Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

På tide med en oppdatering her, og jeg har lovet kakeoppskrifter....

VALNØTTKAKE

90 gr smør

170 gr sukker

3 eggeplommer

60 gr mel

2 ss kakao

1/2 ts bakepulver

100 gr finkakkede valnøtter

Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis.

Smelt smør og ha i.

Bland det tørre og tilsett.

Rør inn valnøttene og stivpiskede eggehviter.

Ha i rund form og stek på 180 grader, 30 min.

GLASUR

100 gr sjokolade

2 ss kokosfett

2 ss kaffe.

Smeltes sammen og smøres utover 

Endret av MarianneE
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden jeg har hatt tid til å innom her.. Kjekt med en lasagneoppskrift, selv om jeg egentlig sverger til "min egen" enkle kjappe oppskrift, med toro kjøttdeigsaus med litt ekstra tomatpuré i + dolmio bechamelsaus på glass.. ;) Han godeste sa at det var den beste lasagnen han hadde smakt noen gang, for mens jeg var glutenspiser hadde vi alltid Knorr sin, og den er ikke halvparten så god engang.. :rolleyes:

Endret av Mazilla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

er den bechamelsausen glutenfri???

Da skal jeg prøve den neste gang!

Idag skal jeg prøve meg på blomkålsuppe.

Homemade...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dagens middag ble en suppe litt utenom det vanlige.

SUPPE!

1 løk

1 båt hvitløk

1 blomkål

3 gulerøtter

2 poteter

1 grønnsaksbuljong terning

vann

fløte

Jeg hakket løk og hvitløk og freste i litt olje.

Skar opp blomkål, gulerøtter og potet og hadde oppi kjelen.

Helte over vann så det dekket grønnsakene og la i en grønnsaksbuljong terning.

Lot dette koke til det var mørt, og helte da litt fløte i gryta før jeg dro fram stavmikseren og moste det hele med den.

Gav det et oppkok og hadde i litt salt&pepper.

Ble skikkelig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gleder meg til dagens middag!!

FISKEGRATENG!

Oftest bruker jeg frossen torskeblokk som jeg koker på forhånd.

Deretter:

Lager hvit saus av melk, smør og et par ss glutenfritt mel.

Bruker litt ekstra melk så det blir litt saus av det.

Trekker så kjelen tilsides.

Rører så i tre-fire eggeplommer og rører så i den kokte fisken.

Stivpisker eggehviter etter plommene som ble brukt i den hvitesausen, og vender eggehvitene forsiktig inn.

Heller det hele i en ildfastform og topper med strøbrød og revet ost.

Steker i ovnen på 175 grader i 45 minutter.

Godt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden jeg har skrevet her.

Idag skal vi ha bare gode ting til middag:

CHICKEN GREEN CURRY

1 pk kyllingkjøttdeig

1 pose green curry spice mix

1 boks kokosmelk.

*

Jeg tror jeg skal blande currymiksen i kyllingkjøttdeigen og steke den.

Helle så over en boks kokosmelk.

La dette kose seg litt og servere med ris og wokede grønnsaker.

Lurer på hvilke grønnsaker jeg skal velge.

Løk, paprika og minimais kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

KEBAB

1 pk svinekjøttdeig

1 pose shish kebab krydder

trespyd

Kna (med henda) krydderet inn i kjøttdeigen.

Tilsett evt ett egg.

Form avlange ikke for tykke pølser med hendene og la steke i panna.

Når de er ferdige træes de på trespydene.

Litt usikker på tilbehøret, men her i huset tipper jeg det blir ris, raita (ferdig på glass) fra Patak's og noen strimlede grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Shish kebab-krydder; hvilken produsent har det? Evt. hvilken butikk kjøper du i?

Det krydderet er fra produsenten Hindu.

Kjøpte det på Meny

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Vi koste oss virkelig med dagens søndagsfrokost:

AMERIKANSKE PANNEKAKER

4 dl mel (glutenfri; Toro fin mix)

4 eggeplommer

2 dl sukker

1 ss bakepulver

4 dl melk

50 gr smeltet smør

4 stivpiskede eggehviter

*

Bland alle ingr, stivpisk eggehvitene og vend inn.

Stek små pannekaker i smør.

(ps, de stekes kjapt!)

Kosespises med blåbær og lønnesirup.

:wow:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lagde forresten ostemuffins idag.

Har lagt ut oppskrift på de her tidligere.

Men, denne gangen byttet jeg ut den fine melet med Semper Grov, samt hadde i skinke og paprika.

Ergo..... Gode muffins til lunch!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt brød idag!

MATPAKKEBRØD

2brød

1l skummet kulturmelk

500 gr sammalt hvete grov

200 gr sammalt hvete fin

400 gr sammalt rug grov

150 gr sammalt rug fin

1 dl havregryn

1 dl havrekli

3 dl vann

1 pk gjær

400 gr hvetemel

2 ts salt

*

Bland sammen melk, sammalt fin og grov hvete, sammalt fin og grov rug, havregryn og havrekli til fordeigen.

Elt deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin på lav hastighet.

Deign skal være klissete.

Dekk til og la hvile i 30 min

Varm vannet til det er "fingervarmt".

Smuldre i gjær om det er fersk gjær, bruker du tørr ha den i hvetemelet.

Tilsett vann, gjær og hvetemel i fordeigen og elt godt.

Dekk bollen til og la heve i 45 min

Del deigen i to emner og form til to brød.

Legg brødene i to smurte 2 liters former.

Dekk til og la heve i 35-40 min.

Stekes på 200 grader, nederst i ovnen 50-60 min

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...