Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lemoncurd ble laget, og tatt veldig godt mot da vi hadde bursdagsgjester igår. Den ble tynnere enn det den skal, men det er sikkert fordi jeg klarte og ta i 4dl sitronsaft istedet for 3dl.

Derfor ble den og litt mer syrlig og minnet mer om syltetøy i konsistensen, men godt var det!

Noe annet som slo veldig godt ann i bursdagsfeiring igår var noe jeg fant på i farta mandag morgen:

BUTTERDEIGPINNER

Jeg tok en pakke frossen glutenfri butterdeig. Kjevlet den godt ut og skar den i strimler. Så penslet jeg den med egg og strødde over revet ost og basilikum.

Tok deigen i hver ende og tvinnet dem litt rundt, før jeg la dem på en plate og stekte hele greia i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Veldig godt, og de forsvant kjapt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Til 16.mai brukte jeg to timer på denne.

T.om mannen min som er litt "anti-grønnsaks mann" likte dette veldig godt.

Godt med restene til lunch i to dager etterpå var det og... :)

GRØNNSAKS MOUSSAKA

1 aubergin

2 squash

2 løk

2 båter hvitløk

2 røde paprika

5 ss olivenolje

*

1 boks hermetiske tomater

3 dl gresk yoghurt

2 egg

50 gr fetaost

Rens og kutt aubergin, squash og paprika i biter.

Løken kuttes i båter og hvitløken grovhakkes.

Alt legges i en stor ildfast form, og oljen haes over.

Stek i ovnen på 220 grader i 30-35 minutter.

Pisk sammen egg og yoghurt.

Hell tomatene over i formen, og bre egg&yoghurt over.

Smuldre fetaosten over.

Stek på 180 grader i 50-60 minutter.

*

Jeg brukte 200 gr fetaost, for jeg syntes de 50 gramene jeg tok over først så liksom så.. puslete ut.

Ikke hadde jeg gresk yoghurt heller, så jeg tok 5 dl yoghurt naturelle som jeg la i et klede i et dørslag og lot det renne av seg i et par timer, da fikk jeg ca 3 dl tykk yoghurt.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...

EPLEPAI

3-5 epler (etter hva man foretrekker)

2 dl mel

1,5 dl sukker og kanel

smør

*

Mål opp mel og sukker/kanel.

Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i biter.

Legg dem i en paiform (jeg har ikke paiform og brukte bare en vanlig rundform med bakepapir i).

Strø melet over, sørg for at det blander seg godt med eplene.

Strø så over sukker/kanel.

Med en potetskreller evt ostehøvel skjærer du tynne skiver av smøret du legger tett på toppen.

Stek i 20 min på 200grader.

Veldig fort gjort, og veldig godt!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Det var jo bare et spørsmål om tid før jeg og kasta meg på bølgen....

CUPCAKES!

15O gram mykt smør

150 gram sukker

3 egg

225 gram mel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 dl matfløte eller melk.

*

Rør smør og sukker porøst og hvit.

Visp inn ett og ett egg.

Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i røra vekselvis med melka.

Ha i muffinsformer og stek på 200 grader i ca 15 minutter midt i ovnen.

OSTEKREMTOPPING

150 gram romtemperet kremost naturelle (jeg brukte Philadelphia)

100 gram mykt smør

300 gram melis

saft av 1/2 sitron

konditorfarge

*

rør smør og melis porøst og mykt.

Ha så i osten og sitron og evt konditorfarge.

Ha i sprøytepose og lag fine krusseduller på muffinsene.

Sett kjølig til glasuren er stivnet.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matboksen hadde falt ut av mine innlegg! Men nå er den tilbake der den skal være :Nikke:

Lemon curd er fantastisk godt :sikle: Jeg laget det til jul for to år siden, og har tenkt til å lage det i år igjen.

Butterdeigpinner (som heter krummelurer her i huset)klarer jeg ikke å bake raskt nok for mannen. Før neste brett er ute av ovnen er første brettet spist opp om jeg ikke passer på. Jeg eksperimenter en del med forskjellige oster og krydder og så langt er paprika og parmasan favoritten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Butterdeigpinner (som heter krummelurer her i huset)klarer jeg ikke å bake raskt nok for mannen. Før neste brett er ute av ovnen er første brettet spist opp om jeg ikke passer på. Jeg eksperimenter en del med forskjellige oster og krydder og så langt er paprika og parmasan favoritten.

Oj... det må jeg prøve!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hva er vel bedre noen ganger enn mørk, saftig og deilig sjokoladekake?

DEVIL'S FACE

2,5 kopper sukker

4 ss smør

3 egg

4 kopper mel (hvetemel el Toro lys/kakemiks)

6 ss kakao

4 ts natron

2 ts vaniljesukker

7.5 dl kefir

Bland smør og sukker godt sammen.

Tilsett ett og ett egg.

Bland det tørre og ha i vekselsvis med melka.

Langpanne, 180 gr 30 minutter.

PS!

*Glasur er jeg elendig på!

Men, litt smør, litt kokesjokolade og melis går det greit på et vis for meg og.

*Dette er en oppskrift fra USA, derav oppmåling i kopper.

Tror en kopp tilsvarer 2.5 dl, men uansett måler jeg bare opp i et kaffekrus.

*Halver oppskriften (men bruk da 2 egg) så passer den fint i en rund form.

:sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igår ble det behov for middag som laget seg selv, så da tenkte jeg og teste ut en oppskrift jeg har hatt liggende.

Det var ingen dum tanke, for dette ble godt!

PIZZAPANNEKAKE

4 egg

4 dl mel

7,5 dl melk.

*

Rør sammen egg og mel.

Rør så inn melk litt etter litt.

La røra stå i 20 min.

Sett ovnen på 225grader.

Hell så røra i en langpanne (jeg brukte en såkalt liten langpanne) og sett inn i ovnen i 10 min.

Når de 10 min har gått tar du det ut og strør over ost og det du selv vil ha på. Vi brukte spekeskinke bare.

Sett det så inn i ovnen igjen i 20 minutter.

...og ferdig!

:)

Som nevnt hadde vi spekeskinke over, men egentlig tror jeg man kan ha over hva man selv vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 1 måned senere...

Må ha på mine innlegg. Har ei venninne som akkurat har fått bekreftet cøliaki. Så jeg stjeler rått og uhemmet oppskrifter her for å lage en hjemmelaget kokebok til henne til jul. :nigo:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må ha på mine innlegg. Har ei venninne som akkurat har fått bekreftet cøliaki. Så jeg stjeler rått og uhemmet oppskrifter her for å lage en hjemmelaget kokebok til henne til jul. :nigo:

For en utrolig flott idè!

Bare spør om det er noe du lurer på!

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Å, jeg bare elsker og lage søndagsmiddag! Slow-coocking er kos!

LAMMEFRIKASSE

KRAFT:

1 kg lammekjøtt (fårikålkjøtt)

2 fedd hvitløk

1 stk sellerirot (finnes det en mer fantastisk lukt fra en grønnsak?)

1 stk løk

1 stk gulrot

Legg kjøttet i en stor kjele.

Rens grønnsakene og kutt i store biter. Løken delte jeg f.eks i 4.

Hell over vann så det dekker akkurat.

Slå på plata og la det koke opp.

Når krafta&kjøttet har kokt opp, bytt vann.

Jeg brukte en fiskespade og bare tok opp kjøtt og rønnsaker og hadde over i en bolle.

Så helte jeg ut vannet, hadde i grønnsakene&kjøttet og helte vann over igjen.

Kokes opp, og la koke til kjøttet løsner fra beinet.

Tar ihvertfall to timer.

3 ss smør

3 ss mel

1 dl fløte

2 gulrøtter

1 løk

1/2 purre.

i en stor (men ikke diger) kjele smelter du smør.

Ha i mel.

Rør godt, og spe med krafta fra kjøtt&grønnsaker.

Kutt grønnsakene i mindre biter og ha sausen.

La koke 10-15 minutter.

Ha så i kjøttet, kast grønnsakene som be kokt i omfang 1.

Ha i litt fløte.

Server med kokte poteter.

:tommel:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

En skikkelig godbit innleda helga vår...

ENCHILADAS

3 dl vann

1 pose tacokrydder

1,5 dl tomatpure

500 gram kjøttdeig

200 gram revet ost + 100

tacolomper

Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder.

I en kjele har du vann og tomatpure og rører det godt sammen mens det får et oppkok.

Ha halvparten av tomatsausen og 200 gram av osten i kjøttdeigen og bland det godt sammen.

Legg litt fyll på en tortilla og rull/brett sammen.

Gjør dette med ønsket antall tortillaer.

Legg dem i en ildfastform med skjøten ned.

Hell over resten av tomatsausen og resten av osten og la stå i ovnen på 200grader i 15-20 min.

Vi spiste det med rømme, mais, cherrytomate ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Tanken var og lage dessert idag; Panna Cotta.

Det er godt det!

:sikle:

Men nå ser jeg i oppskriften at vaniljestang har jeg glemt og kjøpe. :roll:

Uansett, her er oppskriften;

PANNA COTTA

1 vaniljestang

4 dl kremfløte

1/2 dl sukker

1 1/2 gelatinplate

*

Splitt vaniljestanga og skrap ut frøene.

Kok opp fløten sammen med stangen, frø og sukker.

Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.

Klem ut vannet av platene og ha i den varme fløten mens du rører hele tiden.

Fisk opp vaniljestangen og hell i porsjonsformer.

Sett kaldt til pannacottaen er stiv.

Nam...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...