Gå til innhold

Hverdagen med Frøken Fryd og Lillesøster


Haley

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Takk, Alabama og Mahareth :)

Føler meg litt bedre, og har fått i meg mer mat enn i går, men energien er ikke helt på topp. Så det har blitt mye sofa-tid i dag.

Fikk en pakke fra Pickles i helga, så jeg har begynt på et babyteppe til venninnen min som venter en gutt i mars. Dette teppet i disse fargene. Det er egentlig et ganske lett prosjekt, men jeg må ha tunga rett i munnen allikevel :lol: Hvis det blir vellykket kan det hende at jeg strikker en til prinsessa vår :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper energien kommer gradvis tilbake nå :klemmer:

Og så fine tepper! Sånt sommerteppe vil jeg også strikke til minien.. Men jeg er ikke så flink med strikking, så spørs om jeg ikke spør om mamma kan gjøre det.. :fnise: men hadde vært gøy å gjøre det selv da! Hvor lang tid regner du med å bruke? ;) (utålmodig, jeg? Hehe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et gansk lett teppe å strikke, så hvis du kan strikke rette masker så klarer du det! Jeg visste ikke hvordan jeg skulle strikke kast, men det fant jeg fort ut av på denne videosnutten, og da er det ingen sak :jepp: Det fine med plagg og tepper til små babyer er jo at det går ganske fort å strikke fordi de er såpass små. Dette teppet skal bli ca. 80cm langt, og jeg strikket ca. 10cm på noen timer i går, så det burde ikke ta så altfor lang tid. Og selv om man må tenke litt de første omgangene, så går det etterhvert (nesten) på autopilot.

Ellers kan du jo ta en kikk på Drops design. Der har de mange gode og enkle oppskrifter på babytepper, luer, votter, skjerf, jakker, bukser, kjoler osv som passer for oss som ikke har strikket så mye avansert før.

---

Du vet du er hormonell når du feller en tåre eller ti fordi noen sier at du kommer til å bli en super mamma.. :grine:

:tongue:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ooo, ja da skal jeg sjekke ut strikkeoppskrifter! Jeg kan strikke rett, men jeg klarer ikke legge opp masker i starten :fnise: men hadde vært stas med noe egenstrikka! :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tada! Her kommer en utstyrsliste med alt jeg kommer på at man kan trenge til en liten baby, men det er kanskje ikke alt som er nødvendig (f.eks. de jeg har skrevet ?-tegn bak), og kanskje er det noe jeg har glemt, så kom gjerne med innspill :jepp:

Grønn = På plass

Oransje = Bestilt/Må hentes/Kjøpt noe

Til baby

Kommode til klær (Aneboda)

Stellematte til vaskemaskin (Lilla)

Stellematte for å ta med på tur (?)

Badebalje

Håndkler

Kluter

Sinksalve, badeolje, babysåpe, babshampoo, babylotion (Änglamark)

Våtservietter (Änglamark)

Bepanthen

Q-tips, NaCl, Klorhexidin

Bleier (Div tøy + Libero og Pampers engangs)

Febermål (Philips Avent smokketermometer + vanlig termometer)

Nesesuger + filter (NäsFrida)

Neglsaks (Tweezerman Children's care kit)

Gulpekluter

Smekker

Tåteflasker (Avent)

Smokker (Avnt og Nuk)

En boks MME (for sikkerhets skyld)

Flaske- og smokkbørste

Easytran (Denne)

Bilstol (BeSafe Izi Go Lilla/svart + isofix base)

Solskjermer til vinduene (Denne)

Setebeskytter

Baksetespeil (Denne)

Vugge (arvevugge)

Madrass til vugge

Sengekant

Dyne (65x80cm)

Dynetrekk, putetrekk og laken

Tisselaken

Tepper

Uro

Elastisk sjal (Aldoria bambus i sjokoladebrun)

Bæresele - Angelpack? / Ergo?)

Vogn (Brio Happy Harmony Duo)

Vogntepper

Vogndyne (65x80cm)

Lammeskinn (korthåret fra Kaiser)

Regntrekk (Brio)

Insektsnett

Koppeholder

Stelleveske (Brio Messenger, men kanskje behov for en til?)

Vippestol (BabyBjörn Babysitter Balance)

Bamse

Kortermede bodyer

Langermede bodyer

Bukser/sparkebukser

Overdeler

Kjoler

Strømpebukser/sokker

Luer

Hentesett (Nr. 22602 i rosa, side 18/19)

Klorevotter (4 par)

Pyjamas m/u fot

Til mor

Ammepute (BabyDan Tarok)

Amme-BH'er

Ammeinnlegg (Ull + ull/silke + Chicco engangs)

Amme/amme-vennlige topper/kjoler

Amme-te

Brystpumpe (Philips Avent elektrisk)

Brystvortesalve (Medela Purelan)

Bind (Tøy + noen engangs)

Annet

Utstyr til å lage babyalbum

Videokamera (Sony Handycam CX115E)

Babycall (Philips Avent SCD600)

Ny bil :sjenert:

Etterhvert

Utstyr til oppbevaring/nedfrysing av melk

Babygym

Leker

Potte

Lekegrind

Barneservise

Tripptrapp-stol

Krabbe/leketeppe

Dynepose

Kokebok om mat for baby/barn (Lettlaget barnemat av Margit Vea)

Ullpose (arve, brukt av meg og mine to søsken)

Sprinkelseng (når hun vokser ut av vuggen)

Himmel + stang til sprinkelseng

Reiseseng

Ullplagg

Hårbørste

Puh, kan bli utmattet av mindre.. :fnise:

Endret av Haley
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oisann, ser ut som du har god oversikt med den lista der Haley! Jeg er imponert! :pls:

Bare 4 små dager igjen nå så er dere halvveis :) Tiden går så utrolig fort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er et listemenneske og liker å ha oversikt, så jeg skylder på det :fnise:

Et svangerskap er 40+2 uker, så om en bitteliten uke er jeg halvveis, ja! Utrolig å tenke på! Synes 2. trimester har gått ganske fort hittil (til tross for noen trege dager når vi ventet på UL), og regner med at det kommer til å fortsette i samme tempo nå som dagene blir stadig lengre og energien er på plass. Den blir det vel verre med mot slutten, men enn så lenge får jeg benytte sjansen til å klargjøre redet for prinsessen :jepp:

---

Nå er endelig omgangssyken helt ute av kroppen og jeg har energi til å gjøre litt småting i leiligheten. Skiftet på sengetøy, vasket litt klær/sengtøy, satt på oppvaskmaskinen og kikket litt på hvilkn bokhylle vi vil ha på stua og hvilken TV-benk vi skal gå for. Spørs om jeg må handle litt i morgen. I dag vaser jeg bare rundt hjemme og venter på at klokka skal gå. Skal legge meg til å sove om 1-2 timer og håper på å få noen timers søvn før jeg må opp og gjøre meg klar til nattevakt.

Hadde jo egentlig tenkt til å snakke med sjefen (dra en liten hvit løgn om at jeg synes det er tyngre nå som jeg er gravid...) om at jeg gjerne vil slippe nattevakter etter disse tre nettene, men så ble jeg jo syk og får altså bare en nattevakt denne gangen. Synes kanskje ikke det gir det helt stor grunnlaget for å komme med et sånt ønske, men vet ikke om jeg skal vente og ta de to nattevaktene jeg har i midten av mars og så si ifra, eller om jeg bare skal hoppe i det. Vet jo at sjefen allerede har manko på nattevakter.. Men skulle jeg gitt råd til noen andre i min situasjon så hadde jeg vel bedt dem om å tenke på seg selv og barnet, ikke sjefen :klaske:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fin liste!

GÅ til sjefen og si at du ikke lenger ønsker nattevakter fra nå av ;) Så er det gjort!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

fin liste!

GÅ til sjefen og si at du ikke lenger ønsker nattevakter fra nå av ;) Så er det gjort!

Enig!!! :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for støtten Pasjonsblomst og Selma :klemmer: Har jo ingen plager som er så ille at jeg ikke kan jobb natt (Kjenner det litt i halebeinet når det blir mye gåing/ståing og stell av tung pasienter. Det har mer med lysten å gjøre.. Men de to nettene jeg var syk nå så var det faktisk min gravide kollga som er 7 måneder på vei som tok nattevaktene. Da tenker jeg at jeg egentlig bare burde lukke munnen min og fortsette med nattevaktene. Men vi får se..

---

Mannen og jeg var en tur i byen i ettermiddag og stakk innom den ene babyutstyrsbutikken som finnes her, og der hadde de godt utvalgt av Brio og Simo vogner (og noen andre uaktuelle merker), så jeg fikk kikket litt på både Brio Go og Brio Happy. Ut ifra det jeg har sett på nettet så var det Go som var favoritten, men nå vil jeg heller ha Happy Kombivogn (med kneleddschassi, i "Brown Harmony" som på bildet i linken) hvis vi skal gå for Brio. Simo sin vogner var greie, men bagen er kun 2 cm bredere og totalt er den bittelitt tyngre. Synes også utseendet var finere på Brio. Så jeg faller egentlig mer og mer bort fra Emmaljunga.

Og så måtte vi bare kjøpe denne søte bodyen i str. 50 (selv om hun kommer til å vokse ut av den på et blunk, så må man jo ha et par plagg i den str. også, og da er det ikke feil at det ser pent ut også!), og en lue str. 0-6 mnd i samme rosafarge som blomstene på bodyen :rodmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Det er så utrolig mye fint babytøy :hjerte: Heretter blir det vel mer shopping til lillemor enn til mor :ler:

---

Selv om jeg har fri i dag så føler jeg meg en smule stresset. Helt unødvendig egentlig, det vet jeg jo, men jeg liker å ha ting på stell. Tenker på alt som må ordnes og kjøpes inn til juni, og i går når jeg sa til Mannen at vi må begynne å kjøpe inn utstyr og klær, så var han så mye mer laidback enn meg og mente at vi har god tid på oss. Og vi har jo forsåvidt det. Men! For det første synes jeg at vi skal spre utgiftene utover flere lønninger, og for det andre så synes jeg det er greit å slippe stresset mot slutten. Og jeg blir nesten bare mer stresset av at han tar det så med ro, selv om jeg vet at han tar dette seriøst og gleder seg minst like mye til å møte den lille prinsessa si. Det er kanskje bare sånn det er, at vi kvinner som går gravid i 9 måneder og merker det helt inn på kroppen har litt mer behov for redebygging?

Løsningen blir nok å sette opp en liste (som det listemennesket jeg er :ler: ) over store/viktige ting og henge på kjøleskapet så vi kan streke ut når ting er fikset :jepp:

Gleder meg utrolig masse til sommeren. Ikke bare fordi vi skal bli foreldre og skal kose oss massse med lillejenta, men også fordi det (forhåpentligvis) blir sol og varme, vi skal gå masse turer og jeg skal trene mer (savner litt skikkelig kondisjonstrening!), ta et glass vin etterhvert og spise brie, spekemat og annen ulovlig gravidkost :lur: og bare nyte at det er sommer :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte å glede meg veldig til sommeren jeg også når du nevnte vin og brie og spekemat! :fnise: Ser at vi strikker på samme teppe, bare at jeg strikker i blå, sjokkrosa og limegrønn! Begynte for en stund siden før vi fant ut hva det var, så han får holde ut med 30% rosa på teppet sitt! Har ambisjoner om å hekle en blå kant rundt, men får se hvor langt jeg kommer... hekling er ikke min greie!

Artig at vi er like langt - snart halvveis! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser også veldig frem til sommeren! Håper det blir mye sol, kos og glede, og mindre stress . Veldig glad jeg går sommerbaby!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, listemenneske, du også? :ler:

Et par kommentarer til lista di: Anbefaler denne nesesugeren, den er super! Fåes ihvertfall på Babyshop. Eller i Sverige. ;) Og de neglsaksene jeg har sett i Norge er stort sett helt ubrukelige (synes jeg) - vi kjøpte først en sånn, men den ble rimelig kjapt erstattet av den som er i , som er kjempegod. Kjøpte på eBay. :) Negleklipperen som følger med er også veldig god, og lettere enn saks på småttiser, synes jeg.

Baksetespeil er gull! Veldig glad for å ha det. :Nikke: Om du skal ha lammeskinn i senga, trenger du egentlig ikke tisselaken. Vi kjøpte et til Turnerose, men det har vi ikke brukt før nå - nå sitter hun på det i sofaen når hun er uten bleie. ;) Ikke har vi hatt et eneste tisseuhell i senga, heller, men det har jo lite med tisselakenet å gjøre. Reiseseng kjøpte vi ikke før vi trengte den, men kanskje mer aktuelt til en sommerbaby enn til en vinterbaby?

Vi har Babybjörn-vippestol, og den er super! Kan brukes lenge, og skal være blant de som belaster ryggen minst når de er små.

Når det gjelder ammeinnlegg synes jeg at ullinnlegg funker best "alene" - jeg har noen i ull med bambusinnside, men de ble ikke så mye brukt. Det var ikke nok oppsugende materiale til at de dugde, så jeg måtte uansett ha noe under. Jeg elsket mine hjemmesydde med to lag bambus og et lag PUL (sperrelag). Et merke som heter !bamboo har pleid å ha disse, men nå fant jeg dem ikke hos de butikkene som har hatt dem tidligere... (Krusedull og HippeHippo.) Ellers er det jo engangs, da, men der har jeg ingen erfaringer å bidra med. Melkeoppsamler fant jeg superbillig på tilbud, men brukte dem type én gang. Men jeg lakk ikke voldsomt mye. Brystvortesalve (lanolin) var jeg derimot sjeleglad for å ha i hus! Ellers ble jeg veldig fascinert av det sittebadet. :ler:

Her var faktisk mannen veldig ivrig på å få ting i hus til Turnerose. Han hadde lest et sted at det kunne være lurt å ha de store tingene klare til uke 32 eller deromkring, og det var jeg glad for. Det blir veldig tungt å gå rundt og handle etterhvert...

Mmmm... Brie! Og roastbeef, det savner jeg. :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...