Nilma Skrevet 29. desember 2006 Forfatter #281 Del Skrevet 29. desember 2006 Fryktelig stille på jobb i dag. Jeg må innrømme at jeg har brukt deler av dagen til å spekulere ut meny for helgen. I dag: Kalkunbryst med rød ris fra Camargue, har en vag idé om å lage en slags klementinsaus. Vin: Col-di-Sasso Lørdag: Minikoldtbord/fingermat, dvs. resten av kalkunbrystet + potet- eller waldorfsalat, dessuten lefseruller med røkelaks/kremost, skinke/sennep, og evt. et par andre småting. Vin: Grüner Veltliner? Søndag: Middag hos venner. Mandag: Andebryst med soppostekake og hasselbackpoteter. Saus blir med boysenbær, enten basert på denne bringebærsausen eller bjørnebærsausen piaf nevnte i en annen tråd. Vin: Tror jeg satser på et godt råd fra polet. Hm, veldig mye god mat og drikke i helgen, må prøve å få lagt inn noen gode turer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 30. desember 2006 #282 Del Skrevet 30. desember 2006 Ser ut som om smaksløkene får noe å kose seg med hos dere i nyttårshelga ja! Er du fortsatt fornøyd med BBC Food etter å ha hatt det en stund? Vi har bestillt nå, og jeg gleder meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 30. desember 2006 #283 Del Skrevet 30. desember 2006 Enig med Fakse - her var det mye godt! Hos oss blir det andebryst med bjørnebærsaus i morgen, og kamskjell til forrett. Det skulle være blant annet bringebæreddik i sausen, og da kom jeg på at vi kunne forsøke å lage kamskjell med grønn salat og bringebærvinaigrette, som vi spiste på restaurant en gang. (Takk til Fakse for andebrysttråden, forresten - det var sånn jeg begynte å tenke på denne menyen! ) Kan jeg be om et synspunkt? Jeg skal nemlig også lage en sjokoladeterte med pærer i til i morgen, der fyllet (som skal stekes) skal bestå av egg, smeltet sjokolade og mascarpone. Kjøpte en boks mascarpone, dvs 250 g, men i oppskriften står det 300 g. Kjedelig å dra til butikken for å kjøpe en boks til når jeg bare mangler 50 g, så jeg vurderer å bruke 50 g kesam (8 pst fett) i stedet. Hva tror du? Jeg har også litt kremfløte i kjøleskapet som jeg evt kan bruke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ciara Skrevet 30. desember 2006 #284 Del Skrevet 30. desember 2006 Jeg er ingen matekspert, Piaf, men når jeg har hatt for lite mascarpone har jeg bare erstattet med Snøfrisk eller annen naturell kremost. Det har fungert helt fint. Og når det bare er femti gram som mangler, gjør det ikke store utslaget på smaken heller Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. desember 2006 Forfatter #285 Del Skrevet 30. desember 2006 Er du fortsatt fornøyd med BBC Food etter å ha hatt det en stund? Vi har bestillt nå, og jeg gleder meg ← Jeg er godt fornøyd med BBC Food. Det er klart, det er mye repriser, men det er vel like greit, ellers hadde det nok blitt vel mye tv-titting. Kan jeg be om et synspunkt? Jeg skal nemlig også lage en sjokoladeterte med pærer i til i morgen, der fyllet (som skal stekes) skal bestå av egg, smeltet sjokolade og mascarpone. Kjøpte en boks mascarpone, dvs 250 g, men i oppskriften står det 300 g. Kjedelig å dra til butikken for å kjøpe en boks til når jeg bare mangler 50 g, så jeg vurderer å bruke 50 g kesam (8 pst fett) i stedet. Hva tror du? Jeg har også litt kremfløte i kjøleskapet som jeg evt kan bruke. ←Enig med Ciara, når det er såpass lite det er snakk om burde det gå fint å erstatte med fløte eller kesam. Jeg trooor jeg ville gått for fløte med tanke på konsistensen, men som sagt er det så lite at det neppe spiller noen rolle. Høres ut som om du har planlagt en deilig nyttårsmeny. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 30. desember 2006 Forfatter #286 Del Skrevet 30. desember 2006 Middagen i går ble forresten god. Den røde risen fra Camargue var fantastisk, og som onyx nevnte i Fakses andetråd var det ikke nødvendig å gjøre noe annet enn å koke den. Jeg har allerede begynt å spekulere på hvordan jeg kan skaffe meg mer, tviler på at noe sånt finnes her i byen. Jeg improviserte en klementinsaus ved å koke inn kyllingkraft, saften av 8-9 klementiner og en skvett sherry til ca. en tredel, deretter smakte jeg til med krydder og jevnet med bittelitt maizenna-jevner. Det ble veldig godt, men neste gang tror jeg at jeg skal ha i litt sjalottløk for å få litt mer snert i sausen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 30. desember 2006 #287 Del Skrevet 30. desember 2006 Det er alltid så inspirerende å lese i dagboken din! Her har det ikke blitt så mange eksperimenter i det siste pga dårlig tid før jul. Nå er vi hos familie, og jeg må si at jeg savner kjøkkenet mitt. Men hjemme venter noen afrikanske oppskrifter. Må bare på handletur først! Den røde risen høres spennende ut, hva tror du den passer best til? Godt nyttår! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 30. desember 2006 #288 Del Skrevet 30. desember 2006 Takk for innspill om desserten min til i morgen. Problemstillingen er imidlertid ikke lenger aktuell, jeg oppdaget nemlig at oppskriften var til en mindre paiform enn den jeg har, så løsningen ble å kjøpe mer mascarpone (og mer sjokolade... ) og lage halvannen porsjon. Det ble tilslutt et monster av en sjokolade/pæreterte som nå står til avkjøling på kjøkkenbordet. Jeg har tjuvsmakt på fyllet før steking, og det var ihvertfall veldig godt, med en god del kanel i. Ha en hyggelig nyttårsfeiring! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 30. desember 2006 #289 Del Skrevet 30. desember 2006 Takk for innspill om desserten min til i morgen. Problemstillingen er imidlertid ikke lenger aktuell, jeg oppdaget nemlig at oppskriften var til en mindre paiform enn den jeg har, så løsningen ble å kjøpe mer mascarpone (og mer sjokolade... ) og lage halvannen porsjon. Det ble tilslutt et monster av en sjokolade/pæreterte som nå står til avkjøling på kjøkkenbordet. Jeg har tjuvsmakt på fyllet før steking, og det var ihvertfall veldig godt, med en god del kanel i. Ha en hyggelig nyttårsfeiring! ← Noe sier meg at du og jeg har samme kokebok stående i hylla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 31. desember 2006 #290 Del Skrevet 31. desember 2006 Noe sier meg at du og jeg har samme kokebok stående i hylla ← Det kan hende - men oppskriften på terten fant jeg i Good Food Magazines juni-nummer fra i år! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. desember 2006 Forfatter #291 Del Skrevet 31. desember 2006 Det er alltid så inspirerende å lese i dagboken din! Hyggelig å høre! Men det skyldes jo ikke minst spennende innspill fra dere som er innom. Men hjemme venter noen afrikanske oppskrifter. Må bare på handletur først! Den røde risen høres spennende ut, hva tror du den passer best til? ←Vel, det er jo første gang jeg har laget rød ris, så jeg har ikke det store grunnlaget for å uttale meg, men det var i hvertfall veldig godt til kalkun. Vil egentlig tippe at det passer best sammen med ikke alt for sterk mat, slik at ikke den fine smaken blir overdøvet. Afrikansk mat høres interessant ut, venter spent på rapport! Det ble tilslutt et monster av en sjokolade/pæreterte som nå står til avkjøling på kjøkkenbordet. Jeg har tjuvsmakt på fyllet før steking, og det var ihvertfall veldig godt, med en god del kanel i.← Ser for meg monsterkaken, ja. Pærer og sjokolade er jo snadder sammen. Det kan hende - men oppskriften på terten fant jeg i Good Food Magazines juni-nummer fra i år! ←Jeg rett og slett elsker Good Food! Jeg har kjøpt det regelmessig i 3-4 år, og ved hvert nye nummer er det høytid i heimen. I tillegg har jeg kjøpt endel back issues fra nettsidene deres, og noen enda eldre utgaver på ebay. Nerd, jeg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 31. desember 2006 Forfatter #292 Del Skrevet 31. desember 2006 Nok en sløv dag i dag. Siden jeg sov store deler av gårsdagen (i hvertfall føltes det sånn ) sovnet jeg ikke før i 4-5-tiden i natt, og har vært opplagt deretter i dag. Formiddagen har jeg stort sett tilbrakt på sofaen med BBC Food og Travel Channel, har ikke engang orket å åpne en bok. Hadde egentlig tenkt oss ut på en hardt tiltrengt spasertur i dag, men surt regn og slaps gjorde at sofaen fristet langt mer. Ånden var relativt villig, men kjødet meget svakt. Nå begynner jeg så smått å våkne til liv, så jeg får snart komme meg i dusjen og deretter i finstasen. Eller, finstas og finstas, vi skal på en rolig middag med venner, så jeg gidder ikke akkurat stivpynte meg, men litt jåling må til før jeg kan vise meg blant folk. Godt nyttår, alle sammen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 31. desember 2006 #293 Del Skrevet 31. desember 2006 Jeg rett og slett elsker Good Food! Jeg har kjøpt det regelmessig i 3-4 år, og ved hvert nye nummer er det høytid i heimen. I tillegg har jeg kjøpt endel back issues fra nettsidene deres, og noen enda eldre utgaver på ebay. Nerd, jeg? ← Jeg fikk abonnement i gave til bursdagen min i år! Håper du koser deg med nyttårsfeiring i skrivende stund. Selv har jeg spist nydelig middag, og drukket masse god champagne! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 1. januar 2007 #294 Del Skrevet 1. januar 2007 Godt nytt år Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. januar 2007 Forfatter #295 Del Skrevet 2. januar 2007 Jeg fikk abonnement i gave til bursdagen min i år! Håper du koser deg med nyttårsfeiring i skrivende stund. Selv har jeg spist nydelig middag, og drukket masse god champagne! ← Jeg abonnerte en periode, men det var mye rot, med utgaver som kom fryktelig sent eller ikke i det hele takk. De var svært hjelpsomme hver gang jeg sendte en epost for å klage (de forlenget abonnementet for hvert nummer som ble borte), men jeg orket ikke fornye abonnementet da det gikk ut. Håper du er heldigere med abonnementet enn jeg var! Jo takk, nyttårsfeiringen var veldig koselig, rolig middag hos gode venner. I dag har jeg forresten tenkt å prøve din/Moros rødbetesuppe med geitostdip til. Og som den svake sjel jeg er fikk jeg den første Moro-kokeboken i posten her om dagen, den så meget lovende ut. Må innrømme at jeg fikk veldig lyst til å bestille bok 2 også. Godt nytt år ←Takk det samme, Fakse! Håper du hadde en fin nyttårsfeiring (og at du ikke ble like hissig som meg over alle tullingene som drev og sendte opp raketter hele nyttårsaften. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 2. januar 2007 #296 Del Skrevet 2. januar 2007 Jeg hadde en fin nyttårsfeiring ja, og iriterte meg mest over de som sendte opp raketter hele romjula, nyttårsaften synes jeg liksom det går greit, da er det i alle fall rette dagen selv om det jo egentlig ikke er lov før klokka seks. Jeg har tenkt på om jeg skulle ha abbonert på Good Food, siden jeg likevel kjøper hvert nummer for tida. Men jeg synes det er så koselig å finne det nye nummeret i butikken, så jeg vil egentlig fortsette med det. Føles jo som om jeg får en premie hver gang jeg har vært ute og kjøpt meg et blad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ciara Skrevet 2. januar 2007 #297 Del Skrevet 2. januar 2007 Hvor får dere tak i rød ris? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. januar 2007 Forfatter #298 Del Skrevet 2. januar 2007 Jeg har tenkt på om jeg skulle ha abbonert på Good Food, siden jeg likevel kjøper hvert nummer for tida. Men jeg synes det er så koselig å finne det nye nummeret i butikken, så jeg vil egentlig fortsette med det. Føles jo som om jeg får en premie hver gang jeg har vært ute og kjøpt meg et blad ←Ja, ikke sant? Og som regel er det jo nytt Olive samtidig... Da må jeg alltid lese Olive først og spare Good Food til sist, for selv om Olive også er bra, så er det GF som er favoritten. Hvor får dere tak i rød ris? :klø:← Jeg kjøpte min i Wien. Har aldri sett det noe sted her, men håper i hvertfall jeg kan finne et sted som selger det på nett, for det var utrolig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ciara Skrevet 2. januar 2007 #299 Del Skrevet 2. januar 2007 Æsj, ikke her til lands altså. Det hørtes veldig spennende ut. Jeg synes det er vanskelig å finne brun upolert ris også, jeg. Veldig dumt, for jeg spiser mye ris og synes det er greit å variere mellom forskjellige sorter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. januar 2007 Forfatter #300 Del Skrevet 2. januar 2007 Æsj, ikke her til lands altså. ← Godt mulig det finnes her til lands, men her i byen har jeg ikke funnet det. Det burde kanskje være bedre sjanser for deg i Oslo? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå