Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Brød til niste er noe av det kjedligste jeg vet.

brød med pålegg... urk... kan nesten kjenne det vokser i munnen på meg bare ved tanken.

Derfor lager jeg dagens nisteslik:

NISTE

Smører tortillaer med aioli.

Oppå der legger jeg litt skinke/kyllingstrimler og litt ost.

gjerne noen striper paprika og agurk før jeg ruller det sammen.

Godt, og litt mer spennende enn brød....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ~Milla~

Det har jeg smakt før og det er sant, det er utrolig godt. Har pleid å bruke noe ruccolasalat evt hjertesalat for den holder på sprøheten, nam nam :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det ble ihvertfall veldig godt tatt i mot av jentungen som spiste godt.

Spekeskinke inni må jo være deilig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lukter godt her...

GLUTENFRIE HORN

4 dl melk eller vann

2 ts fiberhusk

4 ss olje eller smeltet smør

350 gr toro kakemiks

100 gr lys toro melblanding

2 ss jyttemel

2 ss sukker

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

1 egg

50 gr smør

*

Varm melk i en kjele sammen med olje og fiberhusken.

La svelle i ca 10 min.

Mål opp de tørre ingrediensene.

Smuldre i smøret.

Ha i melka og elt sammen.

La heve i ca 30 min.

Bruk jyttemel som utbakstmel.

Del deigen i tre emner.

bruk en kjevle og kjevle ut hver del til en sirkel på ca 20 cm.

Del i 4 og rull sammen til horn.

la etterheve på stekeplata før de pensles og stekes.

230 gr på ca 10 min.

PS!

Istedet for toro sitt mel brukte jeg Semper Grov, med godt resultat!

Endret av MarianneE
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Idag har jeg prøvd en ny type cooking sauce.

Stekte en stor pakke kyllingkjøttdeig, og over helte jeg en pose Something south African cooking sauce- Peppadew fra merket Willow Falls

kjøpte posen på ICAMaxi til rundt 40 kr.

Veldig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis ikke det blir fårikål idag så blir det pasta.

Mannen min liker pastaen best med kjøttdeig, tomatpurè og ketchup og sennep.

Jeg kan liksom ikke tenke meg noe værre.

Jeg liker pastaen best slik:

TOMATSAUS

1 ss olivenolje

1 båt hvitløk

1 boks hakkede tomater

1 ts tomatpurè

1.5 dl fløte

1 ss soltørkede tomater

1 ts flatbladet persille.

*

Fres hvitløken og ha i tomatene. La koke i 5 minutter.

ha i tomatpurè, fløte og soltørkede tomater. La koke i ca 3 min.

Hell over nykokt pasta og gi et dryss med parmesan og pepper.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

TACOSUPPE

Stek kjøttdeig, ha i tacokrydderet samt 3 dl vann.

Finhakk 1 gulrot, 1 rødløk, 1 purre, 1 paprika.

Ha i en kjele sammen med kjøttdeigen.

La grønnsakene koke møre.

Ha i 1 glass tacosaus, mais, 1 boks salat- og grytebønner samt et beger Philadelphia kremost.

La alt koke opp og rør godt rundt.

Server med baguetter.

Så til dagens middag:

INDISK KYLLINGSUPPE

5gr fersk ingefær

3 fedd hvitløk

1 rød chili

2 ss smør

3 stk revet gulrot

1 revet eple

2 revet løk

1 ss mild curry

2 l kraft/buljong

3 dl matfløte

1 kylling

*

Finhakk og riv ingefær, løk, hvitløk, chili.

Fres dette i en kjele.

Ha i gulrot, eple og curry.

Tilsett buljong og la koke i 10 min.

Ha i kjøttet av en kylling samt matfløten, gi et oppkok.

:gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne oppskriften har jeg fått av svigermor.

Den er uprøvd av meg, men ifølge svigermor utrolig godt!

BRØD- OG SKINKE FORM!

1 loff

1 boks skinke

ost (jarlsberg)

paprika

*

5 egg

5 dl melk

1 ts sennep

Kutt loffen i terninger og legg i en smurt form.

Kutt skinke, paprika og ost i terninger og legg over brødet.

*

Bland sammen melk, egg og sennep og hell over brødblandingen.

Trekk aluminiumsfolie over og sett kaldt i kjøleskapet i minst 4 timer, kan gjerne stå natten over.

Stek formen i ovnen på 165 grader i 30 minutter.

Fjern folien og stek i 30 minuter til.

Server med...

DRUE- OG PURRE SALAT

Kutt røde druer i to, og finhakk ca 1/2 purre.

Bland sammen rømme og majones og bland i drue/purre miksen.

Ha gjerne i noen sitrondråper.

Denne salaten er kjempe god.

Litt vanskelig å si hvor mye rømme og hvor mye majones, det er en smakssak synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 3 uker senere...
Annonse
Mine innlegg, if you don't mind.

Jeg ble råsulten :sjenert:

Don't mind at all...

:tommel:

På tide med en oppdatering her snart ser jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinlig.. Jeg spør etter en oppskrift som står et par innlegg over..

Never mind. :flau:

Endret av kontorstol
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinlig.. Jeg spør etter en oppskrift som står et par innlegg over..

Never mind. :flau:

:ler:

****

Baker cookies.

namm....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...