Gjest ! Skrevet 29. mai 2004 #121 Del Skrevet 29. mai 2004 Har pløyet meg gjennom 8 sider med muskler og kjøtt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 29. mai 2004 #122 Del Skrevet 29. mai 2004 Har pløyet meg gjennom 8 sider med muskler og kjøtt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
VesleBråka Skrevet 29. mai 2004 #123 Del Skrevet 29. mai 2004 Hodekjøtt er ikke det samme som hjerne. Jepps. Ansiktet er dekket av muskler, ansiktet er jo en veldig bevegelig del av kroppen. Øyne, munn, smile, le, lage grimaser.. må muskler til for slikt. Det er samme kjøttet som i større muskler, men de er litt pinglete å selge hele. I den grad kyr lager grimaser.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fighter Skrevet 29. mai 2004 #124 Del Skrevet 29. mai 2004 Kanskje de geiper og vifter med neseborene samtidig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dru Skrevet 30. mai 2004 #125 Del Skrevet 30. mai 2004 Eneste som plager meg etter alt dette snakket, er at jeg fikk lyst på muskler, og butikkene er stengt... *endevende fryseren* 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest pjedatoj Skrevet 30. mai 2004 #126 Del Skrevet 30. mai 2004 hjelp...må jo si det ikke BARE er morsomt å tenke på at folk ikke aner hva de spiser...selv om jeg ler godt av en del påstander her... hjerne er ingen muskel, men nervevev, og bindevev og sikkert litt andre greier jeg ikke kommer på i farta. Hjerne er en delikatesse...det samme er diverse kjertler (brissel, feks...mener at det er skjoldbruskkjertelen) Det finnes dessuten to typer muskelvev (pluss hjertemuskulaturen) - et vi ikke styrer selv (tarmsammentrekninger, etc) og den typen muskler vi spiser. Heldigvis har fornuftige mennesker før meg påpekt at rent kjøtt er "ren" muskel (eller "hele" kjøttstykker...mellom muskelfibrene er det bindevev, og innimellom disse finner man både nerver og blod- og lymfesystemer. Se nøyere på kyllingvingene neste gang), i motsetning til kjøtt blandet med feks mel, kjøtt fra andre dyr, fett fra andre steder av kroppen e.l. Kjøtt kommer ikke fra planter, men fra dyr - men man KAN kjøpe feks tofu med kjøttsmak og ikke behøve å bekymre seg for unevnelige forferdeligheter som blod. Og: Man tapper blodet av dyra med en gang de er slaktet. Men åresystemene er forgrenete, det er ikke helt som å helle vann ut av en bøtte. Forresten er det ikke mye "blod" i kjøttsafta som renner ut, mener å huske at det er mer som lymfevæske. I en kropp i live skjer stadige forflytninger av væske og nærings og avfallsstoffer fra cellene til blod- og lymfesystemet og omvendt. I en død kjøttbit siger væske ut av muskelcellene og ut på kjøkkenbenken. Og angående morsomme kommentarer om tomrom med kjøtt (hehe): Skal man i noen grad snakke om fyllmasse i kroppen må vel fett være nærmere denne definisjonen enn muskelvev...mer eller mindre delikat? Helt greit for meg om folk velger å ikke spise kjøtt - vi fråtser nok som det er i Vesten. Men det er ikke rart feks farmasi- og meieri/kjøttbransjen i USA kan sprøyte kyrne fulle av helseskadelige hormoner (det skjer), dyra kan sperres inne i trange båser og maten tilsettes skumle konserveringsmidler uten protest fra forbrukerne når man ikke har noe som helst bevisst forhold til hva man spiser. (egg er ikke en muskel, nei. Et ubefruktet egg er faktisk "bare" én celle) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lady-M Skrevet 1. juni 2004 #127 Del Skrevet 1. juni 2004 hjerne er ingen muskel, men nervevev, og bindevev og sikkert litt andre greier jeg ikke kommer på i farta. Hjerne er en delikatesse...det samme er diverse kjertler (brissel, feks...mener at det er skjoldbruskkjertelen) Brissel er ammemuskelen. Alle dyr og mennesker som ammer har den de første levemånedene. Sitter i halsen og forsvinner etterhvert. Vi hadde glassert brissel av gjøkalv som en av våre retter i bryllupet.. :o Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest brissel Skrevet 4. juni 2004 #128 Del Skrevet 4. juni 2004 ...brissel er ike skjoldbruskkjertelen, nei, men befinner seg omtrent samme sted og er ikke en muskel, men en kjertel (thymus). Kjertler skiller ut hormoner og slikt, mens muskler brukes til bevegelse. Thymus er aktiv hos unge dyr, dog lenger enn ammetida. Thymus spiller en rolle i dyrets utvikling fram til (etter?) puberteten (det er i denne perioden av dyrets utvikling den er størst). Så tilbakedannes den. Jajaj. Vi er vel egentlig usmakelig kresne og hysteriske ovenfor hva vi spiser:) Er ikke helt sikker på om det første innlegget var seriøst ment en gang, jeg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tante Betty Skrevet 20. juni 2004 #129 Del Skrevet 20. juni 2004 Å herre jemini! For en tråd... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 20. juni 2004 #130 Del Skrevet 20. juni 2004 Hvor mange her kan ta et storfeslakt og lage mat av det? Lula kan, Lula kan Tenk dere en okse: -Hjertet er en muskel -Ved bena øverst er det kraftige muskler på oksen Hvis vi tenker KJØTT og hva det er på disse to eksemplene, sier vi gjerne at vi spiser "det rene kjøttet"/filetene: det som er renest mulig fritt for "grums". Vel, jeg baklager å måtte fortelle deg at indrefileten er kjøtt på lik linje med de kraftige musklene på bena til oksen. Noen deler av slaktet har mindre eller mer fett, og andre deler av slaktet er mindre eller mer mørt. Det er like fullt MUSKLER! (dvs KJØTT) Vi spiser altså ikke muskelen "hjertet" når vi bestiller en indrefilet. Nei selvsagt er det ikke det. Vil du ha hjerte så bestiller du det ;-) Røkt elghjerte feks. er veldig godt Jeg ser derfor at endel folk her misforstår litt av det egentlige spørsmålet. Det hele blir et definisjons-spørsmål Øh nei, det er ikke et definisjonsspørsmål. At DU velger å kalle indrefileten for KJØTT, og feks skanken for muskel er din høyst personlige og feilaktige fremstilling av saken! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jouvel Skrevet 10. juli 2004 #131 Del Skrevet 10. juli 2004 å herregud så bra tråd! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 10. juli 2004 #132 Del Skrevet 10. juli 2004 Lula kan, Lula kan LilleBille også... (selv om kjøkkenet mitt nok er litt lite om jeg fikk et helt slakt) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~Viva~ Skrevet 10. juli 2004 #133 Del Skrevet 10. juli 2004 Iallverden. Jeg gidder ikke lese hele denne tråden, lurer på hva som egentlig står på alle de ÅTTE sidene her om karbonadedeig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 10. juli 2004 #134 Del Skrevet 10. juli 2004 Iallverden. Jeg gidder ikke lese hele denne tråden' date=' lurer på hva som egentlig står på alle de ÅTTE sidene her om karbonadedeig.[/quote'] Du bør absolutt lese tråden.. den er helt ubetalelig.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 10. juli 2004 #135 Del Skrevet 10. juli 2004 Jeg kan love deg en god latter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~Viva~ Skrevet 10. juli 2004 #136 Del Skrevet 10. juli 2004 :o Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Virvel Skrevet 31. mai 2005 #137 Del Skrevet 31. mai 2005 For en fantastisk tråd, jeg er helt stum. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jonny-Jonny Skrevet 31. mai 2005 #138 Del Skrevet 31. mai 2005 Hihi! Slenger inn et lite tips; For de som driver med oppdrett av "slaktedyr" selv, så anbefaler jeg å gi de anabole stereoider. Gir dette til kyllingene mine og får dobbelt så mye kjøtt, eller rettere sagt muskler å spise/selge! Folk begynner riktignok å lure litt når de ser kyllingsumobrytere spankulerende rundt på tunet mitt, men de forstår meg godt da jeg forteller de hemmeligheten bak det! Mer valuta for penga! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lady-M Skrevet 2. juni 2005 #139 Del Skrevet 2. juni 2005 Hihi! Slenger inn et lite tips; For de som driver med oppdrett av "slaktedyr" selv, så anbefaler jeg å gi de anabole stereoider. Gir dette til kyllingene mine og får dobbelt så mye kjøtt, eller rettere sagt muskler å spise/selge! Folk begynner riktignok å lure litt når de ser kyllingsumobrytere spankulerende rundt på tunet mitt, men de forstår meg godt da jeg forteller de hemmeligheten bak det! Mer valuta for penga! Det kan da umulig være lov! Dette gjør de også i Asia. På Filippinene har det skjedd at små barn kommer for tidlig i puberteten fordi de spiser så mye kylling proppet med steroider. :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lillelou Skrevet 2. juni 2005 #140 Del Skrevet 2. juni 2005 Denne tråden er helt utrolig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå