Gå til innhold

Legge ut våres ukemenyer-tråden


*Heidi*

Anbefalte innlegg

Uka blir som følger (tirsdag til tirsdag):

Tirsdag: Hjemmelaget kremet paprikasuppe med grove rundstykker

Onsdag: Lun asiatisk kyllingsalat med nudler

Torsdag: Pasta al Tonno (tunfisk og oliven)

Fredag: Wok med svinekjøtt og kokosmelk, ris

Lørdag: Coq au Riesling (kylling i hvitvinssaus), hjemmelaget potetmos

Søndag: Samboerens hjemmelagete spaghetti bolognese

Mandag: Alene hjemme, noe enkelt

Tirsdag: Hjemmelaget purre- og potetsuppe, rundstykker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Fortsetter under...

Mandag: Hjemmelagde hamburgere med ost på Fedon-brødskiver

Tirsdag: Kyllingkjøttboller fra Den stolte hane med gulrotmos.

Onsdag: "Pizza"form

Torsdag: Pasta bolognese på lavkarbovis

Fredag: Bortreist

Lørdag: Bortreist

Søndag: Kylling chop suey

Mvh Yvonne :heiajente:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går: Fiskekaker m grønnsaker, potet og brun saus

I dag: kyllingpølser, potetmos og grønnsaker

Onsdag:hjemmelaget lapskaus

Torsdag:ovnsstekt laks m grønnsaker, ris og saus

Fredag:Lasagne og salat

Lørdag:bakt potet

Søndag:oksestek m grønsaker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mynona83

Mandag: Salat med kyllingfilet

Tirsdag: Salat med tunfisk

Onsdag: Pitabrød med ymse grønnsaker

Torsdag: Wok med svin indrefilet

Fredag: Wok med svin indrefilet

Lørdag: Ovnsbakt svin indrefilet med nykål og nypoteter

Søndag: Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker

En "pølse" med svin indrefilet holder til middag i 3 dager, så det blir ike så dyr mat egentlig. Mulig jeg bytter rekkefølge på søndag g fredag eller lørdag - hvis jeg blir lei av svinet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
Gjest Mlle Bonne

Mandag : Sheperds pie.

Tirsdag: Semulegrynsgrøt med spekemat.

Onsdag: Pølsesaus med potet og grønnsaker.

Torsdag: Hjemmelaget lapskaus med flatbrød.

Fredag: Strimlet svinekjøt, kål , løk og brunsaus i gryte, potet og tyttebærsyltetøy som tilbehør.

Lørdag: Pølse og makaroniform med hvitløksbabuetter og grønsaker.

Søndag: Fårikål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Salmalaks, kokte poteter, vårløksaus, kokte gulrøtter og brokkoli

Tirsdag: Indiskinpirert kyllinggryte med ris, salat og cashewnøtter

Onsdag: "Blomkålmiddag"; kokt blomkål, skinkebiter, god hvit saus og revet ost

Torsdag: Torsk med spinat, fetaost, tomater og råris

Fredag: Kyllingsalat

Lørdag: Skal bort

Søndag: Viltgryte med ris eller potetmos og kokte grønnsaker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mandag: paprikagryte

Tirsdag: chilisuppe

Onsdag: squash carbonara

Torsdag: laks med gratinerte grønnsaker og rømme

Fredag: koriandermarinerte scampi

Lørdag: moussaka

Søndag: koteletter med spansk tilbehør

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har jeg laget en liste fra fredag (i går) til torsdag:

fredag: Ovnsstekt kylling og ris (mannens spesialitet)

lørdag: rød thai curry

søndag: vi bestiller pizza på søndager

mandag: spaghetti m/ blomkål

tirsdag: Biff stroganoff m/ ris

onsdag: tacosuppe m/ kjøttdeig og ris

torsdag: laks m/ fløtekokt vårløk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lite fisk dere spiser... Sikter ikke til noen spesielle, ser bare at det er lite fisk generelt på ukesmenyene.

Legg ut din egen ukemeny, da, så vi får sammenlikne. :lur:

Selv spiste jeg kveite med beurre blanc i går, og suppe av hjemmelaget fisk- og skalldyrkraft i dag, med blåskjell og breiflabb i.

Sånn ellers synes jeg det er vel så lite vegetarmiddager som fiskemiddager i folks menyer - jeg spiser vegetarisk omtrent tre dager i uken, som regel, og skjønner ikke at folk klarer å spise så mye kjøtt hele tiden. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Survival

Legg ut din egen ukemeny, da, så vi får sammenlikne. :lur:

Selv spiste jeg kveite med beurre blanc i går, og suppe av hjemmelaget fisk- og skalldyrkraft i dag, med blåskjell og breiflabb i.

