Gå til innhold

Kaffekroken


Tabris

Anbefalte innlegg

Nei, det er vel litt av poenget med krim, er det ikke? At alt du trenger for å løse gåten ligger i boken, det er bare om du klarer å finne det selv eller ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Blondie65

Nei, det er vel litt av poenget med krim, er det ikke? At alt du trenger for å løse gåten ligger i boken, det er bare om du klarer å finne det selv eller ikke.

Eller som hos Ken Follet at det blir flere historier flettet sammen til en og at du følger de forskjellige - de som skal løse gåten og de blir jaktet - om hverandre. Liker det best sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Purple Haze

Bøker og livsstilsendring kan jeg skravle om! ;)

Har lest både Nick Hornby og Ken Follet. Er ikke overbegeistret for krim, men noen ganger får jeg krimkick, og leser mye av det. Spesielt om sommeren, merkelig nok. Pilars of the earth har fått kjempekritikker, og er jo et epos, så den bør være bra. Jeg har ikke lest den.

Loe har jeg lest en del av, og liker veldig godt stilen og formen han skriver i. Tar meg selv i å le høyt mens jeg leser han.

Grattis med to kilo ned! Deilig å gå på vekta og se nedgang. Og jo, du kan miste 2 kilo på en uke, men det er sannsynligvis ikke bare fett. Noe er nok vann også, men ned er ned!

Jeg lever lavkarbo, og har mistet 30 kilo på den måten. Dessverre falt jeg av vogna, og gikk opp igjen noen av dem, men nå er jeg i gang igjen.

Raser ikke ned i vekt, men går sakte og sikkert nedover. Dessuten fungerer magen min mye bedre, huden blir mykere og mye mindre tørr og jeg sover bedre på lavkarbo. Kroppen min tåler rett og slett ikke sukker eller stivelse i særlig stor grad, så da er dette det beste for meg :)

Det viktigste ved en livsstilsendring, er å finne noe man kan leve med. Slankekurer har jeg kuttet ut for lenge siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med deg, Purple. Slankekurer har sjelden noen langvarig effekt. Jeg kunne kanskje levd på ketolyse med trening fem dager i uken og rast ned i vekt, men jeg hadde ikke klart å holde det lenge - og hadde lagt på meg igjen. Da tar jeg det heller sakte, men sikkert. Og, som du sier, nettopp på en måte som jeg kan leve med. :) Nå følger jeg ikke akkurat lavkarbo, har bare kuttet ut, eller kraftig redusert, de mest typiske karbokilder som poteter, brød, ris og pasta. Sistnevnte klarer jeg meg ikke uten, så unner meg noen pastamåltider innimellom, med fullkornspasta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

For meg er det ikke aktuelt med lavkarbo. Jeg vet jeg ikke kommer til å greie å leve på det siden det er mye pizza (overtidsmat), vennemiddager og annet jeg ikke har full kontroll over i min hverdag. Ikke hver dag, men ofte nok til at det ville forstyrret.

Men jeg skal forholde meg til noen lavkarbo prinsipper likevel. Dvs. grovt brød, fullkornsvarianter av pasta og naturris etc.

For meg er det likevel viktigst å redusere størrelsen på måltidene og trimme regelmessig. I den lyse årstid er trim ikke vanskelig da jeg har praktisert før sykling til og fra jobb. I den mørke derimot er det en helt annen sak. Jeg har i mange år sponset helsestudio men det er det slutt på nå. Istedet vil jeg legge meg til gode turvaner og øvelser jeg kan gjøre daglig - uansett hvor jeg er. Dvs. armhevinger, knebøy, etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, slik jeg tenker også. Jeg teller først og fremst kalorier, ikke karbohydrater. Men der må jo hver og finne hva som passer for seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Purple Haze

Lavkarbo er ikke for alle, og jeg prediker ingenting. Men kroppen min trives best på det kostholdet, så da holder jeg meg til det. Lavkalori fikser jeg ikke, rett og slett. Har vel prøvd det meste opp igjennom årene, da vekt alltid har vært en issue for meg. Dråpen som fikk begeret til å renne over, var etter et fullført Grete Roede-kurs, hvor jeg hadde gått OPP to kilo. Trengte ikke være synsk for å skjønne at de andre kursdeltakerne, og instruktøren ikke trodde meg da jeg sa at jeg hadde fulgt opplegget til punkt og prikke. Men det gjorde jeg altså. Problemet er at kroppen min ikke tåler alt det brødet man skal spise på GR.

Hadde egentlig resignert, og tenkte at jeg får bare være tjukkebollefeita, da jeg leste om ketolyse. Det ble siste forsøk, tenkte jeg. Og 30 kilo ned på 10 måneder ga meg et nytt liv, rett og slett. Og jeg holdt vekta i over 3 år, på et ganske så normalt kosthold.

Men så blir man 40, og ting skjer i kroppen. Den forandrer seg, rett og slett. Kiloene setter seg på andre plasser enn før, og det er vanskeligere å få de av igjen.

Så nå er jeg tilbake på lavkarbo og trives godt med det :)

Oisann, jeg er visst en livsstilsgeek... :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Jeg har diverse GR og annet bak meg. Skal ikke ha noe lavkalori greier heller.

Jeg prøver også å begrense inntaket av hvete pga allergier, men det er ikke lett. Den greieste løsningen for meg er å spise havre/rug knekkebrød til lunsj og de andre måltidene jeg har 100% kontroll over, og da går det greit.

Det jeg imidlertid er svært dårlig på er frukt og grønt. Her har jeg mye å lære/vende meg om til.

I dag skal jeg avgårde til en jentespleisefest - og jeg har laget kålruletter. Se - fremskritt. :)

De kålrulettene ble forresten VELDIG gode. Ja til internett og søkemuligheter. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hver og en må finne den metoden som fungerer for de. Det viktigste er at det faktisk fungerer, og at man går ned og forblir der. :)

Nam, kålruletter høres godt ut! Oppskrift? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

1 kinakålhode (obs: kun de store bladene kan brukes, de små blir for små)

0,5 kg Kjøttdeig

ingefær malt

3 ss. mel (på nett stod potetmel, jeg hadde ikke ...)

litt fløte

litt salt

litt pepper

koriander malt

løk

kokt naturris

Toro kjøttbuljong terninger

Bommulssnor

Kinakål - forvelles i et par minutter i kokende saltet vann. Avkjøl raskt i kaldt vann. Skjær av den hardeste enden. Forvellingen gjør kålen bøyelig uten at den sprekker.

Når du er ferdig med forvellingen, ha i 1-2 terninger med kjøttbuljong i vannet og hold det varmt siden rulettene skal kokes etterpå.

Hakk løk

Bland alle ingrediensene bortsett fra kålen i kjøttdeigen, også risen og løken.

Legg en skje kjøttdeigblanding på kålbladet og pakk inn med hyssing. Legg rulettene i vannet og kok i 15 minutter.

Jeg tenker servere dette uten tilbehør, men man kan jo lage en god hvit saus med dill i og ha poteter til.

Jeg tenker også at man kan godt variere innholdet - hadde vært artig å prøvd med fisk f.eks.

Det finnes også oppskrifter med kylling. Bare å google kålruletter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm kålrulletter, det hørtes godt ut jo!

Så flinke dere er med kostholdsendringer alle sammen :) Signerer at "over tid" funker mye bedre enn "pang kræsj"-metoden. Har kuttet ut brus og nesten all godteri(unntatt sjokolade, noen laster må man få ha) på den måten jeg også. Nå merker jeg jeg blir uggen om jeg får for mye sukker i meg, og klarer aldri mer enn ett stykke kake heller. Bonus :jepp:

Har nok ikke så mange kilo å ta av meg jeg, men jeg har et brennende ønske om å komme i knallgod form, og å stramme opp. Trener litt, men ikke nok, så det er her mitt satsningsområde ligger :)

Synes du er knallflink som får trent styrke tre ganger i uken Tabris, hvilke øvelser gjør du, og hvor mye? (fisker vilt etter inspirasjon ;) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg merker også fordelen med at jeg blir fortere mett en før. Ganske genialt. :jepp:

Jeg trener etter et oppsett jeg fikk av en av trenerne på helsestudioet. Det er 7-8 øvelser som tar for seg de fleste større muskelgruppene. I tillegg tar jeg også sit-ups og en ren mageøvelse. Det tar meg totalt 40-45 minutter hver gang, inkludert 10 min. oppvarming på tredemølle. :trene:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sånn program har jeg også, men jeg kommer fort over en time på det så jeg tar ofte ut en øvelse eller to.

Tre ganger i uka hadde vært kult å få til :)

Hatt en fin helg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt en kjempehelg. Spesielt i dag. Først fant jeg ut at jeg hadde gått ned, for andre uke på rad. Deretter setter jeg med ned med frokost og en runde på nett, bare for å finne ut at det spillet jeg har gått og ventet på i flere år nå endelig har blitt annonsert. Vanskelig å forklare hvor glad jeg ble - forrige spill i serien kom ut i 2006, og det har vært usikker om de i det hele tatt laget et nytt spill i serien, og når det eventuelt ville omme. Det har vært masse spekulasjoner i det siste, og endelig, i natt, ble spillet annonsert: The Elder Scrolls V: Skyrim.

Dette er tidlig julaften for meg, og jeg har sett teaser traileren mer ganger enn jeg kan telle allerede. Faktisk felte jeg noen tårer de første gangene jeg så den. 11.11.11 - da forsvinner jeg fra verden for noen dager!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ska sei, her var det mye skravling. ;) Alan Rickman, dont get me started.....han er jo bare gorgeous og råååsexy!! :wow::hjerter:

Jeg blir rent forelsket hver gang jeg ser han på skjermen! :hjerte: Min andre kjærlighet i livet er kostymedrama, i BBC sense and sensebility spiller blant andre Rickman, da blir det dånedippen i stua gitt. :dåne:

Ken Follett har jeg kjent til lenge da jeg har vokst opp med en pappa som har slukt disse bøkene. Jeg husker at jeg smugleste en bok da jeg var 12, men sluttet ganske raskt da jeg ikke forstod alt for mye av innholdet samt sex scene skildringer som jeg syns var ekkelt og flaut.... :ler2:

Jeg har faktisk kjøpt en filmatisering (serie) av Pillars of Earth, jeg ante ikke at Follett skrev historiske drama. Fant den på platekompaniet på fredag, skal se den i julen! :)

Når det gjelder vekt så kaller jeg meg selv en stankelbein, så her er det fetekur som gjelder. ;) Fete sauser, majones i store mengder samt en dasj sjokkis og ostepop på kveldene er min meny. :fnise: Ikke spesielt sunt I know, men det må til om jeg skal legge på meg. Jeg er ikke anorektisk tynn altså men ifølge BMI så er jeg i kategorien undervektig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...