Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1381 Del Skrevet 22. september 2014 Hjemmelagde fiskeboller? Husmorpoeng! Hvordan gjør du det? Jeg kan fiskekaker hvis jeg gidder, men boller har jeg aldri tenkt på å lage selv engang. Det er ikke jeg som har lagd det Det er R og mora hans. Men det er ganske enkelt. Først må fisken fiskes. Lurt å bruke både torsk og sei, det gir bedre konsistens. Så må fisken kvernes, også har man melk, bindingsmiddel (lurer på om de har brukt potetmel?) og eventuelt krydder. Så er det bare å forme de til boller og legge de i kokende vann, gjerne vann med fiskebuljong eller hjemmelaget kraft til. Også legges fiskeboller + kraft i et beger som tåler frysing. Så er det bare å ta opp av fryseren og tilberede på samme måte som kjøpeboller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sushi Skrevet 22. september 2014 #1382 Del Skrevet 22. september 2014 Må fisken fiskes også, sier du? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1383 Del Skrevet 22. september 2014 Må fisken fiskes også, sier du? Ja, altså jeg skjønner jo at dere som ikke bor i NORD-NORGE helt har fått med dere at fisken ikke blir laget i fiskedisken, men den MÅ altså fiskes fra havet! Men i grunn så MÅ den jo ikke fiskes da. Går jo godt an å bare kjøpe i fiskedisken, men blir jo mye billigere hvis man har fisket selv. Jeg er ikke glad i å fiske da, det er det R som står for. Vi bruker av og til å ha både de hjemmelagde fiskebollene, også suplerer vi med sånne små fiskeboller..Suppeboller kalles det vel for. Uansett er fiskeboller veldig godt, så lenge man ikke kjøper de ekle fiskebollene på hermetikk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sushi Skrevet 22. september 2014 #1384 Del Skrevet 22. september 2014 Havet, altså? Dette var nytt for meg! Hørtes godt ut da. Må nok hjem til pappa hvis jeg skal få fiska bollene selv, dessuten er jeg elendig på filetering. Så kjedelig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1385 Del Skrevet 22. september 2014 Havet, altså? Dette var nytt for meg! Hørtes godt ut da. Må nok hjem til pappa hvis jeg skal få fiska bollene selv, dessuten er jeg elendig på filetering. Så kjedelig! Selv har jeg overhode ikke vokst opp i en familie med mye hjemmelagd mat, sånn bortsett fra at mamma lagde hvitsausen selv og slikt..Så her har jeg ikke kunnskaper om verken fisking, filitering eller noe sånt. Derimot har jeg jo lært meg å lage mye hjemmelaget mat, for det er så utrolig mye bedre. Men nei, jeg passer absolutt ikke til den nordnorske stereotypen. Som for øvrig er litt gammeldags nå da, men er vel sikkert de som fortsatt tror at alle som bor i nord ikke gjør annet enn å fiske og banne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sushi Skrevet 22. september 2014 #1386 Del Skrevet 22. september 2014 Jeg tror vår generasjon har fått en oppvekst prega av at husmortida var forbi, både far og mor jobba, og posesuppene gjorde inntog i butikkene. Jeg lager nok mer mat fra grunnen enn mamma og pappa gjorde, selv om de absolutt laga mye hjemmelaga de også. Kan liksom aldri huske at vi fikk hjemmelaga tomatsuppe noengang, men for meg er det utenkelig å kjøpe pose nå som jeg har lært meg å lage det. Smaker jo noe helt annet! Og så husker jeg middagene hjemme som ganske kjedelige og lite varierte. Kokt laks, for eksempel. Fysj! Overkokte grønnsaker og generelt lite smak. Potet til alle middager. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1387 Del Skrevet 22. september 2014 Jeg tror vår generasjon har fått en oppvekst prega av at husmortida var forbi, både far og mor jobba, og posesuppene gjorde inntog i butikkene. Jeg lager nok mer mat fra grunnen enn mamma og pappa gjorde, selv om de absolutt laga mye hjemmelaga de også. Kan liksom aldri huske at vi fikk hjemmelaga tomatsuppe noengang, men for meg er det utenkelig å kjøpe pose nå som jeg har lært meg å lage det. Smaker jo noe helt annet! Og så husker jeg middagene hjemme som ganske kjedelige og lite varierte. Kokt laks, for eksempel. Fysj! Overkokte grønnsaker og generelt lite smak. Potet til alle middager. Jepp, det høres ganske kjent ut. Bare det å bruke frossenpose med gulrøtter og brokkoli er noe jeg aldri gjør selv. Det smaker jo bare papp. Mye bedre med ferske, dampede grønnsaker. Uansett tar det jo ikke akkurat så lang tid å tilberede. Jo flinkere man blir til å lage maten selv, jo fortere går det jo. Plutselig tar det ikke lengre tid enn alle disse posene.