Gå til innhold

Hvordan vil du ha biffen din?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Men hva med de som helt oppriktig liker å kose seg med en godt stekt biff? Og synes det er bedre enn rosa biff?

Anonymkode: 550b5...9e7

For meg er det litt som å spise tørr kylling eller overkokt pasta - maten er ødelagt fordi den mister all smak og tekstur. 

Men for all del, folk skal få spise maten sin slik de foretrekker den. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

4 minutter siden, Mrs Robinson skrev:

For meg er det litt som å spise tørr kylling eller overkokt pasta - maten er ødelagt fordi den mister all smak og tekstur. 

Men for all del, folk skal få spise maten sin slik de foretrekker den. 

Så du spiser kyllingen nesten rå også? 🤣

Anonymkode: 8be52...0de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvordan kan du like smaken av blod? Hehe

Anonymkode: 8be52...0de

Nå er det faktisk ikke blod, men proteinet myoglobin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvordan kan du like smaken av blod? Hehe

Anonymkode: 8be52...0de

Det smaker jo absolutt ikke blod- fordi det heller ikke ER blod :rolleyes: Hva er greia med alle dere som tror at saften i kjøttet er blod? Blodet renner i blodårene, og ikke inne i musklene- men dere skippet kanskje alle naturfagstimene på skolen?

Anonymkode: 5de57...a39

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Så du spiser kyllingen nesten rå også? 🤣

Anonymkode: 8be52...0de

Du vet at kylling er ferdig ved 65 grader? Og at den blir tørr om den overstiger 70?

Den skal ikke være rå, men saftig. Få klarer få den god. 

Ser dog at flere her inne ikke kan mat, så diskusjonen er ikke særlig fruktbar. 

,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Det smaker jo absolutt ikke blod- fordi det heller ikke ER blod :rolleyes: Hva er greia med alle dere som tror at saften i kjøttet er blod? Blodet renner i blodårene, og ikke inne i musklene- men dere skippet kanskje alle naturfagstimene på skolen?

Anonymkode: 5de57...a39

Og attpåtil tror at "blodet" ligger innkapslet i muskelen i flere uker i butikken.. 🙄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hørtes fælt ut. Hvorfor steke den i det hele tatt? Spis den rå da 

Anonymkode: 8be52...0de

Ofte gjør vi ikke det. Men kutter den da opp til tartar, gjerne med litt tabasco, kapers og rå løk. 

Anonymkode: 7aaae...526

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så du spiser kyllingen nesten rå også? 🤣

Anonymkode: 8be52...0de

Rå kylling er veldig godt. Men ganske annerledes fra stekt, en helt annen type rett.

Spiser det kun i Japan, da. Eneste landet som har såpass hygiene at rå kylling er trygt. 

Anonymkode: 7aaae...526

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Beeblebrox skrev:

Da handler i så fall om at restauranten IKKE er spesielt opptatt av sitt renomme, har late og uprofesjonelle servitører og/eller kokker, og ikke hvorvidt man skal bestille det ene eller andre...

Om kÅna måtte "lide" seg gjennom en bedre middag på restaurant, så sier vel det sitt :opplyser:

Det dreide seg stort sett om bra restauranter. Poenget er at italienske og franske kokker anser biff som well done når den er det vi kaller medium. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Brunello skrev:

Det dreide seg stort sett om bra restauranter. Poenget er at italienske og franske kokker anser biff som well done når den er det vi kaller medium. 

Det handler vel litt om at kokkene har såpass høy respekt for maten at de ikke serverer den ødelagt. 

Det er jo bare her på berget vi "KOOOSÆR VORS med overstekt biff og bernæ og påmmfri"

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Mrs Robinson skrev:

Det handler vel litt om at kokkene har såpass høy respekt for maten at de ikke serverer den ødelagt. 

Det er jo bare her på berget vi "KOOOSÆR VORS med overstekt biff og bernæ og påmmfri"

Jammen dra til Frankrike eller Italia da. På norsk kjøkken har du hvertfall ingenting å gjøre.

Anonymkode: 8be52...0de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Muskler = kjøtt. Men skolegangen lærte deg kanskje heller ikke hvordan du kan anvende tillært kunnskap på flere områder i livet?

Anonymkode: 5de57...a39

Muskler er en delmengde av kjøtt, ikke ekvivalent. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, Mrs Robinson skrev:

Det handler vel litt om at kokkene har såpass høy respekt for maten at de ikke serverer den ødelagt. 

Det er jo bare her på berget vi "KOOOSÆR VORS med overstekt biff og bernæ og påmmfri"

Hva er "ødelagt mat"? Smaker det godt, så smaker det godt.

Ikke vær så jævlig prippen. 

Endret av Vhgj
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jammen dra til Frankrike eller Italia da. På norsk kjøkken har du hvertfall ingenting å gjøre.

Anonymkode: 8be52...0de

Jeg har ingenting på et norsk kjøkken fordi jeg påpeker at tunge sauser som bearnaise ikke har noe på biff å gjøre? 

Gud forby at man kan spise annet enn tunge, trauste kjøttkaker og lapskaus 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Vhgj skrev:

Hva er "ødelagt mat"? Smaker det godt, så smaker det godt.

Ikke vær så jævlig prippen. 

Ødelagt mat er mat som ikke smaker godt. 

Overstekt biff smaker ikke godt. Tørr kylling smaker ikke godt. Overkokt pasta smaker ikke godt. Mat uten krydder/smakstilsetninger som løk smaker ikke godt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rare. Blir den medium så er den tørr og ødelagt.

Spiser også svin med bittelitt rødt inni. Har hørt det ikke er bra, men jeg har aldri blitt dårlig av det, og det smaker evig mye bedre enn når den stekes helt igjennom.

Anonymkode: 3a922...08a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Akkurat nå, Mrs Robinson skrev:

Ødelagt mat er mat som ikke smaker godt. 

Overstekt biff smaker ikke godt. Tørr kylling smaker ikke godt. Overkokt pasta smaker ikke godt. Mat uten krydder/smakstilsetninger som løk smaker ikke godt. 

Men hva som smaker godt er subjektivt...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vhgj skrev:

Men hva som smaker godt er subjektivt...

Det er faktisk kun på kg man klarer bli fornærmet fordi noen påpeker at mennesker som lager smakløs mat, ikke er dyktige kokker. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, AnonymBruker said:

Mannen spiste kun gjennomstekt biff da jeg traff han. 

Helt til jeg tok han med på en god restaurant i Italia. De serverte bare biffen, ikke snakk om å få velge hvor godt stekt den skulle være, der var det nesten rå som gjaldt. Kjøtt som smeltet på tungen, og var pakket med smak i seg selv. 

Så da ble han frelst. Og han forstod at plastpakket entrecote fra Rema 1000 ikke er biff. Og at god biff ikke hører sammen med ting som bearnaise og tunge sauser. Så her kjøpes skikkelig indrefilet fra slakter, og den spises kun med litt salt, pepper og olivenolje som smaksforsterkere. Medium-rå, selvfølgelig. 

Anonymkode: 7aaae...526

Amen. Nøyaktig slik biff skal serveres.

Saus brukes kun når man har dårlige råvarer som skal overdøves.

Anonymkode: 3a922...08a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Amen. Nøyaktig slik biff skal serveres.

Saus brukes kun når man har dårlige råvarer som skal overdøves.

Anonymkode: 3a922...08a

Nja, uenig. 

Saus kan brukes både for å døyve smak og for å løfte. 

Ingenting er mer himmelsk enn en medium biff med rødvinssaus 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...