Jump to content
MarianneE

MarianneEs matboks!

Recommended Posts

MarianneE

Vi har spist sein middag idag.

Ostemakaroni og pølser.

Merkelig kombinasjon, muligens, men godt var det!

OSTEMAKARONI

125 gr ukokt makaroni

1 fedd hvitløk

3/4 dl melk

1 ss smør

125 gr revet cheddar

pepper

*

Kok makaronien sammen med hakket hvitløk.

Når makaronien er ferdig kokt, hell av kokevannet.

Ha i melka, og la dette koke inn før du har i smør, ost og pepper.

Rør godt.

*

Vi hadde dette til pølser, men jeg satt og tenkte at det hadde vært godt å blandet inn skinke, kjøttbollene fra peppes, tacokjøttdeig, stekt bacon osv...

Tacokjøttdeig og pasta er nemlig utrolig godt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest ~Milla~

Hmm.. takk for tipset, det skal jeg ta med meg ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE

Hva er vel bedre noen ganger enn mørk, saftig og deilig sjokoladekake?

DEVIL'S FACE

2,5 kopper sukker

4 ss smør

3 egg

4 kopper mel (hvetemel el Toro lys/kakemiks)

6 ss kakao

4 ts natron

2 ts vaniljesukker

7.5 dl kefir

Bland smør og sukker godt sammen.

Tilsett ett og ett egg.

Bland det tørre og ha i vekselsvis med melka.

Langpanne, 180 gr 30 minutter.

PS!

*Glasur er jeg elendig på!

Men, litt smør, litt kokesjokolade og melis går det greit på et vis for meg og.

*Dette er en oppskrift fra USA, derav oppmåling i kopper.

Tror en kopp tilsvarer 2.5 dl, men uansett måler jeg bare opp i et kaffekrus.

*Halver oppskriften (men bruk da 2 egg) så passer den fint i en rund form.

Så til noe av det beste vi vet...

OSTESUFFLET

4 ss mel

2 ss smør

3 dl melk

1 ts salt

200 gr revet hvitost

3 egg

Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk.

Trekk kjelen til sides.

Del eggene mens sausen "hviler" og rør inn enn og en eggeplomme.

Ha i osten.

Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn.

Hell i en sufflèt form og rett inn i ovnen på 200 gr, 45-50 min.

Server straks, for blir den stående vil den falle sammen.

I suffleèt "røra" er det godt med skinke biter.

Kan og serveres med spekeskinke ved siden av.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mazilla

:hakeslepp: Også jeg som trodde det ikke funka med glutenfri ostesufflet!! Nå ble du nesten helten min faktisk! :pls: :pls:

Lager du sausen på akkurat samme måte som med en vanlig hvit saus, eller har du noen triks for akkurat det?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ansjoni

Matboks! Genialt avn :nigo:

Mac&Cheese er jo bare så digg :spise:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE
:hakeslepp: Også jeg som trodde det ikke funka med glutenfri ostesufflet!! Nå ble du nesten helten min faktisk! :pls: :pls:

Lager du sausen på akkurat samme måte som med en vanlig hvit saus, eller har du noen triks for akkurat det?

:dåne:

Jeg bruker bare Toro lys melblanding også lager jeg hvitsaus på akkurat samme måte som med hvetemel!

*nyter å være dagens helt*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

MarianneE

Idag har vi hatt middagsgjester og jeg har servert en rett jeg har grublet ut selv:

ASIATISK INSPIRERT GRYTERETT!

En pk kyllingkjøttdeig evt svin

1/2(?) Løk

2 fedd Hvitløk

En boks kokosmelk

En liten boks ananas

Paprika

Vårløk

Champignon

ca 2 ss søt chilisaus

grovt pepper

*

Stek kjøttdeigen og ha til sides.

Kutt løken i tynne båter/strimler og surr sammen med knust hvitløk.

Ha i kjøttdeigen, kokosmelk, chilisaus og mengde grønnsaker etter smak.

Ha evt i skvett matfløte.

Server med ris

Share this post


Link to post
Share on other sites
janne84

hørtes godt ut.. skal testes ut en dag.. du er så flink du marianne :kose:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE

Det er ikke akkurat middag som en skulle tro passet å servere i juli, men allikevel:

TOMATSUPPE

2 små/medium løk (evt 1 stor)

2 fedd hvitløk

3 bokser hakket tomat

2 ts tørket krydder

1 liter kraft/buljong

1/2 ts sukker

*

Finhakk og surr løk&hvitløk i olje.

Tilsett tomater og krydder og la koke en 8-10 min.

Ha i buljong/kraft og la koke videre i 10 min uten lokk.

Bruk en stavmikser og mos suppen.

Du kan ha i pasta, kjøttboller, pesto, ost, skinke...

NB!

Jeg bruker bare tomatene fra ICA som kommer på pappkartong.

Tykk, ikke utvannet og deilig søt tomatlukt!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Grafica

Mmm det skal jeg ha i morgen :sikle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE

En av dagene i helga lir dette frokosten vår:

OSTEMUFFINS

250 gr mel (hvetemel el Toro lys melkmiks/kakemiks)

2 ts bakepulver

200 gr revet hvitost

4 egg

1 beger kesam

1/2 ts pizzakrydder

*

Pisk sammen eggene.

Bland mel, krydder og bakepulver sammen og ha i eggene.

Tilsett kesam og til slutt ost.

røra blir tykk og litt vanskelig å jobbe med, men bare bland det godt sammen.

Smør muffinsformer (amerikanske) godt hvis ikke setter røra seg fast i formene.

Stek i ovnen på 170 grader i 30 min.

PS!

Lurte på om jeg skulle ta i strimlet salami eller skinkebiter når jeg lager dette.

Innbiller meg at det er godt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest ~Milla~
NB!

Jeg bruker bare tomatene fra ICA som kommer på pappkartong.

Tykk, ikke utvannet og deilig søt tomatlukt!

Veldig enig, de tomatene er de desidert beste. :jepp:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Grafica

Etter tips fra misa må jeg si at de beste tomatene er Mutti-tomatene. Men de er dyre og brukes kun når vi har litt ekstra penger :) Men de er nam altså :sikle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Edie

Den tomatsuppa - er det den oppskriften jeg ble servert hos deg en gang?

I så fall kan den anbefales på det varmeste! :Nikke:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE
Den tomatsuppa - er det den oppskriften jeg ble servert hos deg en gang?

I så fall kan den anbefales på det varmeste! :Nikke:

:jepp:

yes it is!

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE

MEKSIKANSK KYLLING

Kyllingfilèt (antall avhengig av antall personer)

Et glass- halvannet med salsa.

ost.

*

Stek kyllingen noen minutter på hver side og legg i en ildfast form.

Hell over salsaen og strø ost over.

Gratiner i ovnen på 200 gr i 30 min.

Server med ris og rømme til.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mazilla

Liker denne boka di! Ser frem til å høste mye inspirasjon herfra utover høsten!

Nesten så jeg skulle invitert deg i bryllup i morra; glutenfri treretters + glutenfritt kakebord! :nigo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE
Liker denne boka di! Ser frem til å høste mye inspirasjon herfra utover høsten!

Nesten så jeg skulle invitert deg i bryllup i morra; glutenfri treretters + glutenfritt kakebord! :nigo:

Oooo....

lovely!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Grafica

Du, jeg har ikke stavmixer. Tror du jeg kan steke løk/hvitløk, blande i tomatene og buljongen og slenge i blenderen og så hive i en kjele?

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE

det kan du sikkert.

Eller bare drite i mosinga.

jeg lagde suppa på torsdag, og kom på det med stavmikseren etterpå....

:sjenert:

I kveld er det taconachos på menyen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...