Gå til innhold

Legge ut våres ukemenyer-tråden


*Heidi*

Anbefalte innlegg

Og den voldsomt avanserte ( :ler: ) helge-menyen er som følger:

Fredag: Wienerpølser med lompe pluss salat til (planene ble avlyst)

Lørdag: Satser på å spise ute/borte. Hvis ikke blir det rester

Søndag: Kjøttboller i fløtesaus fra Fjordland

:ler: Jeg ër egentlig glad i å lage mat, men gidder ikke når det bare er til meg. Ser det har blitt litt lite fisk denne uka. Får skjerpe meg neste uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Eurydike

I dag: - Skinnstekt filet av ishavsrøye, beurre blanc, appelsinkokt fennikel, sautert spinat og kokte amandinepoteter.

- Frisk mango med limesirup.

Søndag: Indrefilet av svin med grov sennep og hele fennikelfrø og eple/løkblanding med frisk rosmarin. Ovnsbakte båter av amandinepoteter, persillerøtter og pastinakk. Dampede grønne bønner med ramsløk.

Mandag: Tagliatelle med saus av tunfisk, grillet paprika, div. andre friske grønnsaker, oliven, ansjos og litt matyoghurt.

Tirsdag: Toskansk speltgryn- og bønnesuppe med tomat, rotgrønnsaker, salvie og rosmarin.

Onsdag: Grillede grove pølser (lam?), Dijonsennep, potetmos av Troll-poteter med hvitløk og rødkål kokt med eple, kanelstang og frisk ingefær.

Torsdag: Thaiwok med laksefilet, div. friske grønnsaker, risnudler og saus av kokosmelk, chili/ingefær/hvitløk, lime og fiskesaus.

Fredag: Ikke bestemt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i dag: mousakka med gresk salat og tzatziki

søndag: svinekoteletter bakt i ovn med forskjellige grønnsaker

mandag: snitzel

tirsdag: hjemmelaget kjøttboller med hjemmelaget potetmos med hvitløk

onsdag: fiskesuppe med torsk og reker.

torsdag: makaronigrateng med skinke og hvit saus

fredag: kylling i karri med creme fraiche, ris og salat

lørdag: ikke bestemt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble et par foranringer sist uke. Middag på tirsdag måtte utgå, så minestrone ble det på torsdag.

Fredag: Minestrone-rester til lunsj. Chapatipizza med cherrytomater, paprika og rødløk til kvelds.

Lørdag: Middag hos venner.

Søndag: Speltrisotto med sopp og ovnsbakt gresskar.

Mandag: Chili sin carne og ris.

Tirsdag: Pannekaker med spinatfyll.

Onsdag: Fullkornpasta med tomatsaus, grillet aubergine og ricotta salata.

Torsdag: Bønneburgere med hjemmelaget brød og salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Mddagen måtte av ymse grunner utgå, så vi nøyde oss med å steke egg og bacon til kvelds. :forvirret:

Tirsdag: Indisk kikertcurry, basmatiris og raita.

Onsdag: Marokkansk kyllinggryte, ovnsstekte poteter.

Torsdag: Stekt torsk, ertepuré og gulrøtter stekt med røkt paprika.

Fredag: Pasta, sannsynligvis med saus basert på osterester fra kjøleskapet.

Lørdag: Stekt kveite, sellerimos og kompott av rosiner, løk og chorizo.

Søndag: Vestindisk lammecurry.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Singel og ikke verdens beste økonomi, men middag vil jeg ha :) sparer litt penger på å planlegge litt faktisk også.

Onsdag: Stekt ris med rester av påleggsskinke, gulerøtter, løk og brokkoli

Torsdag: Pasta Carbonara

Fredag: Tapas

Lørdag: Foliebakt laks med diverse grønnsaker, sitron og rømme

Søndag: Hjemmelaget lapskaus, finner noe kjøtt i frysern og bruker opp grønnsaksrester

Mandag: Regner med at jeg har lapskaus fra i går :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag: Hjemmelaget panert kyllingburger i brød med urte-aïoli, salat, tomat og rødløk servert med krydrete ovnsbakte potetbåter.

Lørdag: Stekt biff av ytrefilet med pastinakk/potetgrateng, fylte bakte løk, aspargesbønner, stekt sopp og rødvinsaus.

Søndag: Chili con carne med ris, rømme, guacamole og tortillachips. Sitronmarengspai til dessert.

Mandag: Tomatsuppe med pasta, chorizo og spinat med pa. Godt brød til.

Tirsdag: Hjemmelagede fiskeboller i karrisaus med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.

Onsdag: Salvie-, sennep- og løkmarinerte kyllinglår stekt i ovn servert med hvitløkspotetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Torsdag: Spaghetti Carbonara.

Fredag: Szechuan kyllingwok (med bl.a. fennikel, rød paprika, kinakål og squash) med nudler til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

I dag: - Ferske reker, aïoli og surdeigsbrød.

- Tomatbasert fiskesuppe med lettsaltet torsk, fennikel, svarte oliven, appelsinskall, frisk timian og safran. Mer aïoli og surdeigsbrød, samt rosé.

Søndag: Coq au vin av Stangekylling, potetmos med sellerirot og pastinakk og muligens en enkel grønn salat (ved siden av eller først).

Mandag: Fullkornsspaghetti med tomat, oliven, ruccola og chèvre.

Tirsdag: Blandet grønn salat med ovnsbakte gulrøtter, appelsin, resten av chèvren og ristede pinjekjerner og valnøtter. Mørkt rugbrød.

Onsdag: Chowder (kremet suppe) med røkt hyse, bacon, rotgrønnsaker, frisk timian, persille og sitronskall. Resten av rugbrødet.

Torsdag: Fiskekaker av sei og lyr, kokte poteter og kålrabistappe.

Fredag: - Pastinakksuppe med karri (hvis jeg får oppskriften igjen av Nilma :pls::ler:)

-Sitronmarinerte, ovnsstekte kyllingbryst og puré av kokte rødbeter og langtidsstekte klasetomater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uka er det litt unntakstilstand hos oss, men slik ser menyen vår ut:

Fredag: Hjemmebakt ciabatta, hummus, valnøttkrem med paprika, tofuboller smaklt til med rød pesto, puylinsesalat med persille pg rødløk, empanadillas fylt med røde bønner, rødløk, paprika, tomat, chipotle og spisskummen, sigara böregi fylt med feta og persille, kalamataoliven, fylt sopp og minispyd med cherrytomater, mozzarella og basilikum.

Lørdag: Rester og salat.

Søndag: Lasagne med paprika, squash, cottage cheese og knuste sojabiter.

Mandag: Løkpai.

Tirdag: Chana masala, ris og enten rødbetecurry eller brokkoli.

Onsdag: Suppe fra fryseren.

Torsdag: Lasagne fra fryseren.

Endret av salsera
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helgemeny:

I dag: Hjemmelagde hamburgere med cheddar og noe grønt

I morgen: Indrefilet av svin med ovnsbakte poteter og grønnsaker og hvitløksmør

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Fortsatt gjest

Ambisiøs plan kommende uke:

Mandag: Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Tirsdag: Fettuccini med kylling

Onsdag: Fisk fra fryseren

Torsdag: Chili con carne med salat, brød og guacemole

Fredag: Hjemmelaget kyllingkebab med salat og pitabrød

Lørdag: Rester av chili con carne og kebab

Søndag: Bakte koteletter med gremolata og kokte poteter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Tagliatelle med grønnsaker og tunfisk

Tirsdag: Torsk i form med purre, gulrot og potet

Onsdag: Grønnsaksuppe med rotgrønnsaker og kål

Torsdag: Varmmat på jobb

Fredag: Spise ute

Lørdag: Spise borte (?)

Søndag: Ikke bestemt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Fiskedag - Fjordland laks eller fiskepinner

Tirsdag: Terrina Erter, Kjøtt & Flesk

Onsdag: Pizzadag, Grandiosa eller Big One

Torsdag: Suppedag, Toros tomatsuppe

Fredag: Pølsedag

Lørdag: Mac'ern

Søndag: Dagen derpå middag på kinaen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Lørdag: Indisk kylling- og kikertgryte servert med pilaffris, naanbrød, poppadums og raita.

Søndag: Sosekjøtt med gulrøtter, ertestuing og kokte poteter. Smuldrepai med epler og crème fraîche til dessert.

Mandag: Kremet fiskepai med potetlokk.

Tirsdag: Spinatsuppe med eggebåter, nystekt urtebrød til.

Onsdag: Tomatpai med aubergine og chorizo.

Torsdag: Ovnsstekte kyllinglår med aspargesbønner og søtpotetrøsti

Fredag: Lakseburger i brød med diverse garnityr og dressing av bl.a. rømme, revet eple og revet sellerirot. Ovnsbakte potetbåter til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

I dag: - Tagliatelle i fløte- og sitronsaus med sautert bladspinat og strimlet røkelaks.

- Frisk mango i krydret appelsin/limelake.

Søndag: Hjemmelagde burgere og halvgrove brød med stekt bacon, ekebladsalat, klasetomater og dressing av matyogurt, rødløk, kapers og rå hvitløk. Ovnsbakte mandelpotetbåter.

Mandag: Fullkornsspaghetti puttanesca med parmesandryss.

Tirsdag: Suppe med rotgrønnsaker, vossakorv, Puy-linser, speltgryn og bladpersille.

Onsdag: Ovnsbakte paprika med fyll av bulgur eller brun basmatiris, surret løk, feta (?), pinjekjerner, rosiner, tørkede aprikoser, allehånde, kanel og safran. Grønn salat.

Torsdag: Stekt hvit fisk, sitronbåter, ovnsbakte potetbåter og ertepuré med ramsløk og parmesan.

Fredag: Ikke bestemt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

min meny denne uka er veldig tradisjonell

I dag lørdag: Raspeballer, med røykeknoke og rotgrønnsaker, kålrabi, gulrot og pastinakk

Søndag, rester av raspeballene, med bacon og duppe

mandag: ovnsbakt torsk med urter og salat

Tirsdag: koteletter med epler og ris

Onsdag: ovnsbakt laks, med myntegrønnsaker og ris

Torsdag: pannekaker med ertesuppe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uka kommer til å bli veldig travel. Derfor har vi valgt enkle retter. Det eneste som tar litt tid å forberede er minestronen og den lager vi i morgen :)

Søndag: Innmatpølse med hjemmelaget rotmos og kål

Mandag: Minestrone¨

Tirsdag: Kylling korma med ris

Onsdag: Torsk i folie med purre og paprika

Torsdag: Lasagne fra fryseren

Fredag: Svinekoteletter med spinat og chevre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...