Gjest nextlife Skrevet 3. desember 2007 #1 Del Skrevet 3. desember 2007 Håper at mange vil legge inn oppskrifter på deilige godterier og konfekt man kan lage til jul, eller gi i julegave Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 4. desember 2007 #2 Del Skrevet 4. desember 2007 (endret) CHILISJOKOLADE En lur oppskrift jeg fikk på jobben: Smelt rett og slett mørk sjokolade i vannbad, og ha i chilipulver etter smak. La stivne og bryt opp i biter. SJOKOLADETRØFLER Jeg pleier å lage sjokoladetrøfler etter følgende ca-oppskrift (lært av KK): 1 boks creme fraiche 2-3 plater mørk sjokolade kakaopulver Smelt sjokoladen i vannbad. Rør sammen med creme fraichen (bør være romtemperert for å at sjokoladen stivner før de har blandet seg). Sett blandingen i kjøleskap til den har stivnet. Form små kuler med to teskjeer og rull i kakao. Disse må holdes kjølig absolutt hele tiden, de smelter lett til bløtt kliss. Men ååå så gode! MARSIPANKONFEKT MED KONJAKK OG SVISKER En annen nydelig og litt klissete oppskrift er følgende: En håndfull svisker Konjakkessens/konjakk En halv rull marsipan 2-3 plater Mørk sjokolade til dypping Bløtlegg sviskene over natten - enten i konjakk så det dekker, eller i litt vann med konjakkessens (ca en halv flaske essens). Hakk sviskene og bland dem med marsipanen. Sett i kjøleskap en liten stund. Bruk mer marsipan hvis blandingen er veldig klissen. Smelt sjokoladen i vannbad og sett klart stekebrett med bakepapir/matpapir. Form klumper/boller med to teskjeer og rull i smeltet sjokolade. La kjøles. Disse blir fryktelit klissete dersom de knuses, så bør ikke legges lagvis. Bruk feks en gammel konfekteske og legg dem pent i; gjerne i små konfektformer. Endret 4. desember 2007 av tineline Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 7. desember 2007 #3 Del Skrevet 7. desember 2007 (endret) Bountyboller (ca 50 stk) Fyll: 50 g smør 1/2 dl sirup 1/2 dl melis 2 dl kremfløte 200 g kokosmasse 200 g lys kokesjokolade (her kan selvfølgelig også brukes både mørk og hvit sjokolade. Det man liker best) Bland alt foruten kokos i en kaserolle og la koke 5-8 min. til massen begynner å bli seig. Tilsett kokos. Avkjøl massen noe og trill deretter ut små boller og legg på bakepapir. (Dette er noe klissete så det er lurt å skylle hendene i vann innimellom). Still kaldt minst en time. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro. Dypp bollene i sjokoladen, stikk f.eks en tannpirker i de så går de lett å dyppe uten for mye søl. Avkjøl de på bakepapir. Oppbevares kaldt. Nam, nam og god jul Endret 7. desember 2007 av NullHull Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 17. desember 2007 #4 Del Skrevet 17. desember 2007 (endret) *drar opp* Marsipankonfekten med svisker og konjakk var knallgod! Spent på å se om den får ligge i fred til julaften, eller om alt forsvinner på forhånd... Oppskrift på en av mine julekonfektfavoritter kommer her: DAIMTRØFFEL (ca. 20 stk) 1 dl kremfløte 50 g meierismør 300 g mørk sjokolade (70%) 1 dl kesam 2 ss konjakk 100 g Daim (jeg bruker Daimkuler) Kakaopulver Kok opp fløten og smøret i en kjele. Ta av varmen og smelt sjokoladen i fløteblandingen. Rør inn kesam og konjakk når det har kjølnet litt. La så blandingen avkjøles helt i kjøleskap før Daimen blandes inn. Hell over i en lav form og sett i kjøleskap minst et par timer (over natten funker best). Form trøffelen til kuler og rull dem i kakao. Oppbevares kjølig. NB! Disse smelter fort, og det er ganske grisete arbeid å trille dem ut. Men de er verdt det... Jeg skal lage på onsdag! Ellers er disse PEPPERMYNTEPLETTENE gode (ca. 50 stk): 500 g melis 2 knivsodder tragant 2 eggehviter 8-10 dråper peppermynteolje Mørk sjokolade Bland melis og tragant i en bolle. Pisk eggehvitene nesten stive, og bland dem inn i det tørre sammen med peppermynteoljen. Kna til en jevn, hvit deig. Trill ut kuler og press dem flate. Smelt kokesjokolade (250 g omtrent til denne porsjonen) og dypp peppermynteplettene nedi så de blir dekket. Legges på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Endret 17. desember 2007 av itla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 17. desember 2007 #5 Del Skrevet 17. desember 2007 Troikakonfekt: Kjevle eller trykk ut marsipan på et bakepapir i en liten langpanne. Smør på et tynt lag nugatti eller bland evt. med bløt nougat. Lag bringebeærgele med halv mengde vann som får bli halvstiv og smør et ganske tynt lag over nougaten. Evt. la den stivne helt og legg på skiver med gele. La det hele stå i kjøleskap til det er helt kaldt og stivnet. Del opp i konfektbiter og dypp i smeltet sjokolade. Bør stå haldt hele tiden pga geleen. Ta-det-du-har-konfekt. Smelt sjokolade i vannbad sammen med litt delfiafett. Hakk opp forskjellige nøtter, mandler, rosiner, cornflakes og/eller f.eks nonstop osv og bland inn i sjokoladen når den har kjølnet litt. Sett i topper på bakepapir eller legg i små konfektformer. Veldig greit å lage om man har rester av forskjellige ting i skapet. Luksusmarsipankuler Del opp bløt nougat i terninger. Pakk hver bit inn i marsipan og rull til en kule (det er godt å smaksette marsipanen med f.eks noe alkoholholdig). Rull kulen i finhakkede nøtter eller knust cornflakes og dypp i sjokolade (kan oså gjøres i omvendt rekkefølge, slik at nøttene kommer ytterst). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 18. desember 2007 #6 Del Skrevet 18. desember 2007 Troikakonfekt: Kjevle eller trykk ut marsipan på et bakepapir i en liten langpanne. Smør på et tynt lag nugatti eller bland evt. med bløt nougat. Lag bringebeærgele med halv mengde vann som får bli halvstiv og smør et ganske tynt lag over nougaten. Evt. la den stivne helt og legg på skiver med gele. Jepps. Dette blir godt. jeg bruker 1 pakke Odense marsipan (lilla 50% madler) 1 pakke nougat (200 g) 1 pakke bringebeærgelé Jeg lager en plate på 17x25 cm og gjør som over. Så pensler jeg på sjokolade over geléen og lar dette stivne litt. Deretter deler jeg opp i passende biter og dypper i sjokoladen (man trenger mye sjokolade). Den stivnede sjokoladen på toppen av geléen beskytter den når jeg dypper bitene i sjokoladen. Jeg legge marsipanen på en kartongplate dekket med stekepaipr og bygger opp en kant av aluminiumspapir rundt før jeg har på geléen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilith Skrevet 18. desember 2007 #7 Del Skrevet 18. desember 2007 Hvor i all verden får man tak i peppermynteolje/essens? Jeg synes jeg har vært overalt, uten hell! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 18. desember 2007 #8 Del Skrevet 18. desember 2007 Hvor i all verden får man tak i peppermynteolje/essens? Jeg synes jeg har vært overalt, uten hell! På apoteket Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 18. desember 2007 #9 Del Skrevet 18. desember 2007 Huker opp på mine innlegg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lilith Skrevet 18. desember 2007 #10 Del Skrevet 18. desember 2007 På apoteket Har vært der også ... men skal prøve igjen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest :) Skrevet 20. november 2008 #11 Del Skrevet 20. november 2008 Du trenger: 60 gr Smør 3 dl Kremfløte 1,5 dl sirup 150 gr sukker 1 ss vaniljesukker 3 ss kakaopulver Slik gjør du: Bland alt i en vid kjele. La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme. Rør i massen av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule. Hell massen utover smurt matpapir i en flat form. Skjær den i ruter når den er nesten kald. Karamellene blir ekstra spennende om de pakkes i cellofan. Håper de smaker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 20. november 2008 #12 Del Skrevet 20. november 2008 Må samle på denne tråden, ja.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_vanilja_* Skrevet 21. november 2008 #13 Del Skrevet 21. november 2008 Hvor lenge holder sånn hjemmelaget konfekt seg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiit Skrevet 23. november 2008 #14 Del Skrevet 23. november 2008 Nammis!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. november 2008 #15 Del Skrevet 29. november 2008 Her var det masse godt ja, tror jeg må prøve noen av disse! Hvor kjøper man nougat? Har de det på vanlige matbutikker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. november 2008 #16 Del Skrevet 29. november 2008 Nougat får du kjøpt å vanlig matbutikk ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lunalu Skrevet 29. november 2008 #17 Del Skrevet 29. november 2008 Nam nam - Troika skal jeg lage til jul!!!! Hva gjør dere med troikabitene (oppbevarer dem) hvis ikke alt blir spist opp med en gang.... hi hi. Pakker en og en inn i cellofan, legger de på et fat og har det i kjøleskapet...??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Huldali Skrevet 29. november 2008 #18 Del Skrevet 29. november 2008 Marsipanrull: kjevl ut marsipan og strø over tørket frukt og rull sammen. Du kan pensle smeltet sjokolade over hvis du ønkser. Del opp og nyt. Daddel marsipan på 2 måter: 1) Daddel inni marsipan: Bruk store gode daddler, ta ut stenen. Ta marsipan rundt daddelen og rull til en ball. 2) Marsipan i daddel: Snitt opp en stor daddel og ta ut stenen, putt marsipan inni daddelen. Pepperkaker snitter med marsipan: kjevl ut et lag med pepperkakedeig, kjevl ut et tynt lag med marsipan og legg over pepperkakedeigen. Kjevl ut et nytt lag med papperkakedeig og legg over maripanen. Del opp i firkanter. Stek i oven i litt kortere tid enn vanlig pepperkakedeig, slik at peppekakedeigen blir litt myk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FruF Skrevet 30. november 2008 #19 Del Skrevet 30. november 2008 Ah, så mykje godt! Eg skal ta ein konfektlagedag om ikkje så lenge, har kjøpt inn glasskrukker til å ha det i. Men eg lurer på ein ting, kor får ein kjøpt cellofan? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Renate86 Skrevet 30. november 2008 #20 Del Skrevet 30. november 2008 Jeg har kjøpt cellofan på panduro:) Finnes sikkert på andre hobbybutikker og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå