Gå til innhold

Hvordan vil du ha biffen din?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Ingenting er bedre enn en skikkelig rød biff, preferer rare. 

Er gravid nå, så da styrer jeg like gjerne unna biff. 

Skuffelsen er sååå stor dersom biffen er overstekt,  den mister den gode smaken og konsistensen. 

Anonymkode: 71c67...5bc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bleu/blue/blå/rå 🤤spiser rett og slett ikke kjøtt som er stekt ihjel, det blir sendt tilbake eller rett og slett ikke spist. Ikke alle kjøttstykker fungerer med overnevnte, så da går jeg for stekegraden den har når fibrene er nok brutt ned, så den har nådd mørhet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, AnonymBruker skrev:

 

Nei, sånn er det faktisk ikke. En god restaurant følger ikke "kunden har alltid rett", en førsteklasses restaurant har sin visjon og profil, og så prioriterer de kunder som faktisk er interessert i nettopp det. De er opptatt av å lage god mat og gi kunden en fantastisk opplevelse innenfor de rammene som restauranten drives etter, altså god råvarebehandling. En god kokk er ikke din private grillmester, det er en håndverker, på samme måte som en arkitekt har sin yrkesstolthet og kommer ikke til å bygge et stygt hus bare fordi kunden har lyst på tre tårn og fire karnapper. 

Dette gjelder ikke bare for biff og franske restauranter, det gjelder alle gode restauranter. For å sette det på spissen, du går ikke på Noma i København og mener at de skal plukke bort tang, tare og insekter fra måltidet, tåler du ikke utradisjonell bruk av spiselig natur så er det ikke stedet for deg. Da kommer kokken og servitøren til å bli irritert, med rette. Prima steder vil alltid ha sin kundegruppe og regner med at du er innforstått med deres profil når du velger et sted som er kjent for godt kjøtt, sjømat osv.

Du kan kalle det snobberi, men å kunne skjelne kvalitet, håndverk og lidenskap er ikke overlegenhet. Det er opp til deg om du vil gå på sånne steder eller ikke, og alle kan lære seg å like kvalitet, selv med vanlig økonomi - det koster ikke nødvendigvis så veldig mye mer på en god bistro enn det gjør på en overpriset Egon. Et par hundrelapper opp (vin inkludert) og du får en nydelig opplevelse som du vil huske i månedsvis.  

Anonymkode: 8a070...12c

Vi snakker om å få stekt biffen slik man ønsker, ikke dra på en verdenberømte sushi restaruant og kreve helstekt torsk med poteter... :roll:

Selvsagt får du biffen "well done" på en "førsteklasses restaurant" når de har spurt, og du har bedt om det... Det er grunn til at spørsmålet blir stilt i utgangspunktet når man bestiller biff. Det skjønner du vel... 

Får du ikke "lov" til å bestille biffen "well done", så er i alle fall ikke jeg enig  at "førsteklasse" er rett ord til å beskrive restauranten, annet enn om det er snakk om å beskrive sort og grad av "snobberi/hipsteri"....  Definitivt ikke en restaurant som er opptatt av at gjestene skal trives.... 

JA, det er jo klart det er opp til hver og en om du vil dra på slike """""prima"""" steder, på samme måten som det er opp til restaurant å kjøre en sånn linje, men det er definitivt,  og heldigvis ikke du som er er sjÆfen over hvilke restauranter folk "hører hjemme" på ...

Spiller ingen rolle hva "favoritt-bistroen" din har av politikk på det området...........

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rosa. Men det går fint an å få en gjennomstekt biff mør. Det klarer til og med jeg. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

20 hours ago, AnonymBruker said:

 

Nei, sånn er det faktisk ikke. En god restaurant følger ikke "kunden har alltid rett", en førsteklasses restaurant har sin visjon og profil, og så prioriterer de kunder som faktisk er interessert i nettopp det. De er opptatt av å lage god mat og gi kunden en fantastisk opplevelse innenfor de rammene som restauranten drives etter, altså god råvarebehandling. En god kokk er ikke din private grillmester, det er en håndverker, på samme måte som en arkitekt har sin yrkesstolthet og kommer ikke til å bygge et stygt hus bare fordi kunden har lyst på tre tårn og fire karnapper. 

Dette gjelder ikke bare for biff og franske restauranter, det gjelder alle gode restauranter. For å sette det på spissen, du går ikke på Noma i København og mener at de skal plukke bort tang, tare og insekter fra måltidet, tåler du ikke utradisjonell bruk av spiselig natur så er det ikke stedet for deg. Da kommer kokken og servitøren til å bli irritert, med rette. Prima steder vil alltid ha sin kundegruppe og regner med at du er innforstått med deres profil når du velger et sted som er kjent for godt kjøtt, sjømat osv.

Du kan kalle det snobberi, men å kunne skjelne kvalitet, håndverk og lidenskap er ikke overlegenhet. Det er opp til deg om du vil gå på sånne steder eller ikke, og alle kan lære seg å like kvalitet, selv med vanlig økonomi - det koster ikke nødvendigvis så veldig mye mer på en god bistro enn det gjør på en overpriset Egon. Et par hundrelapper opp (vin inkludert) og du får en nydelig opplevelse som du vil huske i månedsvis.  

Anonymkode: 8a070...12c

Akkurat. Vi var på tostjerners restaurant i februar, og der fantes det ikke spørsmål om hvordan vi ville ha maten eller "kan jeg få uten sånn og sånn"... Og i hvert fall ikke spørsmål om hvordan vi ville ha kjøttet stekt. Vi ble servert det de mente var best.

Jeg har også vært på biffrestaurant i verdensklasse og bestilt A5 wagyu-indrefilet i Kobe i Japan. De viste oss biffstykkene rå så vi fikk inspisere dem og vi hadde en egen personlig kokk som sto foran oss og stekte biffen. Aldri ble vi spurt om hvordan vi ville ha den stekt. Kokken hadde drevet med bare dette i tretti år, og han visste hvordan biffen ble god.

Anonymkode: e7cfc...ff3

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil ha biffen medium-well.

Ikke gjennomstekt, men rosa. (Ikke rå så det renner blod ut.)

Men spiser gjerne carpaccio og tartar rått da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 25.5.2020 den 8.45, AnonymBruker skrev:

Rå kylling er veldig godt. Men ganske annerledes fra stekt, en helt annen type rett.

Spiser det kun i Japan, da. Eneste landet som har såpass hygiene at rå kylling er trygt. 

Anonymkode: 7aaae...526

Rå kylling er ikke anbefalt å spise, uansett hvor hygienisk du tilbereder maten, fordi kjøttet er ikke sterilt og bakteriene blir ikke borte før etter at det er varmebehandlet. Så rå kylling er uaktuelt å spise og du viser jo bare her hvor lite snøring du har.

Anonymkode: 3ae1c...8ee

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 25.5.2020 den 8.47, Mrs Robinson skrev:

Det handler vel litt om at kokkene har såpass høy respekt for maten at de ikke serverer den ødelagt. 

Det er jo bare her på berget vi "KOOOSÆR VORS med overstekt biff og bernæ og påmmfri"

Hvorfor dette behovet for å snakke nedlatende om folk som har andre spisevaner enn deg? Hva får man ut av det? Føler du deg bedre av det? Jeg liker biff som er medium stekt, men har ikke behov for å "disse" andre som ikke liker det samme som meg🙄

Anonymkode: 3ae1c...8ee

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På 25.5.2020 den 9.01, Mrs Robinson skrev:

Gud forby at man kan spise annet enn tunge, trauste kjøttkaker og lapskaus 

Leser du selv hva du skriver og hvis du gjør det, hvordan syns du at du fremstår? Tenk å bli så fornærmet over at andre liker å tilberede maten sin annerledes enn deg.