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sushi Skrevet 22. september 2014 #1388 Del Skrevet 22. september 2014 Sant det. Det krever litt trening! Selv om fiskeboller akkurat nå føles uoverkommelig ut for meg, så er det sikkert null stress etter jeg har laga det et par ganger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Susa Skrevet 22. september 2014 #1389 Del Skrevet 22. september 2014 Jeg har også vokst opp med de kjedelige trauste middagene. Og de fiskebollene på boks er virkelig ikke gode! Tror heller ikke jeg noengang har fått hjemmelaget tomatsuppe hjemme, og det som er så godt og så enkelt! Jeg er veldig glad i å lage mat og bruker masse annet krydder enn bare salt og pepper... Men akkurat fiskeboller og fiskekaker har jeg aldri lagd, aldri kjøpt heller for den saks skyld. Elsker fisk da, fikk 10 makreller etter at mamma og pappa hadde vært på ferie i kragerø. Gleder meg til å spise dem! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1390 Del Skrevet 22. september 2014 (endret) Sant det. Det krever litt trening! Selv om fiskeboller akkurat nå føles uoverkommelig ut for meg, så er det sikkert null stress etter jeg har laga det et par ganger. Fiskeboller er jo litt som kjøttkaker - Bare man gidder å lage noen kg, så har man plutselig mange veldig lettvinte middager framover.. Jeg har også vokst opp med de kjedelige trauste middagene. Og de fiskebollene på boks er virkelig ikke gode! Tror heller ikke jeg noengang har fått hjemmelaget tomatsuppe hjemme, og det som er så godt og så enkelt! Jeg er veldig glad i å lage mat og bruker masse annet krydder enn bare salt og pepper... Men akkurat fiskeboller og fiskekaker har jeg aldri lagd, aldri kjøpt heller for den saks skyld. Elsker fisk da, fikk 10 makreller etter at mamma og pappa hadde vært på ferie i kragerø. Gleder meg til å spise dem! Hjemmelagd tomatsuppe er veldig godt ja! Med egg oppi. O elsker det også, og hver gang vi har det, så får jeg uendelig med skryt av han fordi det var så godt. "No spis vi tomatsuppe. Det va vældi godt mamma" osv. osv. Ja vi bruker en del annet krydder også. Chili bruker vi i mye. Både i fiskesuppe, tomatsuppe, wok osv. I tillegg til at vi har en liten urtehage ute med gressløk, oregano, basilikum, persille og dill. Hvis man skal kjøpe fiskeboller så synes jeg Raud sine er gode, og Coop. Lofoten sine er faktisk ikke gode, de er harde og seige. Litt rart i og med at Lofoten er et kvalitetsprodukt, og koster dobbelt så mye. Makrell? Hmmm..Her vi bor er det ikke vanlig å spise makrell. Vi bruker det til agn for å sette kveiteline.. Tror det generelt er sånn i nord, at det ikke spises noe særlig med makrell. Det blir ikke sett på som en matfisk, men vet jo at det er vanlig lenger sør i landet. Husker ikke om du bor på østlandet, Trønderlag eller hvor det nå er, men.. Endret 22. september 2014 av Teriyaki Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Susa Skrevet 22. september 2014 #1391 Del Skrevet 22. september 2014 Spiser dere ikke makrell? Det er jo så godt! Bor på østlandet jeg, vi har en innsjø 25 meter fra huset, så vi kan fiske aure og tryte (ørret og abbor). Men de er så små, så blir ikke så veldig ofte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1392 Del Skrevet 22. september 2014 (endret) Spiser dere ikke makrell? Det er jo så godt! Bor på østlandet jeg, vi har en innsjø 25 meter fra huset, så vi kan fiske aure og tryte (ørret og abbor). Men de er så små, så blir ikke så veldig ofte. Nope. Her går det i torsk, sei, kveite og flyndre. Og ørret hvis vi en sjelden gang er heldig å få det. Endret 22. september 2014 av Teriyaki Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kisskissbangbang Skrevet 22. september 2014 #1393 Del Skrevet 22. september 2014 Herregud, hjemmelaga fiskeboller og urtehager ... lister meg stille ut igjen, jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1394 Del Skrevet 22. september 2014 Herregud, hjemmelaga fiskeboller og urtehager ... lister meg stille ut igjen, jeg. Altså...Hva trodde du jeg følte da jeg leste om husmorsyslene dine da? Rensing av sofa og alt mulig!! Her har gulvet trengt vask i flere uker, men enn så lenge blir det bare tørrmoppet. MÅ få fingeren ut snart... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ariel* Skrevet 22. september 2014 #1395 Del Skrevet 22. september 2014 Herregud, hjemmelaga fiskeboller og urtehager ... lister meg stille ut igjen, jeg. Hahaha Det samme tenkte jeg!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sushi Skrevet 22. september 2014 #1396 Del Skrevet 22. september 2014 Enig i at rensing av sofa gir flere husmorpoeng enn hjemmelaga fiskeboller! Men begge deler er bra, klapp på skuldra til alle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 22. september 2014 Forfatter #1397 Del Skrevet 22. september 2014 Hahaha Det samme tenkte jeg!!! Enig i at rensing av sofa gir flere husmorpoeng enn hjemmelaga fiskeboller! Men begge deler er bra, klapp på skuldra til alle. Akkurat! Det er mye kjedeligere å rense sofa enn å lage mat! ___ Åh, den torskepanne-middagen kan anbefales på det sterkeste! Utrolig lettvint, og utrolig godt! Nå tok jeg ved et uhell ut steinbit i stedet for torsk fra fryseren da, men uansett, hadde nok vært like godt med torsk. Vel, nesten da. Steinbit er jo hakket bedre. I ettermiddag har vi vært i potetlandet og tatt opp potet, også har vi vært hos O sin gudmor og spist vafler. Veldig koselig! Også har O fått et sår på tissen, helt nederst ved skaftet. Det skjedde altså når han satt på do og tisset, og jeg skulle tørke han (fokuserer på en ting av gangen, han skal få begynne å tørke seg selv altså, men han foretrekker at jeg gjør det ). Akkurat da jeg hadde papiret på tissen for å tørke, så hoppet han av doet og på hånden min, som gjorde at han fikk negelen min nederst der ved skaftet, og da fikk han faktisk en liten rift. Skjønner ikke hvordan det gikk seg til egentlig, men det er nå så. Satser på at det gror fort og greit. Var bare som et slags "papercut". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sushi Skrevet 22. september 2014 #1398 Del Skrevet 22. september 2014 Steinbit er godt det. Stakkar O, ikke godt. Men sår gror heldigvis innmari fort på barn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 23. september 2014 Forfatter #1399 Del Skrevet 23. september 2014 (endret) Steinbit er godt det. Stakkar O, ikke godt. Men sår gror heldigvis innmari fort på barn. Ja, typisk at neglene mine ikke var kortklipte akkurat i går, for da hadde han sikkert ikke fått sår. Må jo ha vært negelen min som gav han riften. Ja, gror heldigvis fort. ___ Da står endelig rundstykkedeigen til heving. Er nesten en liten treningsøkt å elte en rundstykkedeig til 80 rundstykker Uansett, her er oppskriften, som forespurt: 2 kg hvetemel 1,4 kg sammalt hvete (jeg bruker fint sammalt, men går sikkert an å bruke det grove også) 750 g havregryn 5 pk tørrgjær, eventuelt 5 x 50 gram ferskgjær 5 ts salt 2,5 dl kaldpresset rapsolje 25-30 dl lunken melk (jeg brukte vel bare 25 dl i dag, så lurt å ikke ha oppi all melken med en gang for å unngå at det blir for mye) 1 egg til å pensle rundstykkene før steking. Først alt det tørre, så melk og olje. Eltes godt før det settes til heving i ca en time. Etterheving 30-40 min. Settes midt i ovnen på 200 g i 10-12 min. Det er en ganske stor deig, så det er nødvendig med en veldig stor bolle. Jeg pleier å skjære deigen i to når jeg skal elte den, også har jeg ene halvdelen i en annen bolle, hvis ikke hever deigen ut av bollen. Det er ganske kompakte rudstykker, så viktig at de får heve lenge. Jeg liker ikke hele korn og sånt, så derfor er denne rundstykkedeigen perfekt for min del. Har prøvd og feilet litt før jeg kom fram til denne oppskriften. De første to gangene ble det for mye gryn og sammalt hvete i forhold til fint hvetemel, så de ble litt tunge. Nå synes jeg de er greie, men det går godt an å ta enda mer hvetemel og litt mindre grovt, for å få de enda mer luftig. Endret 23. september 2014 av Teriyaki 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saraby Skrevet 23. september 2014 #1400 Del Skrevet 23. september 2014 Hjemmelaga fiskeboller må jeg prøve meg på engag. Jeg elsker fiskeboller i karrisaus nemlig, men spiser det sjelden og kjøper da hermetikk for jeg har ett mannfolk her hjemme som får spader av tanken på å måtte spise noe som inneholder ordet fisk! Ellers lager jeg det allermeste fra bunnen av, men det er mer fordi jeg syntes det er veldig, veldig gøy! Men grønnsaker kjøper jeg frossent, nettopp fordi det er bevist at mye mer av vitaminer og næringstoffer blir bevart i de frosne! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå