Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #241 Del Skrevet 15. juni 2004 Alt for tidlig for meg også nå.. skulle gjerne lagt meg til å sove igjen ja.. *gjesp* Pashmina? for et fint navn. jeg var lite kreativ når jeg valgte navnet til min tomat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #242 Del Skrevet 15. juni 2004 Hehe, ikke så veldig kreativt. Pashmina er et klesplagg og jeg hadde en Friends-episode på i bakgrunnen hvor det ble nevnt, så da var saken grei. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #243 Del Skrevet 15. juni 2004 Aha Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 15. juni 2004 #244 Del Skrevet 15. juni 2004 Slemme vekkeklokke :evil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
iingvild Skrevet 15. juni 2004 #245 Del Skrevet 15. juni 2004 Hei, skal si det kommer mange innlegg her. Var innom 9. juni, og etter det og til nå er det kommet FIRE nye sider. Koslig med masse oppskrifter. Men er litt kjedlig, tror kanskje jeg blir slapp og får vondt i hodet av sjokolade!!! Huff, som jeg får lyst på sjokoladekake og nonstop'ene som ligger hjemme i kjøleskapet (selvpining). Jeg får holde ut! Noen tips på gode milkshaker eller noe i den duren? Som kan mikses sammen på 1-2-3? Ha en super dag i Oslo, selv om det er blitt litt kjøligere! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rio Skrevet 15. juni 2004 #246 Del Skrevet 15. juni 2004 hei! her har det skjedd mye, så du har sikkert ikke savna meg 6 timers søvn er noe dritt ja, jeg er ikke menneske før tidligst 9 om morgenen.. er vel ikke helt genialt siden det meste i samfunnet skjer i 8tiden jeg ser du har fått 20 ketchupflasker? gratulerer mandager er ganske kjekke, med gåten som gjør at man får en hel avling just like that tom-anita har nå greid å avle 22 flasker.. men så steller jeg pent med henne også.. nå må jeg hente posten! jeg elsker å få post Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #247 Del Skrevet 15. juni 2004 Slemme vekkeklokke :evil: :evil: :evil: :evil: Men nå har jeg to sovedager foran meg. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #248 Del Skrevet 15. juni 2004 Hei iingvild! Jeg elsker milkshake, særlig bananmilkshake. Det jeg pleier å gjøre er å blande ½ banan, 1 ts vaniljesukker, et par skjeer vaniljeis og ca 2 dl melk i en hurtigmikser. Kjempegodt og veldig raskt! Vaniljeis og melk er liksom basisen, så kan du ha i akkurat det du ønsker som smak, f.eks. noen jordbær, en sprut sjokoladesaus eller bare noen skjeer vaniljesukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #249 Del Skrevet 15. juni 2004 (endret) Så heldig du er med tomaten din Rio! Jeg har latt Pashmina klare seg selv hele dagen mens jeg var på jobb, og kjenner jeg henne rett er hun sinna nå! *tar en forsiktig titt* Jepp, jeg hadde rett. Surere munn skal man lete lenge etter. Men i det minste har hun nesten modne tomater da, så litt senere i dag blir det høsting. Har 21 flasker (og litt) nå. Endret 28. august 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #250 Del Skrevet 15. juni 2004 (endret) Spinatpannekaker med fyll (4 pers.) 90 g sammalt hvete, fin 1 egg 1,5 dl yoghurt naturell 3 ss vann 1 ss vegetabilsk olje 200 g frossen spinat, tint, most i hurtigmikser en klype revet muskat salt/pepper sitronbåter og koriander til pynt 3 vårløk, i tynne skiver 250 g ricotta 4 ss yoghurt naturell ¼ kopp revet Gruyère 1 lettvispet egg 250 g rensede reker, hakket 2 ss hakket persille en klype cayennepepper Sikt mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, yoghurt, vann og olje og rør det gradvis inn i det tørre. Rør inn spinatmosen og smak til med pepper og muskat. Fres vårløken myk i litt olje. Visp sammen ricotta, yoghurt og halvparten av osten. Visp inn egg, og rør inn reker og persille. Smak til med salt og cayennepepper. Stek pannekaker av røren. Bre litt fyll på hver pannekake og brett i to og så i to igjen. Fordel resten av fyllet oppå til pynt. Legg pannekakene i ett lag i en ildfast form. Dryss på resten av osten og