Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Ja, her er den da!

Den etterlyste kokeboka mi.

Her vil det komme matoppskrifter, glutenfrie, naturlige glutenfrie og "vanlig"

:velkommen:

Oppskrifter!

side 1

*Glutenfrie rundstykker

*ziti

*indian chicken curry & raita

*enkel chili con carne

side 2

*Kinesiske kjøttboller

*sjokolademakroner

*mandarinkake

*surmelkskake

*wok

*korma

side 3

*Ostemakaroni

*Devil's face

*Ostesufflet

*Asiatisk inspirert gryterett

*Tomatsuppe

*Ostemuffins

*Mexikansk kylling

side 4

*Comfort-spaghetti

*Fiskekaker

*Stekt ris

*Lasagne

*Laksepakke

side 5

*Valnøttkake

*Nøttekjernekake

*Potet&gulotsuppe

*Fiskegrateng

*chicken green curry

*kebab

*Amerikanske frokost pannekaker

*Matpakkebrød

side 6

*farserte auberginer

*chili con carne -engelsk oppskrift-

*biff stroganoff

*Mariannes trifli

*Norsk moussaka

side 7

*Peanøtt &sjokolade cookies

*tacograteng

*Ovnstekt tomatsuppe

*Fylte pannekaker

*Laks med kokosmelk&curry

Endret av MarianneE
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Glutenfrie rundstykker!

250 gr Semper Grov

20 gr risbakemel (fåes hos b.la ICA Maxi. Hvis ikke kan også risgrøt for baby brukes)

2.5 dl melk

1/2 pakke gjær

1/2 dl olje

1/2 ts bakepulver

40 gr revet hvitost

1 egg

1 ss fiberhusk

**

ha melk og olje i en liten kjele og tilsett Fiberhusken.

La dette svelle til det er tjukt, rør ofte så husken ikke klumper seg.

Mens husken står og sveller blander du alt det tørre i en bolle.

Ha så i melk/olje/husk i bollen sammen med egget.

Bruker du en mikser, så la denne gå en 3-4 minutter.

Hvis ikke gjør du som jeg; Bruker hendene!

Ta litt olje på henda, og ta av litt av deigen, trill ut til et rundstykke og legg på ei stekeplate.

NB! Deigen skal ikke helles ut og trilles som ved "vanlig" deig, men ta ett og ett "porsjonsstykker" som du triller ut i hånda.

La rundstykkene heve en halvtimes tid før de stekes på 225 grader i 10-12 minutter.

***

Kjempe gode når de er nybakte, med litt smør og ost på.

:sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dagens middag blir av det italienske slaget;

ZITI

Kok pasta av valgfritt slag.

Hell av vannet.

Rør inn pastasaus (jeg brukr fra glass) og evt rester av kjøtt.

Kan bruke skinke, kylling, kjøttdeig, pølser.

Ha dette i en ildfast form og hell over en tynn ostesaus (tynn hvit saus med ost i) og ha ost på toppen.

Sett det hele i ovnen på 200 grader til osten har smeltet.

Jummy....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppskriften på Ziti er forenklet en del.

Fant nevnt oppskrift og en myyyyye mer komplisert etter en del googling.

Fant ut at det var like greit med en forenklet en.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vil ha det enklest mulig!!!!

I dag blir det pølse og pommes fritt her i heimen, fann ut jeg skulle på fest, så da var det om å gjøre å gjør det rasket mulig og enklest.. :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig! :hoppe:

Ikke bare matboks, men glutenfri matboks i tillegg! :bolledeig:

:5:

Selvsagt!!

***

I kveld får jeg jentebesøk, og etter litt tenking blir det servert hjemmelaget indisk curry.

INDISK CHICKEN CURRY!

1 kylling i biter evt 4-4 kylling filèter

2 ss olje

2 hakket løk

1-2 hvitløksbåter

1 1/2 ts ingefærpulver

1 1/2 ss malt koriander

1 ts malt karve

1 ts malt chili

2 krm malt nellik

2 krm kanel

2 ss madrass curry (IKKE "fiskebolle-karri!)

1/2 ts salt

2 krm malt pepper

2 1/2 dl yoghurt

Kutt først kyllingen opp.

Jeg bruker alltid kyllingfilèt og deler disse opp i 4.

Bland så alt krydderet sammen og sett til side.

Hakk løk og hvitløk.

Ha olje i en litt vid kjele og stek løk&hvitløk til det er blankt og mykt.

Tilsett krydderet, rør rundt et par ganger og ha så i kylling og yoghurt.

Rør godt rundt og la koke.

Jeg pleier å la det koke mens tilbehøret lages.

RAITA

Ca 2-2 1/2 dl yoghurt naturell

en pose Santa Maria (?) raita mix

1/3-1/2 agurk i biter

Bland alt sammen.

Serveres med ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lar du yoghurten renne av seg til raitaen eller trenger man ikke det? Jeg har kun erfaring med å lage tsatziki, og der må yoghurten renne av seg (evt. bruke gresk yoghurt som er en del fastere i konsistensen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lar du yoghurten renne av seg til raitaen eller trenger man ikke det? Jeg har kun erfaring med å lage tsatziki, og der må yoghurten renne av seg (evt. bruke gresk yoghurt som er en del fastere i konsistensen)

Du kan gjøre det, men jeg pleier ikke.

Når agurken kommer oppi blir den ikke så tynn.

***

Burde skrevet dette:

Når jeg kjøper curry, kjøper jeg hos AsiaMat.

Kjøper alltid mild!

Det blir for nok smak uansett for å si det slik...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

ENKEL CHILI CON CARNE

En pakke kyllingkjøttdeig (evt svin)

En paprika

En boks grovhakkede tomater

Tomatpure

En gulrot

En løk

2 båter hvitløk

En boks bønner i tomatsaus

Chilipulver, salt, pepper, paprikapulver.

Hakk løk&hvitløk.

Surr dette i olje og ha i kjøttdeigen og stek dette.

Ha i paprika, gulrot, tomatene, tomatpurèen og la koke en stund.

Jeg pleier å la det putre mens risen koker.

Bønnene serverer jeg ved siden av, siden den mannlige halvdelen ikke liker slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matboksen...stilig navn!!!!

Så flink du er! jeg er en kløne når det kommer til middagslaging!!!

men jeg liker å bake... har du en kakeoppskrift på lur... hi hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...