Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

glasur er laaangt ifra min sterke side i matveien, får det liksom sjeldent til.

Men, jeg har funnet en oppskift selv jeg får til.

GLASUR

200 gr mykt smør, jo mykere jo bedre.

600 gr siktet melis

1 1/2 ss kakao

1/2 ts vaniljesukker

3-4 ss sterk kaffe

La smøret bli mykt, mykt og atter mykt.

Rør så alle ingrediensene sammen og bre utover en langpanne sjokoladekake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg :hjerte: å prøve nye ting på kjøkkenet.

Idag blir det nok en anledning...

BAKTE ROTGRØNNSAKER MED FETA OG HVITLØK

8 poteter

2 gulerøtter

1 sellerirot

4 hele hvitløksfedd

1 ss smør

200 gr fetaost

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ts oregano

3 dl matfløte

1 bunt persille

*

Vask og skrell grønnsakene

Del potetene i båter, gulrøttene og sellerien i staver.

Skrell hvitløkene.

Smør en ildfastform, og legg i alle grønnsakene.

Mos osten grovt, strø osten og krydderet over grønnsakene.

Hell over matfløten.

225 grader, 30 min nederst i ovnen.

Vi skal ha dette til pølse, men kan tenke meg det er godt til fisk og.

Et lite tillegg:

Nå som maten er prøvd bør jeg legge til at potetene bør skjæres i terninger eller tynne strimler.

Når jeg skjærte poteten i båter var det flere av de tykkeste som ikke ble gjennomstekt.

Endret av MarianneE
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til et besøk av en av mine beste venninner bakte jeg denne, med stor suksess....

KRYDDERKAKE

7.5 dl kulturmelk

6 dl sukker

150 gr smeltet smør

3 ts malt kanel

1 ts malt kardemomme

1 ts malt nellik

1 ss natron

3 ss malt pomeransskall

10 dl mel

*

Smelt smøret.

Bland alle ingerdiensene sammen i en bolle.

Hell i liten langpanne.

Stekes på 200 grader i ca 30 min.

Serveres med et melisdryss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse må jeg lage når mannen ikke er hjemme, få dem i en boks og gjemme dem etterpå....

RISBOLLER

2 egg

3 dl melis

250 gr delfiafett

2 ss sterk kaffe

3 ss kakao

puffa ris.

Pisk egg og melis godt sammen med en håndmikser i en stooor bolle.

Smelt delfiafettet.

I egg/melis haes i kakao og kaffe.

Hell over delfiafettet.

Bland det godt sammen.

Ha i den puffa risen, litt av gangen.

Ha i muffinsformer, og la stivne før de legges i boks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Annonse

Igår hadde vi elgekabonader til middag.

Da lagde jeg denne sausen til:

SAUS

1/2 løk

3 ss smør

3 ss mel

5 dl okse buljong på flaske fra Toro

1 ss ripsgele

4 skiver ekte geitost

1 dl fløte

salt/pepper

*

Finhakk løken og ha i en kjele med smøret.

La løken bli blank.

Rør i melet vekselsvis med kraft/buljong.

Ha i fløten og la koke i 10 min.

Rør i ost, ripsgele og krydder.

Rør rundt til osten har smeltet.

Den ble rett og slett sabla god!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor har du funnet buljong på flaske? Det har ikke jeg sett før!

Dårlig formulert av meg.

Toro har b.la oksebuljong på liten plastflaske.

Buljongen er konsentrert og blandes med vann.

4 ss pr liter tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

VAFLER

disse var gode asså....

5 egg

2 dl sukker

100 gr smeltet smør

3 dl rømme

4 dl melk

6 dl mel

1 ts bakepulver

*

pisk sammen egg og sukker.

Rør i rømmen, melk og smør.

Rør så i melet (jeg foretrekker å røre i litt-av-litt av gangen) og bakepulver.

Smør vaffeljernet og stek mmmm... goooode vafler....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

Til et besøk hos svigers igår bakte jeg denne kaken:

ENKEL FROMAGEKAKE

300gr mix av mandlerhasselnøtter

250gr melis

3 egg

2 ss kaldt vann.

1 pk gele etter egen smak

3 dl kremfløte

*

pisk egg og melis til eggedosis.

Mal mandlene/hasselnøttene.

Sammen med vann, bland nøttene forsiktig inn i eggedosisen.

Ha i en rund form og stek nederst i ovnen på 175 grader i 45 min.

FROMAGE!

Kok opp en pakke gele etter smak, la den stå og avkjøles.

La den så stå i 4-5 timer og bli halvstiv.

Pisk kremfløten ekstra stivpisket.

Hell geleen forsiktig i fløten.

Etter egen smak synes jeg det er best og blande det sammen med en visp.

Hell fromagen over nøttebunnen og sett kaldt i kjøleskapet til fromagen er stiv. Tar en time-halvannen sånn ca.

Kjempe god!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 2 uker senere...

Hvem liker vel ikke boller?

GLUTENFRIE BOLLER

125 gr margarin

5 dl melk

100 gr melis

*

1 pk gjær

1 ss fiberhusk

2 egg

500 gr mel

200 gr jyttemel.

Kok opp smør, melis og melk.

Sett til sides og la avkjøles.

Ha i fiberhusken og la det svelle.

Mål opp mel og bland i gjær.

Hell i melkeblandingen og egg.

Elt godt.

La heve 30-40 min.

Ta litt olje på hendene og trill til boller.

La etterheve i 20-30 min.

Stekes 225, 10-12 min

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min søster kommer innom en tur idag for litt pleie side hun er syk.

Hun skal få servert suppe...

SYKESUPPE

1 løk

3 båter hvitløk

2-4 ts rød currypasta (jo mer jo sterkere)

1/2-1 squash

2 gulrøtter

2 stilker selleri

cherrytomater

1 paprika

pølse/kjøttboller

8 dl buljong

Hakk løk og hvitløk og surr i litt olje.

Tilsett currypastaen.

Ha i de hakkede grønnsakene samt buljongen og la koke til grønnsakene er møre.

I tillegg til dette har jeg og oppi litt av det evt jeg har i huset:

Poteter

Purre

Sellerirot

Persillerot

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...