Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Kan ikke tro jeg ikke har delt denne med dere...

MARINERT KYLLING

Kyllingfilèt

1 båt hvitløk

1 liten løk

2 dl olje

en god sprut sitronsaft

en god sprut soyasaus (NB! Glutenfri soyasaus fåes kjøpt b.la på meny)

1 stor ts curry

1 stor ts paprikapulver

1 stor ts tandoorikrydder

1 stor ts chilipulver

litt kanel

litt salt

litt pepper.

Finhakk løk, hvitløk.

Bland olje, krydder, sitronsaft og soyasaus.

Legg i kyllingfilet og la ligge noen timer for marinering.

Stek kyllingen i panne eller i ovn på 200 grader i ca 30 min

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da jeg lagde dette sutra gubben litt for han savna kjøtt, men jeg likte det...

VEGETAR GRYTERETT

1 rødløk

2 båter hvitløk

1 frisk chili

1/2 ts fersk ingefær

4 gulrøtter

3 ss olivenolje

2.5 dl grønnsaksbuljong

1 box grovhakkede tomater

1/2 squash

1 box kikerter

1/2 ts kanel

salt pepper

*

Kutt løken, hvitløken og chilien.

Riv ingefæren.

Skjær gulrøtter og squash i staver.

Varm olje i en dyp kjele.

Fres løk, hvitløk, chili og ingefær et par minutter.

Tilsett gulrøtter, buljong og tomater.

La koke i 10 min.

Ha i squash og godt avrente kikerter.

Gi et oppkok.

Server!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

en kjekk måte og bruke opp rester på....

STEKT RIS

Jeg tok 2 stekte kyllingfilèt som ble igjen fra søndagens middag. Skar dem i tynne skiver.

Strimlet paprika, champignon, løk.

Pisket sammen 4 egg som jeg stekte i panna til det ble nesten eggerøre konsistens.

Eggene tok jeg tilsides, og hadde så i løken, papikaen, champignonen og kyllingen.

Etter at dette var stekt og varmt hadde jeg i rester av kokt ris som og var igjen fra søndagens middag.

Hadde i eggene og rørte til alt var gjennomvarmt.

Til servering satte jeg fram sur/søt saus på flaske (ikke uncle Bens's) søt chilisaus.

Godt, enkelt og grei måte og bruke restemat på.

Kyllingen kan erstattes i det uendelige med skinke, pølse, bacon, kjøttdeig....

Grønnsaker kan og haes i etter smak og behag.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Typisk lørdagskveld for meg når Andrè er på jobb, wok og et par episoder med Sex&Singelliv....

WOK

1 kyllingfilèt/ enskåret svinekjøtt/ scampi

paprika

champignon

løk

Risnudler

1 pose green curry spice mix

1 liten boks med kokosmelk (Toro, 1.6 dl)

*

Etter kjøtt og grønnsaker er stekt har jeg over litt av krydderblandingen.

Rør det hele godt inn og ha over i panna de kokte nudlene.

Ha over kokosmelka og la det koke opp.

:sikle:

Nå er ikke wok verdens mest avanserte mat, men blandinga av krydderet og kokosmelka ble bare veldig god!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Det enkleste er ofte det beste sies det.

Jeg vet ikke det bestandig, men av og til stemmer det....

KYLLINGKEBAB

Begynn med og legge tregrillspyd i vann i en times tid.

Det er for og unngå at de tar fyr i ovnen, for det er litt kjedelig.

Ta en pakke kjøttdeig av kylling, svin eller storfe (vi foretrekker kylling), og ha i krydder etter smak f.eks Garam Masala, salt&pepper, eller Rive hvitløk og løk over, finhakke chili...

The sky is the limit!

Bland kjøttdeigen og det du velger og ha i sammen.

Sørg for og ha litt vann på hånda og ta av litt og litt av kjøttdeigen og ha på trespydene.

Form det til runde pølser, og legg på et stekebrett med aluminiumsfolie som er dryppet med litt olje/sprayet med formfett.

Stek det i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Jeg pleier og sette dem inn i ovnen, så sette over ris.

Da er alt ferdig samtidig.

Tilbehøret er litt etter hva vi har, men wokede grønnsaker er godt til, eller bare en salat.

Servere kebabene som de er.

Stooor stas for barna ihvertfall og få spise rett fra trespydet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg skal ikk si hvor mange av disse jeg spiste da de var nybakte.

Det var heldigvis ikke flere enn fingre man har på en hånd- så vidt.

GLUTENFRIE BOLLER!!

2 dl melk

1/2 pk gjær

1 liten ss fiberhusk

1 egg

50 gr margarin evt 3-4 ss olje.

5 dl toro kakemiks eller 4 dl Semper rød

2 ss sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts bakepulver.

*

Ha margarin og melk i en kjele og la smøret smelte.

Ha i fiberhusk og la det svelle ca 5 minutter.

Ha det tørre i en bolle.

Tilsett det sammenvispede egget og væsken.

Elt deigen godt.

La heve i ca 30 min.

Ha litt mel på bakebordet og ha deigen utover.

Trill til en lang pølse, og del deigen i emner og trill til boller.

Steke 225 i ca 8 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Formen min er ikke så bra idag, lurer på om jeg begynner med bihulebetennelse.

Matlysten er så som så, men det er en ting som alltid smaker godt når jeg er syk; Sykesuppe.

Oppskriften er basert på Minestronesuppe, men jeg lagde min egen vri.

SYKESUPPE

2 løk

4-6 fedd hvitløk

olje

8 dl grønnsaksbuljong

2 stilker selleri

1/2 squash

2 gulerøtter

2 pølser med mye smak

1 boks hermetiske tomater

2 ts provencekrydder

( ifølge original oppskriften skal det og være 100 gram 20min ris, men det har jeg alltid sløyfet)

So far so good....

Men jeg har og alltid tilsatt:

1 paprika

1 kurv cherrytomater

2 ts red currypaste

1-2 poteter

1 purre

*

Finhakk løk, hvitløk og surr i olje.

Ha i currypasten.

Hell i buljong og tomatene.

Ha i rensede og hakkede grønnsaker og pølser.

La koke en 10-15 min.

Veldig godt.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Da jeg leste i Kamille Ut&Hjem fant jeg en anderledes oppskrift på foccacia, og måtte jo bare prøve

Og det gjorde jeg, med hell...

FOCCACIARUNDSTYKKER

4-5 dl hvetemel (siden jeg har glutenallergi brukte jeg SEMPER FINMIX)

1/2 pk tørrgjær

1 ts salt

1 ts sukker

1 god neve basilikum (brukte en ts med tørket istedet, tok ikke sjansen på at plantene skulle overleve turen fra butikken og hjem i -17 grader)

4-5 soltørkede tomater

2,5 dl lunket vann

1/2 dl olje

*

Bland alle ingrediensene sammen til en klissete deig og la heve i ca 15-20 minutter.

Smør hendene med olivenolje og fordel deigen i muffinsformer.

(Glutenfri: Jeg tok en solid ss deig i hver muffinsform).

Drypp litt olje, og ha over provencekrydder eller fersk rosmarin, havsalt og ha i ovnen på 225 grader i ca 15 min...

:sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Basilikumen min overlevde IKKE turen hjem fra Lietorvet i går, for å si det sånn... Glemte helt å pakke den inn >.<

Men det der skal jeg prøve! Men tror du man kan droppe de soltørkede tomatene? :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Basilikumen min overlevde IKKE turen hjem fra Lietorvet i går, for å si det sånn... Glemte helt å pakke den inn >.<

Men det der skal jeg prøve! Men tror du man kan droppe de soltørkede tomatene? :sjenert:

De kan du droppe, det gjorde jeg.

Trodde jeg hadde nemlig, men neeeiiiidaaaa.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Denne dagboken er nå under mine favoritter!

Takk for at du lager en sååå genial mat dagbok! :hoppe:

:sjenert:

Også jeg som trodde denne var glemt...

:helen:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Min svigerinneK er ingen kakespiser, så da jeg hadde med denne kaken i svigerfars bursdag, og K endte med og spise 3 stykker.... Da var den vel god da!

Sjokolade og valnøttkake

4 egg

125 gr sukker

125 gr mel

1 ss kakao

25 gr smeltet smør

75 gr smeltet sjokolade

150 gr finhakkede valnøtter.

*Pisk egg og sukker til eggedosis.

*smelt smør og sjokolade over svak varme og la avkjøle litt.

*vend inn alle ingrediensene i eggedosisen med en metallskje.

*ha røra i en smurt rund form og stek nederst i ovnen i 30 minutter på 160 grader.

75 gr smeltet sjokolade

125 gr smør

200 gr melis

2 ss melk.

Rør alle ingrediensene lyse og luftige mens sjokoladen smelter.

Rør så i sjokoladen og ha dette over kaken.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min svigerinneK er ingen kakespiser, så da jeg hadde med denne kaken i svigerfars bursdag, og K endte med og spise 3 stykker.... Da var den vel god da!

Sjokolade og valnøttkake

4 egg

125 gr sukker

125 gr mel

1 ss kakao

25 gr smeltet smør

75 gr smeltet sjokolade

150 gr finhakkede valnøtter.

*Pisk egg og sukker til eggedosis.

*smelt smør og sjokolade over svak varme og la avkjøle litt.

*vend inn alle ingrediensene i eggedosisen med en metallskje.

*ha røra i en smurt rund form og stek nederst i ovnen i 30 minutter på 160 grader.

75 gr smeltet sjokolade

125 gr smør

200 gr melis

2 ss melk.

Rør alle ingrediensene lyse og luftige mens sjokoladen smelter.

Rør så i sjokoladen og ha dette over kaken.

:)

Denne må prøves :jepp: Jeg gledet meg faktisk så mye til den at jeg drømte at jeg bakte den i natt. Man da var det en kjempeoppskrift med 2 liter mel :sjokkert: Den brukte også 1,5 flaske sjokolade saus, sånn som man har over is. Men bare tre egg. Tror nok din versjon blir bedre :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er en av de som ikke liker ferdigmat... halvfabrikata... you name it.

Skjønt, posesaus hender det at jeg lager- av mangel på sauslageferdigheter!

Men da jeg så frossen, ferdiglaget potetmos i butikken kjente jeg at jeg ble litt uvel.

Da er min bedre...

POTETMOS

Poteter, antall etter hvor mange som skal ha.

2 Søtpotet (det er GODT!)

Smør

Melk

*

Poeter inkl søtpotet skrelles og kuttes i biter.

Kokes såklart, ha i smør og melk og stampes.

Ha i salt og pepper.

Søtpotet er ikke noe alle bruker og har prøvd, men det er faktisk veldig godt.

Jeg bruker egentlig bare to stykk, vet ikke helt hvorfor, vane kanskje?

Men det anbefales!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...