stek ved 200-220 grader i ca 15 minutter. Server pyntet med sitronbåter og koriander. Spinat og mascarponesuppe (4 pers.) 4 ss smør 1 bunt hakket vårløk 2 hakkede selleristenger 350 g spinat 9 dl grønnsaksbuljong 250 g mascarpone 1 ss olivenolje 2 tykke skiver loff, delt i terninger salt/pepper Fres vårløk og selleri mykt i halvparten av smøret. Tilsett spinaten og buljong og kok opp, la småkoke under lokk i 15-20 minutter. Kjør suppen glatt i hurtigmikser og hell tilbake i kjelen. Tilsett mascarpone og varm forsiktig opp under omrøring. Smak til med salt og pepper. Fres brødterningene i resten av smøret til de er gylne og sprø. Server suppen varm med krutongene. Ostekringle med spinat/skinkefyll 50 g gjær 3 dl melk eller vann 4 ss olje 1 ts salt 1 egg ca 8 dl hvetemel, gjerne grovbakstmel 3-4 never fersk spinat, evt ca 200 g frossen 1 purre 1 beger kesam eller cottage cheese 1 egg 1 ts salt pepper 2 ts tørkede urter, oregano eller merian ca 200 g skinke i terninger ca 1,5 dl revet ost egg til pensling revet ost til dryssing Løs gjæren opp i lunkent fingervarmt vann. Tilsett olje, salt og egg. Elt inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i minst 45 min. Lag fyllet mens deigen heves. Frisk spinat forvelles i lettsaltet kokende vann i 2-3 min. Frossen spinat tines. Klem ut overflødig vann. Ha spinat, kesam, egg, salt, pepper og urtekrydder i en foodprocessor og kjør til en grov masse. Skjær skinke i små terninger. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør spinatfyllet over deigen og dryss over skinke og revet ost. Rull fast sammen og form til en kringle. Legg på et bakepapirkledt stekebrett , dekk med et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 min.Pensle med egg, dryss ev med litt revet ost og stek på nederste rille ved 200 grader i ca 30 min. Avkjøl på rist. Endret 27. august 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #251 Del Skrevet 15. juni 2004 Skal si det tar lang tid å få røde tomater men du vet kanskje hvor jeg kan finne info om Idun? har problemer med å finne svaret på dagens spørsmål Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #252 Del Skrevet 15. juni 2004 Ikke verre enn: http://www.idun.no/ De samme spørsmålene går ofte om igjen, så hvis du ikke finner svaret kan du spørre meg, kanskje husker jeg hva det rette svaret var. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #253 Del Skrevet 15. juni 2004 Takk søkte på idun på sol, men da kom det ikke opp noe. tenkte ikke på at adressen kunne være så enkel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #254 Del Skrevet 15. juni 2004 Finner rent lite om ketchup.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #255 Del Skrevet 15. juni 2004 Hva er spørsmålet? Kanskje jeg kan hjelpe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #256 Del Skrevet 15. juni 2004 Når ble Idun tomatketchup lansert i norge? 1960, 1980 eller 1920? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #257 Del Skrevet 15. juni 2004 1960, det husker jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. juni 2004 #258 Del Skrevet 15. juni 2004 Takk, du er en knupp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #259 Del Skrevet 15. juni 2004 Nå får du tomatene dine. :-) Åh, så sulten jeg er nå. Må gå og lage middag tror jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 15. juni 2004 Forfatter #260 Del Skrevet 15. juni 2004 (endret) Har sovet dårlig (og lite) to netter på rad, og selv om klokka bare er såvidt over 23, tror jeg sengen kaller. Det har i tillegg vært en slitsom arbeidsdag, og jeg hadde et snev av migrene da jeg kom hjem også (som heldigvis ble stoppet raskt av to paralgin forte, så var den kvelden reddet ). Holder på å lese "A short history of nearly everything", som er ganske spennende, så jeg håper jeg får lest noen sider før jeg sovner. Tror jeg må høste tomater fra Pashmina først, og forhåpentligvis får jeg over 22 flasker da. Natti natt alle sammen! Endret 28. august 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg