Gå til innhold

Legge ut våres ukemenyer-tråden


*Heidi*

Anbefalte innlegg

Lite vegetar på meg også denne uken. Sjelden jeg spiser så mye kjøtt på en uke.

Mandag: Fiskeburgere med tomater, ruccola, bønneskudd og hvitløksdressing.

Tirsdag: Penne rigate med norzola-saus. Brokkoli, bacon og ristede mandelflak.

Onsdag: Ovnsstekte kyllinglår med masse hvitløk og rosmarin. Rotgrønnsaker og chevrékrem.

Torsdag: Indiskinspirert ris med reker, cashewnøtter og koriander.

Fredag: Svinesnitsel med myntemarinerte asparges og squash. Smuldret vellagret chevré.

Lørdag: Kinesisk chillibiff. Jasmineris.

Søndag: Jamies kikert- og purreløksuppe. Masse parmesan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ny uke, nye muligheter...

Tirsdag: skal i middagsbesøk.

Onsdag: Pastagrateng og salat.

Torsdag: Fiskekabonader med brun saus, erter, gulrøtter og poteter.

Fredag: Pyttipanne til varm lunsj

Lørdag: Suppe eller fisk

Søndag: Matpakke på jobb;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag: Biff med fløtegratinerte poteter, forskjellige grønnsaker, champignonstuing, friterte løkringer og grønnpeppersaus.

Lørdag: Quiche lorraine

Søndag: Chili con carne. Sjokolade/kaffe-mousse til dessert.

Mandag: Viestads macaroni and cheese med stekt bacon til.

Tirsdag: Den kreolske svinekjøttgryten vi ikke hadde i forrige uke.

Onsdag: Hjemmelagede fiskeboller i hot karrisaus med poteter, gulrøtter og brokkoli.

Torsdag: Kyllingwok med nudler til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra i dag og til neste torsdag

I dag: Laks, med agurksalat og kokte poteter og rømme

Fredag: hjemmelagd pizza

Lørdag: reker med aioli salat og brød

Søndag: Indisk aften ;) kokoscurry med kylling, blomkål med mandler, raita, chutney, naan og kanskje poori eller pappadum

Mandag: Rester fra søndag eller pastasalat

Tirsdag: Kinesisk inspirert kylllingsuppe

Onsdag: Fiskeburgere eller fersk torsk med lever og rogn

Torsdag: Wok med reker og nudler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra søndag denne uken til søndag neste uke:

Søndag: Surret svinestek stekt i leirgryte med løk, purre og gulrot, og poter og brunsaus

Mandag: Laks i wok m/villris

Tirsdag: Vegetarlasagne og salat

Onsdag: Blomkålsuppe(pose) og pytt i panna(ferdigpose) (liten tid)

Torsdag: Hjemmelagde seikaker, hjemmelaget dressing og kokte grønnsaker

Fredag: Biff, overnsabakte rotgrønnsaker, mandelpotetmos og rødvinssaus

Lørdag: Tacopizza m/kyllingkjøttdeig og pesto

Søndag: Salt kjøtt, poteter, kålrotstappe og løksaus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag: Toro Tikka Masala

Lørdag: Lasagne

Søndag: Risgrøt

Mandag: Fiskepinner, poteter, remulade

Tirsdag: Pastasalat med kylling og cashewnøtter

Onsdag: Fiskeboller i krydret saus

Torsdag: Kyllingform og ris

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag: Pai med purre, spinat, chèvre og valnøtter, og med grov spelt og kesam i bunnen. Blandet grønn salat med cherrytomater.

Søndag: Ovnsstekte kyllinglår marinert i hvitløk og sitron. Risotto kokt på kylllingkraft med asparges, grønne bønner, frisk artisjokk, erter og ramsløk.

Mandag: Fullkornsspaghetti med brokkoli, middelhavsansjos, parmesan og pinjekjerner.

Tirsdag: Rødbetsuppe med spisskummen og allehånde. Godt brød og chèvre-dip med vårløk og basilikum.

Onsdag: Wok med laks/ørretfilet, friske grønnsaker, kokosmelk, cshewnøtter og eggenudler.

Torsdag: Foliebakte kveiteskiver og Puy-linser med bacon, rotgrønnsaker og dijonsennep.

Fredag: Chili con carne, blandet grønn salat, guacamole, matyoghurt og brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går lørdag: Squash-og potetrøsti med mynte, gratinert med chevre.

I dag: Pai med grov bunn, brokkoli, brie og pinjekjerner.

Mandag: Enchiladas med sopp og purre.

Tirsdag: Suppe av grillet paprika, med hjemmebakte rundstykker til.

Onsdag: Grønnsakspanne

Torsdag: Canneloni med spinat og tomatsaus.

Fredag: Sannsynligvis polentasnitter på spinatseng med valmuefrøyoghurt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag: Sannsynligvis polentasnitter på spinatseng med valmuefrøyoghurt.

Åhh, det hørtes knallgodt ut! Har du oppskrifter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal reise vekk i helgen, samt at mannen og jeg skal spise ute en av dagene. Så denne uken blir det ikke mange dager med kokkelering.

Mandag: Kikert- og purresuppe. Utsatt fra i går.

Tirsdag: Fersk tagliatelle med hjemmelaget bolognesesaus. Parmesan og et glass chianti.

Onsdag: Ovnsbakt laks med Chelseas varme kikertsalat. Chevrékrem.

Torsdag: Spise ute.

Endret av Prinsesse på erten
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åhh, det hørtes knallgodt ut! Har du oppskrifter?

Valmuejoghurt:

250 ml yoghurt naturell

1 ts valmuefrø, knust eller malt

1/4 ts salt

Rør alt sammen og la det stå kjølig.

Polentasnitter:

1 rød paprika, små terninger

140 g maiskorn

5 dl grønnsaksbuljong

5 dl melk

250 g polenta

1/4 ts curry

Kok opp buljong og melk, tilsett polenta, paprika og curry. La det småkoke i ca. 10 min mens du rører. Rør inn maisen. Fordel massen i en smurt form og la det avkjøle. Skjær i ca. 5 cm store firkanter, og stek dem i litt smør på svak varme i ca 4 min på hver side.

Spinat:

500 g spinat renses og vaskes. Hell et par ss olje i ei gryte, varm opp og tilsett spinaten og la den falle sammen. Smak til med salt og pepper.

Endret av salsera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har lite grønnsaker igjen og får nye i løpet av uken, så planene preges litt av det.

I dag: Stekte kamskjell og blandet grønn salat med bringebærvinaigrette. Etterpå gratinert løksuppe.

Søndag: Finnbiffgryte med fersk og tørket sopp, mandelpotet/selleri/pastinakkpuré, rosenkål og rørte tyttebær.

Mandag: Tagliatelle i kremet saus med erter, vårløk og parmesan.

Tirsdag: Suppe med røde linser, gulrøtter og kokosmelk. Naanbrød og raïta.

Onsdag: Spise ute.

Torsdag: Tomatbasert fiskegryte med friske grønnsaker og brun basmatiris.

Fredag: Usikkert. :klø: Kanskje fullkornspasta med feks tomat, ruccola, oliven og chèvre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I går hadde vi pizza med grillet aubergine og cocktailtomater.

I dag hadde vi enchiladas med sopp og purre.

Mandag: Calzone med spinat og feta.

Tirsdag: Fullkornpasta med brokkoli, chili og soltørkede tomater samt parmesandryss.

Onsdag: Sørstatsinspirert rissalat med bl.a. røde bønner og paprika.

Torsdag: Gresskarsuppe med chili-semuleballer i.

Fredag: Bakt potet med fyll av røde bønner, paprika, mais og kesam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uken blir veldig italiensk/middelhavs-inspirert.

Mandag: Omelett med squash, potet og chevre. Toppes med persille og parmaskinke. Ruccola og tomatsalat til.

Tirsdag: Spise alene :tristbla: Fullkornspasta med tomat- og ricottasaus. Masse parmesan.

Onsdag: Pannestekt torskefilet med persille, kapers og brunet smør. Kokte poteter, sitron og ovnsbakte tomater.

Torsdag: Risotto med tørket steinsopp, pancetta, timian og parmesan.

Fredag: Middagsbesøk. Har ikke helt bestemt hva som skal serveres ennå.

Lørdag: Hjemmelaget lasagne. Salat med tomat og pinjekjerner.

Søndag: Gulrotsuppe med appelsin og ingefær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Tirsdag: Bortsj med hjemmebakte rundstykker

Onsdag: Stekt fisk og fersk pasta med pesto, kokte gulrøtter.

Torsdag: Ovnsbakt kylling med grønnsaker og masse hvitløk, potetmos. Tiramisu.

Fredag: Stekt laks med sikorisalat og sopprisotto.

Lørdag: ”Taco” med tortillas, kjøttdeig, salat, guacamole, ost og rømme.

Søndag: Koteletter med sjysaus, surkål og erter. Kokte poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suppa som vi skulle ha på torsdag ble utsatt til i dag, så slik ser denne uka ut:

Lørdag: Gresskarsuppe med chili-semuleballer i.

Søndag: Hurtigstekte grønnsaker med marinert tofu.

Mandag: Fullkornpasta med med linse-"bolognese".

Tirsdag: Rødbetrisotto med salat til.

Onsdag: Fullkornpasta med saus av sopp, cottage cheese og tomater.

Torsdag: Tomatsuppe med kikerter.

Fredag: Røsti med rosmarin og salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag: Stekt ryggfilet av brosme, ovnsbakte mandelpotetbåter, grillet asparges og romesco-saus.

Søndag: Helstekt (?) indrefilet av kalv, dampet brokkoli, ovnstørkede tomater med oregano og puré av poteter, sellerirot, persillerot, parmesan og hvitløk. Italiensk rødvin (Montepulciano d'Abruzzo).

Mandag: Omelett med squash, purre, feta, soltørkede tomater og kalamataoliven. Blandet grønn salat med cherrytomater og reddiker.

Tirsdag: Purésuppe av blomkål med bacon og parmesan. Grovt brød eller rundstykker.

Onsdag: Blandet grønn salat (evt pastasalat av grov speltpasta?) med røkelaks, avokado, feta, rødløk, cherrytomater og pinjekjerner.

Torsdag: Stekt hvit fisk, gulrotpuré med frisk ingefær og brun basmatiris med persille, rødløk og vinaigrette.

Fredag: Provencalsk grønnsakssuppe med byggryn og Puy-linser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde helt glemt ukemenyen denne gangen.

I går spiste vi ute. Deilig marokkansk mat.

I dag: Calzone med spekeskinke og mozzarella, salat til.

Søndag: Svinestek med hjemmelaget saus, brokkoli, gulrøtter, surkål og poteter. After Eight-kake til dessert.

Mandag: Smørbrødkake.

Tirsdag: Hjemmelagede panerte fiskekaker med poteter, grønnsaker og kald rømmesaus.

Onsdag: Kyllinglapskaus.

Torsdag: Fullkornsspaghetti med bolognesesaus og revet ost.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...