Anonymkode: 3ae1c...8ee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Rå kylling er ikke anbefalt å spise, uansett hvor hygienisk du tilbereder maten, fordi kjøttet er ikke sterilt og bakteriene blir ikke borte før etter at det er varmebehandlet. Så rå kylling er uaktuelt å spise og du viser jo bare her hvor lite snøring du har.

Anonymkode: 3ae1c...8ee

Det er helt vanlig i Japan. Og trygt der. Du får gjøre et google søk på det. "rå kylling japan" viser deg i rikt omfang hvor vanlig og trygd det er. 

Anonymkode: 7aaae...526

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

På 25.5.2020 den 9.37, AnonymBruker skrev:

Jo det er ganske mer snobbete faktisk. Fordi selvom du har sååå kompentanse på mat og er verdens beste kokk osv og lager det til «vanlige» folk så betyr ikke det nødvendigvis at Alle disse folkene du lager det til vil synes det er kjempe godt. Kanskje mange synes det er kjempe godt, kanskje noen synes det er «meh» og kanskje noen rett og slett ikke liker det. Det samme gjelder for vin. Fordi man har peiling på vin smaking og rekommanderer «denne vinen» betyr ikke det at den vinen faller i smak for ALLE.

Anonymkode: 8be52...0de

Nettopp. Smak er subjektivt, hvilken landsdel eller hvilket land og hvilken kultur du er oppvokst med, spiller også en stor rolle her. Å påstå at mat ikke er subjektivt er ganske latterlig. 

Anonymkode: 3ae1c...8ee

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 25.5.2020 den 20.23, Beeblebrox skrev:

Vi snakker om å få stekt biffen slik man ønsker, ikke dra på en verdenberømte sushi restaruant og kreve helstekt torsk med poteter... :roll:

Selvsagt får du biffen "well done" på en "førsteklasses restaurant" når de har spurt, og du har bedt om det... Det er grunn til at spørsmålet blir stilt i utgangspunktet når man bestiller biff. Det skjønner du vel... 

Får du ikke "lov" til å bestille biffen "well done", så er i alle fall ikke jeg enig  at "førsteklasse" er rett ord til å beskrive restauranten, annet enn om det er snakk om å beskrive sort og grad av "snobberi/hipsteri"....  Definitivt ikke en restaurant som er opptatt av at gjestene skal trives.... 

JA, det er jo klart det er opp til hver og en om du vil dra på slike """""prima"""" steder, på samme måten som det er opp til restaurant å kjøre en sånn linje, men det er definitivt,  og heldigvis ikke du som er er sjÆfen over hvilke restauranter folk "hører hjemme" på ...

Spiller ingen rolle hva "favoritt-bistroen" din har av politikk på det området...........

 

Har du jobbet på et kjøkken? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 26.5.2020 den 12.49, *Emma* skrev:

Vil ha biffen medium-well.

Ikke gjennomstekt, men rosa. (Ikke rå så det renner blod ut.)

Men spiser gjerne carpaccio og tartar rått da :)

Det renner ikke blod ut av en rå biff :)

 

Anonymkode: 7b683...8c6

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, AnonymBruker said:

Det er helt vanlig i Japan. Og trygt der. Du får gjøre et google søk på det. "rå kylling japan" viser deg i rikt omfang hvor vanlig og trygd det er. 

Anonymkode: 7aaae...526

Jeg googlet det. Ja, det finnes sashimi av rå kylling i Japan. Det er ikke så vanlig. Jeg har vært i Japan mange ganger og visste ikke at dette fantes før nå. Det står også at det heller ikke er spesielt mye tryggere å spise det der enn i USA og Europa, vi er bare mer bevisst på farene her. Helseministeren i Japan har til og med kommet med advarsler mot å spise det.

https://www.insider.com/raw-chicken-sashimi-putting-people-at-serious-risk-2017-9

Anonymkode: e7cfc...ff3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...