Gjest ~Milla~ Skrevet 16. februar 2010 #181 Skrevet 16. februar 2010 Den suppen er notert, hørtes nydelig ut
MarianneE Skrevet 24. februar 2010 Forfatter #182 Skrevet 24. februar 2010 Dette ble veldig godt!! BOLOGNES! 400 gr kjøttdeig 1 stor løk 2 stilker selleri 2 gulrøtter 2 hvitløksfedd 150 panchetta evt annen bacon 4 ss tomatpurè 1 boks hermetiske tomater 2 ts tørket oregano 4 dl kjøttkraft * Hakk løk, hvitløk, selleri og gulrot. Stek lett i et par min, ha i bacon og kjøttdeig. Stek til kjøttdeigen er kornete. Hell over tomat, tomatpurè, kjøttbuljong. Kok opp og la koke minst 20 min, gjerne to timer. Jo lengere, jo bedre. server med nykokt pasta med et parmesandryss!
LekeHusmor Skrevet 26. februar 2010 #183 Skrevet 26. februar 2010 ååh det hørtes godt ut ja! sulten her jeg sitter!
MarianneE Skrevet 8. mars 2010 Forfatter #184 Skrevet 8. mars 2010 Jeg digger og lage søndagsmiddag. Kutte ingredienser, langtidskoking, smaking, Me like!! Derfor var gårsdagens middag midt i blinken! KYLLINGFRIKASSÈ 4 stk kyllingfilèt 1 medium-stor løk 4 gulrøtter 3-4 poteter 1 persillerot 1/2 sellerirot 2 purre 1 liter kyllingbuljong 1 dl melk 3 ss smør 3 ss mel 2-3 ss sitronsaft salt pepper * Kutt alle grønnsakene i biter og kok i buljongen. Jeg lot det koke i 1 time i blandingen: 1 kartong JacobsUtvalgte kylling kraft + 7 dl vann og buljongterning. Kutt kyllingen i biter og legg i grønnsakene. La koke 10-15 min. Ta så grønnsakene og kyllingen ut av kjelen. Ta en ny kjele og smelt smøret. Rør inn melet og spe med melk (jeg brukte restene av matfløte) og kyllingkraften. La koke noen minutter og ha i grønnsakene og kyllingen igjen. Veeeeldig godt!!! PS! Det er ikke nødvendig og bruke all buljongen. Jeg tok lit for mye, og det ble nok saus for og si det sånn...
Gjest ~Milla~ Skrevet 8. mars 2010 #185 Skrevet 8. mars 2010 KYLLINGFRIKASSÈ... MMmm.. det er godt det. Er så altfor lenge siden vi har hatt det. Har notert oppskriften din.
MarianneE Skrevet 8. mars 2010 Forfatter #186 Skrevet 8. mars 2010 KYLLINGFRIKASSÈ... MMmm.. det er godt det. Er så altfor lenge siden vi har hatt det. Har notert oppskriften din. Flink jente! Må bare si det, jeg elsker og lage mat som tar tid! Lukta som sprer seg, røre i kjelen, vente.... Slike ting som får meg til og lure på hvorfor folk bruker frossenpizza!
MarianneE Skrevet 20. mars 2010 Forfatter #187 Skrevet 20. mars 2010 Hjemmelaget fiskegrateng er kjempe godt, men det er no styr og få gjort med skilling av egg og stivpisking osv... Derfor var lykken stor da denne slo ann hjemme! FISKEGRATENG 1 pk torskefilèt, ca 400 gr 250 gr macaroni el annen pasta 1 purre 3 ss smør 4 ss mel 6 dl melk/fløte ost, brødrasp. * Kok torsken etter det det står å pakken. Kok pastaen. Jeg brukte 140 gr, og synes det holdt mer enn nok. Smelt smør og rør inn melet. Spe med melk. Ha saus i en ildfast form. Ha over fisken. Strø så purre over, så pasta. Hell over resten av sausen og strø ost over. Ha i ovnen på 180 grader i ca 30 min
Edie Skrevet 22. mars 2010 #188 Skrevet 22. mars 2010 Mengde pasta, er det tørr eller kokt? :klø: Ja, jeg er idiot når det kommer til matlaging...
MarianneE Skrevet 23. mars 2010 Forfatter #189 Skrevet 23. mars 2010 Mengde pasta, er det tørr eller kokt? :klø: Ja, jeg er idiot når det kommer til matlaging... Tørr. Enklere og veie opp tørr enn ferdig kokt vil jeg tro.....
MarianneE Skrevet 23. mars 2010 Forfatter #191 Skrevet 23. mars 2010 Dagens middag er suuuuuper enkel og av det temmelig rimelige slaget!! PØLSE LAPSKAUS Idag tar jeg en halv pakke First Price Skinnfrie Middagspølser. Kutter pølsene i biter og har i en kjele sammen med en halv pose frossen lapskausblanding. Har over vann og lar koke noen minutter. Heller av det meste av kokevannet, men bevarer litt. Tar så en pose med potetmospulver og heller LITT i kjelen så det får blande seg med kokevannet. Krydrer, og det er det! Blir lissom ikke enklere enn det.
Edie Skrevet 23. mars 2010 #192 Skrevet 23. mars 2010 Til og med jeg klarer å lage det der! (jeg har til og med lagd med å kutte opp friske grønnsaker selv!)
MarianneE Skrevet 13. april 2010 Forfatter #193 Skrevet 13. april 2010 Jeg har en kaloribombe i ovnen.... MISSISSIPPI MUD PIE 225gr mel 2 ss kakao 150 gr smør 2 ss sukker 2 ss kaldt vann. * Ha mel, kakao og sukker i en bolle. Smuldre i smøret så deigen er kornete. Ha i vann og bland sammen så det blir en deig. La stå kaldt i 15 min. Kjevle ut tynn og legg i en 24 cm paiform (eller bruk fingrene og trykk det ut i en rund kakeform slik jeg gjorde) Legg bakepapir oppå og hell tørkede bønner over. Stek i ovnen på 190grader i 15 min. Hell av bønnene og ta av bakepapiret. Stek videre i 10 min. Så fyllet..... 175 gr smør 350 gr brunt sukker 4 egg 4 ss kakopulver 150 gr mørk sjokolade 3 dl fløte 1 ts sjokoladeessens (som jeg droppet....) * Rør sammen smør og sukker i en bolle. Rør så inn egg og kakao. Smelt sjokoladen og rør inn sammen med fløte og sjokoladeessensen. Hell blandingen over den stekte paideigen. Stek i ovnen på 160grader i 45 min. Før servering, legg på et lag med pisket krem! ...og gå en lang tur neste dag!
MarianneE Skrevet 14. april 2010 Forfatter #194 Skrevet 14. april 2010 :dåne: Hordan har jeg klart og ikke dele denne med dere? Hvem liker vel ikke brownies? BROWNIES! 200 gr mørk sjokolade 200 gr smør 4 egg 340 gr sukker 240 gr mel 1 ts bakepulver 3 dl hakkede valnøtter * Smelt smør og sjokolade over svak varme. Mål opp smør, bakepulver og mel og ha i en bolle. Pisk inn eggene. Tilsett sjokolade/smør og rør inn nøttene. Hell røren i en liten langpanne og stek på 150 grader i 45 min. Selv synes jeg kaken er best med en klatt med krem til. Godt....
Edie Skrevet 15. april 2010 #196 Skrevet 15. april 2010 Herregud, du kan ikke friste med sånne ting! *skal-ikke-spise-usunt* Kanskje...
MarianneE Skrevet 27. april 2010 Forfatter #197 Skrevet 27. april 2010 Kjære loffen, her er de... SALTBAKTE POTETER amadine poteter havsalt vann * Beregn poteter etter antall personer rundt bordet. Legg potetene i en kjele og ha over 50/50 grovt havsalt og vann (skjønt jeg har i et par dl vann ekstra) La potetene koke opp. Når de er kokt opp slå av plata og trekk kjelen til sides. La de stå og trekke på varmen. Nytes med aioli.
Mazilla Skrevet 27. april 2010 #198 Skrevet 27. april 2010 Skal de trekke til de er møre, og så er de ferdige? Høres kjempegodt ut! Ovnsbaker alltid amadinepoteter jeg, men disse må jeg prøve!
MarianneE Skrevet 27. april 2010 Forfatter #199 Skrevet 27. april 2010 Skal de trekke til de er møre, og så er de ferdige? Høres kjempegodt ut! Ovnsbaker alltid amadinepoteter jeg, men disse må jeg prøve!
loffen Skrevet 27. april 2010 #200 Skrevet 27. april 2010 Tusen takk! Du har mange fine oppskrifter her jeg hadde tenkt å prøve. Det er vel bare å sette i gang.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå