Rant Skrevet 16. juni 2020 #101 Del Skrevet 16. juni 2020 Akkurat nå, Maleficenta skrev: Åja. Men er vel tillatt med vanlig bacon og. Ja. Man gjør som man vil på eget kjøkken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. juni 2020 #102 Del Skrevet 16. juni 2020 On 6/13/2020 at 11:05 PM, Citpensacola said: Helt uenig. Skikkelig matlaging er på vei tilbake, og det er heldigvis fler og fler som forstår hvor ufattelig jævlig norskifisert liksommat egentlig er. Lett tilgjengelig versjon på internett har nok mye av skylda. Anbefaler folk å faktisk prøve å lage ordentlig carbonara en gang, så kanskje dere får litt mer forståelse for hvorfor jeg er pirkete på dette. Kommer aldri til å få forståelse for noen som opptrer som deg i denne tråden! Anonymkode: 4d877...7d7 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. juni 2020 #103 Del Skrevet 16. juni 2020 33 minutter siden, Rant skrev: Hm. En hver rett inneholder sine komponenter. Carbonara inneholder ikke grønnsaker. Kun egg, pancetta og parmesan. Men du kan jo lage din egen vri med de grønnsaken du foretrekker. ☺️ Skal vi være skikkelig strenge her så må Carbonara lages med guanciale. Det er den autentiske ingrediensen, ikke pancetta Anonymkode: 94c4e...39c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. juni 2020 #104 Del Skrevet 16. juni 2020 Men altså: italienere (i alle fall i Roma) spiser gjerne en porsjon carbonara (og den porsjonen er relativt liten) før eller etter en grønnsaksrett. De har også gjerne noe frukt etterpå, og/eller ost, og avslutter med en espresso. Dette gjelder både lunsj og middag. Og: de kan ha brød til, men det er da helt først. Det italienere ikke gjør er å lasse pastaen og salaten på samme tallerken og spise vekselsvis, slik nordmenn gjør. Men Ts er sikkert norsk, og det er vel ikke akkurat helt krise å gjøre det heller. Herlighet. Men jeg ville da i det minste hatt salatskåler slik at alt ikke sauses sammen på samme tallerken. Når det er sagt er jeg helt på linje ned den som fastholder at carbonara er en bestemt type rett, og pasta med ostesaus/fløtesaus med erter, laks, grønnsaker, kylling eller hva enn ikke er carbonara, og ikke skal betegnes som carbonara. Hvorfor skulle det det? Da får man jo heller si pasta med fløte og laks, vel? Det er ikke vanskelig. Anonymkode: ec4cf...132 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rant Skrevet 16. juni 2020 #105 Del Skrevet 16. juni 2020 20 minutter siden, AnonymBruker skrev: Skal vi være skikkelig strenge her så må Carbonara lages med guanciale. Det er den autentiske ingrediensen, ikke pancetta Anonymkode: 94c4e...39c Pancetta er like så autentisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2020 #106 Del Skrevet 17. juni 2020 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Skal vi være skikkelig strenge her så må Carbonara lages med guanciale. Det er den autentiske ingrediensen, ikke pancetta Anonymkode: 94c4e...39c Seriøst spørsmål: Er guanciale å oppdrive i Norge? Anonymkode: f598d...be3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. juni 2020 #107 Del Skrevet 17. juni 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Seriøst spørsmål: Er guanciale å oppdrive i Norge? Anonymkode: f598d...be3 Da må du i såfall i spesialbutikker. For mange år siden var det en italiensk butikk nederst i Frognerveien. De hadde noen ganger guanciale. De importerte mat direkte fra Italia. Savner den butikken 😥 Guanciale er kjaker og ganske mye fetere enn vanlig pancetta. I mange carbonara-retter i Italia brukes urøkt pancetta. Litt tilsvarende urøkt bacon. Anonymkode: 03a8c...1ba Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå