AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2015 #101 Del Skrevet 27. oktober 2015 Sjarmerende med persondebatt... Nei vet du, det er faktisk klin umulig å bevise at nettopp Truls på mat fra bunnen har "stjålet" oppskriften fra en kokebok, da han kan ha fått den fra bekjente. Så i praksis vil det ikke ha noen rettslige følger for privatpersoner som bruker til privat brukAnonymous poster hash: 1b861...0f7 For det første: persondebatt? Ta deg sammen. Hva er det med mat-fra-bunnen-folk og selvhøytidelighet? Må være slitsomt. Det er ikke sånn det fungerer. Om Truls legger ut noe injurierende på KG sine sider, er det KG sitt problem, på samme måte som det er 'Mat fra bunnen' sitt problem at folk der stjeler som ravner. Dere lar det stå, og admins har, etter hva jeg kan forstå, også stjålet selv. Jeg mumser popcorn og venter på the shit to hit the fan. Meget underholdende. Er det flere enn meg som sender meldinger til de matbloggerne dere ser at blir kopiert, btw? Anonymous poster hash: f636b...c2c 20 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2015 #102 Del Skrevet 27. oktober 2015 Bilder og oppskrifter ikke det samme..... kanskje du burde lese litt før du går inn i en diskusjon? FlautAnonymous poster hash: 1b861...0f7 Ja, nettopp. Jeg glemte den loven som sier at opphavsrett gjelder alt, med unntak av oppskrifter. Fint at du har koll på ting, da regner jeg med at alt er greit. Jeg ville i alle fall blitt beroliget av dine ord om jeg hadde ansvaret for dette. Her er kveldens nattaord: Ikke la dustedamer som er onde fortelle deg noe om opphavsrett. Så lenge det inneholder mel, trenger man ikke å tenke på dette. Solen står opp i morgen, og lyser ned på alle som er fine, og man er veldig fin inni seg om man spiser god mat.Tusen kyss under stjernene. Likte dere det jeg skrev? Lik innlegget da vel! <3<3<3<3<3<3 Anonymous poster hash: f636b...c2c 31 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2015 #103 Del Skrevet 27. oktober 2015 Ja, nettopp. Jeg glemte den loven som sier at opphavsrett gjelder alt, med unntak av oppskrifter. Fint at du har koll på ting, da regner jeg med at alt er greit. Jeg ville i alle fall blitt beroliget av dine ord om jeg hadde ansvaret for dette. Her er kveldens nattaord: Ikke la dustedamer som er onde fortelle deg noe om opphavsrett. Så lenge det inneholder mel, trenger man ikke å tenke på dette. Solen står opp i morgen, og lyser ned på alle som er fine, og man er veldig fin inni seg om man spiser god mat.Tusen kyss under stjernene. Likte dere det jeg skrev? Lik innlegget da vel! <3<3<3<3<3<3Anonymous poster hash: f636b...c2c Feiler deg? Jeg er for øvrig ikke medlem Anonymous poster hash: 1b861...0f7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 28. oktober 2015 #104 Del Skrevet 28. oktober 2015 Hvis jeg ikke tar helt feil, så er det fremgangsmetoden i en matoppskrift som er beskyttet, ikke ingrediensene som sådan. Nå er det jo relativt begrenset hvor mange måter man kan omskrive "Pisk sammen egg og sukker" og "Stekes ved 180 C på midterste rille i ovnen", men hvis en selv komponerer en oppskrift, så skal ordlyden være "egen". Hvis jeg tar oppskrifta på skillingsboller fra Bakeriet i Lom, tilføyer ei halv teskje allehånde, kaller oppskriften "LaFemmeMauvaises Fantastiske Skillingsboller" men ellers bibeholder teksten slik den er oppgitt i originalen, så er risikoen for at jeg begår plagiat ganske stor. Man finner igjen mange lignende problemstillinger innenfor håndarbeid som strikking og hekling mm. Og der* råder en allmenn konsensus at det er god skikk å henvise til kilder og/eller inspirasjon. Selv om MFB ikke tillater lenker, bør det i det minste oppgis hvor oppskrifta er hentet fra hhv. hva som har vært inspirasjonen. Bare fordi man finner ei oppskrift gratis et sted, så er det ikke dermed greit å gi oppskrifta nytt navn og dermed høste all ros. *I allefall i de fora jeg frekventerer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #105 Del Skrevet 28. oktober 2015 Jeg synes den gruppa er så fascinerende og rett og slett fantastisk underholdende at den fortjener en egen tråd En av de rareste tingene ved hele gruppa etter min mening er hvordan de mest aktive medlemmene forguder admin, og admins store forkjærlighet for å lage absolutt alt med pizzamel Jeg forguder ikke noen av admins. Synes gruppen er underholdende Anonymous poster hash: 87ee8...8ba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #106 Del Skrevet 28. oktober 2015 Det klarer du fint å Google på 2 min.Blogger, bøker osv kan ha opphavsrett. Men ikke en matoppskrift i seg selv, spesielt ikke når man ikke tjener noe på det (kan Være gråsoner her mtp markedsføring), men idas bolleoppskrift faller ikke inn under dette. Coca colas oppskrift er derimot noe annet Anonymous poster hash: 1b861...0f7 Hvorfor skal jeg google det? Det var jo du som kom med påstanden Anonymous poster hash: 87ee8...8ba 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #107 Del Skrevet 28. oktober 2015 Syns det var Morsomt med en dame som hadde laget bolle til noe barnearrangement dagen etterpå og var SÅ fornøyd, men så var det bilde av 50 veldig svartsvidde boller! 😅 Anonymous poster hash: ff26a...291 33 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #108 Del Skrevet 28. oktober 2015 Har dere sett henne som har lagd oreo-ris? Noen som har smakt det? Litt skeptisk kjenner jeg. Anonymous poster hash: 3ed9b...bd6 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #109 Del Skrevet 28. oktober 2015 Har dere sett henne som har lagd oreo-ris? Noen som har smakt det? Litt skeptisk kjenner jeg.Anonymous poster hash: 3ed9b...bd6Oreo-RIS?? Seriøst? Det høres utrolig spesielt ut? Oreo-is derimot... Anonymous poster hash: 1fc9b...17c 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #110 Del Skrevet 28. oktober 2015 Har dere sett henne som har lagd oreo-ris? Noen som har smakt det? Litt skeptisk kjenner jeg.Anonymous poster hash: 3ed9b...bd6Søkte det opp nå, ser ganske fælt ut. Ikke veldig "fra bunnen" heller, med vaniljesaus fra pose... Anonymous poster hash: a11da...c58 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2015 #111 Del Skrevet 28. oktober 2015 Haha, jeg kom inn hit nettopp for å kommentere den fæle oreo-risen (altså.. puffet ris og sjokolade med delfiafett JA, men ris..? ris.. nei.)Forøvrig la jeg vekk bøkene for mitt eget rettsområde i går og leste litt på opphavsrett. Det er dessverre slik som det står over her, en oppskrift er dessverre ikke vernet av opphavsretten. En utfyllende liste skal stå i åndsverkloven, og det er vel slik at en oppskrift bare beskriver en funksjon/en fremgangsmåte, og ikke er et verk i seg selv. Dette står også på http://trinesmatblogg.no/litt-ju§§/ litt mer pent forklart enn det jeg nettopp sa. Anonymous poster hash: 0a610...0ae 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #112 Del Skrevet 29. oktober 2015 Flere som har lagt ut bilde av "mat fra bunnen":oppskjært kål og kålrot eller hva nå enn det er.Er det virkelig å lage mat? Anonymkode: a79b1...293 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlendaSensitive Skrevet 29. oktober 2015 #113 Del Skrevet 29. oktober 2015 Haha, jeg kom inn hit nettopp for å kommentere den fæle oreo-risen (altså.. puffet ris og sjokolade med delfiafett JA, men ris..? ris.. nei.)Forøvrig la jeg vekk bøkene for mitt eget rettsområde i går og leste litt på opphavsrett. Det er dessverre slik som det står over her, en oppskrift er dessverre ikke vernet av opphavsretten. En utfyllende liste skal stå i åndsverkloven, og det er vel slik at en oppskrift bare beskriver en funksjon/en fremgangsmåte, og ikke er et verk i seg selv. Dette står også på http://trinesmatblogg.no/litt-ju§§/ litt mer pent forklart enn det jeg nettopp sa. Anonymous poster hash: 0a610...0aeOreo-ris?? Kalles vel risboller? Jeg har alltid bakt det med delfiafett, sjokolade, og puffet ris. Trodde det var en utdøende oppskrift... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #114 Del Skrevet 29. oktober 2015 Oreo-ris?? Kalles vel risboller? Jeg har alltid bakt det med delfiafett, sjokolade, og puffet ris. Trodde det var en utdøende oppskrift...Ja, det du (og jeg) snakker om er risboller. Som smaker herlig. Det nevnte person postet var sånn vanlig middagsris sammen med oreo. Så det ble oreo-ris Anonymkode: 0a610...0ae 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlendaSensitive Skrevet 29. oktober 2015 #115 Del Skrevet 29. oktober 2015 Ja, det du (og jeg) snakker om er risboller. Som smaker herlig. Det nevnte person postet var sånn vanlig middagsris sammen med oreo. Så det ble oreo-ris Anonymkode: 0a610...0ae Kokt eller ukokt...?Og til kjernen, hvorfor oreo?? det er jo sjokoladekjeks med vaniljefyll.... Moset oreokjeks med middagsris altså??? Håper jeg ikke blir servert dette. Høres ut som noen som var desperat etter "noe søtt" og tok det h*n hadde i skapet! 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
daemonia Skrevet 29. oktober 2015 #116 Del Skrevet 29. oktober 2015 Stakkars risen som blir misbrukt på den måten der.... 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. oktober 2015 #117 Del Skrevet 29. oktober 2015 Kokt eller ukokt...?Og til kjernen, hvorfor oreo?? det er jo sjokoladekjeks med vaniljefyll.... Moset oreokjeks med middagsris altså??? Håper jeg ikke blir servert dette. Høres ut som noen som var desperat etter "noe søtt" og tok det h*n hadde i skapet! Jeg siterer samtidig som jeg håper jeg aldri blir servert dette;"4 dl ris 8 dl melk1-2 pk OREO -kjeks 1 pk vailjesaus ( uten koking )---------ha en liten klatt smør i kasserollen, hell på melka, og ha oppi ris og OREO kjeks, og kok opp som vanlig ris, pass på så det ikke koker seg fast, så rør av og til, ta kjelen av plata, og rør kraftig, dette blir da som en tykk grøt, og sett på avkjøling mens du lager vaniljesausen, ååååå så godt !" Anonymkode: 0a610...0ae 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 29. oktober 2015 #118 Del Skrevet 29. oktober 2015 Jeg siterer samtidig som jeg håper jeg aldri blir servert dette;"4 dl ris 8 dl melk1-2 pk OREO -kjeks 1 pk vailjesaus ( uten koking )---------ha en liten klatt smør i kasserollen, hell på melka, og ha oppi ris og OREO kjeks, og kok opp som vanlig ris, pass på så det ikke koker seg fast, så rør av og til, ta kjelen av plata, og rør kraftig, dette blir da som en tykk grøt, og sett på avkjøling mens du lager vaniljesausen, ååååå så godt !"Anonymkode: 0a610...0ae 17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Florence Skrevet 29. oktober 2015 #119 Del Skrevet 29. oktober 2015 Men blir det mat fra bunnen når man bruker Oreo-kjeks? Man må jo lage kjeksen fra bunnen da. 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sly Skrevet 29. oktober 2015 #120 Del Skrevet 29. oktober 2015 Jeg siterer samtidig som jeg håper jeg aldri blir servert dette;"4 dl ris 8 dl melk1-2 pk OREO -kjeks 1 pk vailjesaus ( uten koking )---------ha en liten klatt smør i kasserollen, hell på melka, og ha oppi ris og OREO kjeks, og kok opp som vanlig ris, pass på så det ikke koker seg fast, så rør av og til, ta kjelen av plata, og rør kraftig, dette blir da som en tykk grøt, og sett på avkjøling mens du lager vaniljesausen, ååååå så godt !"Anonymkode: 0a610...0aeDet MÅ da være grøtris? Ikke middagsris? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg