hjertesukka Skrevet 19. februar 2016 Forfatter #441 Del Skrevet 19. februar 2016 (endret) Men i dag skinner sola igjen! Takk for det, Rumle, god helg ønskes tilbake til deg. Fant dette interiøret på nett og blei litt fascinert: Endret 19. februar 2016 av hjertesukka 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 19. februar 2016 #442 Del Skrevet 19. februar 2016 Takk for det For en nydelig hagestue (?) helt slik som jeg liker det 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 19. februar 2016 #443 Del Skrevet 19. februar 2016 (endret) Litt mer hageinspirasjon på en kald februardag .. tror det trengs! Jeg er forøvrig på jakt etter den perfekte blåturkise fargen til ytterdør og en dør til terrasse, pluss benk og noen stoler. Tror jammen det er den de har brukt på øverste bildet her, helt nydelig sammen med irrgrønne blader Endret 19. februar 2016 av Rumle 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 19. februar 2016 Forfatter #444 Del Skrevet 19. februar 2016 Ååååååååå, så vakkert!! Ja, det er slik man drømmer om at det skal bli en gang. Den blåfargen var fiiiin! Jeg elsker små veier/stier i hagen og alt som henger er supert! Takk for titten, skal se på de mange, mange ganger. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 19. februar 2016 #445 Del Skrevet 19. februar 2016 Jeg er også veldig glad i små stier - det blir så fine hagerom av det liksom Jeg har drevet og utvidet bedene mine de siste årene, med planer om å lage grussti til slutt (var plen der før, men har ikke kommet så langt enda, så inntil videre er det en slags .. hmmm tursti med mose/plen/villblomster Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 19. februar 2016 Forfatter #446 Del Skrevet 19. februar 2016 Jeg har også mange "ville turstier", haha. Som verken er fugl eller fisk, for å si det sånn. Men får si som Ferdinand Finne at veien blir til mens vi går. Det er noe med å kose seg med det man har i øyeblikket. Selv om man stadig ser noe nytt og spennende på nett. Et skritt om gangen. Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli utålmodig, det går sååå treigt, dagene altså. Men det skjer da noe i vinduskarmene i det minste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 21. februar 2016 Forfatter #447 Del Skrevet 21. februar 2016 I dag pusler jeg inne, men måtte ned med bossdunken. Ingen sensasjon i og for seg, men på veien opp igjen, begynte jeg å klippe bort greiner i hagen. Det endte med at jeg friserte en liten dvergfuru som står midt i bedet og hadde fått alfor lange og pistrete greiner. Så den blir sikkert fin når den vokser opp igjen. Og så tok jeg vekk en einerbusk og noe lyng, det har jeg faktisk nok av. Jeg vil ha lubne og runde planter i hagen min! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 21. februar 2016 #448 Del Skrevet 21. februar 2016 haha høres ut som noe jeg kunne funnet på - mye impulsiv hagearbeid (i tide og utide) her også Jeg har noen sånne små grantrær og furuer rundt omkring på tomten. Leste en gang at det er smart å knipe av halvparten av skuddene som kommer om våren, det blir litt mye kniping men det får de til å bli ganske tette og fine. Jeg har de stående til de er i passe juletrestørrelse, så tar jeg de ett år, det er alltid noen nye som selvsår seg, så det er bare fint å luke ut noen innimellom Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 21. februar 2016 #449 Del Skrevet 21. februar 2016 (endret) Gran, edelgran og douglasgran er også lette å stelle Disse har synlige knopper langs siste års vekst, noen har til og med knopper langs forrige års vekst. Her er det lett å holde størrelsen nede ved å skjære tilbake til en knopp. For å få treet til å få en bestemt form skal det klippes eller skjæres mens årets skudd er myke. Disse trærnes nåler tåler noe skygge, så beskjæring produserer tette trær. Vær forsiktig med furu Når furu beskjæres må man være oppmerksom på at de mangler knopper langs stamme og greiner. Knopper dannes bare på siste års skudd i mai/juni, så dette er tiden furu skal beskjæres. Myke nye årsskudd kan klippes eller knipes før nålene er helt utvokst, nye knopper utvikles fra nålefestene nedenfor. Denne beskjæring gir tette og kompakte trær. Resten av året må furu beskjæres med forsiktighet - ellers kan treet miste formen. http://www.conifera.no/Art_Klipping.html Nå googlet jeg det for sikkerhets skyld, og her lærte jeg litt nytt også Jeg synes det er litt vanskelig å ikke beskjære oftere enn mann skal, men prøver å la være etter beste evne Har holdt på med et beskjæringsprosjekt av en rhododendroen over maaaange år nå, og den begynner virkelig å bli flott, og det er jo alltid veldig gøy når man endelig ser resultater Endret 21. februar 2016 av Rumle 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 21. februar 2016 Forfatter #450 Del Skrevet 21. februar 2016 Takk, skulle nok lest den linken før jeg gikk amok på furua, men det får bli som det blir. Har andre furuer her som jeg kan øve meg på en mer proff måte, haha. Men den skygget også for noen andre planter der, så det var deilig å få en del vekk. Høres spennende ut med den rhododenronen din! Bilde? Jeg har tre slike her, som stod da jeg flyttet inn, to mørk rosa og en lys rosa. De ser ganske fine ut, men litt lite blomster på de mørke rosa, som står mest i skyggen. Den lys rosa står midt i solsteiken og har masse blomster. Tror nok det har en sammenheng, uten at jeg er ekspert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 21. februar 2016 Forfatter #451 Del Skrevet 21. februar 2016 Denne helga har jeg sådd disse, som heter Cosmos, rosa og hvite: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 22. februar 2016 #452 Del Skrevet 22. februar 2016 20 timer siden, hjertesukka skrev: Takk, skulle nok lest den linken før jeg gikk amok på furua, men det får bli som det blir. Har andre furuer her som jeg kan øve meg på en mer proff måte, haha. Men den skygget også for noen andre planter der, så det var deilig å få en del vekk. Høres spennende ut med den rhododenronen din! Bilde? Jeg har tre slike her, som stod da jeg flyttet inn, to mørk rosa og en lys rosa. De ser ganske fine ut, men litt lite blomster på de mørke rosa, som står mest i skyggen. Den lys rosa står midt i solsteiken og har masse blomster. Tror nok det har en sammenheng, uten at jeg er ekspert. Ja, men er det ikke slik man lærer da? Det har i alle fall jeg gjort - må jo bli sånn når mann er ivrig - har ikke tall på alle plantene jeg har gått glipp av både blomstring osv fordi jeg ikke visste og var altfor for ivrig med beskjæringssaksen Skal se om jeg finner ett brukandes bilde av rhododendroen, ja Mener jeg har noen fra i vår liggende på en sånn minnebrikke - må bare huske hvor jeg har lagt den! Jeg vet ikke hva som er rett eller ikke ang. sol og rhododendron - men, jeg har i alle fall 3 stk som står i omtrent konstant skygge hele tiden, og de blomstrer fint de altså. To av de har strukket seg ganske tydelig oppover for å få mer lys, mens den siste er veldig kompakt og rund, kanskje 1,2m høy, og den er alltid full av blomster i alle fall 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 22. februar 2016 Forfatter #453 Del Skrevet 22. februar 2016 Interessant.- Kanskje jordsmonnet har mer å si? Jeg bare gjetter nå altså. Men gir du dem sånt spesialgjødsel? Vet at de ikke skal ha kalk da, men utenom det så vet jeg ikke så mye om rhododendron. Og jeg har ikke vært flink til å plukke av de visne blomstene, noe man visstnok skal gjøre, eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 22. februar 2016 #454 Del Skrevet 22. februar 2016 (endret) 1 time siden, hjertesukka skrev: Interessant.- Kanskje jordsmonnet har mer å si? Jeg bare gjetter nå altså. Men gir du dem sånt spesialgjødsel? Vet at de ikke skal ha kalk da, men utenom det så vet jeg ikke så mye om rhododendron. Og jeg har ikke vært flink til å plukke av de visne blomstene, noe man visstnok skal gjøre, eller? Jo jordsmonnet har nok en del å si, de liker jo typsk sur vestlandsjord har jeg forstått Mine trives nok fordi det er mye gran og furu her, vil jeg gjette på? Jeg gir de ikke noe ekstra næring, men jeg prøver bare å la være å gjødsle der som de står (noe som av og til er litt vanskelig fordi jeg ikke har rene surjordsbed, men litt her og der, noe som nok ikke er veldig smart akkurat). Jeg har også hørt det med blomstene/frøkapslene, ja! Tror det er noe med at når de knekkes av så slipper planten å bruke energi på å danne frø, og konsentrerer seg heller om å vokse og skyte nye skudd til neste år? Jeg gjør det av og til, spesielt på den ene rohdodendroen som jeg har beskjært over flere år - og den er veldig tett med masse blomster nå i alle fall Men, om det kommer av at frøkapslene knipes av, eller beskjæringen aner jeg ikke Jeg har også noen skikkelig gamle rhododendron som er så store at det er helt umulig å knipe de av - så de seiler sin egen sjø, og noen år har de veldig mange blomster, mens noen år er det langt mindre. Så jeg vet jammen ikke Endret 22. februar 2016 av Rumle 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 22. februar 2016 Forfatter #455 Del Skrevet 22. februar 2016 Takk! Da skal jeg jammen knipe av de knallrosa, for jeg syns det var litt lite blomster på dem. De står i veldig sur jord også, mellom furu, gran og litt bjørk. Kanskje jeg skulle beskjære dem bittelitt også. Men må vel vente til de har blomstret? Eller kan jeg beskjære dem nå og vente med å knipe, mon tro? Den blekrosa står for seg selv, nesten ute på et jorde og ser ut til å trives godt, så den gjør jeg ikke noe med, tror jeg. Åh, skikkelig gamle rhododendron høres så flott ut! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 22. februar 2016 #456 Del Skrevet 22. februar 2016 Jeg beskjærer alltid rett etter blomstring Men, for min del så startet jeg med det fordi det er en type som kan bli veeeldig svær, og jeg må begrense omfanget på den pga andre blomster i bed ved siden av. Så jeg prøver bare å toppe den litt Så nå ser den egentlig ut som ett slags tre, med stamme og svær bred krone. Sånn generelt tror jeg ikke det anbefales å beskjære rhododendron. Men, det er nå gøy å prøve likevel Hvis du beskjærer nå vil du miste mange blomster, for knoppene blir laget etter blomstring. Dette har jeg brent meg på flere ganger, så dette vet jeg helt sikkert Samme med vanlig hagehortensia, der har jeg jammen klart å gjøre samme feilen flere ganger også! Jaja, nå lar jeg den i alle fall være i fred 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 22. februar 2016 Forfatter #457 Del Skrevet 22. februar 2016 Så bra du skreiv dette. Da satser jeg kun på å knipe av de visne blomstene når den tid kommer. Har også satt ut en hortensia som jeg kjøpte i fjor, altså en som sikkert er beregnet for innebruk. Men jeg har satt den i sur jord med mye vann- det er søkkvått der nå- så jeg er veldig spent på om den kommer igjen. Vet bare at hortensia skal ha mye vann. Men alt med måte da. Skulle ønske det begynte å tørke litt opp her nå. Er vel sånn hos deg og? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 22. februar 2016 #458 Del Skrevet 22. februar 2016 (endret) Jaaa, det er bare vått og guffent og kaldt og blæh! Jeg håper vi får en mild og tørr periode veldig snart Hadde vært så deilig å få kommet i gang med å pusle litt i hagen igjen. Nå ser det så grått og kjedelig ut der ute at jeg blir oppgitt av å se ut! Men, men ikke lenge igjen nå da, så det er vel bare å holde ut! Så forresten noen små tulipanspir her en dag, det var jo litt hyggelig! Er sikkert mer også, men jeg har ikke orket å gå rundt å kikke i kulden Hortensia ja, da kan jeg tipse deg om en ting til jeg gjorde feil første året - og det var at jeg klippet den veldig langt tilbake fordi jeg trodde alt var vissent, men etter å ha studert de noen år har jeg forstått at de bare ser slik ut, og at de viser tegn på liv langt senere enn mye annet, så det lønner seg å holde ut, selv om det ser dødt ut Ang. hva som kan plantes ut, så mener jeg at det skilles mellom hagehortensia og stuehortensia - den siste bør nok helst oppbevares inne på kjølig rom eller kjeller, men det kommer sikkert ann på forholdene ute også vil jeg tro :vetikke: Jeg har mistet hagehortensia ute også .. så tror vær og plassering spiller en god del inn Endret 22. februar 2016 av Rumle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 22. februar 2016 Forfatter #459 Del Skrevet 22. februar 2016 Ok, takk. Da vet jeg det. Den ser jo ganske så trøstesløs ut nå da, så jeg kunne godt funnet på å klippe den ned. Den var sååå nydelig da jeg kjøpte den, helt hvit i blomstene med et lite grønnskjær, sukk. Trøster meg med at det er tross alt ganske mildt her jeg bor da. Godt å høre at andre er leie også, hjelper litt Jeg pleier å stikke ut for å se om det er noe liv, men kommer meg fort inn igjen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 22. februar 2016 #460 Del Skrevet 22. februar 2016 Ja, det hjelper veldig når man begynner å se at hage våkner opp igjen, ikke sant? Da klarer jeg nesten ikke komme meg inn igjen Det er så herlig å merke at det blir lysere dag for dag også nå 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå