Gjest piaf Skrevet 27. januar 2007 #281 Del Skrevet 27. januar 2007 Ny uke. I dag: Moussaka med lammekjøttdeig og grillede aubergineskiver. Gresk salat, brød og portugisisk rødvin (Flor de Crasto - anbefales!) Søndag: Ovnsstekte kyllinglår marinert i sitron og hvitløk, puré av poteter og sellerirot, aspargesbønner med ramsløk og ovnstørkede tomater med oregano. Mandag: Fullkornsspaghetti med brokkoli, middelhavsansjos, pinjekjerner og parmesan. Tirsdag: Blandet grønn salat med bacon, avocado, cherrytomater, rødløk, feta og valnøtter. Brød. Onsdag: Lettsaltet torsk, kokte poteter og kålrabistappe. Torsdag: Foliebakt hvit fisk (uer? hyse?) med kikerter og spinat. Fredag: Jambalaya med brun basmatiris, kylling, bacon og reker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 27. januar 2007 #282 Del Skrevet 27. januar 2007 I går: Fiskegrateng (utsatt fra torsdag) I dag: Vegetarlasagne og grønn salat Søndag: Lammekoteletter med hvitløkspotetmos, stekt sopp, grillede tomater og rødvinssky. Mandag: Middag i kantina på universitetet før foredrag. Tirsdag: Lamb, coconut & mango pilau (rest fra fryseren) Onsdag: Tomatsuppe med kikerter Torsdag: ikke sikker, tror det blir risotto av noe slag Fredag: Ut med jentene fra den gamle jobben. Kanskje tapas? Lørdag: To bursdager, så det blir vel bare kaker... Søndag: Vegetarlapskaus med utvidet storfamilie. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 28. januar 2007 #283 Del Skrevet 28. januar 2007 Lørdag: lasagnerester til lunsj, foliestekte rødbeter med grønn salat, valnøtter og valgfritt parmesan/chevre til kvelds. Søndag: Peanøttkaker med en rikholdig salat til. Mandag: Curry med blomkål, poteter og linser. Tirsdag: Chili med paprika i tre farger, mais, hvite bønner og røde bønner. Onsdag: Spiser ute Torsdag: Wokede grønnsaker med røkt tofu og nudler Fredag: Gresskarsuppe med ris, gresskarkjernefrø og gresskarkjerneolje til middag. Foliestekte grønnsaker med litt fetaost som kveldskos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Tara* Skrevet 28. januar 2007 #284 Del Skrevet 28. januar 2007 Ny uke. I dag: Moussaka med lammekjøttdeig og grillede aubergineskiver. Gresk salat, brød og portugisisk rødvin (Flor de Crasto - anbefales!) Søndag: Ovnsstekte kyllinglår marinert i sitron og hvitløk, puré av poteter og sellerirot, aspargesbønner med ramsløk og ovnstørkede tomater med oregano. Mandag: Fullkornsspaghetti med brokkoli, middelhavsansjos, pinjekjerner og parmesan. Tirsdag: Blandet grønn salat med bacon, avocado, cherrytomater, rødløk, feta og valnøtter. Brød. Onsdag: Lettsaltet torsk, kokte poteter og kålrabistappe. Torsdag: Foliebakt hvit fisk (uer? hyse?) med kikerter og spinat. Fredag: Jambalaya med brun basmatiris, kylling, bacon og reker. ← Jeg blir helt imponert Legger også min lit til sunn mat - og kjøper veldig sjeldent halvfabrikat. Men enkelte dager i uken så blir det enkel og kjapp mat, f.eks. ostesmørbrød, rester fra dagen før, osv ... Hva slags jobb har dere som lager så flott og forskjellig mat hver dag? Og ikke minst - når er dere hjemme på ettermiddagen? Har ofte planer om å lage langpanneretter på søndagen, fryse ned, så jeg har sunn og kjapp mat hele uken ... Men det blir som regel med tankene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 28. januar 2007 #285 Del Skrevet 28. januar 2007 Hva slags jobb har dere som lager så flott og forskjellig mat hver dag? Og ikke minst - når er dere hjemme på ettermiddagen? ← Jeg laget ikke annerledes mat den tiden jeg jobbet og var hjemme alt fra 15.30 til 17 og når jeg er student og har god tid. Når man har dårlig tid må man planlegge litt mer, men man kan fint lage hjemmelaget mat på en halvtime. På hverdagene bruker jeg 20-60 minutter (men er det ovnsretter o.l. er jeg jo fri til å gjøre andre ting i mellomtiden, så jeg pleier ikke stå på kjøkkenet fullt så lenge), mens det i helgene kan bli en del lengre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Tara* Skrevet 28. januar 2007 #286 Del Skrevet 28. januar 2007 Klart man kan lage sunn mat på en halvtime .. Jeg gjør det flere ganger i uken .. bruker mye wok og grønnsaker. Blir bare litt imponert når jeg leste piaf sin uke-liste: Lørdag: Moussaka med lammekjøttdeig og grillede aubergineskiver. Gresk salat, brød og portugisisk rødvin (Flor de Crasto - anbefales!) Søndag: Ovnsstekte kyllinglår marinert i sitron og hvitløk, puré av poteter og sellerirot, aspargesbønner med ramsløk og ovnstørkede tomater med oregano. Mandag: Fullkornsspaghetti med brokkoli, middelhavsansjos, pinjekjerner og parmesan. Tirsdag: Blandet grønn salat med bacon, avocado, cherrytomater, rødløk, feta og valnøtter. Brød. Onsdag: Lettsaltet torsk, kokte poteter og kålrabistappe. Torsdag: Foliebakt hvit fisk (uer? hyse?) med kikerter og spinat. Fredag: Jambalaya med brun basmatiris, kylling, bacon og reker. Dette er ikke mat som lages på en halvtime. Og jeg var bare litt nysgjerrig på hvordan dere levde i dagliglivet ... jobb, barn, hus, osv .. Og på om dere virkelig aldri tyr til brødskiver til "middag" noen ganger Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 28. januar 2007 #287 Del Skrevet 28. januar 2007 Har ikke lyst til å fortelle detaljer om hverdagen min her. Kan likevel si såpass at jeg har en krevende jobb som jeg er "gift" med, men som har rom for fleksibilitet og selvstendighet mht arbeidstid etc. Vanligvis er jeg imidlertid hjemme rundt 17. Ofte spiser vi ikke før ca. 19.30-20.00 om kvelden. Men matlaging og måltider er på en måte fristedene mine i hverdagen. Vi er to som alltid lager mat sammen (nesten uten unntak), og etterhvert er vi blitt nesten like matinteresserte. Det har mye å si. Men jeg har ansvaret for idéer og planlegging, noe jeg neppe hadde orket dersom jeg ikke hygget meg med det. God planlegging sparer mye tid og krefter, både i butikken og når man kommer sliten hjem fra jobb. Forøvrig abonnerer vi på økologiske grønnsaker, og det er til stor inspirasjon mht å planlegge middager. Når man har fått en stor kasse rare grønnsaker i hus, må de brukes opp i en viss rekkefølge, de minst holdbare først etc, og da settes fantasien i sving. Kjekt at du ble imponert av menyen min, men ingen grunn til å bli skremt heller - rettene på feks mandag (pasta med brokkoli), tirsdag (salat med avokado, bacon etc) og torsdag (fisk med kikerter og spinat) er alle raske 20-minuttersvarianter. Og ingenting av det vi lager er spesielt komplisert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Tara* Skrevet 28. januar 2007 #288 Del Skrevet 28. januar 2007 Forstod nesten av mat må være en lidenskap for deg Kanskje det å spise litt senere er løsningen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 29. januar 2007 #289 Del Skrevet 29. januar 2007 Forøvrig abonnerer vi på økologiske grønnsaker ← Det kunne jeg også tenke meg å gjøre! Jeg har søkt litt rundt på nettet, men finner ingen som leverer her hvor jeg bor. Har du tips til nettsider hvor jeg muligens kan finne litt informasjon? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 29. januar 2007 #290 Del Skrevet 29. januar 2007 Forstod nesten av mat må være en lidenskap for deg Kanskje det å spise litt senere er løsningen? ← Jeg er nok ekstra opptatt av mat, ja, som mange i denne tråden. Det går greit å spise litt sent, synes jeg, så lenge alle i husstanden er enige innstilte på det. Også smart å spise en frukt, knekkebrød etc før man går fra jobb eller mens man lager mat, så man ikke blir så skrekkelig sulten før maten blir klar. Og så er planlegging alfa og omega - de dagene man jeg vet blir ekstra travle, planlegger jeg rask og enkel middag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 29. januar 2007 #291 Del Skrevet 29. januar 2007 Det kunne jeg også tenke meg å gjøre! Jeg har søkt litt rundt på nettet, men finner ingen som leverer her hvor jeg bor. Har du tips til nettsider hvor jeg muligens kan finne litt informasjon? ← Vet ikke helt, men her er ihvertfall en samleside med mange lenker som angår økologi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prinsesse på erten Skrevet 29. januar 2007 #292 Del Skrevet 29. januar 2007 Mandag: Omelett med potet, squash, purre pg pepperoni. Dryss av parmesan. Tirsdag: Søtpotetsuppe med gressløk- og mascarponekrem. Onsdag: Spiser hos foreldrene mine. Torsdag: Pannestekt laks med lun bønnesalat og chevrékrem. Fredag: Kalvefilét med ovnstekt aubergine, løk, squash og tomat samt grillede paprika. Ristede pinjekjerner og balsamicosjy. Lørdag: Jentemiddag hos meg. Serverer forskjellige salater og pai: Spinat og røkelakspai, bulgursalat med sopp, pistasjenøtter, chevré og granateple, gresk salat og en kyllingsalat med bacon, ris og avocado. Fruktsalat til dessert. Og kanskje jeg baker en ostekake. Søndag: Regner med at det blir igjen noen rester fra lørdagen. Hvis ikke blir det sushi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest -eline- Skrevet 29. januar 2007 #293 Del Skrevet 29. januar 2007 Forøvrig abonnerer vi på økologiske grønnsaker ← Åh! Det har jeg og lyst til, men har ikke funnet noen som tilbyr en slik ordning på Romerike, noen som vet om det finnes? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest -eline- Skrevet 29. januar 2007 #294 Del Skrevet 29. januar 2007 Denne uka: tirsdag: wok m/svinekjøtt & ris onsdag:foliestekt laks m/purre&sukkererter, servert med potet & lettrømme torsdag:tomatsuppe med rotgrønnsaker fredag: ut og spise lørdag:moussaka, gresk salat og tzatsiki (og rødvin ) søndag: fyllingfilet m/eple, bacon og ris mandag: pasta m/kjøttsaus Gleder meg så utrolig masse til å ha et skikkelig kjøkken på plass slik at man kan lage litt mat som krever litt mer utstyr enn en hybelkomfyr og 50 cm "benkeplass" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irie Skrevet 29. januar 2007 #295 Del Skrevet 29. januar 2007 (endret) Ny uke, nye planer Tirsdag: Squash-ravioli og panert rødspette Onsdag: Stekt kjøttpølse med potet-jordskokk-hvitløksmos, salat. Torsdag: Ertesuppe med bacon, og godt brød Fredag: Stekt fisk, lun kikertsalat, ovnsbakte potetbåter, saus. Vafler og is. Lørdag: Grøt til "sen lunch"og bokhvetepannekaker til sen middag. Søndag: Nakkekoteletter med stekte aspargesbønner, fløtegratinerte poteter og saus Planer går ikke alltid som planlagt. Mye endringer denne uken, fredag ble noe helt annet enn planlagt da A plutselig skulle jobbe kveld (da kunne jeg jo ha kokt fisk ). Søndag er vi invitert vekk, men tar søndagsmiddagen på lørdag, og grøt før vi drar i besøk på søndag. Uansett så synes jeg det er veldig behagelig å ha planlagt for uken, det tar så mye mindre tid hver dag, samt at handligen går raskere. Endret 3. februar 2007 av Irie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Drua Skrevet 29. januar 2007 #296 Del Skrevet 29. januar 2007 (endret) Uke 5 Mandag: Kylling med sweet&sour og fullkornsris Tirsdag: Koteletter stekt i ovn med sjalottløk, potet, gulerot og brokkoli, og kremet soppsaus. Onsdag: Sodd og flatbrød Torsdag: Pølsegrateng med hjemmelaget tomatsaus og makaroni Fredag: Brødskiver med karbonader til kveldsmat. Lørdag: Hjemmelaget pizza Søndag: Kalkun med poteter, fløtesaus, rosenkål, gulerøtter. Uke 6 Mandag: Fransk fiskegrateng, råkostsalat, kokte poteter, sitronbåter og rømme Tirsdag: Omelett med skinke, purre, tomat og brokkoli, brød til Onsdag: Bali kyllinggryte og basmatiris Torsdag: Hjemmelaget pizza (fra fryseren) Fredag: Torsk bakt i form med gulerot,purre,persille,fløte,tomater, hvitløk, pilaffris til