Gå til innhold

Familien M underveis. Morris, mannen og mamma i farta.


rhubarb

Anbefalte innlegg

Plutselig er jeg nesten 26 uker på vei, da er det kanskje på tide med dagbok om det skal være noen vits :fnise:

Husholdningen består av Mannen og meg, og i magen bor en liten gutt. Vi teller ned, og gleder oss til han kommer :rodmer:

Å gå gravid synes jeg ikke er spesielt gøy. Ble overrasket over hvor slitsomt det faktisk er... Kvalme, bekkenløsning, muskelsmerter, vektoppgang og vann i kroppen gjør noe med humøret. Samtidig er jeg utrolig glad for at vi skal bli en familie, og jeg gleder meg over spark og bevegelser hver dag :hjerte:

Endret av rhubarb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er glad i lister... veldig glad, for å være presis. Så benytter sjansen og lager en oversikt her. (Kanskje noen har en jeg kan låne?) Det er en jungel av babyprodukter, og jeg er ikke helt sikker på om vi greier å luke ut det unyttige :sjenert: Men det vet vi vel i grunnen ikke før gutten er her og vi ser hva slags behov vi faktisk får :gjeiper:

Vi har:

Vogn: Bugaboo Cameleon

Bilsete: Britax

Ergo-sele m/nyfødtinnlegg

Vevet+elastisk sjal

Sammenleggbar balje, vi har lite bad...

Vippestol :hjerte:

Klær i ull og ull/silke i ulike størrelser. (Foretrekker klær som ikke inneholder masse skumle fargestoffer etc, da er det fint å kjøpe på salg!)

Arvet masse sparkebukser og bodyer i bomull.

Sprinkelseng Sniglar fra IKEA. Regner med at denne blir en dagseng, hvertfall i starten.

Stellebord. En enkel kommode med stellematte.

Bedside crib.

Vi ser på/planlegger:

Tøybleier

Newbornsett til Tripp-Trapp

Sy mei-tai (m/sjalstropper?)

Babygym

Brystpumpe (Medela?)

Vi får låne/arver:

Tripp-Trapp stol

Skuvseng (om en stund)

Voksipose

Vi har vært tidlig ute med å kjøpe inn en del av de store tingene som vogn og bilsete. Vi kjøper gjerne brukt og på salg, så da har endel kommet i hus relativt tidlig.

Endret av rhubarb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra! Dagbok! :strix:

Jeg har funnet frem og vasket småttisbleier i dag, så da kan du jo ta en titt til uka, om vi møtes her for å sy? Og meitai er kjapt og greit, jeg har sydd en med sjalstropper til Maiblomsten som du kan titte på om du vil. :)

God helg, vennen! :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var på tide med dagbok :tommelsmil: kjempe gøy:D du ligger rett foran meg, jeg er 25+2 idag:D og kjempe gøy med :babygutt:

håper du får en fine helg=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så hyggelig med besøk :skravle:

(Jeg har sett for meg at dette kan blir en eneste lang monolog :fnise: )

Det er så merkelig hvor fort tiden plutselig går! Vips så er det bare 14 uker til termin :rodmer: Det er jo for all del en stund, men ser liksom enden på det nå!

I kveld skal jeg på fest på første gang på lenge. Lurer på hvor lenge jeg holder ut :sovne::fnise:

*Joyce* : Ja, vil gjerne se på småttisbleier :hjerte: ! Tenker at det kan være fint med meitai også, selv om vi nå har ganske mye forskjellig... Er så gøy å skulle sy selv :biggrin:

God helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja er merkelig å tenke på hvor fort det går, samtidig som det føles litt seint ut :P

gøy med fest da:D har ikke vært på fest siden før jeg ble gravid, og tror ikke jeg hadde holdt ut lenge:P må legge meg 21.00 når jeg skal på jobb for å klare å stå opp 04.30 :sovne:

håper du får en fine søndag=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Haha, rart at tiden både går langsomt og raskt på en gang :gjeiper:

Jeg holdt ut til klokka 22.30 på lørdag. Da måtte jeg hjem og sove :fnise:

Merker at bevegelsene i magen blir stadig kraftigere og mer regelmessige. Og magen er ofte litt skjev fordi han tydeligvis foretrekker å ligge på høyre side :rodmer:

Venter så veldig på en pakke fra asos.com med kjoler med plass til magen! Den ble sendt nesten en uke før påske, men har enda ikke kommet :popcorn: Har litt knapt med klær som passer :sjenert: Gleder meg til å kunne gå med kjole og bare legger i vårvarmen :sol: , selv om været for øyeblikket minner mer om november :sno:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, så kjekt at du har fått deg dagbok! :)

Håper kjolene kommer snart! :)

Morsomt at dere tenker på tøybleier, det var vi godt fornøyd med gutten vår. Hadde mest brettebleier i starten, og lommebleier fra et par måneder. Har mest onesize og store bleier, så jeg kan egentlig kjøpe meg et par skrytebleier str. ca 5 kg og sånn! :)

Hvilke tøybleieløsninger tenker dere på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Aud! Hyggelig med besøk!

Fortsatt ingen kjoler :grine:

Jeg/vi er litt overveldet over utvalget av tøybleier. Det er jo så mye å tenke på :sjenert: *Joyce* er en uuttømmelig kilde av kunnskap på det området, jeg skal få litt opplæring/hjelp/innblikk nå på torsdag :kyss: Har forstått at mange velger brettebleier i starten, så skal sjekke det ut :jepp: Håper å kunne sy litt selv, men det kan jo skje at det blir med tanken... Så fint dere er fornøyd, Aud, enda et argument for TB! Jeg har lurt litt på om det er forskjell på tøybleier for jenter og gutter...jeg kjenner bare til jenteforeldre som bruker tøy (Og har lurt på om det er tilfeldig eller ikke)!

Må bare klage litt på kollektivetikette... På vei til jobb i dag fikk jeg en hard albue i magen :frustrert: En dame som tydeligvis holdt på å glemme å gå av banen, bare slang seg gjennom den proppfulle vogna for å komme av. Mange ble tråkket på tærne, slo knærne osv. Men så kom hun på igjen, var likevel ikke hennes stopp. Det som forundrer meg var at hun overhodet ikke beklaget- er jeg veldig gammeldags som synes at det er rart? Synes liksom det er det minste man kan gjøre. Det var jo et uhell, no hard feelings, men hva skjer med vanlig høflighet? :klo:

Ha en fin kveld :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høflighet utgår i stor grad med høye kneløft og hornmusikk i front i dette landet... :frustrert: Eller, ille er det kanskje ikke, men det er noe med at når man er vant med UK blir nordmenn liksom så frekke. Det er ihvertfall markant mindre høflighetsfraser og generelt hensyn her, synes jeg. Da jeg var gravid med Turnerose opplevde jeg én gang at noen reiste seg for meg på bussen da jeg var gravid, i London skjedde det hver gang vi brukte kollektivt, og da var jeg vel bare 4-5 mnd på vei... Haha, temaet engasjerer meg! ;)

Det er litt forskjell på hva slags tøybleier som funker best på jenter og gutter, tror jeg, men jeg kjenner flere guttemammaer som bruker tøy også, altså. Hun fra skolen som nettopp har fått barn nummer to, f.eks., hvis du skjønner hvem jeg mener. Men det er gjerne ulike måter å brette bleier og innlegg på, fordi gutter tisser "annerledes" enn jenter. :) Og jeg har hørt mange guttemammaer si at snap-in-bleiene fra Bitti D'lish ikke funker i det hele tatt, av en eller annen grunn!

Håååper kjolene dukker opp snart! Men merker at alt fra utlandet bruker litt tid nå, så det kan være at tollen er litt ekstra aktive igjen...

Gleder meg til torsdag! :hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet om en del gutteforeldre som har brukt tøy. Han ikke satt meg inn i finessene om det er forskjell, men det skulle ikke forbause meg. Opplevde så godt som aldri lekkasjer med tøy, og så føles det så "godt" å bruke tøy. Et godt valg! :)

Supert at du allerede har ei venninne som kan vise og lære bort. Min venninne som lå en måned foran meg, og var utrolig mye mer flink å lese og utforske og prøve ulike bleiesorter lærte meg mye og inspirerte meg.

Tøy er gøy! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gleder meg til torsdag! :hoppe:

:strix:

Tøy er gøy! :)

:nigo:

Da er jeg ikke helt på jordet ang TB, da? Hmmm...takk for tanker! Har du noen favoritt, Aud L? Siden *Joyce* har jente, mener jeg ;) Kjennes helt rett å skulle bruke tøy :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper den pakken med kjolene kommer nå snart, skulle bare mangle etter så lang tid:)

Hvordan er formen din? :) hadde du ein fin helg? (henger litt etter) ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Våre favoritter var bumgenious lommebleier etter hvert, og i starten brettebleier fra imsevimse, snappi og pultrekk - brukte Thirsties sine. Hadde et bambusinnlegg sammen med ene innlegget som kom med BG-bleiene. Ellers likte jeg godt Celebrians.

Når det gjelder brett på tøy var vi mest fornøyd med konvolutt, brukte også den trekantbretten (rett navn?), men syns vi fikk dekka gutten bedre med konvolutt.

Nå var jeg ikke den mest hardcore tøybleiebrukeren, og hadde ganske enkle, greie løsninger - men for oss var dette finne hverdagsbleier som holdt lenge - lite slitt til nestemann! :)

Det er også noen tøybleieforum på nett, en av dem kan du få tilsendt prøvepakker på ulike sorter bleier - som går på rundgang, men bruk *Joyce* godt, så hun kan vise og anbefale, og prøv litt selv før dere selv velger litt veien og sorter bleier og slik :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Singing Cow: Ikke så rask med å svare, gitt :flau: Både forrige helg, og denne, var gode :jepp: Hadde en plan om å begynne å rydde på det som nå er kontor, og som skal bli rom til lillegutt, men det utgikk... Det er så mye å ordne og systematisere så vi "glemte" det :biggrin: Gikk isteden for på loppis og drakk kaffe hos mannens søster. Kos :)

*Joyce* og Aud: Takk for innspill! Vi kommer til å gå for brettiser i starten ser det ut til. Tenkte å benytte sjansen og gå innom Bæreglede her i Oslo for å se på ulike løsninger for senere bruk :jepp: Konvoluttbrett skal jeg sjekke ut :blomst:

--

Jeg synes at tiden plutselig går så fort :daane: Nå er det med ett bare 13 uker til termin, og vi har begynt å lure på om vi egentlig er klare for det nye livet :ler: Det er vel ikke uvanlig å tenke sånn, har jeg inntrykk av. På en side er det skremmende og overveldende, på den andre siden kan ingen av oss vente :rodmer:

--

Men nå skinner solen på en nærmest blå himmel! Planen er å vaske balkongen og kanskje rekke en tur på hagesenteret. Det er vår i luften :danser:

Ha en god dag, jenter :klem:

*løper ut i solen*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De brettisene du så her var brettet med konvoluttbretten. :)

Det går veldig fort fra der du er nå. Synes bare det er et par uker siden jeg var der, jeg. :ler: Men så går det plutselig sakte igjen på slutten... Rare greier. ;)

Ble det tur på hagesenteret? Jeg nevnte for Turnerose i dag at vi snart skulle kjøpe stemorsblomster ("sånne gule blåveiser, mamma?" :fnise:) og plante ut i krukker til 17. mai. Det hadde hun stor tro på! Herlig med vår - håper temperaturene fra de siste dagene holder seg fremover! :jepp:

:klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

De brettisene du så her var brettet med konvoluttbretten. :)

Der kan du se :flau:

Går ikke så fort når jeg skal ta inn så mye info på en gang :fnise: Da vet jeg jo en hel del mer! Brettis med konvolutt funker på gutt og jeg vet hva det er- da blir det det :gjeiper:

Gule blåveiser :ler: Så søtt!