Sånn ellers synes jeg det er vel så lite vegetarmiddager som fiskemiddager i folks menyer - jeg spiser vegetarisk omtrent tre dager i uken, som regel, og skjønner ikke at folk klarer å spise så mye kjøtt hele tiden. :)

Jeg har ikke alltid ukemeny, men prøver å spise fisk annen hver dag :)

Og er enig i at det er lite vegetarmiddager på menyene. Kan bare med en gang si at jeg er like ille. Spiser helt vegetar veldig sjeldent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lite fisk dere spiser... Sikter ikke til noen spesielle, ser bare at det er lite fisk generelt på ukesmenyene.

Jeg er en av de som spiser lite fisk til middag. Derimot spiser jeg heller mye fisk til frokost og lunsj, fiskemiddag er noe jeg sjelden gidder å lage kun til meg selv når mannen ikke liker fisk.

Mvh Yvonne :heiajente:

Endret av Yvonne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag: Sushi

Søndag: Abbor med dillpoteter

Mandag: Linser på fransk vis

Tirsdag: Tortillas med bønner

Onsdag: Blomkålsuppe og miniquiche

Torsdag: Linser på indisk vis

Fredag: Hjemmelaget pizza

Lørdag: Hjemmelaget pasta med skalldyr/fisk alt etter hva fiskehandleren har

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Etter at jeg ble gravid, og særlig etter at blodprøve viste at jeg hadde lite d-vitamin, så spiser vi fisk 1-2 ganger i uka (og jeg spiser ofte makrell på lunsj-skivene i ukedagene). Har blitt mye kjøttmiddager de siste par månedene (siden kvalmen meldte seg, egentlig), men for noen måneder siden - og de siste årene - så ble det vegetarmat 5-6 ganger i uka. Jeg var vegetarianer før i flere år, men inngikk et kompromiss med mannen, så vi hadde kjøtt eller fisk 1-2 ganger i uka. Håper å fortsette med det etter svangerskapet, når matlysten normaliserer seg igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: kyllingwok

Tirsdag: panert torsk, båtpoteter og rotgrønnsaker

Onsdag: hjemmelaget grovbunns pizza

Torsdag: ovnsbakt torsk med gulerøtter, paprika, squash og fløte, serveres med potetmos og kokte grønnsaker

Fredag: pai med spekeskinke og spinat. Foccacia brød

Lørdag: tandoori kylling, ris, salat, foccacia brød

Søndag: gryterett med karbonadedeig, potetmos og kokte grønnsaker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

  • 6 måneder senere...

Jeg bringer opp denne tråden igjen, trenger inspirasjon fra andre og MÅ bli flinkere til å planlegge selv. Jeg er bare en person, så blir ofte samme måltid noen dager på rad, men det kan jeg fint leve med.

Min uke:

Mandag - Laksevrap

Tirsdag - Hot kyllingsuppe

Onsdag - Hot kyllingsuppe

Torsdag - Laks i form

Fredag - Hjemmelaget pizza

Lørdag - Hjemmelaget pizza

Søndag - Hjemmelaget pizza eller fiskegrateng.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest epletre.

Ah, inspirasjon! Gøy å lese hva andre spiser og få litt påfyll av ideer!

Her er min plan for denne uken:

Mandag: Tapas med jordbær- og mangosalsa, spekeskinke, focaccia, kjøttboller og rødvin.

Tirsdag: Ertesuppe (laget av frosne erter, løk, chili, buljong og en fløteskvett).

Onsdag: Ovnsstekt laks med brokkoli- og blomkål mos og lettkokte gulrøtter.

Torsdag: Ovnsstekt torsk med pesto, fullkornpasta og brokkoli.

Fredag: Linsesuppe med hardkokt egg.

Lørdag: Hjemmelaget italiensk pizza

Søndag: Samme som onsdag - eller noe annet...

Ukens dessert (i forbindelse med en bursdagsfeiring): brownies med bringebærbomber

Ukens bakst: Knekkebrød

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Middagsplan denne uken:

Mandag : potetsalat med spekemat og baguetter

Tirsdag: Laks med potetstappe og wokka grønnsaker

Onsdag: Wok med svinestrimler

Torsdag: Kjøttkaker i brunsaus med potete og gulrot

Fredag: Gyros med kylling, heimelaga brød og tzatziki

Lørdag: Heimelaga pizza

Søndag: Konfirmasjon

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...