Vera Vinge Skrevet 7. februar 2009 #22581 Del Skrevet 7. februar 2009 Da har du enten brukt for høy varme, eller latt chilien være for lenge under varmen. Det er nok at skinnet blir svartflekket. Ludovie: Jeg kom til å tenke på grilling av paprika til romesco. Kan man bruke en sånn gassbrenner til det også? Høres veldig lettvint ut å gjøre det på den måten framfor å grille dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 7. februar 2009 #22582 Del Skrevet 7. februar 2009 Ludovie: Jeg kom til å tenke på grilling av paprika til romesco. Kan man bruke en sånn gassbrenner til det også? Høres veldig lettvint ut å gjøre det på den måten framfor å grille dem. Det tror jeg går utmerket an. Poenget er jo å få sskinnet brent/svartflekket. Jeg antar imidlertid at det kan være litt vanskelig å få til i praksis, idet skinnet gjerne sprekker litt her og der når det blir utsatt for sterk varme, og da spruter det ofte væske ut. Det sikreste er derfor å gjøre det under grillen i stekeovnen - det er også det som er mest lettvint etter min mening. Vi har pleid å grille mange paprika på én gang, for så å strimle dem og oppbevare dem i olivenolje. De holder veldig lenge, og det er en veldig fin ting å ha i kjøleskapet: Det passer i salater, som tilbehør til fisk eller kjøtt, kjørt til puré (kanskje sammen med litt sherryeddik) og brukt som saus, og det er også godt i mange gryter og supper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LekeHusmor Skrevet 7. februar 2009 #22583 Del Skrevet 7. februar 2009 Da har du enten brukt for høy varme, eller latt chilien være for lenge under varmen. Det er nok at skinnet blir svartflekket. mine chilier var køl sorte de. jaja. men jeg hadde røkt paprika oppi chilien, og det var veldig godt! ellers smakte det hele litt mye tomat syns jeg, så får forske litt mer på det neste gang.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 7. februar 2009 #22584 Del Skrevet 7. februar 2009 Det tror jeg går utmerket an. Poenget er jo å få sskinnet brent/svartflekket. Jeg antar imidlertid at det kan være litt vanskelig å få til i praksis, idet skinnet gjerne sprekker litt her og der når det blir utsatt for sterk varme, og da spruter det ofte væske ut. Det sikreste er derfor å gjøre det under grillen i stekeovnen - det er også det som er mest lettvint etter min mening. Vi har pleid å grille mange paprika på én gang, for så å strimle dem og oppbevare dem i olivenolje. De holder veldig lenge, og det er en veldig fin ting å ha i kjøleskapet: Det passer i salater, som tilbehør til fisk eller kjøtt, kjørt til puré (kanskje sammen med litt sherryeddik) og brukt som saus, og det er også godt i mange gryter og supper. Ok, det var lurt. Tror jeg skal gjøre det. Altså lage til mange på en gang. Takk for tips. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
venus_ Skrevet 7. februar 2009 #22585 Del Skrevet 7. februar 2009 Det tror jeg går utmerket an. Poenget er jo å få sskinnet brent/svartflekket. Jeg antar imidlertid at det kan være litt vanskelig å få til i praksis, idet skinnet gjerne sprekker litt her og der når det blir utsatt for sterk varme, og da spruter det ofte væske ut. Det sikreste er derfor å gjøre det under grillen i stekeovnen - det er også det som er mest lettvint etter min mening. Jeg synes det er best å bruke gassbrenner til det. Kan være lurt å lage et lite snitt i den med en kniv, slik at den ikke sprekker om det blir for varmt. Og om du legger den i en bolle med plast over etter skinnet er svart blir det mye enklere å dra det av etterpå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 8. februar 2009 #22586 Del Skrevet 8. februar 2009 Hjemmelaget fiskegrateng! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 8. februar 2009 #22587 Del Skrevet 8. februar 2009 Jeg synes det er best å bruke gassbrenner til det. Kan være lurt å lage et lite snitt i den med en kniv, slik at den ikke sprekker om det blir for varmt. Og om du legger den i en bolle med plast over etter skinnet er svart blir det mye enklere å dra det av etterpå Her ramler det inn med tips. Jeg suger det inn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandel Skrevet 8. februar 2009 #22588 Del Skrevet 8. februar 2009 Surret okstesteik, mandelpotetmos med trøffelolje, aspargesbønner og sjysaus. Sitronmarengspai til dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 8. februar 2009 #22589 Del Skrevet 8. februar 2009 Sosekjøtt med gulrøtter, ertestuing og kokte poteter. Smuldrepai med epler og crème fraîche til dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. februar 2009 #22590 Del Skrevet 8. februar 2009 Hjemmelagde burgere (smaksatt med røkt paprikapulver), sprøstekt bacon, ekebladsalat, rødløkringer, klasetomater og dressing (matyoghurt, kapers, rødløk, hvitløk) - i halvgrove brød. Ovnsbakte mandelpotetbåter ved siden av. Og ketchup! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 8. februar 2009 #22591 Del Skrevet 8. februar 2009 Og ketchup! Harry. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tullejente Skrevet 8. februar 2009 #22592 Del Skrevet 8. februar 2009 I dag; http://www.aperitif.no/index.db2?id=63514 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 8. februar 2009 #22593 Del Skrevet 8. februar 2009 Harry. :slåss: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kamela Skrevet 8. februar 2009 #22594 Del Skrevet 8. februar 2009 I dag lagde jeg pai med purre, mais, paprika, skinke og ost. Ble veldig god Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
venus_ Skrevet 8. februar 2009 #22595 Del Skrevet 8. februar 2009 Okse ytrefilet med kokte grønne linser med gulrot, rødløkskompott og rødvinsjysaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Crow Jane Skrevet 8. februar 2009 #22596 Del Skrevet 8. februar 2009 (endret) Her ble det skikkelig søndagsmiddag i dag. Pepperbiff Hasselbackpoteter Blomkål- og broccoliform (m/hvit saus og muskat) Jacobs Creek rødvin Ja, kjenner rødvinen i systemet *tjihi* Endret 8. februar 2009 av Crow Jane Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LekeHusmor Skrevet 8. februar 2009 #22597 Del Skrevet 8. februar 2009 sykdom ute og går her.. så ble middag fra fryseren. hjemmelagde fiskepinner av sei, potetmos med karri, kokte gulerøtter og en enkel "saus" av creme fraiche med karri, salt og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 8. februar 2009 #22598 Del Skrevet 8. februar 2009 Pasta og creme fraiche-basert saus med diverse som måtte brukes opp - sopp, aspargesbønner og svinefilet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 8. februar 2009 #22599 Del Skrevet 8. februar 2009 Jeg var på bestemor-besøk, og fikk servert ovnsbakt torsk, ertestuing, brokkoli og fløtegratinerte poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 8. februar 2009 #22600 Del Skrevet 8. februar 2009 (endret) Vi har vært late i helgen. Fredag: hjemmelagede burgere med tomater, rødløk, salat og hjemmelaget dressing (lettrømme, majones, sennep, eddik, dill, ramsløk). Gadd ikke lage burgebrød selv, så det ble butikkens burgerbrød-som-mistenkelig-nok-aldri-mugner. Lørdag: spiste ute; frityrstekt akkar, misosuppe og sushi I dag: spiste indisk ute; garlic chicken (tandoori), nanbrød Som sagt, en lat helg. Endret 8. februar 2009 av O-Ren Ishii Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå