Gå til innhold

MarianneEs matboks!


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Skrevet

Dette ble veldig godt!!

BOLOGNES!

400 gr kjøttdeig

1 stor løk

2 stilker selleri

2 gulrøtter

2 hvitløksfedd

150 panchetta evt annen bacon

4 ss tomatpurè

1 boks hermetiske tomater

2 ts tørket oregano

4 dl kjøttkraft

*

Hakk løk, hvitløk, selleri og gulrot.

Stek lett i et par min, ha i bacon og kjøttdeig.

Stek til kjøttdeigen er kornete.

Hell over tomat, tomatpurè, kjøttbuljong.

Kok opp og la koke minst 20 min, gjerne to timer.

Jo lengere, jo bedre.

server med nykokt pasta med et parmesandryss!

Skrevet

ååh det hørtes godt ut ja! :sikle:

sulten her jeg sitter!

  • 2 uker senere...
Skrevet

Jeg digger og lage søndagsmiddag.

Kutte ingredienser, langtidskoking, smaking, Me like!! :tommel:

Derfor var gårsdagens middag midt i blinken!

KYLLINGFRIKASSÈ

4 stk kyllingfilèt

1 medium-stor løk

4 gulrøtter

3-4 poteter

1 persillerot

1/2 sellerirot

2 purre

1 liter kyllingbuljong

1 dl melk

3 ss smør

3 ss mel

2-3 ss sitronsaft

salt pepper

*

Kutt alle grønnsakene i biter og kok i buljongen.

Jeg lot det koke i 1 time i blandingen: 1 kartong JacobsUtvalgte kylling kraft + 7 dl vann og buljongterning.

Kutt kyllingen i biter og legg i grønnsakene.

La koke 10-15 min.

Ta så grønnsakene og kyllingen ut av kjelen.

Ta en ny kjele og smelt smøret.

Rør inn melet og spe med melk (jeg brukte restene av matfløte) og kyllingkraften.

La koke noen minutter og ha i grønnsakene og kyllingen igjen.

Veeeeldig godt!!!

PS!

Det er ikke nødvendig og bruke all buljongen.

Jeg tok lit for mye, og det ble nok saus for og si det sånn... :fnise:

Gjest ~Milla~
Skrevet

KYLLINGFRIKASSÈ... MMmm.. det er godt det. Er så altfor lenge siden vi har hatt det. Har notert oppskriften din.

:)

Skrevet
KYLLINGFRIKASSÈ... MMmm.. det er godt det. Er så altfor lenge siden vi har hatt det. Har notert oppskriften din.

:)

Flink jente!

:fnise:

Må bare si det, jeg elsker og lage mat som tar tid!

Lukta som sprer seg, røre i kjelen, vente....

Slike ting som får meg til og lure på hvorfor folk bruker frossenpizza! :fnise:

  • 2 uker senere...
Skrevet

Hjemmelaget fiskegrateng er kjempe godt, men det er no styr og få gjort med skilling av egg og stivpisking osv...

Derfor var lykken stor da denne slo ann hjemme!

FISKEGRATENG

1 pk torskefilèt, ca 400 gr

250 gr macaroni el annen pasta

1 purre

3 ss smør

4 ss mel

6 dl melk/fløte

ost, brødrasp.

*

Kok torsken etter det det står å pakken.

Kok pastaen.

Jeg brukte 140 gr, og synes det holdt mer enn nok.

Smelt smør og rør inn melet.

Spe med melk.

Ha saus i en ildfast form.

Ha over fisken.

Strø så purre over, så pasta.

Hell over resten av sausen og strø ost over.

Ha i ovnen på 180 grader i ca 30 min

Skrevet

Mengde pasta, er det tørr eller kokt? :klø:

Ja, jeg er idiot når det kommer til matlaging... :sjenert:

Skrevet

Mengde pasta, er det tørr eller kokt? :klø:

Ja, jeg er idiot når det kommer til matlaging... :sjenert:

Tørr.

Enklere og veie opp tørr enn ferdig kokt vil jeg tro.....

:fnise:

Skrevet

Bare le du... Æ'kke så enkelt skjønner'u... :ler:

Skrevet

Dagens middag er suuuuuper enkel og av det temmelig rimelige slaget!!

PØLSE LAPSKAUS

Idag tar jeg en halv pakke First Price Skinnfrie Middagspølser.

Kutter pølsene i biter og har i en kjele sammen med en halv pose frossen lapskausblanding.

Har over vann og lar koke noen minutter.

Heller av det meste av kokevannet, men bevarer litt.

Tar så en pose med potetmospulver og heller LITT i kjelen så det får blande seg med kokevannet.

Krydrer, og det er det!

Blir lissom ikke enklere enn det.

Skrevet

Til og med jeg klarer å lage det der! (jeg har til og med lagd med å kutte opp friske grønnsaker selv!) :ler:

  • 3 uker senere...
Skrevet

Jeg har en kaloribombe i ovnen....

MISSISSIPPI MUD PIE

225gr mel

2 ss kakao

150 gr smør

2 ss sukker

2 ss kaldt vann.

*

Ha mel, kakao og sukker i en bolle.

Smuldre i smøret så deigen er kornete.

Ha i vann og bland sammen så det blir en deig.

La stå kaldt i 15 min.

Kjevle ut tynn og legg i en 24 cm paiform (eller bruk fingrene og trykk det ut i en rund kakeform slik jeg gjorde)

Legg bakepapir oppå og hell tørkede bønner over.

Stek i ovnen på 190grader i 15 min.

Hell av bønnene og ta av bakepapiret.

Stek videre i 10 min.

Så fyllet.....

175 gr smør

350 gr brunt sukker

4 egg

4 ss kakopulver

150 gr mørk sjokolade

3 dl fløte

1 ts sjokoladeessens (som jeg droppet....)

*

Rør sammen smør og sukker i en bolle.

Rør så inn egg og kakao.

Smelt sjokoladen og rør inn sammen med fløte og sjokoladeessensen.

Hell blandingen over den stekte paideigen.

Stek i ovnen på 160grader i 45 min.

Før servering, legg på et lag med pisket krem!

:sjarmor:

...og gå en lang tur neste dag!

Skrevet

:dåne:

Hordan har jeg klart og ikke dele denne med dere?

Hvem liker vel ikke brownies?

BROWNIES!

200 gr mørk sjokolade

200 gr smør

4 egg

340 gr sukker

240 gr mel

1 ts bakepulver

3 dl hakkede valnøtter

*

Smelt smør og sjokolade over svak varme.

Mål opp smør, bakepulver og mel og ha i en bolle.

Pisk inn eggene.

Tilsett sjokolade/smør og rør inn nøttene.

Hell røren i en liten langpanne og stek på 150 grader i 45 min.

Selv synes jeg kaken er best med en klatt med krem til.

Godt....

Skrevet

Den oppskriften vil jeg prøve en dag. :sikle:

Skrevet

Herregud, du kan ikke friste med sånne ting!

*skal-ikke-spise-usunt*

Kanskje... :sjenert:

  • 2 uker senere...
Skrevet

Kjære loffen, her er de...

SALTBAKTE POTETER

amadine poteter

havsalt

vann

*

Beregn poteter etter antall personer rundt bordet.

Legg potetene i en kjele og ha over 50/50 grovt havsalt og vann (skjønt jeg har i et par dl vann ekstra)

La potetene koke opp.

Når de er kokt opp slå av plata og trekk kjelen til sides.

La de stå og trekke på varmen.

Nytes med aioli. :hjerte:

Skrevet

Skal de trekke til de er møre, og så er de ferdige? Høres kjempegodt ut! Ovnsbaker alltid amadinepoteter jeg, men disse må jeg prøve! :tommelopp:

Skrevet

Skal de trekke til de er møre, og så er de ferdige? Høres kjempegodt ut! Ovnsbaker alltid amadinepoteter jeg, men disse må jeg prøve! :tommelopp:

:jepp:

Skrevet

Tusen takk! :klemmer:

Du har mange fine oppskrifter her jeg hadde tenkt å prøve. Det er vel bare å sette i gang. :jepp:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...