Gjest ~Milla~ Skrevet 16. september 2009 #121 Del Skrevet 16. september 2009 Spennende, hørtes ganske godt ut det der... *notert* Fint at du har en matboks, for da kan jeg få litt inspirasjon Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 17. september 2009 Forfatter #122 Del Skrevet 17. september 2009 Igår var det kinensiske kjøttkaker på menyen. Har laget det før, ppskriften ligger her inne. 2 pk svinekjøttdeig og en pose med toro kinesisk schezuan marinade ble blandet sammen og stekt i panna. Helte over et glass schezuansaus etterpå. Ble spist med hjemmelaget potetmos og kokte gulrøtter. Idag blir det risgrøt på mann&barn. Jeg tar kjøttkakerestene fra igår samt det jeg mistenker blir ovnstekte poteter. Er ikke glad i risgrøt, men de to andre er veldig glad i det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mazilla Skrevet 18. september 2009 #123 Del Skrevet 18. september 2009 Kinesiske kjøttboller hørtes spennende ut, det må prøves! Vi pleier forresten å lage en litt enklere versjon av "norsk moussaka": Steker kjøttdeig med en del tomatpure, legger i bunnen av en ildfast form. Legger over poteter i skiver i 2-3 lag, med salt/pepper/hvitløk på hvert lag, og heller over 1/3 liter fløte/matfløte. Steker i ca 45-50 minutter på 200 grader, legger over revet ost ca halvveis. Sikkert ikke like god som din, men enklere tilberedning hvis man har dårlig tid eller ikke gidder å stå så lenge på kjøkkenet! Hva står på menyen hos deg i dag? Aner jeg noe kjapt og enkelt, etter en dag i barnehagen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 18. september 2009 #124 Del Skrevet 18. september 2009 Tror de skulle ha taco til middag.... synes å ha lest det i den andre dagboken hennes Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 18. september 2009 Forfatter #125 Del Skrevet 18. september 2009 Kinesiske kjøttboller hørtes spennende ut, det må prøves! Vi pleier forresten å lage en litt enklere versjon av "norsk moussaka": Steker kjøttdeig med en del tomatpure, legger i bunnen av en ildfast form. Legger over poteter i skiver i 2-3 lag, med salt/pepper/hvitløk på hvert lag, og heller over 1/3 liter fløte/matfløte. Steker i ca 45-50 minutter på 200 grader, legger over revet ost ca halvveis. Sikkert ikke like god som din, men enklere tilberedning hvis man har dårlig tid eller ikke gidder å stå så lenge på kjøkkenet! Hva står på menyen hos deg i dag? Aner jeg noe kjapt og enkelt, etter en dag i barnehagen? Hørtes godt ut! Måprøves!! Tror de skulle ha taco til middag.... synes å ha lest det i den andre dagboken hennes Taco stemmer! Vi spiste ikke, vi ÅT! Alle tre, også TheaM. I morra blir det noe med pasta til meg selv. Aner ikke hvilken variant enda.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 20. september 2009 Forfatter #126 Del Skrevet 20. september 2009 Gårsdagens pasta ble Kokte spaghetti og da den var ferdig hadde jeg i restene av tacokjøttdeigen fra dagen før samt en hel del revet cheddar. Det er en mulig uvanlig kombinasjon med pasta og tacokjøttdeig, men SÅ godt!! Idag er det baking på gang! PEANØTT OG SJOKOLADE COOKIES 225 gr mykt smør 175 gr melis 100 gr sukker 2 egg 275 gr mel 1 ts bakepulver 200 gr hakket sjokolade 125 gr peanøtter * Rør smør, melis og sukker mykt og luftig. Tilsett egg og mel/bakepulver. Rør inn penøtter og sjokolade. Legg kakene på et bakepapir med en teskje, ha god avstand mellom hver kake siden de flyter ut. Stek de midt i ovnen på 175 grader i 12-15 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 22. september 2009 Forfatter #127 Del Skrevet 22. september 2009 Igår ble det noe kjapt, trygt og enkelt (KIWI!!! ) TACOGRATENG Stekt tacokjøttdeig ble lagt i en ildfastform, et lag grønnsaker (paprika, ananas og vårløk) ble lagt oppå. Et glass tacosaus over og ost på toppen. Inn i ovnene til osten var smeltet. Vi spiste den bare slik fra vær vår skål i sofaen, men ris til hadde gjort det litt bedre. Og en rømmeklatt på. Da hadde det vært enda bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 23. september 2009 Forfatter #128 Del Skrevet 23. september 2009 Deilig, varmende suppe til middag idag! TOMATSUPPE 500 gr tomater (evt knuste fra boks) 500 gr paprika 1 løk 2-3 båter hvitløk 2.5 dl olivenolje 2 ss tomatpurè * Grovrens løk, hvitløk, paprika og tomater. Legg alt i en form og hell olje over. La stå i ovnen på 150 grader i 45-50 min. Bruk stavmikser/blender og mos det hele. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 28. september 2009 Forfatter #129 Del Skrevet 28. september 2009 FYLTE PANNEKAKER! Igår laget jeg fylte pannekaker til middag. Stekte pannekaker som vanlig, og la de oppå hverandre på en tallerk så de blir myke. Jeg la en tykk stripe med blandingen av kyllingkjøttdeig, pastasaus, løk og paprika på midten av pannenkaka. Så rullet jeg den sammen og la den i en ildfastform. Gjentok prosessen med 5 stk. Over der kom en ostesaus og det hele ble stekt i ovnen på 150 grader i 20-25 minutter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Grafica Skrevet 28. september 2009 #130 Del Skrevet 28. september 2009 Har du noen lapskausoppskrift, Marianne? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 28. september 2009 Forfatter #131 Del Skrevet 28. september 2009 Har du noen lapskausoppskrift, Marianne? Tja? Pleier å lage en hverdagsvariant. Lapskausblanding fra pose og pølser. Litt vann og potetmospulver. Men det var kanskje ikke det du tenkte på? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Grafica Skrevet 28. september 2009 #132 Del Skrevet 28. september 2009 Jeg har aldri laget lapskaus før, så jeg vet ikke hva som er den korrekte måten jeg :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mazilla Skrevet 5. oktober 2009 #133 Del Skrevet 5. oktober 2009 Har du slutta å lage mat? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 5. oktober 2009 Forfatter #134 Del Skrevet 5. oktober 2009 nesten, men hvor mye spennende er det med oppskrift på pølser&potetmos? Eller pizza? Eller kyllingkjøttkaker fra pakke med potet og saus på flaske? Kjedelig mat om dagen , men i morra tipper jeg det blir litt mer sving på sakene! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 6. oktober 2009 Forfatter #135 Del Skrevet 6. oktober 2009 LAKS MED KOKOSMELK OG RØD CURRY 600gr laksefilèt 2 ss olje 1 finhakket liten løk 1-3 ts rød currypasta alt etter hvor sterkt det skal være 4 dl kokosmelk 1/2 ts soyasaus 1 rød chili 1/2 ts fiskesaus 2,5 dl fiskekraft/buljong 1 ts sukker 2 vårløk 3 limeblader 2 ss koriander * Skjær fisken i biter, stek den og legg den til sides. Varm oljen og fres løk, curry og chili. Ha i soyasaus, fiskesaus, kraft, kokosmelk og sukker. Kok det opp og tilsett vårløk, limeblader og fisk. La trekke et par minutter, strø hakket koriander over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 6. oktober 2009 #136 Del Skrevet 6. oktober 2009 Det hørtes fantastisk godt ut, anbefaler forresten også... tandoorimarinert laks/ørret Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 6. oktober 2009 Forfatter #137 Del Skrevet 6. oktober 2009 anbefaler forresten også... tandoorimarinert laks/ørret Virkelig? Høres litt spesielt ut, en jeg tror deg... Kjøper du den ferdig marinert, eller lager du selv? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ~Milla~ Skrevet 6. oktober 2009 #138 Del Skrevet 6. oktober 2009 Ja jeg syntes også det hørtes litt rart ut.. Men tro meg, det er godt, om en liker tandoori, og en liker fisk, da liker man tandoorimarinert fisk Har lagd det to ganger, har kjøpt salmalaks og lagt i marinade i opptil 6-7timer, må få ligge og trekke lenge. Har brukt ferdig tandoorimarinade kjøpt på butikken. Og rett før steking har jeg drysset over litt ekstra tandoorikrydder, santa maria har det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 7. oktober 2009 #139 Del Skrevet 7. oktober 2009 Bruker du frøa i chilien også? Tenker det kanskje blir litt sterkt med det i tillegg til currypastaen.. (eller kanskje jeg bare er pyse ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 7. oktober 2009 Forfatter #140 Del Skrevet 7. oktober 2009 Bruker du frøa i chilien også? Tenker det kanskje blir litt sterkt med det i tillegg til currypastaen.. (eller kanskje jeg bare er pyse ) frøene renser jeg vekk, og bruker sånn ca halve chilien. Du kan droppe chilien og ta 2-3 ts currypasta. Er chili i den og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå