Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Gjest Frosk
Det hørtes godt ut! Men jeg har egentlig aldri vært borti erter :P Kanskje det må prøves en dag.

Kikerter er helt genialt, jeg bruker fryktelig mye - for eksempel i curry, i hummus, i kikertburgere...

Du burde absolutt prøve kikerter, kjempegodt og supersunt :jepp:Her står litt generelt om kikerter (kalles også garbanzobønner, står ofte det på boksen om man kjøper hermetiske) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kikerter er helt genialt, jeg bruker fryktelig mye - for eksempel i curry, i hummus, i kikertburgere...

Du burde absolutt prøve kikerter, kjempegodt og supersunt :jepp:Her står litt generelt om kikerter (kalles også garbanzobønner, står ofte det på boksen om man kjøper hermetiske) :)

Genial blogg, spørs om ikke noe av det må prøves :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det blir enten pasta med ravigotte-saus, eller 5minuttersrisgrøt.

- Det blei det ikke. Det blei mager kjøttpølse og potetmos :P

Endret av desperate
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
Vi har hatt middagsgjester, og servert følgende:

- Bocuse-inspirert ertesuppe (sjalottløk, kyllingkraft, hvitvin, erter, kremfløte) med ostegougères til. Petit Chablis.

- Benfri stek av lammelår, brunet og langtidsstekt på meget lav varme. Sarladaisepoteter, lammesjysaus med rødvin, honning og timian, duxelletomater, kremet jordskokkpuré og dampet asparges. Rioja.

- Mørk sjokolademousse med mangosaus tilsmakt med lime og vanilje.

Kan du legge ut oppskrift av dette er du snill??:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går: Lun potetsalat med mandelpoteter, artisjokkhjerter, små plommetomater, rødløk, fetaost, soltørkede tomater, ruccolasalat og litt rømme- og sennepsdressing. Mannen fikk hjemmelagde burgere ved siden av.

I dag: Grønn curry med reker, tomat, grønn paprika, løk, sjampinjong og frisk koriander. Jasminris ved siden av. + en liten dessert av rester av ananas og pasjonsfrukt.

Endret av Vera Vinge
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Korma med steinbitkaker (blir det riktig skrevet sånn.. eller heter det steinbitkake-korma? :klø:) rødløk, lime og andre div grønnsaker, + fersk hakket koriander over, med ris til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan du legge ut oppskrift av dette er du snill??:)

Jeg kjenner ikke at jeg orker og har tid til å skrive ned alt ;), men kort fortalt:

Suppen har jeg ingen presis oppskrift på, den har jeg forsøkt å gjenskape etter et restaurantbesøk, med de ingrediensene jeg nevner. Surr løk, ha i hvitvin, kok inn, ha i kyllingkraft og fløte, kok litt inn, ha i erter, kok et par min., kjør i blender og press gjennom sil, varm forsiktig og smak til.

Lammestek burde det være greit å finne oppskrift på. Jeg lager pommes sarladaise etter en Rick Stein-oppskrift som jeg ikke finner på nett (fra "French Oddysey"-boken), men noe sånt (minus sopp, pluss trøffelolje til slutt). Sausen finner jeg heller ikke på nett, den kommer fra Michel Roux' "Sauser". Duxelletomater. Jordskokkpuré er rett og slett kokte jordkokker (og litt pastinakk i dette tilfellet) som kjøres til puré med en fløteskvett og smakes til med salt, pepper og sitron.

Sjokolademousse med mangosaus (smakt til med vanilje og lime i dette tilfellet).

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Middagen i dag blir forresten hjemmelagde kjøttkaker med ditto saus og ertestuing, og selvfølgelig poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Indisk! Korma eller Tikka masala, med nan brød. Noen som vet om couscous egner seg som tilbehør til indisk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskekaker og poteter med revet gulrot. Litt tradisjonelt må det være av og til...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...