Gå til innhold

Legge ut våres ukemenyer-tråden


*Heidi*

Anbefalte innlegg

Mandag: Varm sopp, linse og geitostsalat

Tirsdag: Sei med harissa og ingefærmos

Onsdag: Jordskokksuppe

Torsdag: fullkornspasta med steinsopp og laks.

Fredag: hjemmelagd pizza

Lørdag: Pinnekjøtt full pakke

Sønadag: ovnsbakt laks med tradisjonell agurksalat og mandelpoteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

denne uken:

Mandag:

Stekte, røkte kjøttpølser med potetmos, tomatbønner, stekt løk og tyttebærsyltetøy

Tirsdag:

Seibiff m/løk + kokte poteter og gulrotstuing. Tror jeg smelter litt smør med gressløk som "saus"

Onsdag:

Greske fylte pitabrød m/ tzatziki

Torsdag:

Pastasalat m/kylling og tzatziki. Hvitløksbrød ved siden av.

Fredag:

Spiser borte

Lørdag:

spiser borte

søndag:

spiser borte

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Onsdag: Hjemmelaget mulligatawnysuppe fra fryseren, med naanbrød til.

Torsdag: Falafel i pitabrød med salat, grønnsaker og dressing.

Fredag: Kylling Cacciatore

Lørdag: Calzone med spekeskinke og mozzarella.

Søndag: Spansk grytestek av okse med ovnsbakte potetbåter til. Crème de marron med vispet krem til dessert.

Mandag: Stekt laks med poteter, grønnsaker og rømme blandet med sitron og urter.

Tirsdag: Pasta- og brokkoligrateng med stekt bacon til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går: Lisnegryte

I dag: Pølsegryte med ris.

Onsdag: Spinatsuppe med hvitløksbaguetter.

Torsdag: Kjøttboller og hjemmelaget potetstappe

Fredag: Ovnsbakt laks med mye grønnsaker og kesam med lime og limeskall.

Lørdag: Får gjester så jeg skal lage quesedillas, guacamole og salsa.

Søndag: Rester fra lørdag om det er noe igjen. Hvis ikke kyllinggryte-lignende med løk, karri, epler og ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går: Tomatsuppe med egg...

I dag: Kjøttboller i rød curry

I morgen: Røkte kjøttpølser med lun potetsalat.

Torsdag: Lapskaus.

Fredag: Får ei venninne på besøk.. tror det blir noe med kylling.

Lørdag: Kyllinglasagne

Søndag: Vet ikke, vi skal på middagsbesøk til et vennepar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Eurydike

I dag: Jambalaya med brun basmatiris, villris, Stangekyllingbryst, bacon og ferske reker.

Søndag: Coq au vin av økologiske kalkunvinger. Puré av mandelpoteter, sellerirot og pastinakk. Muligens blandet grønn salat.

Mandag: Fettuccine med saus av revet squash, frisk rød chili, matyoghurt+ crème fraîche og parmesan.

Tirsdag: Ovnsbakte hokkaidogresskar fylt med cherrytomater, grillet paprika, chili, frisk salvie, pinjekjerner og chèvre. Blandet grønn salat.

Onsdag: Kikert- og purresuppe.

Torsdag: Fersk fisk, kanskje pestobakt laksefilet og byggrynssalat med resten av chèvren fra tirsdag, og div. grønnsaker.

Fredag: Texmex-kombinasjon som vil involvere guacamole og storfekjøtt - enten chili con carne, chiliburgere eller aller helst fajitas med hjemmelagde tortillas.

Endret av Eurydike
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: rester fra lørdag... Kyllinglasagne

Tirsdag: Kylling med ris, salat og bretagnesaus

Onsdag: Kjøttkaker med poteter, gulerøtter, brokkoli og kjøttkakesaus.

Torsdag: Pølser med hjemmelaget potetmos...

Fredag: Meksikansk inspirert biff med båtpoteter, stekt løk og paprika, salsa, guacomole, rømme og chilismør.

Lørdag: Pinnekjøtt med tilbehør...NAM! :)

Søndag: Røyka torsk med bacon, poteter gulerøtter og brokkoli

EDIT: Glemte å ta ut kylling på torsdag, så det ble litt forandringer. Skrev også inn tilbehør til biff på fredag :)

Endret av Litavesla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

En uke med endel uforutsigbarhet og mulighet for endringer, men her er planene så langt. :)

I dag: Stekt breiflabbhale, sitronbåter, gulrotpuré med ingefær og en liten salat av løvtynne squashstrimler, limevinaigrette og hakket frisk koriander.

Søndag: Stekte Stangekyllinglår marinert i sitron, hvitløk og salvie. Fløtegratinerte jordskokker. Aspargesbønner med ramsløk. Ovnsstekte hele sopp fylt med pesto. Ovnstørkede klasetomater med oregano. Barbera.

Mandag: Kikert- og purresuppe (utsatt fra forrige uke).

Tirsdag: Fullkornspasta med hjemmelaget pesto, og kanskje noen ekstra grønnsaker?

Onsdag: Minestrone (fra fryseren) med røkt svineknoke og diverse grønnsaker.

Torsdag: Stekt brosmefilet (?), sitronbåter, ovnsbakte mandelpotetbåter og ertepuré med ramsløk.

Fredag: Ikke bestemt.

Endret av Eurydike
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Rester fra helgen.

Tirsdag: Kedgeree.

Onsdag: Pasta- og brokkoliform.

Torsdag: Risoni med sopp, spinat og biffkjøtt.

Fredag: Hjemmelagde fiskeburgere.

Lørdag: Usikkert, muligens (vegetarisk) Shepherd's Pie.

Søndag: Pinnekjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Vet ikke enda... mulig det blir "vi tager det vi haver"

Tirsdag: Indisk chicken curry

Onsdag: Lapskaus

Torsdag: Hot middelshavschili

Fredag: Kylling kokt i buljong. Dessert: Fersken, bringebær og blåbær med amarettosabayon.

Lørdag: Baconsvøpt rådyrfilet eller lam.. får se hva vi kjøper.

Søndag: Hvitløksbakt fisk på tomatseng.

Endret av Litavesla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forrige uke:

Lørdag: Spiste ikke middag hjemme, men eksperimenterte med små porsjoner av blå potetmos og jordskokkgrateng til lunsj.

Søndag: Persillerisotto med ovnsbakt gresskar.

Mandag: Empanadas med fyll av paprika, løk, bønner og chipotle.

Tirsdag: Fullkornpasta med grillet paprika, chevre, hvitløk og basilikum.

Onsdag: Chana masala, brokkoli og ris.

Torsdag: Rester.

Denne uka:

Fredag: Ovnsbakte rødbeter, grønne bønner og halloumi. Kanskje friterte bananer til kveldskos.

Lørdag: Grønn salat, søtpotetgnocchi med salviesmør og yoghurt med bær fra fryseren.

Søndag: Speltrisotto med sopp (og mangold, om jeg finner det).

Mandag: Spinatpai med resten av halloumien og litt feta.

Tirsdag: Bønneburgere med salat og brød.

Onsdag: Enchiladas.

Torsdag: Hvis vi spiser hjemme, blir det fullkornpasta med artisjokker, spinat og tomatsaus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

I dag: - Gardspâté og rødløkskompott på toast av surdeigsbrød.

- Stekt piggvarfilet, beurre blanc med sitron og frisk kjørvel, kokte amandinepoteter, hvitvinsdampet fennikel og granateplefrø. Hvit burgunder.

- Brownies, krydderposjerte pærer og vaniljeis.

Søndag: - Tyrkiske lammekjøttboller, sitronbåter, bulgur i tomat, blandet grønn salat og matyoghurt.

- Ovnsbakte blå plommer med presset klementinsaft og kanelstang, og vaniljeis.

Mandag: Fullkornsspaghetti i sterk tomatsaus med grillede aubergineskiver, grillet paprika, kalamataoliven og middelhavsansjos, pluss parmesandryss.

Tirsdag: Fyldig suppe med div. rotgrønnsaker, rosenkål, Puy-linser, byggryn, krydret lammekorv og hakket bladpersille.

Onsdag: Cannelloni med purre og røkt skinke i kremet saus smakt til med grov Dijonsennep, gratinert med brødsmuler og double Gloucester på toppen. Blandet grønn salat.

Torsdag: Ovnsbakt laks eller ørret, blomkålpuré og spinat eller grønne bønner.

Fredag: Hjemmelagde cheeseburgere og -brød, med div. grønnsaksgarnityr/hjemmelaget rømmedressing og tynne, ovnsbakte mandelpotetbåter.

Endret av Eurydike
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I dag: Rester fra i går: Lasagne

Tirsdag: Pannekaker :D

Onsdag: Tandoorikrydret kylling med ris

Torsdag: Fiskeruller i sitronsjy..

Fredag: Frossen pizza av noe slag... skal ha juleverksted på lørdag, så da trenger vi tiden til forberedelser. (lage kakemann deig osv....)

Lørdag: Ut å spise

Søndag: Mulig australsk kylling med potetstappe... er ikke sikker enda.

Endret av Litavesla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig omtrentlig meny denne uken. :forvirret:

Mandag: Rester fra søndagens pinnekjøttmiddag.

Tirsdag: Gulrot- og linsesuppe.

Onsdag: Lammekoteletter, hummus og en salat som sannsynligvis kommer til å inneholde granateple.

Torsdag: Ovnsstekt laks med sennep, sitron og honning. Stekte poteter og fennikelsalat til.

Fredag: Pasta?

Lørdag: Hjortegryte, potetmos og grønne grønnsaker.

Søndag: Fisk av noe slag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

I dag: - Parmaskinke, peppersalami, aïoli og ovnstørkede klasetomater med oregano.

- Ovnsbakt, valnøttpanert kveitefilet og salat av avokado, rosa grapefrukt og bladpersille.

- Råmelksbrie og blå druer.

Søndag: Svineribbe, kokte poteter, hjemmelaget rødkål m/eple, rosenkål og kokte gulrøtter.

Mandag: Fullkornsspaghetti med brokkoli, middelhavsansjos, pinjekjerner og parmesandryss.

Tirsdag: Ut og spise.

Onsdag: Kyllingwok, eller marokkansk lammegryte (fra fryseren) med couscous.

Torsdag: Hjemmelagde fiskekaker, kokte poteter, sprøstekt bacon og rotmos (kålrabi, gulrøtter, rotselleri). Det ble fullkornsspaghetti med klasetomater, ruccola, kalamataoliven og chèvre.

Fredag: Usikkert, men muligens andebryst, rødkålrester fra søndag, ovnsbakte mandelpotetbåter, jordskokkpuré og rosenkål. Det ble dampete blåskjell i kremet karrisaus med rotgrønnsaker, ovnsbakte mandelpotetbåter og aïoli.

Endret av Eurydike
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Mandag: Pasta med nøttesaus og ovnsbakte cherrytomater. Litt ost til dessert.

Tirsdag: Helstekt Stangekylling, couscous med valnøtter og karamellisert sjalottløk, koriandergulrøtter.

Onsdag: Grønn fiskecurry, kokosrelish og jasminris.

Torsdag: Fennikel- og cannelinibønnesuppe med merguez.

Fredag: Ikke bestemt.

Lørdag: Moussaka.

Søndag: Fish pie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går: Kylling med ris, salat og bretagnesaus

I dag: Egg, bacon og bønner

Onsdag: Biff med potetmos med selleri og hvitløk.

Torsdag: vet ikke

Fredag: Jeg reiser til familien i trøndelag, så har ikke lagt noen planer for mannen min.. det får han styre selv ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

Muligheter for endringer pga førjulstid og jobbreiser, men her er ukens planer så langt. :)

I dag: - Stekt ryggfilet av brosme, mandelpotetmos med safran og en ovnsform med frisk artisjokk, fennikel, cherrytomater, hvitløk, hvitvin og timian.

- Fruktsalat av div. eksotisk frukt (mango, litchi, druer, granateple) og krydret sitruslake, med pisket krem og (forhåpentligvis) nybakte havremakroner.

Søndag: - Andebryst, ovnsbakte mandelpotetbåter, rosenkål, jordskokkpuré og hjemmelaget rødkål med eple og balsamico.

- Ovnsbakte blå plommer med presset klementinsaft, honning og hel kanel. Vaniljeis og (forhåpentligvis) nystekte krumkaker.

Mandag: Omelett med bacon, purre, squash og chèvre. Grønn salat med cherrytomater og alfalfa-spirer.

Tirsdag: Fullkornsspaghetti i en saus av osso buco-rester (kalveskanke, tomat og rotgrønnsaker) og frisk bladspinat, med parmesandryss.

Onsdag: Provençalsk grønnsakssuppe med tomat, rotgrønnsaker, byggryn, Puy-linser og hakket bladpersille.

Torsdag: Hjemmelagde fiskekaker, kokte poteter, kålrabistappe og stekt bacon (utsatt fra forrige uke).

Fredag: Ikke bestemt - biff? kyllingwok? restemat fra fryseren?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mandag: Biff med løksaus og sellerimos (med noen små endringer).

Tirsdag: Fish pie.

Onsdag: Pasta med kalvekjøttboller.

Torsdag: Indisk kikertgryte, tilbehør ikke bestemt.

Fredag: Usikkert.

Lørdag: Fisk av noe slag.

Søndag: Cassoulet på lammeskanker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...