Severus Skrevet 17. februar 2016 #2741 Del Skrevet 17. februar 2016 12 minutter siden, Lafemmemauvaise skrev: Og nå har de jammen meg laget potetmos av Tanja. Først pinnekjøtt av C, nå altså potetmos av T ... Forøvrig så reagerer jeg på bruken av ordene a) "smakstilsetninger", og b) "sleivspark". a) Det heter "ingredienser" for svarte svingende!!! Smakstilsetninger blir feil - de tilsettes for å gi en spesiell smak b) Jeg anvender titt og ofte sleivspark, men så er jeg da også en sleivkjefta person. Men jeg har til dags dato aldri vispet med en sleivspark, ei heller brukt dette når jeg har laget potetmos. Jeg bruker den der stapperen til å røre med også jeg. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 17. februar 2016 #2742 Del Skrevet 17. februar 2016 30 minutter siden, Severus skrev: Jeg bruker den der stapperen til å røre med også jeg. Da blir det ikke potetmos av T !!! Fy skamme seg!!! Der skal du nemlig bruke sleivspark. Jeg har en sånn der stappedings i metall, og den blir for stor til å røre med, så da finner jeg frem go'sleiva mi. Og da! blir det potetmos skal jeg si deg!!! For å baske i selvskryt - potetmosen min er legendarisk god (og milevis fra slankekost, for her er det både fløte og smør i - samt Maldonsalt, ferskrevet muskatnøtt, ristet og nykvernet pepper, og et egg. Noen ganger koker jeg også et par hvitløksfedd sammen med potetene) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Auri Skrevet 17. februar 2016 #2743 Del Skrevet 17. februar 2016 Men altså... Hva er det egentlig de mener med sleivspark? Jeg har prøvd å tenke meg frem til hvilken kjøkkenredskap de mener, men alt er jo milelangt unna i skrivemåte 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sly Skrevet 17. februar 2016 #2744 Del Skrevet 17. februar 2016 6 minutter siden, Auri skrev: Men altså... Hva er det egentlig de mener med sleivspark? Jeg har prøvd å tenke meg frem til hvilken kjøkkenredskap de mener, men alt er jo milelangt unna i skrivemåte En spark med innebygget sleiv? Da kan man lage store mengder potetmos ved å kjøre sparken over potetene. Kanskje man kan gjøre dette mens potetene fortsatt ligger i åkeren, så kan man høste ferdig potetmos med sleiva mens man sparker? Veldig tidsbesparende. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Auri Skrevet 17. februar 2016 #2745 Del Skrevet 17. februar 2016 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 17. februar 2016 #2746 Del Skrevet 17. februar 2016 Det aner meg at denne bloggen kan bli ei gullgruve hva kaudervelsk og andre språklige krumspring angår. Jeg humrer nå med en skikkelig ond latter ... Cruella Deville-nivå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2016 #2747 Del Skrevet 17. februar 2016 1 time siden, Lafemmemauvaise skrev: Da blir det ikke potetmos av T !!! Fy skamme seg!!! Der skal du nemlig bruke sleivspark. Jeg har en sånn der stappedings i metall, og den blir for stor til å røre med, så da finner jeg frem go'sleiva mi. Og da! blir det potetmos skal jeg si deg!!! For å baske i selvskryt - potetmosen min er legendarisk god (og milevis fra slankekost, for her er det både fløte og smør i - samt Maldonsalt, ferskrevet muskatnøtt, ristet og nykvernet pepper, og et egg. Noen ganger koker jeg også et par hvitløksfedd sammen med potetene) Sleivspark har vel ingenting med mat å gjøre? Et sleivspark er en form for ironisk spøk Anonymkode: 87ee8...8ba 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Auri Skrevet 17. februar 2016 #2748 Del Skrevet 17. februar 2016 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2016 #2749 Del Skrevet 17. februar 2016 1 time siden, Auri skrev: Men altså... Hva er det egentlig de mener med sleivspark? Jeg har prøvd å tenke meg frem til hvilken kjøkkenredskap de mener, men alt er jo milelangt unna i skrivemåte Det lurer jeg også på! Jeg bruker både svigermor og mandolin til matlagingen, men sleivspark har jeg aldri hørt om. Anonymkode: 502d6...bb7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2016 #2750 Del Skrevet 17. februar 2016 Håper ingen velger å gi småbarn noe av denne oversaltede maten. Er jo livsfarlig. Anonymkode: 16e02...892 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2016 #2751 Del Skrevet 17. februar 2016 Jeg synes jeg er en saltelsker, i dag hadde jeg én teskje salt i en stor gryte potetstappe og synes det var mer enn salt nok! Fem teskjeer salt er jo nok til en storkjøkkenporsjon! Sånne mengder hører ikke hjemme i noen form for privathusholdningsoppskrift. Anonymkode: e2608...0a7 15 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hattivatti Skrevet 17. februar 2016 #2752 Del Skrevet 17. februar 2016 Jeg blinkset skikkelig en gang jeg skulle lage lapskaus. Jeg glemte å vanne ut lammekjøttet før jeg hadde det oppi og lapkausen ble helt uspiselig. Ut i fra saltmengden så hadde den sikkert vert helt perfekt for enkelte fra MFB 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2016 #2753 Del Skrevet 17. februar 2016 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg synes jeg er en saltelsker, i dag hadde jeg én teskje salt i en stor gryte potetstappe og synes det var mer enn salt nok! Fem teskjeer salt er jo nok til en storkjøkkenporsjon! Sånne mengder hører ikke hjemme i noen form for privathusholdningsoppskrift. Anonymkode: e2608...0a7 Salt er jo rene brekkmidlet hvis en bruker for mye av det Anonymkode: 87ee8...8ba 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MalloryK Skrevet 17. februar 2016 #2754 Del Skrevet 17. februar 2016 Jeg bruker omtrent aldri salt når jeg lager mat, jeg salter heller i ettertid. Husker den oppskriften T la ut med ekstreme mengder salt i en dip, aldri i verden om den kan bli god 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Severus Skrevet 17. februar 2016 #2755 Del Skrevet 17. februar 2016 33 minutter siden, MalloryK skrev: Jeg bruker omtrent aldri salt når jeg lager mat, jeg salter heller i ettertid. Husker den oppskriften T la ut med ekstreme mengder salt i en dip, aldri i verden om den kan bli god Prøvde den dippen, den var ikke så god enda jeg mer enn halverte saltmengden 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 18. februar 2016 #2756 Del Skrevet 18. februar 2016 Ang den dippen hun la ut oppskrift på så var det flere som kommenterte at den ble for salt og mengdene salt (faktisk uten å bli sparket ut!), da svarte hun at hun er over middels glad i salt og hun velger å leve her og nå og nyte livet (noe i den duren der...) Greit nok det, men man bør virkelig ta til seg helsemyndighetenes anbefalte råd når det gjelder saltinntak, det kan jo være direkte farlig med for høyt inntak! Ikke bare for henne, men og for barna som tåler mindre mengder enn voksne. Hun burde iallefall moderert saltmengdene på de oppskriftene hun legger ut på en offentlig matblogg. Hva om det er f.eks yngre mennesker som ikke aner noe som helst om farligheten ved for høyt saltinntak og følger oppskriftene hennes slavisk? På fb-gruppen så er det bare "gjestene" som leser oppskriftene, men på en blogg så er det jo alle som ramler innom den. 15 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wenda Skrevet 18. februar 2016 #2757 Del Skrevet 18. februar 2016 Syns det er forkastelig når mennesker ikke tar til seg kritikk i det hele tatt og bare svarer med at "jammen sånn liker jeg det". Blir som når jeg var meget ung og kjemperedd for å drite meg ut, og lagde mat til min første kjæreste. Risen var jo ikke nesten ikke kokt, men når han kommenterte det så turte jeg ikke svare annet enn at jeg likte at risen var litt hard Jeg også elsker salt mat. Altså, jeg ELSKER det, og jeg når jeg lager noe til bare meg, men samboeren sniker og smaker på så hoster og harker han fordi han syns det er for salt. Men jeg bruker langt ifra de mengdene som T har skrevet i sine oppskrifter. I tillegg så ville jeg ALDRI server så salt mat til barn. Og jeg har ikke barn en gang, men likevel så skjønnet jeg såpass 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2016 #2758 Del Skrevet 18. februar 2016 Helt herlig tråd! Dere som avbestiller Adams matkasse: jeg ville rett og slett oppgitt grunnen til dem. F.eks. at dere ikke vil bli assosiert med Gudinna både pga. atferd, men mest pga. de helseskadelige oppskriftene som legges ut, helseskadelige er jo de for alle og enhver, men spesielt for barn! Anonymkode: 6f4b1...263 25 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. februar 2016 #2759 Del Skrevet 18. februar 2016 Jeg er kun et medlem som er innom gruppen Mat fra Bunnen en gang i blant. Ikke veldig inspirerende, men noen gode oppskrifter innimellom. Noe jeg derimot reagerer på er denne tråden. Greit at dere ikke liker MFB eller hun som har startet den, men derfra til å holde liv I en tråd som dette i evigheter med flere tusen innlegg!!! Det virker som om dere er kastet ut og aldri har kommet over det :-) Kan dere ikke bare droppe å gå inn på denne gruppen eller eventuelt lage deres egen? Det er veldig mye uinteressant på Facebook, men man må jo ikke se på alt. Jeg tror dette er den sureste og mest negative tråden jeg noensinne har sett. Har dere virkelig ikke noe annet å gjøre?? Anonymkode: 9b663...c6d 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
daemonia Skrevet 18. februar 2016 #2760 Del Skrevet 18. februar 2016 Ikke vet jeg hva du mener. Jeg er nemlig medlem enda. Du hadde nok sett mer av galskapen om du var innom oftere og leste hva bl.a. admin skriver til gjestene sine. 26 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg