Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

det eneste som er værre enn ferdigstekt kjøttdeig er ferdigstekt tacokjøttdeig!

Det er vist veeeeeldis vanskelig og steke kjøttdeig på egen hånd....

:roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apropos kjøttdeig....

Jeg er glad i pasta, men noe av det kjipeste jeg kan tenke meg er spaghetti&kjøttdeig&saus.

Det var til jeg prøvde en litt annen variant; Spaghetti&tacokjøttdeig&revet ost.

Veldig godt, og veldig rart sammen.

Passer best og spise fra en bolle i sofaen, med beina oppunder seg. :lol:

Inspirert av svigermor fant jeg fram oppskrifter jeg har tatt vare på oppigjennom evigheten.

Hefter som har kommet som vedlegg, oppskrifter jeg har revet ut....

Disse må prøves istedet for og bare samle støv.

Først ute;

sjokoladekake med bocca....

:biggrin:

Rapport om kaka kommer!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til frokosten idag laget jeg varm kryddermelk- et deilig alternativ til kakao:

KRYDDERMELK

2 ts malt kanel

2 ts malt kardemomme

2 ts malt allehånde

4 ts sukker

8 dl melk.

*

Ha alt i en kjele og kok opp under omrøring, krydderet legger seg lett i bunnen.

Server varm med -eller uten- en kremtopp!

:kaffekopp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

KAKE FOR DE TRAVLE

...eller Bocca-brownies som jeg ville kalt den...

100 gr smør

150 gr bocca (den mørke sjokoladen fra Nidar)

2 dl sukker

2 egg

1.5 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

*

Smelt smør og sjokolade i en liten kjele.

Rør sammen egg og sukker og ha de resterende ingrediensene i.

Hell det i en -ifølge oppskriften- liten langpanne og stek i ovnen på 170 grader i 25 minutter.

Oppskriften sier som sagt liten langpanne, men jeg tror nok jeg ville foretrukket en rundform for jeg syntes det var for lite røre til en langform.

Røra dekket nemlig ikke hele forma en gang....

...men den smakte deilig uansett...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 4 uker senere...

Lite flink til og lage mat om dagen.

Har blitt mye potetmos fra pose, pastasaus fra glass osv...

Tror jeg trenger inspirasjon!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

deilig fredagskos til starten på helga idag...

TACOSUPPE

1pk. kjøttdeig med tacokrydder.

3 dl vann

2 stk gulrot

1 stk purre

1 glass tacosaus

1 stk paprika

1 stk liten boks med mais

1 stk boks salat- og grytebønner

1 stk beger philadelphia naturell

*

revet ost

rømme

baguette

Stek kjøttdeig, ha over tacokrydder og 3 dl vann.

Rens og hakk grønnsakene i terninger og la koke møre i vannet.

Ha i tacosausen.

Skyll av bønnene og ha i kjelen sammen med philadelphiaosten.

Kok opp.

SErver med revet ost, rømme og baguette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja jeg er helt enig!

du får nå ferdig stekt kjøttdeig til og med!ganske sykt spør du meg..

Jeg skjønner ikke hvorfor de skal selge det sånn! Enkelte lettvintordninger kan jeg fint forstå. Det går mye fortere å lage potetmos fra pose som man heller varmt vann på, enn å skrelle, koke og så mose ferske poteter. Men kjøttdeig? Ferdigstekt kjøttdeig må jo også varmes opp, så tar det ikke da, eh, 3 min ekstra å steke fra bunnen av? :klo:

Jeg fant matboksen jeg, MarianneE :nigo:

Endret av Pingting
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg skjønner meg ikke på ferdigstekt kjøttdeig OG frossen potetmos!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heller frossen potetmot enn pose. Den frosne er ekte potetmos, som bare er fryst ned, mens det posegreiene er skumle ting... Jeg stoler ikke på mat som kommer i pulverform!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest D.O.A.

Jeg skjønner meg ikke på ferdigstekt kjøttdeig OG frossen potetmos!

Enig, det er jo bortimot det enkleste man kan lage selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Deilig med en lettlaget gryte noen ganger.

KYLLINGGRYTE MED ROSÈPEPPER

4 kyllingfilèt

4 dl vann

4 ts kalvefond fra flaske evt 1 hønsebuljongterning

4 ts soyasaus

4 dl lett cremefriache (evt 3 dl cremefraiche og litt rømmerest slik jeg gjorde)

4-5 ts knust rosepepper

*

Skjær kjøttet i passe tynne skiver.

Kok opp vann med buljong og soyasaus i og kok kyllingen i 10 minutter.

Ha i pepper og cremefraiche og gi et oppkok.

Spises med ris elle kokte poteter.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

jeg elsker tomater, så da jeg fant denne oppskriften måtte jeg jo bare prøve...

TOMATMUFFINS

3 egg

0.5 dl rapsolje

2 dl matyoghurt

1 ss honning (jeg droppet honning da det er noe av det værste jeg vet)

1 ts salt

3 ts bakepulver

4.5 dl mel (jeg brukte glutenfrie melet Semper Grov)

5 soltørkede tomater

10 cherrytomater.

*

Finhakk tomatene og legg til sides.

Pisk sammen egg, olje, honning og yoghurten.

Ha i mel, bakepulver og salt.

Rør så i tomatene.

Ha i muffinsformer og stek midt i ovnen på 200 gareder i 20 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...