Lørdag: Peppes Søndag: Moussaka Uke 7 Mandag: Spagetti bolognese Tirsdag: Grillet kylling og loff Onsdag: Ikke middag, deler en dr.Oetkerpizza til kveldsmat Torsdag: Ut og spise, usikkert hva Fredag: Ut og spise, denne gangen pizza Lørdag: Risengrynsgrøt, skal bort på kvelden Søndag: Ble Mc'Donalds Uke 8 Mandag: Medisterkaker, poteter, surkål og brun saus Tirsdag: Kyllingwok med nudler Onsdag: Ikke middag Torsdag: Fjordland Røkt svinekam med rødvinssaus og fløtepoteter Fredag: Fjordland kokt laks med poteter og urtesaus Lørdag: Hjemmelaget pizza Søndag: Laks bakt i folie med diverse grønnsaker, med poteter, rømme, sitron Uke 9 Mandag:Ostesteaklets, fullkornsris, salat, og en saus. Tirsdag: Fjordland kokt torsk med purreløksaus, poteter og gulerøtter Onsdag: Kylling med basmatiris og sweet&sour Torsdag: Seibiff med løk, poteter, råkostsalat, stekesjy Fredag: Rester hjemmelaget pizza Lørdag: Grillet kylling med loff Søndag: Fjordland røkt svinekam Uke 10 Mandag: Krydret svinefilét på salat av ruccola, cherrytomater og sukkererter, med godt brød til Tirsdag: Sei Cordon Bleu med kokte poteter, salat, rømme, sitron. Onsdag: Bali kyllinggryte med basmatiris Torsdag: Omelett med røkt kjøttpølse, purre, tomat og ostedryss, salat og brød Fredag: Pasta carbonara Lørdag: Grillet kylling med loff Søndag: Ut og spise kinamat Uke 11 Mandag: Fransk fiskegrateng med poteter, salat, rømme, sitron. Tirsdag: Risengrynsgrøt Onsdag: Sodd og flatbrød Torsdag: Fjordland kokt laks med poteter og urtesaus Fredag: Båndspagetti med kylling og kremet urtesaus, brød til Lørdag: Hjemmelaget pizza Søndag: Laks bakt i folie med diverse grønnsaker, med nypoteter, rømme, sitron Endret 17. mars 2007 av Drua Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 29. januar 2007 #297 Del Skrevet 29. januar 2007 Vet ikke helt, men her er ihvertfall en samleside med mange lenker som angår økologi. ← Tusen takk! Da fant jeg faktisk noen som leverer i vårt område. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. februar 2007 #298 Del Skrevet 1. februar 2007 Fredag: Indisk kylling i karri med pilaffris, naanbrød, raita og poppadoms. Lørdag: Nachos Søndag: Lammetagine med couscous og marokkansk brød. Vaniljeiskrem med varm sjokoladesaus til dessert. Mandag: Italiensk byggrynssuppe Tirsdag: Stekt kyllingfilet med rødbetepletter og råstekte grønnsaker, og en eller annen saus jeg ikke har bestemt enda. Onsdag: Hjemmelaget fiskegrateng Torsdag: Pasta carbonara Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 3. februar 2007 #299 Del Skrevet 3. februar 2007 Travel uke - og tomt for grønnsaker i påvente av ny levering. Men her er planene så langt. I dag: Tagliatelle med røkelaks, asparges, bladpersille og sitron/fløtesaus. Søndag: Lammecurry med tomater, kokosmelk, cashewnøtter, peanøtter og frisk koriander. Basmatiris, raïta og kanskje hjemmebakte naanbrød. Mandag: Fullkornsspaghetti puttanesca. Tirsdag: Lammepølser og Puy-linser i rødvinssky, med hakket bladpersille. Onsdag: Spise ute. Torsdag: Ovnsbakt ørretfilet (?), grønn grønnsak og potet/selleripuré med soltørkede tomater og kapers. Fredag: Wok med biff eller kyllingfilet, friske grønnsaker og eggenudler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 3. februar 2007 #300 Del Skrevet 3. februar 2007 (endret) I dag lørdag: Speltpasta med brokkoli- og pinjekjernepesto med et dryss parmesan. Søndag: Hjemmelagde gnocchi med salvie og grillet aubergine og squash. Mandag: Chili med paprika i tre farger, mais, hvite bønner og røde bønner. (Skulle hatt det sist uke, men måtte forandre planene) Tirsdag: Fyldig rotsuppe med estragonolje. Onsdag: Badas curry med rødbeter. Torsdag: Tofukaker med rotmos til. Fredag: Rødvinrisotto med cocktailtomater og soltørkede tomater. Endret 21. april 2009 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå