Gå til innhold

Arkadia (Arkanas lille matkrok)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Karibisk ertesuppe (4 pers.)

50 g smør

3 finhakkede sjalottløk

400 g søtpotet delt i 2 cm terninger

1 rød paprika, finhakket

2 tomater, uten frø eller skinn, finhakkede

5 dl hønsebuljong

370 g frosne grønne erter

210 g kokt/stekt kyllingkjøtt

1,25 dl matfløte

2 ss finhakket mynte

Fres løken myk i smøret. Tilsett potet og paprika og fres 1 minutt. Tilsett tomater og fres 1 minutt til. Tilsett buljong og erter, kok opp og la koke uten lokk i 20 minutter. Tilsett kylling og la koke uten lokk i 5 minutter. Rør inn fløte og varm suppen, uten å koke. Dryss over mynte før servering.

Karibisk gresskarsuppe (4 pers.)

90 g smør

1 stor grovhakket løk

2 grovhakkede hvitløksfedd

1 ts karripulver

2 grovhakkede poteter

400 g grovhakket gresskarkjøtt

7,5 dl hønsebuljong

1 ts salt

½ ts pepper

1 ss hakket bladpersille

2,5 dl kokosmelk

½ finsnittet purre

⅓ kopp rømme

Fres løk og hvitløk mykt i 2 ss av smøret. Rør inn karri og fres 1 minutt. Tilsett potet og gresskar og fres 1 minutt. Rør inn buljong, salt, pepper og persille. Kok opp og la småkoke under lokk i 20 minutter. Kjør suppen glatt i foodprocessor. Hell tilbake i pannen og rør inn kokosmelk. Varm opp. Smelt resten av smøret og stek purren myk. Drypp rømme over suppen ved servering og et dryss av purre.

Suppen kan også serveres kald. La den da avkjøles til romtemperatur og sett den så i kjøleskap minst 1 time. Istedet for purre, bruk gressløk. Du kan også bruke yoghurt naturell i stedet for rømme.

Karibisk kyllingsuppe (4 pers.)

2 ss hvetemel

1 ts salt

½ ts pepper

8 kyllinglår, uten skinn og ben, delt i biter

2 ss olivenolje

1 stor finhakket løk

2 knuste hvitløksfedd

1 liten (250 g) søtpotet, delt i 2 cm biter

1 gulrøtter i skiver

2 selleristenger, finhakkede

2 grønne bananer, delt i terninger

50 g røde linser

1,5 liter hønsebuljong

1 ts chilisaus

1 bouquet garni (timian, persille, laurbærblad)

150 g pasta

Bland mel, halvparten av saltet og halvparten av pepper i en lav form. Rull kyllingbitene i melet og stek dem så brune i oljen. Ta ut av pannen og fres løk og hvitløk mykt. Tilsett potet, gulrot og selleri og stek under omrøring 2 minutter. Tilsett bananer, linser, kylling, buljong, resten av salt og pepper, chili saus og bouquet garni. Kok opp og la småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett pasta og la koke uten lokk i 10 minutter. Ta ut bouquet garni. Server suppen med et persilledryss.

Endret av Arkana
Gjest Meteora
Skrevet

Her er det mange gode oppskrifter... :sikle:

*prøve ut noen snart*

Men firskeboller... hmm... :tunge1:

Meteora liker ikke :riste:

Skrevet (endret)

Kjøpte en stor artisjokk på vei hjem i dag. Artisjokk er sååå godt, men av en eller annen grunn spiser vi det omtrent aldri. Tror ikke jeg tenker på det når jeg er i butikken. Uansett, den skal kokes og spises til lunsj i morgen. River av bladene og dypper i en god hjemmelaget vinaigrette. Det er alt som trengs. Nam nam.

I dag kom endelig pinkoden til StudentWeb så nå har jeg betalt semesteravgiften. I løpet av uka er det vel registrert og jeg har semesterregistrert meg, så kan jeg endelig få semesterkort og hente studielånet mitt. Kontoen min blir bare tommere og tommere, særlig etter at vi bruke en 5 sifret pengesum de 6 dagene vi var i London, og det var ikke iberegnet overnatting eller reise. :overrasket::overrasket::overrasket: Og så har jeg kjøpt bølker for 1500 kroner, mangler bare kompendiet nå, men det kan jeg ikke få kjøpt før jeg har ID-kort. Veldig hyggelige alle på studiet. Det er fest på fredag, skulle gjerne dratt og blitt bedre kjent med alle, men jeg og to andre skal på Riverdance da og det har jeg sett fram til siden vi bestilte i vår, og det er alltids nok av fester gjennom semesteret.

Mamma kommer snart, skal være her i to uker. Jeg og sambo fant ut at det er på tide å få laget et tredje sett med nøkler slik at det er greiere når vi har overnattingsgjester. Litt kjedelig hver morgen når vi må finne fram til hvem som drar sist og kommer først hjem og slikt.

Endret av Arkana
Skrevet

Så koselig at moren din er på besøk :)

Morn, morn! :D

Skrevet

Hun er ikke på besøk nå, hun kommer om et par uker. :)

I dag er det litt av et regnvær, er glad jeg ikke må ut i dag. Har akkurat stått opp, skal spise frokost mens jeg ser Dr. Phil og så må det leses.

Skrevet (endret)

Rabarbrakake

250 g mykt smør

250 g sukker

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

4 egg

4 ss kaldt vann

8 rabarbrastilker

sukker, kanel og hakkede nøtter til pynt

Du trenger en liten ildfast form, på størrelse med ½ langpanne. Varm stekeovnen til 180 ºC. Skjær rabarbra opp i biter. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt tilslutt. Hell røren i bakepairkledt/smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker kanel og ev.hakkede mandler. Stek på nederste rille 35-40 min.

Server kaken lun med krem eller is.

Rabarbrapai med eggekrem

150 g smør

350 g hvetemel

50 g sukker

3 eggeplommer

3-4 ss kaldt vann

1 kg rabarbra

3 dl sukker

2 ss potetmel

1 vaniljestang

4 dl melk

6 eggeplommer

½ dl sukker

1 ss maisenna

Smuldre smør, mel og sukker og rør sammen meg eggeplommer og vann. Sett kaldt ½ time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en smurt ildfast form. Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel i formen sammen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av deigen og skjær lange strimler som legges som et gitter over kaken. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 200 grader i 30-40 minutter. Server lunken med eggekrem.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til det begynner å tykne.

Rabarbrafristelse med mandelmarengs

ca 700 g rabarbra

4 dl vann

ca 150 g sukker

2 ss potetmel

¾ dl kaldt vann

125 g hvetemel

100 g smør

50 g melis

2 eggeplommer

1 ts vaniljesukker

¼ ts salt

85 g finhakkede mandler

125 g melis

¼ ts kanel

2 eggehviter

Begynn med å lage rabarbrapuré. Den kan lages god tid i forveien og kan gjerne fryses ned.

Del rabarbra i biter og kok den mør i vann og sukker i 12-15 min, til den er helt myk. Mos den gjennom en sikt eller med en stavmikser til en glatt puré.

Rør potetmel ut i kaldt vann. Kok opp rabarbrapuréen og hell i potetmeljevningen under omrøring. Kok opp og avkjøl.

Deig/bunn: Smuldre det kalde smøret i melet, tilsett melis, eggeolommer, vaniljesukker og salt og bland sammen. Sett deigen kaldt ca 1 time. Trykk deigen ut i en smurt paiform/ildfast form. Forstek på nederste rille ved 180 grader i ca 12 min. Avkjøl i 10-15 min.

Mandelmarengs:

Bland sammen finhakkede mandler, melis og kanel. Stivpisk eggehvitene og vend lett inn i mandelmassen.

Fordel rabarbrapure over den forstekte bunnen og legg over mandelmarengsen.

Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 30 min til marengsen begynner å bli gyllen og føles fast.

Avkjøl kaken og server med krem eller is.

Endret av Arkana
Skrevet

Så var det fredag. Sambo er syk (er det rart så mye han har jobbet i det siste :roll:) så han er hjemme. Jeg skal lese litt, men ellers ta dagen med ro. I kveld skal vi på Riverdance. *gleder seg*

Skrevet

Stakkars sambo..

Du får varte han opp litt, da :wink:

O, riverdans! Så morro! :D

Skrevet

Så er vi tilbake fra Riverdance og det var (selvsagt) meget bra. Skal spise litt ost og kjeks straks før jeg tar kvelden. I morgen skal vi ut og handle litt. Skal kjøpe et par rammer og så mangler vi litt fra ukeshandelen vår. Men, regner med det blir en rolig helg da.

På mandag er det lansering av et stort prosjekt på jobben til sambo (som han har jobbet MYE med) og det blir garantert snakk om det i media. Han er veldig stolt av det, og det er et prestisjeprosjekt for firmaet som de involverte med stort hell vil kunne nevne på CV'en sin. