venus_ Skrevet 27. november 2008 #22001 Del Skrevet 27. november 2008 Har du oppskrift? Vet jo om noen oppskrifter, men greit med en "utprøvd" variant I dag blir det rester av fårikål, i hvert fall til en av oss. Jepp:) 130 g røde linser, skylt 4,5 dl vann grønnsaks- eller kjøttbuljong 1/2- 1 løk 1-2 fedd hvitløk 1-2 gulrøtter 1 boks hakkede hermetiske tomater (eller mindre om du ikke er så glad i tomat) salt, pepper krydder (feks garam masala) Fres løk og hvitløk i litt olje. Hell på vann og ha i buljongterninger. Ha i linsene og kok i ca 10-15 min. Når det har kokt i 5 min har du i oppkutta gulrøtter. Tilsett tomatene når det er ca 5 min igjen. Og smak til Om jeg har rester av kylling så bruker jeg å ha det også oppi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 27. november 2008 #22002 Del Skrevet 27. november 2008 Fersk stekt seifilet, sitronbåter, ovnsbakte mandelpotetbåter og ertepuré med ramsløk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LekeHusmor Skrevet 27. november 2008 #22003 Del Skrevet 27. november 2008 Fullkornsspaghetti med kvernet kalvekjøtt og tomatsaus med hvitløk, chili, basilikum, balsamico og litt rødvin. (i sausen og ved siden av ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 28. november 2008 #22004 Del Skrevet 28. november 2008 Indisk i dag: Rogan josh (lammegryte), aloo gobi, cachumbar, raita, basmatiris og nanbrød.Rester. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 28. november 2008 #22005 Del Skrevet 28. november 2008 Hjortebiffer (av ytrefilet), sellerirotpuré, (muligens) ovnsbakte mandelpotetbåter, rosenkål med bacon og rødløkskompott med rødvin og balsamico. Crozes Hermitage å drikke til. Til dessert blir det Stilton, double Gloucester, krydret pærepuré og denne vinen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 28. november 2008 #22006 Del Skrevet 28. november 2008 Til dessert blir det Stilton, double Gloucester, krydret pærepuré og denne vinen.Hvordan lager du den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 28. november 2008 #22007 Del Skrevet 28. november 2008 Hvordan lager du den? Jeg har ikke gjort det foreløpig, men planen er å bruke pærer som jeg har posjert i sukkerlake smaksatt med presset sitron og div hele krydder (vaniljestang, kardemommekaplser, nellikspiker og noen skiver frisk ingefær), og så rett og slett kjøre dem raskt til puré i stavmikseren. Rapport følger hvis du er interessert! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 28. november 2008 #22008 Del Skrevet 28. november 2008 Rapport følger hvis du er interessert! Veldig interessert! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LekeHusmor Skrevet 28. november 2008 #22009 Del Skrevet 28. november 2008 Hjortebiffer (av ytrefilet), sellerirotpuré, (muligens) ovnsbakte mandelpotetbåter, rosenkål med bacon og rødløkskompott med rødvin og balsamico. Crozes Hermitage å drikke til. Til dessert blir det Stilton, double Gloucester, krydret pærepuré og denne vinen. :dåne: kan jeg spise hos deg? Her skal det jobbes doble vakter hele helgen, så blir bare personal-mat på meg.. Men imorgen skal vi ha et stort selskap hvor gjestene skal ha pinnekjøtt, så da finner jeg ut hvor sterk viljestyrken min er Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 28. november 2008 #22010 Del Skrevet 28. november 2008 I dag antar jeg at det blir hjemmelaget pizza. I går spiste vi tabboulleh av quinoa, hvor mannen i huset hadde kylling ved siden av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Litavesla Skrevet 28. november 2008 #22011 Del Skrevet 28. november 2008 (endret) Kokt kylling i buljong med estragonsaus og grønne bønner Fersken, bringebær og blåbær med amarettosabayon. Etter middag blir det vel å dele en flaske champagne for å feire at jeg er ferdig med eksamen (EDIT: endret dessert ) Endret 28. november 2008 av Litavesla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 28. november 2008 #22012 Del Skrevet 28. november 2008 Salvie-, sennep- og løkmarinerte kyllinglår med potetmos og aspargesbønner. Til dessert blir det bananer bakt i folie med kanel, smør og sukker, servert varme med vaniljeiskrem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
angeleyes Skrevet 28. november 2008 #22013 Del Skrevet 28. november 2008 I dag blir det kokt laks med kokte poteter og grønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 29. november 2008 #22014 Del Skrevet 29. november 2008 Hjemmelagde fiskeburgere og ditto burgerbrød. Halve, ovnsstekte gulløyepoteter, rødløkringer og tomatskiver til. Litt lettrømme som dressing? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2008 #22015 Del Skrevet 29. november 2008 Hjemmelagde fiskeburgere og ditto burgerbrød. Halve, ovnsstekte gulløyepoteter, rødløkringer og tomatskiver til. Litt lettrømme som dressing? Jeg oppdaget litt tilfeldig en ny personlig dressingfavoritt til fiskeburgere (og ovnsstekte poteter) i sommer: Rømme, kapers, litt finhakket rødløk og revet agurk (press ut litt av vannet) til passe konsistens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 29. november 2008 #22016 Del Skrevet 29. november 2008 Nå er akkurat middag nr. 1 fortært: Rester av tomatsuppe. Om et par timer skal jeg ut og spise sushi for første gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 29. november 2008 #22017 Del Skrevet 29. november 2008 Om et par timer skal jeg ut og spise sushi for første gang. Så spennende! Få høre om du liker det, da! Jeg elsker sushi, men spiser det altfor sjelden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandel Skrevet 29. november 2008 #22018 Del Skrevet 29. november 2008 Oksesteik med pastinakkpure. hjemmelaget peppersaus, mandelpotetbåter stekt i ovn og en blandet, grønn salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 29. november 2008 #22019 Del Skrevet 29. november 2008 Tre små retter i dag: - Gardspâté og rødløkskompott på toast av surdeigsbrød. - Stekt piggvarfilet, beurre blanc med sitron og frisk kjørvel, kokte amandinepoteter, hvitvinsdampet fennikel og granateplefrø. Hvit burgunder til. - Brownies, krydderposjerte pærer og vaniljeis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Litavesla Skrevet 29. november 2008 #22020 Del Skrevet 29. november 2008 Baconsvøpt lammefilet med urter,sellerirotmos og cherrytomater. Fersken, bringebær og blåbær med amarettosabayon til dessert i kveld også :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå