Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hverdagsmiddag er greit å lage kjapt og enkelt noen ganger...

BROKKOLIGRATENG MED KJØTTDEIG

2pk kjøttdeig (jeg brukte kyllingkjøttdeig)

en pose frossen brokkoli

2 poser bretagne kyllingsaus fra Toro

2 egg

2 dl gulost

*

Stek kjøttdeigen

I en ildfast form legger du brokkolien, har kjøttdeigen over.

Lag sausen etter posen. Ta kjelen bort fra plata, gi den et lite øyeblikk, så knekker du i eggene og rører godt rundt.

Hell sausen over brokkolien og kjøttdeigen.

Strø ost på toppen.

Stek i ovnen på 200 grader i 20 min.

Vi hadde ingenting til, men siden dette ble nok til to middager blir det servert potetmos til i morra.

Godt var det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Jeg fant deg! :hoppendeglad:

'Ok, høres ut som tidenes stalker, men, jeg har blitt anbefalt dagboka di av min cøliaki-kompis, og jeg bare
"Marianne er ikke bare bare å finne, da!

Han: "Joda, men ikke bare Marianne, men liksom Marianneeee!"

Meg: "Hæh?"

Han: "Altså, Marianne, som i vanlig Marianne, men med EEE på slutten"

Meg: "Så Marianne, med masse e-er?
Han: "Men ikke vanlig "e", liksom en stor E"

Meg "Så, MariannE?"

Han: "Neeeeei!"

:hoho:

Men, her er jeg altså, fant deeeg! Nå skal jeg lese gjennom dagboka di, for jeg har så lyst til å lage no godt og glutenfritt! :jepp:

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

TUNFISKSALAT!

3 hardkokte egg

1 rødløk

1 knippe gressløk

2 bokser avrent tunfisk

1 hvitløksfedd

2-2.5 dl creme fraich

1 msk chilisaus

1 ts sitronsaft

Salt&pepper.

Hakk det som skal hakkes og bland alt forsiktig sammen.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Middag her i huset er ikke barebare...

TM har funnet ut at hun ikke liker fisk, fiskepudding, kylling, kjøtt har hun alltid vært skeptisk til, ikke liker hun løk, squash, varm paprika, purre.

Og så hun som før spiste hva som helst.... :roll:

Husets herre rynker på nesa av reint kjøtt som biff, fisk og grønnsaker og selv spiser jeg bare glutenfritt.

:tommel:

Det er fristende og leve på pølser og pasta noen ganger, men jeg får da lurt i dem skikkelig mat noen ganger.

Middagen igår er jeg usikker på om havner under "Skikkelig mat" kategorien, men...

PØLSEFORM

Jeg fant en pakke skinnfrie pølser i fryseren og gjorde følgende:

-en rødløk og et stort hvitløksfedd ble fin hakket og hatt oppi en stekepanne med høye kanter.

-pølsene ble skåret i mindre biter og stekt litt sammen med løken.

-litt amerikans grønnsaksblaning fikk varmet seg litt, og oppi panna kom og restene av en salsa. Det var ca halvannen spiseskje igjen.

Dette ble lagt i en ildfast form, potetmos på toppen og gulost oppå der.

Stekt på 200grader i ca 15 min.

Godt ble det og...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Igår ble det pasta, kjøttboller og tomatsaus til middag.

Kjøttboller er ingen kunst, men jeg gjorde noe nytt;

OVNSTEKTE KJØTTBOLLER

400 gr kjøttdeig

1 egg

2 fedd hvitløk

chilipulver etter smak

salt, pepper

*

Bland alt godt sammen så kjøttdeigen blir seig.

Ta en trekantpose og klipp et lite hull i enden.

Bruk en spiseskje og fyll posen med kjøttdeig.

Juster evt hullet.

På en bakepapirkledd stekeplate klemmer du ut og legger på kjøttbollene.

Er du "heldig" som meg og lager de veeeeldig små fyller de kjapt et stekebrett...

Sett inn i ovnen og stek på 180grader i 20-30 minutter avhengig av størrelsen på kjøttbollene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:daane:

Vi skal ha taconachos idag, og jeg har laget noe nytt til anledningen.

Tok akkurat en prøvesmak og løp deretter til PCen for å dele denne...

MANGOSALSA

1 mango

1 liten rødløk

1/2 lime

1/2 rød chili

salt&pepper.

Bland alt sammen, og la det stå litt.

Jeg vil ha meeeer.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:daane:

Vi skal ha taconachos idag, og jeg har laget noe nytt til anledningen.

Tok akkurat en prøvesmak og løp deretter til PCen for å dele denne...

MANGOSALSA

1 mango

1 liten rødløk

1/2 lime

1/2 rød chili

salt&pepper.

Bland alt sammen, og la det stå litt.

Jeg vil ha meeeer.....

Mann&barn var heldigvis ingen fan så jeg fikk det for meg selv....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Har fått en kilo elgkjøttdeig av mamma.

Hva skal jeg bruke den til tro....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Middag om sommeren synes jeg er vanskelig.

Leiligheten vår er en bakerovn og kjøkkenet det varmeste rommet...

Men, etter litt googling og grubling ble det i forrige uke en...

TABBOULEH

3 dl bulgur

3 tomater i små biter

1 finhakket rødløk

1/2 agurk i små terninger

finhakket bladpersille

finhakket mynteblader

saft av 1/2 sitron

3-4 ss olivenolje

salt og pepper

*

Tilbered bulguren etter hva pakken sier, og avkjøl.

Del tomatene i to og fjern kjernene.

Skjær tomater, løk og agurk i små terninger.

Bland alt sammen.

Vi spiste dette sammen med kylling.

For å gjøre denne glutenfri brukte jeg ris isteden for bulgur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva gjør man med sjokoladekake som blir til overs?

Jo man tar et stykke eller to i en blender, heller over 1,5-2 dl melk og noen spiseskjeer is.

Kjører alt til det er blandet.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Har fått en kilo elgkjøttdeig av mamma.

Hva skal jeg bruke den til tro....

Den ble brunet sammen med champignoner, rødløk, bacon. Krydret med salt, pepper og timian og litt fløte og rømme ble rørt inn.

Dette ble spist sammen med potetmos, og det smakte helt fantastisk!

:nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Sitter med et glass smoothie...

En båt vannmelon

400 gr frosne jordbær

2 ss melis

1 lime.

Ha alt i en blender og kjør alt sammen.

Godt var det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Annonse

[1] Category widget

TM skal få kveldsmat straks.

I en kjele har jeg havregrøt laget av 2 dl havregryn, 2 dl vann og 2 dl melk

Dette har blitt avkjølt.

Så skal dette blandes med:

2 egg

1 ss sukker

4 ss mel

0,5 TS bakepulver

*

Stekes som lapper i panna med litt smør.

Veldig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...