Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Igår var det kinensiske kjøttkaker på menyen.

Har laget det før, ppskriften ligger her inne.

2 pk svinekjøttdeig og en pose med toro kinesisk schezuan marinade ble blandet sammen og stekt i panna.

Helte over et glass schezuansaus etterpå.

Ble spist med hjemmelaget potetmos og kokte gulrøtter.

Idag blir det risgrøt på mann&barn.

Jeg tar kjøttkakerestene fra igår samt det jeg mistenker blir ovnstekte poteter.

Er ikke glad i risgrøt, men de to andre er veldig glad i det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kinesiske kjøttboller hørtes spennende ut, det må prøves! :jepp:

Vi pleier forresten å lage en litt enklere versjon av "norsk moussaka": Steker kjøttdeig med en del tomatpure, legger i bunnen av en ildfast form. Legger over poteter i skiver i 2-3 lag, med salt/pepper/hvitløk på hvert lag, og heller over 1/3 liter fløte/matfløte. Steker i ca 45-50 minutter på 200 grader, legger over revet ost ca halvveis. Sikkert ikke like god som din, men enklere tilberedning hvis man har dårlig tid eller ikke gidder å stå så lenge på kjøkkenet! ;)

Hva står på menyen hos deg i dag? Aner jeg noe kjapt og enkelt, etter en dag i barnehagen? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kinesiske kjøttboller hørtes spennende ut, det må prøves! :jepp:

Vi pleier forresten å lage en litt enklere versjon av "norsk moussaka": Steker kjøttdeig med en del tomatpure, legger i bunnen av en ildfast form. Legger over poteter i skiver i 2-3 lag, med salt/pepper/hvitløk på hvert lag, og heller over 1/3 liter fløte/matfløte. Steker i ca 45-50 minutter på 200 grader, legger over revet ost ca halvveis. Sikkert ikke like god som din, men enklere tilberedning hvis man har dårlig tid eller ikke gidder å stå så lenge på kjøkkenet! ;)

Hva står på menyen hos deg i dag? Aner jeg noe kjapt og enkelt, etter en dag i barnehagen? ;)

Hørtes godt ut!

Måprøves!!

Tror de skulle ha taco til middag.... synes å ha lest det i den andre dagboken hennes :nigo:

:jepp:

Taco stemmer!

Vi spiste ikke, vi ÅT!

Alle tre, også TheaM.

I morra blir det noe med pasta til meg selv.

Aner ikke hvilken variant enda..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårsdagens pasta ble :wow:

Kokte spaghetti og da den var ferdig hadde jeg i restene av tacokjøttdeigen fra dagen før samt en hel del revet cheddar.

Det er en mulig uvanlig kombinasjon med pasta og tacokjøttdeig, men SÅ godt!!

:tommelsmil:

Idag er det baking på gang!

PEANØTT OG SJOKOLADE COOKIES

225 gr mykt smør

175 gr melis

100 gr sukker

2 egg

275 gr mel

1 ts bakepulver

200 gr hakket sjokolade

125 gr peanøtter

*

Rør smør, melis og sukker mykt og luftig.

Tilsett egg og mel/bakepulver.

Rør inn penøtter og sjokolade.

Legg kakene på et bakepapir med en teskje, ha god avstand mellom hver kake siden de flyter ut.

Stek de midt i ovnen på 175 grader i 12-15 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Igår ble det noe kjapt, trygt og enkelt (KIWI!!! :hoho: )

TACOGRATENG

Stekt tacokjøttdeig ble lagt i en ildfastform, et lag grønnsaker (paprika, ananas og vårløk) ble lagt oppå. Et glass tacosaus over og ost på toppen.

Inn i ovnene til osten var smeltet.

Vi spiste den bare slik fra vær vår skål i sofaen, men ris til hadde gjort det litt bedre.

Og en rømmeklatt på.

Da hadde det vært enda bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deilig, varmende suppe til middag idag!

TOMATSUPPE

500 gr tomater (evt knuste fra boks)

500 gr paprika

1 løk

2-3 båter hvitløk

2.5 dl olivenolje

2 ss tomatpurè

*

Grovrens løk, hvitløk, paprika og tomater.

Legg alt i en form og hell olje over.

La stå i ovnen på 150 grader i 45-50 min.

Bruk stavmikser/blender og mos det hele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FYLTE PANNEKAKER!

Igår laget jeg fylte pannekaker til middag.

Stekte pannekaker som vanlig, og la de oppå hverandre på en tallerk så de blir myke.

Jeg la en tykk stripe med blandingen av kyllingkjøttdeig, pastasaus, løk og paprika på midten av pannenkaka.

Så rullet jeg den sammen og la den i en ildfastform.

Gjentok prosessen med 5 stk.

Over der kom en ostesaus og det hele ble stekt i ovnen på 150 grader i 20-25 minutter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du noen lapskausoppskrift, Marianne?

Tja?

Pleier å lage en hverdagsvariant.

Lapskausblanding fra pose og pølser.

Litt vann og potetmospulver.

Men det var kanskje ikke det du tenkte på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

nesten, men hvor mye spennende er det med oppskrift på pølser&potetmos?

Eller pizza?

Eller kyllingkjøttkaker fra pakke med potet og saus på flaske?

Kjedelig mat om dagen , men i morra tipper jeg det blir litt mer sving på sakene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LAKS MED KOKOSMELK OG RØD CURRY

600gr laksefilèt

2 ss olje

1 finhakket liten løk

1-3 ts rød currypasta alt etter hvor sterkt det skal være

4 dl kokosmelk

1/2 ts soyasaus

1 rød chili

1/2 ts fiskesaus

2,5 dl fiskekraft/buljong

1 ts sukker

2 vårløk

3 limeblader

2 ss koriander

*

Skjær fisken i biter, stek den og legg den til sides.

Varm oljen og fres løk, curry og chili.

Ha i soyasaus, fiskesaus, kraft, kokosmelk og sukker.

Kok det opp og tilsett vårløk, limeblader og fisk.

La trekke et par minutter, strø hakket koriander over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

anbefaler forresten også... tandoorimarinert laks/ørret ;)

Virkelig?

Høres litt spesielt ut, en jeg tror deg... :)

Kjøper du den ferdig marinert, eller lager du selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ~Milla~

Ja jeg syntes også det hørtes litt rart ut.. :fnise: Men tro meg, det er godt, om en liker tandoori, og en liker fisk, da liker man tandoorimarinert fisk :)

Har lagd det to ganger, har kjøpt salmalaks og lagt i marinade i opptil 6-7timer, må få ligge og trekke lenge. Har brukt ferdig tandoorimarinade kjøpt på butikken. Og rett før steking har jeg drysset over litt ekstra tandoorikrydder, santa maria har det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker du frøa i chilien også? Tenker det kanskje blir litt sterkt med det i tillegg til currypastaen.. (eller kanskje jeg bare er pyse :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker du frøa i chilien også? Tenker det kanskje blir litt sterkt med det i tillegg til currypastaen.. (eller kanskje jeg bare er pyse :ler: )

frøene renser jeg vekk, og bruker sånn ca halve chilien.

Du kan droppe chilien og ta 2-3 ts currypasta. Er chili i den og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...