MarianneE Skrevet 11. oktober 2016 #36721 Del Skrevet 11. oktober 2016 Søndag og igår ble det lammefrikkase, idag var det taco. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anglofil Skrevet 12. oktober 2016 #36722 Del Skrevet 12. oktober 2016 I dag ble det hjemmelagede børek med yufkadeig. Har alltid vært glad i børek, men har aldri laget det selv. Det ble en stor suksess og kommer garantert til å lage det igjen. Mvh Yvonne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 12. oktober 2016 #36723 Del Skrevet 12. oktober 2016 1 time siden, Yvonne skrev: I dag ble det hjemmelagede børek med yufkadeig. Har alltid vært glad i børek, men har aldri laget det selv. Det ble en stor suksess og kommer garantert til å lage det igjen. Mvh Yvonne Det hørtes veldig godt ut! Veldig glad i børek selv, men har alltid trodd det er vanskelig å lage.. Har du oppskrift du vil dele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 12. oktober 2016 #36724 Del Skrevet 12. oktober 2016 2 timer siden, Yvonne skrev: I dag ble det hjemmelagede børek med yufkadeig. Har alltid vært glad i børek, men har aldri laget det selv. Det ble en stor suksess og kommer garantert til å lage det igjen. Mvh Yvonne Børek med spinat og fetaost er veldig godt. Kjøpte det på Deli de Luca i Oslo når jeg studerte der. Nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 12. oktober 2016 #36725 Del Skrevet 12. oktober 2016 Tok bestandig toget til Oslo når jeg studerte og husker at Deli de Luca hadde veldig god tikka masala også. Veldig sterk og god. Kjøpte det ofte og spiste det gjerne når jeg ventet på toget. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 12. oktober 2016 #36726 Del Skrevet 12. oktober 2016 2 timer siden, Yvonne skrev: I dag ble det hjemmelagede børek med yufkadeig. Har alltid vært glad i børek, men har aldri laget det selv. Det ble en stor suksess og kommer garantert til å lage det igjen. Mvh Yvonne 35 minutter siden, Edie skrev: Det hørtes veldig godt ut! Veldig glad i børek selv, men har alltid trodd det er vanskelig å lage.. Har du oppskrift du vil dele? Vil også ha oppskrift.......håper bare at det ikke er evigvarende ingredienser i som bakepulver og krydder for det orker jeg ikke å ha i skapene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anglofil Skrevet 12. oktober 2016 #36727 Del Skrevet 12. oktober 2016 (endret) 2 timer siden, Edie skrev: Det hørtes veldig godt ut! Veldig glad i børek selv, men har alltid trodd det er vanskelig å lage.. Har du oppskrift du vil dele? Jepp, det kan jeg gjøre. Det er ganske enkelt å lage. 2 timer siden, Supersol skrev: Børek med spinat og fetaost er veldig godt. Kjøpte det på Deli de Luca i Oslo når jeg studerte der. Nam! Mhm. Jeg foretrekker kjøttdeig, men man kan jo ha så mye forskjellig oppi. 2 timer siden, Supersol skrev: Vil også ha oppskrift.......håper bare at det ikke er evigvarende ingredienser i som bakepulver og krydder for det orker jeg ikke å ha i skapene. Neida, eller, du trenger mel da. Her er oppskriften jeg lagde utifra. Jeg tok utgangspunkt i flere oppskrifter jeg fant via engelske nettsteder. Oppskrift deig: 1 dl vann 4,5 dl mel 2 egg 6 ss smeltet smør Salt Deigen blir rimelig klissete, så jeg tok bare i mer mel ved behov. Denne deigen er for 4 børeker (sånne som rulles) eventuelt en stor. Deles de i fire blir de rimelig store og var mer enn nok til 2 personer. Del deigen i 4. Kjevle ut hvert emne så tynt som overhodet mulig. Oppskrift til pensling: 2 egg 3 ss solsikkeolje 1,5 dl melk Når emnene er kjevlet ut flate som pannekaker pensles siden som er opp. Legg i fyll på en linje på en side av den flate pannekaken slik at den kan rulles sammen til en avlang pølse. Vi brukte bare kjøttdeig og fylte på så mye vi selv følte for, men man kan jo i prinsippet fylle med hva som helst. Når børekene er ferdigrullet pensles de igjen før de går inn i ovnen. Vi hadde ikke frø, men mange har sesamfrø eller lignende på toppen. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter (til børekene er gjennomstekte) Se bilder for hvordan jeg gjorde det her (ikke min blogg/nettside, men jeg brukte denne metoden som det vises til på bildene, da med egen deig i stedet for kjøpedeig). Prøvde kjøpedeig og det var mildt sagt håpløst å rulle med. Det passer nok best til børek som ligger lag for lag. Dette ble mitt resultat: Mvh Yvonne Endret 12. oktober 2016 av Yvonne 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vesentlig Skrevet 12. oktober 2016 #36728 Del Skrevet 12. oktober 2016 For alle latsabber (Er egt ikke det, lover!) som bor alene slik som meg: Grønnsaker (gjerne av type rot nå om høsten)+fiskefilet (<ørret3)+potet (gjerne søt-)+ olje og krydder i en aluminiumsfolie-pakke= Protip: prøv med eplebiter eller mango eller ingefær eller ferske urter eller kremost eller litt hvitvin eller feta eller annen ost eller bær eller cherrytomater eller chilli eller hva som helst Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 13. oktober 2016 #36729 Del Skrevet 13. oktober 2016 11 timer siden, Yvonne skrev: Jepp, det kan jeg gjøre. Det er ganske enkelt å lage. Mhm. Jeg foretrekker kjøttdeig, men man kan jo ha så mye forskjellig oppi. Neida, eller, du trenger mel da. Her er oppskriften jeg lagde utifra. Jeg tok utgangspunkt i flere oppskrifter jeg fant via engelske nettsteder. Oppskrift deig: 1 dl vann 4,5 dl mel 2 egg 6 ss smeltet smør Salt Deigen blir rimelig klissete, så jeg tok bare i mer mel ved behov. Denne deigen er for 4 børeker (sånne som rulles) eventuelt en stor. Deles de i fire blir de rimelig store og var mer enn nok til 2 personer. Del deigen i 4. Kjevle ut hvert emne så tynt som overhodet mulig. Oppskrift til pensling: 2 egg 3 ss solsikkeolje 1,5 dl melk Når emnene er kjevlet ut flate som pannekaker pensles siden som er opp. Legg i fyll på en linje på en side av den flate pannekaken slik at den kan rulles sammen til en avlang pølse. Vi brukte bare kjøttdeig og fylte på så mye vi selv følte for, men man kan jo i prinsippet fylle med hva som helst. Når børekene er ferdigrullet pensles de igjen før de går inn i ovnen. Vi hadde ikke frø, men mange har sesamfrø eller lignende på toppen. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter (til børekene er gjennomstekte) Se bilder for hvordan jeg gjorde det her (ikke min blogg/nettside, men jeg brukte denne metoden som det vises til på bildene, da med egen deig i stedet for kjøpedeig). Prøvde kjøpedeig og det var mildt sagt håpløst å rulle med. Det passer nok best til børek som ligger lag for lag. Dette ble mitt resultat: Mvh Yvonne Mel går greit. Det brukes fort opp. En runde med børek og en runde med pannekaker så er det brukt opp. De så kjempegode ut forresten , skal prøve å lage jeg å. Ingen rariteter i oppskriften heller. Tester med kjøttdeig jeg å. Kjøttdeig, løk, sopp og salt og pepper tror jeg. Nam ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 13. oktober 2016 #36730 Del Skrevet 13. oktober 2016 11 timer siden, Vesentlig skrev: For alle latsabber (Er egt ikke det, lover!) som bor alene slik som meg: Grønnsaker (gjerne av type rot nå om høsten)+fiskefilet (<ørret3)+potet (gjerne søt-)+ olje og krydder i en aluminiumsfolie-pakke= Protip: prøv med eplebiter eller mango eller ingefær eller ferske urter eller kremost eller litt hvitvin eller feta eller annen ost eller bær eller cherrytomater eller chilli eller hva som helst Hørtes smart ut. Enkelt og lettvint. Nam. Vil ikke ha eple, mango,ingefær eller urter oppi da. Så eksperimentell er jeg ikke. Feta, chilli eller tomater derimot kan jeg nok finne på å slenge oppi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vesentlig Skrevet 13. oktober 2016 #36731 Del Skrevet 13. oktober 2016 6 timer siden, Supersol skrev: Hørtes smart ut. Enkelt og lettvint. Nam. Vil ikke ha eple, mango,ingefær eller urter oppi da. Så eksperimentell er jeg ikke. Feta, chilli eller tomater derimot kan jeg nok finne på å slenge oppi. ja ikke sant? Man finner jo smaker man liker basert på personlige preferanser. Jeg liker godt komboer som: Brokkoli, paprika, squash, gulrot, løk, torsk, ingefær, chilli og soyasaus. Blomkål, squash, aubergine, løk, cherrytomater (hele), potet, feta/mozzarella, oregano og kyllingbiter. Søtpotet, brokkoli, minimais, champinjong, purreløk, mango, lime, pinjekjerner og tunfisk. Potet, charlottløk, gulrot, jordskokk, eple, kålrot, rosmarin og ørret Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 13. oktober 2016 #36732 Del Skrevet 13. oktober 2016 Deilig blomkål- og brokkolisuppe med kyllingfilet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 13. oktober 2016 #36733 Del Skrevet 13. oktober 2016 Blomkålsuppe og pannekaker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 13. oktober 2016 #36734 Del Skrevet 13. oktober 2016 3 timer siden, Vesentlig skrev: ja ikke sant? Man finner jo smaker man liker basert på personlige preferanser. Jeg liker godt komboer som: Brokkoli, paprika, squash, gulrot, løk, torsk, ingefær, chilli og soyasaus. Blomkål, squash, aubergine, løk, cherrytomater (hele), potet, feta/mozzarella, oregano og kyllingbiter. Søtpotet, brokkoli, minimais, champinjong, purreløk, mango, lime, pinjekjerner og tunfisk. Potet, charlottløk, gulrot, jordskokk, eple, kålrot, rosmarin og ørret Mye gode varianter her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kaffekrus Skrevet 15. oktober 2016 #36735 Del Skrevet 15. oktober 2016 Vegetarwok Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 15. oktober 2016 #36736 Del Skrevet 15. oktober 2016 Taco i tortillalefse med tacokjøttdeig, sterk tacosaus, mild tacosaus, rømme, salatblader, tomat, agurk,mais, avokado, tortillachips, og revet ost. Drakk cola til. Klementiner til dessert. Fikk dette av min mor hjemme hos henne. Hun er snill Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 15. oktober 2016 #36737 Del Skrevet 15. oktober 2016 2 timer siden, Supersol skrev: Taco i tortillalefse med tacokjøttdeig, sterk tacosaus, mild tacosaus, rømme, salatblader, tomat, agurk,mais, avokado, tortillachips, og revet ost. Drakk cola til. Klementiner til dessert. Fikk dette av min mor hjemme hos henne. Hun er snill Pluss løk selvsagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smartipants Skrevet 15. oktober 2016 #36738 Del Skrevet 15. oktober 2016 Spaghetti med scampi og kremet hvitløkssaus <3 <3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Supersol Skrevet 16. oktober 2016 #36739 Del Skrevet 16. oktober 2016 Blir bare stekte poteter med løk i dag. Loff ved siden av. Vann og te til drikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Teriyaki Skrevet 16. oktober 2016 #36740 Del Skrevet 16. oktober 2016 Blir Taco i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå