Gå til innhold

Jeg leser, derfor er jeg.


Bokalven

Anbefalte innlegg

Pakkeliste:

  • sommerklær
  • toalettsaker
  • tøybind (mulig jeg plutselig får mensen, husker ikke helt når den kom sist, og ikke er den veldig regelmessig)
  • bøker
  • mp3-spiller
  • mobil
  • lommebok
  • nøkler
  • PC
  • fotoapparat
  • USB-kabel
  • ladere (mobil, kamera, mp3-spiller)
  • sandaler
  • ekstern harddisk til kompis
  • romanmanus som skal leveres med kommentarer
  • smykker

Håper jeg ikke har glemt noe nå. PCen pakkes når jeg skal rusle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er i Tigerstaden på sommerferie. Storkoser meg. Er rimelig fullbooket mens jeg er her nede, har vel ca alle kvelder dekket.

I går løp jeg fra avtale til avtale, men det var veldig koselig altså.

At jeg er så mye ute på farten betyr nødvendligvis at jeg er lite online... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koser meg veldig, som sagt. :) Det gjør ikke noe å løpe fra avtale til avtale så det er fine ting.

Skal gå i paraden på lørdag. Håper det blir fint vær!

:sol: Det er fint vær nå, jeg har blitt brent på nesa... :sol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Party all night... :danse:

Jeg er ikke akkurat vant til å gå ut hver kveld, men det er ikke Skeive dager hver uke, for å si det sånn. ;)

Det er så koselig å treffe venner og bekjente! :jepp:

I morgen skal jeg gå i paraden. Skulle noen ha lyst til å se på, så starter den klokka 15 i morgen, og har følgende rute:

Rådhusplassen - Rådhusgata - Kirkegata - Prinsens gate - Akersgata - Karl Johans gate - Haakon VIIs gate - Dronning Mauds gate - Rådhusplassen

Jeg trodde det skulle bli en del tid til å lese i ferien, men det har jeg rett og slett ikke hatt tid til!

Møtte en del venner på kafé på mandag. Hadde sendt invitasjon til mange, men noen gadd ikke en gang å svare. :( Greit nok at man ikke kan eller at det ikke passer eller noe, men det går da ann å gi beskjed, synes jeg... Man sitter der og lurer på "Kommer X, eller...?"

Endret av Bokalven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hum... Lurer på om jeg skal gjøre det jeg har tenkt på, og også snakket litt om, å gi opp hele KG. Føler meg litt "uttafor" her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Lenge siden sist jeg var innom... Tiden løper avgårde!

I går plukket jeg masse bær. Først var jeg ute og plukket blåbær (må et godt stykke unna for å finne, så jeg fikk sitte på med venner), deretter plukket jeg krekling på kvelden. Det BUGNER av krekling rett ved her jeg bor! Har pluket en haug. Skal bruke en del til likør, og tester ut krekling- og blåbærsyltetøy...

Hva skal jeg bruke resten til? Har fått forslag om saft og vin, men jeg drikker ikke saft, og er nok litt for skeptisk til hjemmelaget vin...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ~Milla~

Krekling

http://www.norskdesign.no/getfile.php/Bild...20(459x459).jpg

Kreklinglikør

5 dl krekling

2,5 dl brennevin

----

1,2 dl sukker

Legg bær og brennevin på et glas med tett lokk, og la dette stå 1-4 uker. Sil deretter av alkohol-uttrekket fra bærene og tilsett sukker til uttrekket. Bland godt, hell likøren over på en flaske med tett kork. Lagres i minst 6 måneder. Likøren får en god aroma, og fargen blir burgunderrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei, det var lenge siden. :)

Blåbær kan man faktisk tørke og bruke i hjemmelaget frokostblanding! Fant denne på klikk.no:

Rens blåbærene og legg dem utover et stekebrett i ett lag. Lufttørk dem i 2–3 døgn på et tørt og luftig sted så bærene ikke begynner å mugne. Tørk dem så i stekeovnen, først ved 30–40 ° C i 1–2 timer. Øk så varmen til 70 ° C, og la dem ligge til de er gjennomtørre. Oppbevar dem som annen tørket frukt. Tyttebær kan du tørke på samme måte.

Der sto det også en oppskrift som jeg kunne tenke meg å prøve, blåbærchutney. Du trenger:

litt olje til steking

1 stk sjalottløk, finhakket

2 kurv blåbær

2 ss rørsukker (fuktig brunt sukker)

1 klype kanel

1 klype malt nellikspiker

1 klype malt allehånde

2 ss epleeddik

FREMGANGSMÅTE:

1. Sauter (stek raskt) den finhakkede sjalottløken i panne med litt olje.

2. Tilsett blåbærene, så sukker og krydder. Rist på pannen, og tilsett eddiken. Kok noen minutter til blandingen tykner.

Server med varm grillet geitost på en seng av salat, gjerne rucula.

Dersom du har chutney til overs, ha på sterilisert glass til senere bruk, eller gi bort som gave. Ha litt olje på toppen for bedre konservering.

Ellers så ville jeg laget saft av kreklingen hvis den er stor og saftig, men man må bruke relativt mye sukker for at den skal bli god. Du kan også lage blandingssyltetøy med blåbæra, eller lage gelé av en eller begge. Gelé holder seg jo lenge, og er perfekt til alle sorter mat (også på brødskiva!). Og hva med vin, ikke bare likør. ;)

edit: Du var jo skeptisk til saft og vin, men du kan jo lage og gi bort i gave. :)

Lykke til!

-misa

Endret av misa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

misa: Upps... Glemte jeg å presisere at det var krekling jeg hadde mye av? Blåbærene er i boks, de er frosset ned til smoothiebruk. Krekling funker OK til smoothie, men ikke like bra som blåbær. Har heller ikke store mengdre blåbær, de tar lenger tid å plukke + kan ikke bare stikke ut døra og plukke (halvtimes kjøring, og da er jeg avhengig av noen snille jeg får være med siden jeg ikke kjører selv).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har så mye å se fram til for tiden!

- reiser bort torsdag og fredag pga jobbting

- skal se nasjonalballetten på turné

- Oslo-tur i slutten av september og se Tori Amos! :strix:

- jeg får besøk fra en annen kant av landet i begynnelsen av oktober - og har fått avspasering fredagen han er her! Gleder meg til å vide fram byen!

- skal til tromsø den helgen jeg har bursdag

...bare for å nevne noen av de store begivenhetene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For ikke å snakke om den store krukka med sprit og krekling som står og godgjør seg. Har stått der ei uke allerede, og skal få lov til å stå ei god stund til før jeg finner flasker, siler, sukrer, har i flasker og setter vekk... Så har jeg vel klar likør i løpet av neste år en gang. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...