Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg vil også gjerna ha, Lunacia!

Je har bæreposer fulle av epler..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Aniola-Fisken: Oh, har du masse epler? Har desverre ikke jeg... Men, du kan jo få noen i boka di, du også.

Skrevet

Ja, jeg lager alltid masse eplekaker/eplepaier på høsten, og skal lage diverse syltetøy også. Har masse epleoppskrifter, har en favorittpai (ligger på første side) som jeg alltid må lage. Foretrekker eplepai framfor eplekake.

Så var det søndag. Alle er oppe og ferdigdusjete og vi skal spise frokost. Det lukter nystekt brød og vi har dekket frokostbord. :sikle: Ingen spesielle planer for dagen, skal vaske litt klær og vi skal benytte siste anledning til å spille sammen (ja vi elsker å spille).

Skrevet

Skal si dere spiller mye :wink: koselig det. elsker å spille kortspill jeg, særlig amerikaner.

Skrevet (endret)

Må jo følge i lunacias fotspor, og legger ut flere epleoppskrifter. :)

Eplekake de luxe

200 g hvetemel

½ ts bakepulver

100 g smør

½ dl sukker

2 ss melk

1 eggeplomme

5 dl vann

1,5 dl sukker

saften av ½ sitron

10-12 epler

2 ts kanel

½ dl rosiner

½ dl strøkavring

1 pk vaniljekrem

Arbeid mel, bakepulver, smør, sukker, melk og eggeplomme raskt sammen. 2/3 av deigen kjevles ut og dekker bunn og sider av en 22 cm rund form. Stek ved 175 grader i ca 15 minutter.

Kok sukkerlake av vann, sukker og sitronsaft. Skrell eplene og del dem i båter som kokes knapt møre i laken. Legg strøkavring, epler, kanel og rosiner og vaniljekrem lagvis i formen til den er full. Kjevle resten av deigen ut til lokk, legg det over og klem godt til rundt kantene. Prikk lokket med en gaffel og stek til det har fått en gyllen farge.

Eplestrudel

250 g hvetemel

1 krm salt

1 egg

1 ss smeltet smør

1,25 dl vann

1,25 dl seterrømme

½ kg syrlige epler

50 g rosiner

1 ss rom

saft av ½ sitron

100 g sukker

50 g hasselnøtter

kanel

30 g knust tørt brød

Bland mel, salt, egg, smør og vann til en elastisk deig. La den hvile. Skrell eplene og del dem i terninger. Dynk rosinene med rom og eplene med sitronsaften. Hakk nøttene grovt. Kjevle deigen tynt ut. Smør rømme på deigen og fordel epler og rosiner oppå. Dryss på nøtter, kanel, brød og sukker. Rull sammen og legg på bakeplate. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 20-30 minutter.

Høstkake med epler

125 g smør

125 g sukker

2 egg

125 g hvetemel

1 ts bakepulver

evt frø fra ½ vaniljestang

1 ss kaldt vann

1,5 dl rosiner

½ dl eplesider eller calvados

4-5 faste epler

2-3 ss sukker

2 ts kanel

1 dl aprikosmos + 1 ss vann til pensling

mandelspon til pynt

Legg rosinene i eplecider/calvados. La marinere noen timer. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget. Bland i vaniljefrø. Sikt i mel og bakepulver og rør inn vannet til slutt. Ha deigen i en smurt og strødd 22 cm form. Dryss over rosiner. Skrell og del epler i båter og vend i en blanding av sukker og kanel og legg dem ned i deigen. Dryss over mandelspon. Stek på nederste rille ved 175 grader i 35-40 minutter. Varm aprikosmos og vann. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, ta ut kaken og pensle med varm aprikosmos før du steker videre. Smaker best lun, gjerne med calvadoskrem.

Eple-pecankake med mapleglasur

90 g smør

80 g sammalt hvete fin

150 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts kanel

150 g brunt sukker

60 ml maplesyrup

3 egg

125 g grovhakkede pecannøtter

85 g grovhakkede rosiner

170 g grovrevet eple

60 g ristede pecannøtter

90 g smør

160 g melis

1 ts maplesyrup

Visp smør, mel, bakepulver, kanel, sukker, sirup og egg godt sammen. Rør inn nøtter, rosiner og eple. Fordel i en smurt og bakepapirkledt 20 vm springform. Stek ved 180-190 grader i ca 50 minutter. La stå 5 minutter for den legges på rist. Visp resten av ingrediensene sammen til glasur som bres på kald kake, pynt med ristede pecannøtter.

Endret av Arkana
Skrevet
Skal si dere spiller mye <ahttp://forum.kvinneguiden.no/uploads//emoticons/default_wink.png' alt=':wink:'> koselig det. elsker å spille kortspill jeg' date=' særlig amerikaner.

Jepp, det har vi alltid gjort. Noe av det jeg husker best fra barndommen er alle kveldene vi satt og spilte sammen. Vi har masse spill, og kjøper stadig flere. Selv nå når vi er voksne (jeg og broren min altså) må vi alltid spille når vi samles, til jul f.eks. Det er vel kunnskapsspill som står høyest på lista, hender vi spiller kort oss, eller andre spennende spill.

Skrevet

Åja, det er kjempegøy å spille kort! :D

Skrevet

Mmmmmmmm mye god mat her Arkana. Tusen takk for at du deler alle disse herlige oppskriftene med oss :-)

Skrevet

Ja, den linken er genial :ler:

Hatt en fin dag Arkana?

Skrevet
Hatt en fin dag Arkana?

Ja, veldig avslappende og koselig. Nå putrer fårikålen, gleder meg til middag. :sikle: Fikk ikke spilt så mye som vi tenkte, sambo dro til en kamerat for å hjelpe til med noe, og Mamma og jeg ble sittende foran hver vår PC på hvert vårt forum. :ler: Men, kvelden er ennå ung.

Skrevet

*sniker seg ut fort mens hun holder seg for nesa*

Skrevet
*sniker seg ut fort mens hun holder seg for nesa*

:ler:

Det var kjempegodt! :sikle: Og lukta er allerede ute.

Nå har vi akkurat kjørt Mamma til flytoget. Med bussturen fra flyplassen hjemme er hun ikke framme før halv to i natt, en lang tur med andre ord. Håper lillepusen ikke er syk. Torsdag om to uker kommer broren min på en langhelg, lurer på hva vi skal finne på. Jeg har heldigvis fri hele tiden mens han er her, så vi finner vel på noe.

Skrevet

Jeg synes Lythandes beskrivelse på hva får-i-kål var veldig passende... "Det smaker våt sau!" :ler:

Skrevet
Jeg synes Lythandes beskrivelse på hva får-i-kål var veldig passende... "Det smaker våt sau!" :ler:

:hoho::hoho:

Gjest
Dette emnet er låst for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...