Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

:fnise:

Da har du enten brukt for høy varme, eller latt chilien være for lenge under varmen. Det er nok at skinnet blir svartflekket. :)

Ludovie: Jeg kom til å tenke på grilling av paprika til romesco. Kan man bruke en sånn gassbrenner til det også? Høres veldig lettvint ut å gjøre det på den måten framfor å grille dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ludovie
Ludovie: Jeg kom til å tenke på grilling av paprika til romesco. Kan man bruke en sånn gassbrenner til det også? Høres veldig lettvint ut å gjøre det på den måten framfor å grille dem.

Det tror jeg går utmerket an. Poenget er jo å få sskinnet brent/svartflekket. Jeg antar imidlertid at det kan være litt vanskelig å få til i praksis, idet skinnet gjerne sprekker litt her og der når det blir utsatt for sterk varme, og da spruter det ofte væske ut. Det sikreste er derfor å gjøre det under grillen i stekeovnen - det er også det som er mest lettvint etter min mening.

Vi har pleid å grille mange paprika på én gang, for så å strimle dem og oppbevare dem i olivenolje. De holder veldig lenge, og det er en veldig fin ting å ha i kjøleskapet: Det passer i salater, som tilbehør til fisk eller kjøtt, kjørt til puré (kanskje sammen med litt sherryeddik) og brukt som saus, og det er også godt i mange gryter og supper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:fnise:

Da har du enten brukt for høy varme, eller latt chilien være for lenge under varmen. Det er nok at skinnet blir svartflekket. :)

:ler: mine chilier var køl sorte de.

jaja. men jeg hadde røkt paprika oppi chilien, og det var veldig godt!

ellers smakte det hele litt mye tomat syns jeg, så får forske litt mer på det neste gang.. :dry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tror jeg går utmerket an. Poenget er jo å få sskinnet brent/svartflekket. Jeg antar imidlertid at det kan være litt vanskelig å få til i praksis, idet skinnet gjerne sprekker litt her og der når det blir utsatt for sterk varme, og da spruter det ofte væske ut. Det sikreste er derfor å gjøre det under grillen i stekeovnen - det er også det som er mest lettvint etter min mening.

Vi har pleid å grille mange paprika på én gang, for så å strimle dem og oppbevare dem i olivenolje. De holder veldig lenge, og det er en veldig fin ting å ha i kjøleskapet: Det passer i salater, som tilbehør til fisk eller kjøtt, kjørt til puré (kanskje sammen med litt sherryeddik) og brukt som saus, og det er også godt i mange gryter og supper.

Ok, det var lurt. Tror jeg skal gjøre det. Altså lage til mange på en gang. Takk for tips. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tror jeg går utmerket an. Poenget er jo å få sskinnet brent/svartflekket. Jeg antar imidlertid at det kan være litt vanskelig å få til i praksis, idet skinnet gjerne sprekker litt her og der når det blir utsatt for sterk varme, og da spruter det ofte væske ut. Det sikreste er derfor å gjøre det under grillen i stekeovnen - det er også det som er mest lettvint etter min mening.

Jeg synes det er best å bruke gassbrenner til det. Kan være lurt å lage et lite snitt i den med en kniv, slik at den ikke sprekker om det blir for varmt. Og om du legger den i en bolle med plast over etter skinnet er svart blir det mye enklere å dra det av etterpå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg synes det er best å bruke gassbrenner til det. Kan være lurt å lage et lite snitt i den med en kniv, slik at den ikke sprekker om det blir for varmt. Og om du legger den i en bolle med plast over etter skinnet er svart blir det mye enklere å dra det av etterpå :)

Her ramler det inn med tips. Jeg suger det inn. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sosekjøtt med gulrøtter, ertestuing og kokte poteter. Smuldrepai med epler og crème fraîche til dessert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

Hjemmelagde burgere (smaksatt med røkt paprikapulver), sprøstekt bacon, ekebladsalat, rødløkringer, klasetomater og dressing (matyoghurt, kapers, rødløk, hvitløk) - i halvgrove brød. Ovnsbakte mandelpotetbåter ved siden av. Og ketchup! :tommelsmil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her ble det skikkelig søndagsmiddag i dag.

Pepperbiff

Hasselbackpoteter

Blomkål- og broccoliform (m/hvit saus og muskat)

Jacobs Creek rødvin

Ja, kjenner rødvinen i systemet *tjihi*

Endret av Crow Jane
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

sykdom ute og går her.. så ble middag fra fryseren.

hjemmelagde fiskepinner av sei, potetmos med karri, kokte gulerøtter og en enkel "saus" av creme fraiche med karri, salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var på bestemor-besøk, og fikk servert ovnsbakt torsk, ertestuing, brokkoli og fløtegratinerte poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest O-Ren Ishii

Vi har vært late i helgen.

Fredag: hjemmelagede burgere med tomater, rødløk, salat og hjemmelaget dressing (lettrømme, majones, sennep, eddik, dill, ramsløk). Gadd ikke lage burgebrød selv, så det ble butikkens burgerbrød-som-mistenkelig-nok-aldri-mugner. :rolleyes:

Lørdag: spiste ute; frityrstekt akkar, misosuppe og sushi

I dag: spiste indisk ute; garlic chicken (tandoori), nanbrød

Som sagt, en lat helg. :ler:

Endret av O-Ren Ishii
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...