Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Arkana

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

God morgen Lythande! Eller god ettermiddag er det jo nå da.

Nå er jeg vel hjemme etter en dag på universitetet. Først en totimers forelesning, i metode, gørr kjedelig. Så en times lunsj, og så tre timer prosjektgruppe. Hadde en totimers frivillig forelesning etterpå, som jeg skulle vært på nå fram til kl. 18, men den droppet jeg bare. Jeg var trøtt og lei. Nå har jeg ingen forelesninger før neste tirsdag, skal treffe noe kjapt i morgen for å gå gjennom neste ukes fremføring, men ellers ingenting.

Sambo er på Microsoft-seminar, han er vel hjemme om en halvtimes tid. Aner ikke når Mamma kommer, ca 18 kanskje. Skal straks lage ratatouille som skal få surre for seg selv. Har lagt kyllingfileter til marinering, sitron og hvitløk, den skal stekes. Og så skal vi ha couscous til.

Fikk nettopp brev om praksisplassen for testkurset. Jeg har visst fått det kontoret som er lengst unna Oslo, uten å forlate Akershus. Det er godt jeg kan kjøre og sambo kan sikkert ta T-banen til jobb de 2-3 dagene det gjelder. Men det er nå litt kjipt likevel, jeg kommer til å kjøre meg vill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsdag og praktisk talt helg for meg, siden jeg ikke har noen forelesninger før tirsdag. Skal snart møte noen på universitetet da, for å gå gjennom fremføringen, men det tar toppen 30 minutter (litt kjedelig å reise fram og tilbake bare for det da). Sambo skal trene i dag så middagen må være rask, kyllingwok med szechuan tomatsaus og nudler. I morgen er Mamma ferdig med alle kursene, så hele lørdag og søndag har vi sammen. Hun reiser med siste fly søndag kveld da, så det er vel mer halve dagen.

Nydelig vær i dag, sol og 20 grader, herlig med litt sommer sånn innimellom det kalde. Broren min sa det hadde snedd på fjellet i hjembyen min. :overrasket: Riktignok er det Nord-Norge, men det er da bare september.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, jeg har hørt om det jeg også, men aner ikke hvor det er. Synes synd på de som må komme seg dit med tog/buss eller hva enn det måtte være som frakter folk til et slikt gudsforlatt sted. Jeg må ringe dem for å avtale når jeg skal være der, det er heldigvis bare 2-3 dager. Får spørre dem hvordan man kommer seg dit, håper det er nok parkeringsplasser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mississippi Mud Cake

250 g smør

150 g mørk sjokolade

440 g sukker

2,5 dl varmt vann

80 ml kaffelikør (Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao)

1 ss kaffepulver

260 g hvetemel

½ ts bakepulver

25 g kakao

2 egg

Bland smør, sjokolade, sukker, vann, likør og kaffe i en kjele. Rør over svak varme til sjokoladen smelter. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Sikt i det tørre og rør sammen, visp så inn eggene. Hell i en dyp 20 cm springform og stek ved 160 grader i ca 1½ time. La stå 30 minutter før den avkjøles på rist.

Karamell mud cake

185 g smør

150 g hvit sjokolade

200 g brunt sukker

80 ml sirup

2,5 dl melk

300 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 egg

1,25 dl kremfløte

300 g hvit sjokolade

Bland smør, sjokolade, sukker, sirup og melk i en kjele og varm på svak varme, under omrøring, til en glatt røre. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Visp inn det tørre, så egg. Hell i en smurt og bakepapirkledt 22 cm springform. Stek ved 160 grader i 1½ time. La stå 10 minutter før den avkjøles på rist.

Kok opp fløten, hell over sjokoladen i en bolle og rør til sjokoladen smelter. Dekk til og sett kaldt til den er smørbar. Bre over hele kaken.

White chocolate mud cake

250 g smør

150 g hvit sjokolade

440 g sukker

2,5 dl melk

300 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

2 egg

1,25 dl fløte

300 g hvit sjokolade

Bland smør, sjokolade, sukker og melk i en kjele og rør over svak varme til en glatt røre. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Visp inn det tørre og egg. Hell i en dyp smurt og bakepapirkledt 20 cm springform. Stek ved 160 grader i 1 time. Dekk med folie og stek 1 time til. La stå 10 minutter i formen, hvelv på rist for avkjøling.

Kok opp fløten og hell over sjokoladen. Rør til den er smeltet. Dekk med folie og sett i kjøleskap til den er smørbar. Dekk hele kaken med krem.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei *M* og Mylian! :vinke::klem:

Nå er jeg hjemme igjen, stakk innom Akademika på veien og kjøpte overhead-ark og -penner til presentasjonen. Tror det skal gå bra. Vi må gjøre det litt annerledes enn alle andre. De andre har tatt en artikkel hver, men våre to er så vidt forskjellige (lengde, innhold, hvor lettlest og forståelig den er) at det ville bli urettferdig om den ene måtte streve med den tykke vanskelige mens den andre fikk kose seg med den tynne, lette og morsomme artikkelen. Så vi har måttet dele begge i to, men nå ser det ut til at vi har fått ting på plass.

Skikkelig varmt i dag, i allefall i forhold til været generelt i det siste. Holdt på å svette ihjel på T-banen. Nå skal jeg kose med pusekatten og se på opptak av Dr.Phil før jeg tar fatt på bøkene igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hun er vel ute og koser seg i finværet. Du skal se hun er tilbake snart. Hun begynner jo å bli stor og kjenner veien hjem nå. :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, det var som jeg tenkte, det er enklere å kjøre. Det er bare 2-3 dager da, så det skal nok gå greit. Gruer meg mer til å treffe ungene da enn å finne veien. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får lov å avtale selv når jeg skal komme, så jeg tror at jeg skal unngå rushtiden om det er greit for dem. Hvordan kommer man seg dit uten bil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...