Gå til innhold

Legge ut våres ukemenyer-tråden


*Heidi*

Anbefalte innlegg

Mandag: Fullkornspasta med soppsaus.

Tirsdag: Salat med sprøstekt bacon, ruccola, pinjekjerner, tomater, avocado og chevré. Rundstykker til.

Onsdag: Kikertsburgere i pitabrød med salat, bønneskudd, sprøstekt chorizo, masse koriander og hvitløksdressing.

Torsdag: Laks i folie med paprika, squash, purre, gulrot, soyasaus og sesamolje. Ovnsbakte poteter.

Fredag: Viltgryte med snøfrisk. Kokte poteter. Smørdampede rosenkål og tyttebær.

Lørdag: Middagsselskap.

Søndag: Sikkert litt sliten. Take-away sushi :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mye jobb denne uka... Menyen er litt usikker, det kommer litt ann på hvordan A og jeg jobber, men her er i alle fall foreløpige planer.

Tirsdag: Stekt fisk med salat, ovnsbakte potetbåter og aioli.

Onsdag: Nakkekoteletter med kålstuing, kokte poteter, tyttebærsyltetøy og skysaus.

Torsdag: Matpakke

Fredag: Kokt torsk med eggesmør og kokte gulrøtter

Lørdag: Grøt

Søndag: Stekte kyllinglår med grønnsaksbiryani, raita, mangochutney, naan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag: Kreolskinspirerte piroger, salat og dressing til.

Lørdag: Kyllingfajitas.

Søndag: Cornish pasty-pai. Bananer bakt med kanel, smør og sukker servert varme med vaniljeis til dessert.

Mandag: Ostesausgratinert blomkål og brokkoli med stekt bacon til.

Tirsdag: Stekt torskefilet med poteter, forskjellige grønnsaker og eggesmør.

Onsdag: Løkterte.

Torsdag: Skinkebiff med bakte, kremede poteter og ovnsbakte grønnsaker (paprika, fennikel, løk, hvitløk, squash).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny uke, som så ofte med litt usikre planer for de siste dagene pga forestående grønnsakslevering. :)

I dag: Middag hos venner.

Søndag: Bacalao, rundstykker og en lett Barolo.

Mandag: Tagliatelle i kremet saus med gorgonzola, frisk spinat og soltørkede tomater.

Tirsdag: Provencalsk grønnsakssuppe med byggryn og Puy-linser (flyttet fram fra fredag)

Onsdag: Blandet grønn salat med varmrøkt pepperlaks, balsamicobakte rødbeter, grønne bønner og ramsløk. Pepperrotsaus/dressing med matyoghurt, og rugbrød (?).

Torsdag: Hjemmelagde fiskekaker, ovnsbakte potetbåter, tomatsalat (med feks oliven og ruccola) og aïoli (?).

Fredag: Usikkert - kanskje en kyllingwok med friske grønnsaker, cashewnøtter og basmatiris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uke 12

Mandag: Kylling med sweet & sour saus og fullkornsris

Tirsdag: Tomatsuppe og pannekaker

Onsdag: Båndspagetti med hjemmelaget tomatsaus og røkt kjøttpølse

Torsdag: Sei Cordon Bleu med salat, nypoteter, rømme og sitron

Fredag: Biff Stroganoff og ris

Lørdag: Kyllingfilet fylt med philadelpia og vårløk og surret med spekeskinke, ovnsstekte potetskiver, og kremet kyllingsaus med tomatskiver, mais og vårløk

Søndag: Grillede (årets første!) hamburgere med salat til

Uke 13

Mandag: Osteschnitzler med salat, ris og kremet kyllingsaus

Tirsdag: Spagetti bolognese

Onsdag: Kyllingwok med diverse grønnsaker, sesamsaus og nudler

Torsdag: Ikke middag

Fredag: Grillet kylling og loff

Lørdag: McDonalds

Søndag: Ikke middag

Uke 14

Mandag: Moussaka

Tirsdag: Kyllingsalat

Onsdag: Rødspette med poteter, salat, rømme og sitron

Torsdag: Fjordland, jobber sent begge to

Fredag: Kyllinggryte og ris

Lørdag: Grillet svinefilet med potetsalat, salat, maiskolbe og øl!

Søndag: Marinert kalkunbryst med poteter, fløtesaus, rosenkål og gulerøtter. Sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert.

Uke 15

Mandag: Spagetti bolognese

Tirsdag: Risengrynsgrøt

Onsdag: Torsk med purreløksaus og poteter

Torsdag: Tomatsuppe og pannekaker

Fredag: Kyllingwok

Lørdag: Biff, ovnsbakte poteter, rødvinssaus og salat

Søndag: Bedt bort på middag

Uke 16

Mandag: Pølse og makaroni-grateng

Tirsdag: Ostesteaklets med ris, salat og basilikum/sjalottløk-saus

Onsdag: Sei, poteter, råkostsalat, rømme og sitron

Torsdag: Bali kyllinggryte

Fredag: Kokt laks med poteter, gulerøtter og urtesaus

Lørdag: Grillmat: koteletter, potetsalat, salat, grillet maiskolbe

Søndag: Pasta bolognese

Uke 17

Mandag: Kyllingwok med sweet&sour saus og basmatiris

Tirsdag:

Onsdag: Risengrynsgrøt

Torsdag: Krydret svinefilet, salat og godt brød

Fredag: Grillet kylling, aioli og loff

Lørdag: Lørdagspizza

Søndag: Take-away kinesisk

Endret av Drua
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt på etterskudd...

Lørdag: Piafs ovnsbakte tomater, puylinsesalat med rødløk, paprika og ruccula, Nilmas geitostdip og rundstykker med joghurt og kli.

Søndag: Potetbåter stekt på spyd og chilibroccoli.

Mandag: Linser og gulrøtter i currysaus med naan til.

Tirsdag: Salvierisotto med cocktailtomater og salat ved siden av.

Onsdag: Kikertkaker med tomatsaus, ris og salat. og couscoussalat.

Torsdag: Tortellini med spinatsaus.

Fredag: Grillet paprika med ris og kremost.

Endret av salsera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Forrige uke ble bare rot, men vi prøver igjen med godt mot ;)

Mandag: Stekt fisk, pasta med pestosaus, mozzarella/tomat/ruccola-salat

Tirsdag: Bortsj med grove rundstykker

Onsdag: Moussaka, gresk salat, brød. (evnt kokt fisk hvis jeg spiser alene. :Nikke:)

Torsdag: Hjemmelagede hamburgere Jeg spiser visst alene her og. Fisk igjen?

Fredag:Fiskekaker med kokte poteter, blomkål og erter, brun saus. Tyttebærsyltetøy.

Lørdag: As wok

Søndag: Bakt potet med tilbehør.

- så lenge varte den planen liksom... ;)

Endret av Irie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uken blir litt annerledes siden jeg er alene og mannen er på vift helt til helgen.

I dag, mandag: Det ble Bama taco salat og Rislunsj til dessert :sjenert:

Tirsdag: Spiser middag på jobb

Onsdag: Planer om å be svigerinne på besøk; vegetar vårruller, wokede grønnsaker og hjemmelaget søtsur saus

Torsdag: Pita med kyllingfilet, salat og revet ost

Fredag: Mannen kommer hjem; biff, maiskolbe, bakt potet og baguett m/hvitløkssmør

Lørdag: Ostesuffle og scones

Søndag: Laks i folie med ulike grønnsaker, potetbåter og råkost i rømme-og surmelksdressing

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag: Fiskegryte med mager kokosmelk og karri og masse grønnsaker.

Tirsdag: Kyllingsalat med avocado, fullkornpasta, blanda salat, paprika, cherrytomat, soltørkede tomater, agurk, pesto ++

Onsdag: Taco

Torsdag: Rekecurry med wokede grønnsaker

Fredag: Rød fiskesuppe (tomatbasert)

Lørdag: Usikkert. Kyllingpizza med grov bunn?

Søndag: Et eller annet med kylling tipper jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uken blir det mye jobb, så det er kun lettlaget mat på menyen.

Mandag: Spiste ute på restaurant. Fem retter med vinmeny :sikle:

Tirsdag: Fersk tagliatelle med saus på spinat, kremost med hvitløk og urter og pistasienøtter.

Onsdag: Kyllingwok med sukkererter, vårløk, gulrot og paprika. Jasmineris.

Torsdag: Dampet laks med kokte poteter, agurksalat og rømme.

Fredag: Hjemmelaget spaghetti bolognese. En flaske chianti.

Lørdag: Spiser en sen lunch i byen.

Søndag: En grønnsakssuppe av rester i kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag: Biff med grønnpeppersaus, ovnsbakte potetbåter, asparges, løkringer og champignonstuing.

Lørdag: Hjemmelaget kyllingpizza med salat og rømmedressing.

Søndag: Cottage Pie til middag. Engelsk custard tart til dessert.

Mandag: Foliebakt torskefilet med poteter, grønnsaker og aïoli.

Tirsdag: Parmesanpanert kyllingbryst med råstekte grønnsaker og hjemmelaget hvitløkspotetmos.

Onsdag: Jeg er i Sverige, så spiser middag der. Tipper samboeren min bestiller noe.

Torsdag: Cannelloni.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du kokk Arkana?

Jeg er bare helt imponert over dine menyer. Her har jeg et stort potensiale for forbedring bare slankekuren er over. Ikke minst skal jeg planlegge og storhandle en gang i uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du kokk Arkana?

Nei, bare veldig glad i å lage (og spise) mat. :)

Tror forresten jeg hadde blitt gal av å være kokk. Lage de samme matrettene dag ut og dag inn. Skulle jeg vært kokk måtte jeg hatt min egen restaurant hvor det var helt nye retter på menyen hver dag, alt etter humør. ;)

Anbefaler storhandel, ikke minst for de med travle dager. Og så er det lettere å finne på spennende middager når man planlegger menyen i ro og mak isteden for i løpet av de 10 minuttene du er i butikken på vei hjem fra jobb og kjenner at magen rumler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Og så er det lettere å finne på spennende middager når man planlegger menyen i ro og mak isteden for i løpet av de 10 minuttene du er i butikken på vei hjem fra jobb og kjenner at magen rumler.

Magen min pleier ofte å rumle høyt at den har lyst på noe annet enn det jeg planla i utgangspunktet, ergo blir det litt endringer :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Erte og rucolasuppe med kokte egg.

Tirsdag: Tunfiskpasta med oliven og tomatsaus.

Onsdag: Fisk i gul karri

Torsdag: Er i byen hele dagen, kjøper med noe sunt og godt der.

Fredag: Pepret svinefilet med squash og pasta.

Lørdag: Pasta carbonara med skinke og parmesan.

Søndag: Kalkunmiddag med god saus, poteter og masse grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen middag i går, så menyen denne uken går fra søndag til fredag.

I dag: Kyllingfileter i kremet sennepssaus, ovnsbakte potetbåter og dampet brokkoli.

Mandag: Tagliatelle i saus av tunfisk, div. friske grønnsaker, grillet paprika, middelhavsansjos, kapers og matyoghurt.

Tirsdag: Lapskaus med poteter, rotgrønnsaker, grove pølser og masse hakket bladpersille.

Onsdag: Spise ute.

Torsdag: Lakse- eller ørretfilet og byggrynssalat med grillet paprika, grillet asparges (evt lettkokte grønne bønner?), rødløk, soltørket tomat, ristede pinjekjerner og vinaigrette med friske urter, litt rå hvitløk og middelhavsansjos.

Fredag: Chili con carne, blandet grønn salat, guacamole og matyoghurt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Fredag: Grateng med fullkornpasta, grillet aubergine, paprika, vårløk og pesto rosso.

Lørdag: Paprika fylt med ris, soltørkede tomater, kremost og pesto rosso.

Søndag: Hjemmelaget basilikumsgnocchi med en enkel tomatsaus og ruccula.

Mandag: Curry med søtpoteter og brokkoli.

Tirsdag: Salat med puylinser, grønne bønner og persille med godt brød til.

Onsdag: Krydret potet- og kikertgryte med ris til.

Torsdag: En rask pastarett, kanskje med soltørkede tomater, oliven, ruccula og annet vi måtte ha i skapet.

Fredag: Grønnsak- og karrisuppe på kokosmelkbasis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En uke uten kylling på menyen! Kryss i taket.

Mandag: Steinbitkaker. Hjemmelaget potetsalat med safran og kapers. Tomatsalat med balsamicodressing.

Tirsdag: Omelett med potet, squash, vårløk, chorizo og revet parmesan. Godt brød.

Onsdag: Grønnsakssuppe - fremskyndet fra søndag. Mer godt brød.

Torsdag: Jeg er på jobbreise.

Fredag: Hjemmelaget lasagne. Grønn salat.

Lørdag: Usikkert.

Søndag: Kebab. Varm kikertsalat med spinat og krydrede champignoner. Yoghurtdressing med mynte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt kort ukemeny for neste uke siden vi er bortreist deler av tiden.

I morgen: Pitabrød fylt med cajun-krydrete stekte biter av kyllingfilet, salat, grønnsaker og kreolskinspirert dressing.

Lørdag: Veikro-middag på vei til Stavanger.

Søndag-Onsdag: Svigermor eller svigerfar lager mat.

Torsdag: Sennepsgratinert kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og potetbåter.

Fredag: Hjemmelaget lys lapskaus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er påskemenyplanene på det nærmeste klare - men skriver bare til fredag for å ikke ødelegge rytmen her. ;)

I dag: Ovnsbakt breiflabbfilet med soltørkede tomater og parmaskinke, potet/selleripuré og aspargesbønner med ramsløk. Valpolicella.

Søndag: Falafel, blandet grønn salat, bulgur i tomat og tzatziki.

Mandag: Fullkornsspaghetti puttanesca med parmesan.

Tirsdag: Fersk torsk, kokte poteter, ertepuré med ramsløk og stekt bacon.

Onsdag: Suppe, muligens potet/purre/bacon eller tomat/bacon/limabønner/spinat - vi får se.

Torsdag: Pinnekjøtt, kokte poteter og kålrabistappe. Vaniljeis og hjemmelaget jordbærsorbet med mynte til dessert.

Fredag: Tagliatelle i kremet saus med røkelaks, asparges og sitron.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...