Gå til innhold

MarianneEs matboks!


MarianneE

Anbefalte innlegg

Hvem liker ikke cupcakes??

MAGNOLIA CUPCAKES

250 gr mykt smør

4 dl sukker

4 egg

2 dl melk

6 dl mel

1 ts vanilje essens

Pisk smør og sukker luftig.

Rør inn ett og ett egg.

Ha i vaniljeessens.

Tilsett mel og melk vekselsvis.

Fyll former 2/3 fulle og stek midt i ovnen.

175 grader, 20-25 minutter.

Frosting

250 gr smør

2 dl melk

2 ts vaniljeessens

12-16 dl melis.

Pisk smør, vaniljeessens, melk og 4dl av melisen i 3-5 minutter til det tykner.

Tilsett så 2dl melis av gangen og visp.

Sett det så kjølig en liten stund og bruk den så til og glasere cupcakesene.

Pynt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Fortsetter under...

Dette gjorde godt i varmen....

MILKSHAKE

gir ca 8 dl.

500 gr jordbær, renset og delt i 3-4 biter

4 ss is (jeg brukte vanilje, men jordbær blir og godt!)

1 banan i skiver

2 dl melk.

Kjør alt i en blender til det er blandet.

Hell i stort glass og legg en skje is på toppen.

Nytes....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Etter og klødd litt i fingra etter og bake i det siste ble det bakt to brett glutenfrie rundstykker igår samt et brett med...

VANNBAKKELS

2,5dl vann

125 gr smør

125 gr mel

4 egg

*

Kok opp vann og smør.

Tilsett alt melet og rør kraftig til deigen slipper kjelen.

Ta kjelen av plata.

tilsett ett og ett sammenpisket egg.

Rør godt mellom hvert egg.

Ha deigen i sprøytepose og lag rosetter på bakepapir kledd plate.

Stek på 200 grader i 20-25 minutter.

IKKE åpne døren underveis da klapper de sammen.

Jeg var overrasket over hvor enkelt det var- og det smakte godt med krem og jordbær i....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Lagde verdens beste pannekaker igår.

Mann&barn spiste til de bortimot rulla av stolene sine....

4,5 dl mel

9 dl melk

4-5 egg

1 ts salt

5 ss smeltet meierismør

*

Bland mel og salt i en bolle.

Visp inn halvparten av melken.

Knekk eggene i resten av melken og rør godt.

Hell smeltet smør og melk/egg blandingen i bollen og bland alt godt sammen.

La røra hvile i minst 20 min.

Stekes uten smør i panna.

De ble gode de....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Annonse

*blååååååås*

Støvet er borte og vi åpner 2014 med denne gode pastaretten jeg laget på lillenyttårsaften.

PASTA MED KYLLING OG HVITLØK!

4 personer

2 kyllingbryst

2 sjalottløk

6 sjampignong

5 skiver parmaskinke (evt bacon)

2 fedd hvitløk

4 dl kremfløte

6 egg

250 gr revet ost

kokt pasta

*

Skjær kyllingbrystet i biter, hakk løk og sopp.

Stekes på middel varme i 5-6 minutter.

Ha i skinken. (bruker du bacon så stek dette med kyllingen.)

Press i hvitløk og brun den med det øvrige i max et minutt.

Pisk egg og fløte sammen, tilsett ost.

Hell over i panna.

Ha pastaen i de øvrige ingrediensene eller ha den på en tallerk og ha sausen over.

Det var farlig godt...

Jeg brukte kyllingkjøttdeig istedet, og det var godt det, men resultatet ville nok bli enda bedre med kyllingfilet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

GULROTSUPPE

8 gulrøtter

1 løk

2 fedd hvitløk

1 ss smør

2 ss frisk ingefær

12 dl buljong

2 dl creme fraiche

4 dråper tabasco

salt

*

Skrell, rens og hakk gulrøtter, løk, og hvitløk.

Ingefæren raspes.

Smelt smøret og fres nevnte grønnsaker til de blir blanke.

Til sett buljongen og la det koke til gulrøttene er møre.

Så jevner du suppa med en stavmikser, tilsett creme fraichen og kok opp.

Smak til med tabasco og salt.

Til suppa hadde vi tortillaer jeg bare hadde ost inni, og satte disse i ovnen til osten smeltet.

Uvist hva som ble satt mest pris på....

:ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Pizza står på menyen idag.

Hvit pizza har vært litt mystisk for meg men idag gir vi det et forsøk.

Sausen har stått og godtgjort seg i kjøleskapet og skal snart smøres utover...

1 boks creme fraich

0,5 ts chilipulver (smak deg frem)

2 hvitløksfedd

Salt

Pepper

2 ss olivenolje.

Hvitløk raspes og alt blandes godt.

La stå i et par timer.

Vanskelig å ikke ta (enda) en prøvesmak...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...