MarianneE Skrevet 6. september 2009 Forfatter #101 Skrevet 6. september 2009 Har puslet sammen en ukesmeny her. Mandag Stekt ris av kyllingrester fra idag b.la. Tar litt av det jeg har i kjøleskapet og ser hva det blir ut av det. Tirsdag chili con carne etter oppskriften til Ainsley Harriott http://en.wikipedia.org/wiki/Ainsley_Harriott Oppskriften kommer tirsdag Onsdag Risotto og spekeskinke (og røkelaks?) Torsdag Farserte squash Fredag pizza lørdag tapas søndag biff stroganoff av kalv. Trifle-variant til dessert. Legger ut oppskrifter o.l. etterhvert.
janne84 Skrevet 6. september 2009 #102 Skrevet 6. september 2009 for ukesmeny, da kan jeg få innspill til hva vi skal ha
Gjest ~Milla~ Skrevet 6. september 2009 #103 Skrevet 6. september 2009 Her var det mye godt! Tror vi også burde være flink med å lage ukesmenyer, synes bare at det er litt vanskelig fordi ofte har vi ikke lyst på noe når menyene skal lages, og "matlysten" endrer seg iløpet av dagene.... hmm...
MarianneE Skrevet 7. september 2009 Forfatter #104 Skrevet 7. september 2009 Her var det mye godt! Tror vi også burde være flink med å lage ukesmenyer, synes bare at det er litt vanskelig fordi ofte har vi ikke lyst på noe når menyene skal lages, og "matlysten" endrer seg iløpet av dagene.... hmm... jeg vet hva du mener. Dagene hender byttes om, vi har plutselig lyst på noe annet.... Men stort sett ender vi opp med det som er bestemt.
MarianneE Skrevet 7. september 2009 Forfatter #105 Skrevet 7. september 2009 Mandag Stekt ris av kyllingrester fra idag b.la. Tar litt av det jeg har i kjøleskapet og ser hva det blir ut av det. Tok tre egg i panna sammen med tynne løkbåter og stekte dette. Oppi panna havnet også paprika, en liten boks ananas, vårløk og risrester. To kyllingfilèt ble skåret i biter, og opp i panna! Sammen med dette kom det og to kartonger kokosmelk på 2.5 dl hver samt en dæsj søt chilisaus. Dette ble rørt sammen og spist. Enkelt og godt!
MarianneE Skrevet 8. september 2009 Forfatter #106 Skrevet 8. september 2009 Som nevnt lengere oppe. Ukesmenyen er klar, men dagene byttes kanskje om. Idag: FARSERTE AUBERGINER *3 auberginer *sitronsaft *ca 400 gr kjøttdeig *1 ss olivenolje *1 løk *3-4 fedd hvitløk *salt&pepper *1 ts harissa (en chilipasta med hvitløk, olje og krydder) *2 ts oregano *750 gr tomatpassata (flytende tomatsaus. Jeg bruker flaske fra Mutti med polpapezzi) evt 2 dl hakkede tomater *1 liten håndfull hakkede bladpersille *50 gr nyrevet parmesan Skjær auberginenegjennom på langs. Hul ut med en skarp kniv og skjær innmaten i biter. Drypp over litt sitron. Surr kjøttet sammen med auberginbiter, hakket løk, hvitløk, salt, pepper og harissa. Tilsett halvparten av tomatpassataen og la putre i ca 15 min. Hell resten av passataen i en ildfastform. Sett i de uthulede auberginene og fyll med kjøttfyllet. Strø parmesan over. Bak i ovnen på 180 grader en halvtime
Mazilla Skrevet 8. september 2009 #107 Skrevet 8. september 2009 Det så skikkelig godt ut, selv for meg som ikke er verdens største auberginfan!
MarianneE Skrevet 8. september 2009 Forfatter #108 Skrevet 8. september 2009 Det så skikkelig godt ut, selv for meg som ikke er verdens største auberginfan! har ikke prøvd det der før. Blir testet for første gang til middagen idag!
Mazilla Skrevet 8. september 2009 #109 Skrevet 8. september 2009 Da gleder jeg meg til å høre hvordan det ble!
Gjest ~Milla~ Skrevet 8. september 2009 #110 Skrevet 8. september 2009 Hørtes godt ut, la oss få høre hvordan det gikk
MarianneE Skrevet 8. september 2009 Forfatter #111 Skrevet 8. september 2009 Aubergin, ja.... Fargen var nydelig og de luktet godt rå. Stekte, med fyll i.... OK, men ikke mer enn det. Det endte med at vi skrapte de rene for fyll og blandet sammen med risen og spiste. Var absolutt ikke avskrekkende eller vondt, bare anderledes.
MarianneE Skrevet 10. september 2009 Forfatter #113 Skrevet 10. september 2009 Spennende oppskrift her! Fra boka Can't cook won't cook av Ainsley Harriott fant jeg oppskriften på CHILI CON CARNE original oppskriften er som følger: 1 large onion 1 red pepper 15 gr butter 2 tablespoons sunflower oil 100 gr long grain rice 1 garlic clove 1 teaspoon chilli powder 1 teaspoon ground cumin 275 gr lean minced beef 2 teaspoons plain flour 200 gr can chopped tomatoes 150 ml beef stock 4 tablespoons red wine 200 gr kidney beans 1 tablespoon tomatopurèe 1 teaspoon dried oregano 2 spring onions 6 tablespoons sourcream * Chop the onion. Cut the red pepper in half. Finely dice one quarter of the pepper and roughly chop the rest. Melt the butter and 1 tablespoon sunfloweroil in a saucepan. Add one-third of the onion and cook for 2 minutes. Stir in the rice and the diced red pepper. Add 300ml bioling wather let it simmer for 10 min until the rice is tender and has been absorbed. Heat 1 tablespoon of oil in a pan, add the rest of the onion and cook for 3 minutes. Crush the garlic and add to the onion with the chopped red pepper. Cook for 2 minutes, sprinkle on the chili powder and cumin. Stir in the minced beef and cook for 2 minutes, Stir in the flour and cook for 1 minute. Add the chopped tomatoes, stock and red wine, stirring. Stir in the kidneybeans, tomatopurèe, oregano, salt and pepper and simmer for 5 minutes. Finely slice the spring onions and mix with the sourcream season with salt and pepper. * det var slik det stod i oppskriften. Det var ikke slik jeg gjorde det, tok og endret litt underveis. Utelot b.la vin (noe jeg burde hatt med) og mel. Også brukte en kyllingkjøttdeig. Risen kokte jeg i en kjele for seg med litt av løken og buljongen. Etterpå spadde jeg risen oppi panna med kjøtt, tomat osv. Smakte veldig godt! I morra blir det rester...
Gjest ~Milla~ Skrevet 10. september 2009 #114 Skrevet 10. september 2009 Hørtes kjempe godt ut! *noterer oppskriften*
MarianneE Skrevet 15. september 2009 Forfatter #115 Skrevet 15. september 2009 Søndag laget jeg noe av det beste jeg vet. denne gangen med to nye ingredienser. BIFF STROGANOFF 500 gr biffkjøtt (jeg brukte kalvekjøtt, innkjøpt i Sverige) 2 dl buljong (jeg prøvde oksekraft på boks fra Menys nye merke Jacobs) 2 ss tomatpurè Et lite beger rømme+ ca 2 ss fra ny boks 1 løk 4-5 ferske champignoner * Hakket løk og kuttet champignongen. Stekte dette i panna og hadde det over i en kjele. I panna stekte jeg så kjøttet i to omganger og hadde dette i kjelen sammen med løk&sopp. Helte over kraften, tomatpurè og rømmen. Salt&pepper. Dette kokte en 10 min og ble servert med poteter. Lett moste poteter på tallerkn med sausen over.... Kalvekjøttet ble ordentlig mørt og godt, og jeg piste definitivt mer enn strengt tatt nødvendig. Desserten ble det aldri noe av, men planen var og lage min egen variant av Trifli: MARIANNES TRIFLI Et sukkerbrød Vaniljekrem bær * alt legges lagvis i et glass/skål. La stå noen timer i kjøleskapet, da trekkes alt inn i hverandre og det blir saftig og godt...
Gjest ~Milla~ Skrevet 15. september 2009 #116 Skrevet 15. september 2009 Blir sulten av å lese her jeg.......
MarianneE Skrevet 15. september 2009 Forfatter #117 Skrevet 15. september 2009 Blir sulten av å lese her jeg....... er det ikke det som er poenget?
MarianneE Skrevet 16. september 2009 Forfatter #120 Skrevet 16. september 2009 Gårsdagens middag ble en liten nedtur. Potetene smakte halvstekte, men nå hadde ikke jeg noe voldsomt matlyst heller, da... Uansett, her kommer'n!! NORSK MOUSSAKA 8 middels store poteter 2 ss smør 300 gr kjøttdeig (jeg brukte 500 gr og det holdt akkurat) 1 løk 400 gr hermetiske tomater 2 ss tomatpurè 1 ts salt 0.5 ts pepper 1 båt hvitløk 1 ss frisk basilikum (jeg brukte litt tørket) 1 dl kjøttbuljong * 3 ss smør 3 ss mel 3 dl melk 200 gr revet ost 3 egg 1 ts salt revet muskat. * Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Stek lett i smør. Legg til sides. Stek løk, hvitløk og kjøttdeig. Ha i tomatene, tomatpurè, salt, pepper, basilikum og buljong. La koke noen minutter. I en kjele smeltes smør. Rør inn melet og spe med melk. Trekk kjelen tilsides og ha i ett og ett egg. Rør godt mellom hver gang. Rør så i osten. I en ildfast form legges poteter og kjøttsaus lagvis mens ostesausen helles over på toppen. Stekes i ovnen på 175 grader i 40 minutter. Neste gang jeg lager dette vil jeg koke potetene halvkokte først. Da blir de nok bedre.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå