Gå til innhold

Fløyelsmyk dagbok


Zenobia

Anbefalte innlegg

  • 3 måneder senere...

Fortsetter under...

Hmm....har hun tastet med den usynlige skriften her inne en stund nå?
                    Jeg myser og myser men ser ikke`no.   :lur: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mer på lager; jeg er bare dårlig på å være lagerarbeider for tiden :ler:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Dette blir et uvanlig innlegg. Jeg skal lage vårruller. Etter eget hode. Jeg har saumfart nettet etter alle mulige variasjoner. Dette blir minste felles multiplum, eller noe. Noterer det her, i tilfelle det blir en suksess, og jeg glemmer å skrive ned hva jeg gjorde. Da vil jeg se her, at det har jeg glemt, så skriv ned:

Det vil bli mye mer fyll enn til det antall ark jeg har. Restene finner jeg på noe annet med. (Det finnes maistortillas i hus :P  uten at jeg har den heeelt store trua ;)   )

Råvarer:
400g karbonadedeig u/salt/vann
½ stor hodekål, finkuttet: Blir veldig MYE, så mindre enn en halv, når den var så stor i utgangspunktet. Én full skål. Ved steking ser jeg at jeg trenger mye mindre kål. To tredjedeler av skåla blir ikke stekt opp.
1 stor løk
1 boks bønnespirer
1 kinesisk hvitløk. Kanskje 2? : Det ble 1½
Smak til med soyasaus
Vårrullpapir

Fra krydderhylla:
Chili&koriander. (Den var svak, så drysser på hver rull?)

Planlagte arbeidsoppgaver; kan bli redigert underveis/etterpå:

Fuktig kjøkkenhåndkle klart til vårrullings (Utført)

Finstrimle kål. I egen bolle.

Finkutt løk og hvitløk. I panne.

Stek karbonadedeig med løk, hvitløk, soyasaus og rikelig med krydder. Smaker? Justér? Haes i STOR bolle.

Sett på vann som skal koke opp til vårrullpapiret.

Fres bønnespirene. Haes i samme bolle.

Fres kål.

Alt blandes i den store bollen. Kjøles ned. :Bland bønnespirene GODT med kjøttet før kålen tilsettes. Vanskelig å blande!

Sett på varmluftsovn. 200ºC  (Evt. senere? Tar lenger tid enn et kvarter å fylle 24 ark.) JA! De skal ikke friteres, men hver vårrull dyppes i olje og settes på brett med bakepapir :jepp:

Ble 12 stk. Arkene er noe herk, så det ble 12 store ruller. Bare noen munnfuller fyll til overs :sikle:

Knekk et egg i en kopp. Pensel klar : Nei, bruker fingre. Grisete allikevel Ikke benyttet. Klissete nok uten.

Fyll soyaolje i en høy kopp. : Plasserte rull i dyp tallerken; tømte over.

Dypp ark i det varme, oppkokte vannet. Legg på fyll, brett; bruk eggelim på siste papirende. Dypp i olje. Sett på brett.

: Satte i ildfast metallform istedenfor brett. Lurt? Vi får se.

Stek vårrullene i 15 min.

Til dypping: Sweet sour chili saus. Og kanskje enda mere soya? Neivel.
 

 Til verket!

Nå stekes de.

Endret av Zenobia
Oppdatering underveis
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette høres eksperimentelt godt ut; jeg kommer når du åpner sjappa ! :jepp:  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hoppe: sjappa slengte noen ruller i din retning :biggrin: Tror de havnet i "Hvor er"-tråden. Hvis man kan kalle det ruller. Gode iallfall!

 

Da er maten inntatt. Innpakningen var et svare strev, så neste gang blir det å prøve filodeig, hvanåenn dét er.
Her nytes iskaffe med en uvanlig avec: Absint.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Namm...det smakte godt, kokka Z!   :rodmer:  *ikke kokken tor altså* 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Enda en matoppskrift :klo:  Hvor bærer nå denne dagboken hen? :ler: Hei, @Kaffekrus !

Ovnsbakt torsk med søtpoteter:
0. Tin torsken.
1. Sett ovnen på ca. 180°C. Min står på 175, for den er litt het av seg. Kjenn din ovn.
2. Bruk ostehøvel på smøret, og legg nok skiver ned i den ildfaste formen. Dryss bra med spisskum på smøret. (Det dufter helt :daane: når dette begynner å lukte etter at varmen smelter smøret.)
3. Skrell søtpotetene, skjær dem i biter og legg dem i formen.
4. Skrell hvitløk (beregn 1 pr. søtpotet), og skjær i biter. Dryss blant søtpotetbitene.
5. Dryss på litt salt og pepper (lys variant hvis du har)
6. Når ovnen er varm, settes formen inn, og står i 25min.
7. Imens skreller og hakker du løk, forbereder de andre grønnsakene (se pkt. 12) og deler torsken i serveringsstykker. Salt og pepper (lys variant hvis du har)
8. Tid for å smake på vinen mens du venter? :lillesky:
9. Når 25min er gått, tas formen ut, og alle søtpotetbitene snus. Sop de litt sammen etterpå, hvis du planlegger å legge fisken i samme form; avhenger av hvor stor porsjon du lager, og hvor stor formen er.
10. Påse at det er nok smør der løken skal legges, evt mer spisskum?
11. Plassér torskestykkene oppå løken. Én liten skive smør på toppen av hvert stykke.

12. Så kommer variasjonen: Blomkål er helt fint, men nå har jeg lyst på rød paprika og mais istedenfor. Bitene legges rundt fisken. Litt inspirert av at spisskum er en bestanddel i taco-krydder. Hvis jeg ikke går for paprika, blir det brokkoli. Noen last minute changes må påregnes :fnise: – det er jo det som er moro med mat.

13. Inn i ovnen med form. 20min senere: Ferdig!!

Dette er utførlig beskrevet, så dette er mye enklere enn alle ordene skulle tilsi :kghjerte:
Vel bekomme!
 

 

Endret av Zenobia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da kjører jeg nesten samme opplegg igjen. Purreløk og løk, gulrot og brokkoli blir tilbehør.

Noterer: MERE løkblanding neste gang; blandingen purre og løk (ratio) var bra.

Gulrøttene kan være med fra starten. Jeg vil iallfall prøve det.

*forsyner seg med 2. porsjon*

Endret av Zenobia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Siste sentrifugering!!

Eller?

*sjekker*

JAAAAA!! :hoppendeglad:

Da er det bare å rive seg løs fra KG

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noterer noen matgreier:

Jeg synes fisketining er kjeeeedelig å vente på.

Skjære aubergine i skiver, salte, vente, skylle.
Ildfast form: smør. Legge i skiver. Rosmarin og pepper? Skal de snus?
Neste ildfaste form: Smør og løk og purre i bunnen. Fisk oppå. Rød paprika.
Eller løken mellom aubergine-skivene? Nei.
Og hva med søtpoteten? Den får vente.
Jeg har tenkt å eksperimenter med frossen fisk rett i ovnen. Da får løken lengre tid. Men vil den ha det?

Ca. 180°C. Tid? Følge med. Auberginen ser ut til å tåle tid i ovn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Satte inn auberginskivene først. De får 20 min lengre, dvs. 45 min tilsammen på 175°C.

Om 20 min setter jeg inn fisk/løk-formen. Fisken ble mer tint på kort tid enn jeg hadde forutsett. Det er en VARM sommerdag i dag :ler: Den får 25 min. Eksperimenterer med noen auberginskiver der også.

Etter 25 min snur jeg skivene i form 1. Setter inn og steker videre i 20 min til. Da skal alt bli ferdig samtidig.

Kanskje jeg skal snu skivene i form 2 et kvarter før full tid?

Nedtellingsur er fint å ha.

- - -

45 min er for lang tid. Neste gang prøver jeg 20+15 min (snuing)
Torsken som var halvtint, ble nyyyydelig!!
25 min er for kort tid.

Aubergine suger fett som en svamp.

Lenker hit for å huske tips:

 

Endret av Zenobia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før i tiden i Oslo hadde de sagt   "Aubergine = Fett, esse!"  woodstock-fem-woodstock-female-happy-smi 
*digresjon - ja jeg vet* 

Endret av Hoppetaujenta
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

35 minutter siden, Hoppetaujenta skrev:

Før i tiden i Oslo hadde de sagt   "Aubergine = Fett, esse!"  woodstock-fem-woodstock-female-happy-smi 
*digresjon - ja jeg vet* 

Aubergine! :ler: Det visste jeg ikke.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Og jeg liker å se folk som liksom vokser fra innsiden og helt tydelig blir klokere mens vi snakker sammen. :biggrin: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er en tålmodig sjel, Hoppe. Du er utrettelig i dine oppmuntringer og milde korrigeringer :lillesky: Jeg bruker nok ignorér-knappen endel ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...