Ja, det ble en tur på hageland: på balkongen overlever kun margeritter, så var ikke så vanskelig å velge variant :fnise: Om de overlever været er en annen sak, men det orker jeg ikke tenke på enda. Gleder meg over at det ser ok ut så lenge det varer :briller: Nå lurer jeg litt på om jeg kanskje skal sy nye uteputer i glade farger. Men har en del syprosjekter allerede, så kanskje jeg skal ferdigstille noe annet først :eeeh:

Ohh, spiste lammekoteletter til middag :nigo: Jeg savner saftig, rødt kjøtt. Har blitt noen brente "skosålevarianter" av biff og kotelettter - æsj og fysj :kjefte: Men i dag slang jeg kjøttet i ovnen på 110-120grader i nesten 2 timer og det var ikke så ille :hoppe: Ikke et rosaskjær å spore, men fortsatt saftig. At jeg ikke har tenkt på det før :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjekt å gjør klar til våren med blomster:D vi skal male leiligheten ute, så jeg må vente til det er ferdig før jeg begynner med blomstene:D

Smart tenkt med kjøttet, det skal jeg få mannen min til å prøve (er han som lager mat) :D

Når har du termin? Tror ikke jeg har fått det med meg:P tror vi ligger ganske likt:)

Og hvordan går det med deg?:) noen plager eller?:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:daane: For et tidspunkt å være på KG! Er du på vei til jobb?

Lat start på dagen, te og frokost inntatt på senga :hjerte:

Termin er 26 juli :rodmer: Dvs 27+1 i dag. Så vi ligger veldig likt, ja :)

Kikket på blomstene i kassa i stad, litt usikker på om de tålte natten :ler: De kostet nesten ingen ting, så jeg bare erstatter dem om en uke eller to om de ikke overlever...

Haha, drømte at lillegutt presset seg mot mageskinnet i natt. Så mye at jeg så ansiktstrekkene gjennom huden. Jeg stressa med å ta bilde for å sende til mannen, for han var ikke hjemme. Men da gjeipa gutten, gitt, og trakk seg tilbake :lol: Det er vel bare starten på mange merkelige drømmer framover.

SC: Plagene kommer og går, synes jeg... Fikk konstatert bekkenløsning i uke 18 (?) men plutselig merker jeg ikke noe særlig til det lenger!?! Ellers har jeg begynt å kaste opp igjen :kvalm: Jeg snakket med JM og hun mente det er en variant av halsbrann, så regner egentlig med at det vil vedvare fram til fødsel? Er stort sett på kvelden, så er ikke det verste :)

--

Pakka med alle kjolene er blitt borte i posten... Så ny er på vei, men flere var nå selvfølgelig utsolgt i min størrelse :sukk: Planen var i utgangspunktet å ha dem med på tur til Bergen om en ukes tid, men nå ser det ut til at de ikke rekker fram i tide til vi drar :grine: Og jeg trenger minst èn kjole! Noen som vet om en butikk med ok kjoler til en relativt rimelig penge i Oslo-området (med plass til mage) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe klokken var egentlig 05.24, KG ligger en time etter av en merkelig grunn :filer:

jeg har termin 31.Juli og i følge de på sykehuset etter ultralyden så er jeg 27 uker i morgen.. merkelige greier syns jeg:P

bra at bekkenløsningen ikke plager deg så ofte lenger:) å kjipt med kvalme igjen. håper det gir seg fort=)

kjipt med pakke som kom vekk og at du ikke får de med deg til Bergen=/ håper det ordner seg=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...