen med eggehvite, det tetter igjen deigen.

Del laksen i biter, skjær sopp i biter/skiver. Fres soppen i smør, tilsett finsnittet vårløk. Legg laks og sopp i bunnen. Visp sammen egg, melk, kesam, salt og pepper og hell over fyllet. Dryss på ost og stek ved 175 grader på nederste rille i 30-40 minutter. La hvile 10-15 minutter før servering.

Karamellisert løk- og spinatterte

125 g hvetemel

90 g smør

1 eggeplomme

5 løk i tynne skiver

45 g brunt sukker

2 ss brun eddik

1 laurbærblad

3 tørkede chilier

130 g hakket spinat

125 g revet cheddar

30 g hvetemel

¼ ts bakepulver

1 ts sennepspulver

3,1 dl fløte

2 vispede egg

Smuldre smør og mel. Rør inn eggeplommen og 1 ss vann. Klem ut i bunnen av en 20 cm springform. Sett kaldt 10 minutter. Legg på bakepapir og ukokt ris eller tørre bønner. Stek ved 210 grader i 20 minutter. Avkjøl.

Bland løk, sukker, eddik, laurbærblad, chili og 1,85 dl vann i en kjele. Kok opp under omrøring. La småkoke under lokk 1 time, rør av og til. Sil av evt overflødig væske og kast laurbærblad og chili.

Fordel over tertebunnen. Bland sammen spinat, cheddar, mel, bakepulver, sennep, fløte og egg og hell over. Stek ved 210 grader i 45 minutter.

Sitronterte

125 g hvetemel

75 g smør

1 eggeplomme

2 ss melis

3 egg

2 eggeplommer

185 g sukker

1¼ dl kremfløte

ca 2 dl sitronsaft

1½ ss finrevet sitronskall

2 små sitroner

160 g sukker

Sikt mel og en anelse salt i en bolle. Ha i sukker, eggeplomme og melis. Smuldre i smøret. Dekk med plast og sett kaldt 20 minutter. Kjevle ut deigen så den dekker bunn og sider av en 21 cm (2 cm dyp) terteform med løs bunn. Sett kaldt 10 minutter. Ha i bakepapir og tørre bønner og stek ved 200 grader i 10 minutter, ta ut bønner og stek 6-8 minutter til. Avkjøl.

Pisk egg, eggeplommer og sukker. Tilsett fløte og sitronsaft. Sil over i en kanne og tilsett sitronskall. Sett terteformen på et stekebrett midt i ovnen og hell forsiktig i fyllet. Stek ved 150 grader i 40 minutter, til den er såvidt stivnet (skal skjelve i midten). La avkjøles før den tas ut av formen. Skrubb sitronene godt og skjær dem i helt tynne skiver. Bland sukker og 2 dl vann i en panne og rør over svak varme til sukkeret er oppløst. Legg i sitronskivene og la surre 40 minutter. Ta opp og la renne av på bakepapir. Dekk overflaten med sitronskivene og server straks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette lover godt. Elektrikeren er her nå, så da blir det orden på sakene. Godt han kom såpass tidlig også, så rekker vi å handle litt før broren min kommer og hjelper oss med å ordne veggen. Vet ikke om jeg gidder male i dag, selv om det hadde vært det beste, bare bli ferdig med det. Men det har vært mye kjøkken, kjøkken, kjøkken de siste to ukene, så det hadde vært godt å bare ta det med ro litt. Maling er jo greit og stille arbeid, kan gjøres når som helst. På den annen side er det ikke så koselig å stirre på en grå vegg over lengre tid. Får se hva jeg gidder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er veggen oppe og sparklet. I morgen kommer elektrikeren tilbake bare for å sette på soklene, og så er det ferdig. Da maler vi et par strøk og så blir alt så bra. Kjøkkenet er nå helt ferdig, og det er en fryd å bruke det!

Bare to dager til bursdagen min. :hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så herlig å være (nesten) ferdig med oppussing! Det er en god følelse når man ser rundt seg og har fått det akkurat slik man ville. Flott at du er fornøyd!

Ha en fin dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er kjøkkenet ferdig! :hoppe: To uker har det tatt, men det var vel verdt det. Så fint det har blitt, og jeg gleder meg til å lage masse god mat der!

Nå skal vi ut og handle litt, skal kjøpe mat til i dag og i morgen (har falt ut av ukeshandelen etter ferien...) og litt maling til den delen av veggen som vender ut mot stua som vi ikke kunne sette opp før i går etter at elektrikeren hadde vært. Jeg er skikkelig skikkelig fysen på potato skins, så det blir middagen i dag. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk for bursdagshilsener! :klem::blomst:

Ja, nå er jeg altså 27 år. Det føles....ja, akkurat det samme som 26 egentlig. :ler2:

Har sovet såååå godt i natt. Våknet av at sambo strøk meg over håret og gratulerte meg med dagen. :hjerte: Herlig dusj, og straks blir det god frokost. Bakte chocolate fudge cake i går. :sikle: Og til middag skal jeg lage marokkansk tagine med kylling og couscous. *nam nam*

Sola skinner og hele Norge flagger for meg! :-D :smilbla:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Nå står denne herlige retten og putrer. :sikle:

Kyllingtagine med grønnsaker (4 pers.)

1,5 kg kylling

¼ ts gurkemeie

¼ ts sort pepper

750 g aubergine

1 squash

1 turnips

1 kopp hakket løk

3 knuste hvitløksfedd

½ rød paprika

3 kopper hønsebuljong

3 tomater (eller hermetiske)

1½ kanelstang

½ kopp rosiner (kutter ut, for jeg kan ikke fordra kokte rosiner)

1 ts karri

1 ss persille

1 ts spisskummen

1 ss sitronsaft

1 knivsodd cayennepepper

2 gulrøtter

Del kjøtt og grønnsaker i store biter. Brun løk og hvitløk. Brun kjøttet. Tilsett alle ingrediensene unntatt sitronsaft og persille og dekk med vann. Kok opp og la i 1½ time. Rør inn persille og sitronsaft og smak til med salt og pepper før servering.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en fin bursdag i går! Middagen var kjempegod, kakene likeså (chocolate fudge cake og bringebærmoussekake). Broren min kom og vi spilte Mille Bornes og Carcassonne hele kvelden). Nydelig vær i dag, så det blir grilling. Ellers skal jeg spille Sim City 4 Rush Hour som broren min gav meg i går. :sjarmor:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bakte disse i dag. :wow:

Daim Butter Cookies (48 stk)

5 daimsjokolader (doble)

300 g hvetemel

5 ss sukker

2 ts vaniljesukker

100 g brunt sukker

200 g smør

4 ss kaldt vann

1 ts natron

Pisk sammen smør og begge sukkerartene, rør vann og Daim i. Bland mel med vaniljesukker og natron og vend det inn i smørblandingen. Legg deigen på et bord og del den i to, trill hver del til en ca 40 cm lang pølse og del hver pølse i ca 24 skiver. Legges på bakeplate kledd med bakepapir, trykkes litt flatere og stekes ved 250° i 4-6 minutter. Pyntes evt. med tynne sikksakkstriper med smeltet sjokolade.

Har akkurat lagt iskremmaskinbeholderen i fryseren, så i morgen (hvis jeg orker å handle på en søndag) eller mandag skal jeg lage peanøttiskrem. :sikle: Har veldig lyst på en slushmaskin, men er stygt redd for at den blir brukt i maks 2 uker og så stuet inn i et skap. Det blir gjerne sånn med unødvendige duppeditter. :roll:

Her er forresten oppskriften på bursdagskaken jeg laget. Veldig god!

Nigella's Chocolate Fudge Cake

400 g hvetemel

250 g sukker

100 g brunt sukker

50 g kakao

2 ts bakepulver

1 ts natron

½ ts salt

3 egg

1,4 dl rømme

1 ss vaniljeekstrakt

175 g smør, smeltet og avkjølt

1,25 dl solsikkeolje

3 dl kaldt vann

175 g mørk sjokolade

250 g smør

275 g melis

1 ss vaniljeekstrakt

Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle. Visp egg, rømme og vaniljeekstrakt sammen og bland i det tørre vekselvis med smør og olje vispet sammen. Visp så inn vann. Fordel i to smurte og bakepapirkledte 20 cm springformer og stek ved 180 grader i 50-55 minutter. La avkjøles i formen 15 minutter før de hvelves over på rist.

Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Visp smør og melis lett og luftig og rør inn vaniljeekstrakt og sjokolade. Legg kakebunnene sammen med sjokoladekrem mellom og smør resten oppå og rundt kaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag regner det. :forvirret: Men egentlig gjør det ikke så mye, for jeg er litt hekta på Rush Hour for tiden, så jeg ville bare sittet inne og spilt.

Sambo har nå én uke igjen av ferien, jeg sjekket nylig UiO's sider og fant ut at jeg har en uke lenger enn jeg trodde. Jeg begynner 15 august, og ikke 8. :hoppe:

I dag tester jeg ut oppskrift på peanøttiskrem. Jeg kom plutselig på at jeg for mange mange år siden smakte en aldeles nyyyyydelig peanøttiskrem da vi var i Aix-en-Provence (jeg så etter den i isbarene vi gikk forbi da vi var der i år, men fant ingen). Den husker jeg altså enda, så jeg er spent på om denne er like god.

Peanøttiskrem

2 egg

½ kopp sukker

½ kopp peanøttsmør

1½ kopp kremfløte

1½ kopp helmelk

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett peanøttsmør og visp glatt. Visp inn resten. Frys.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...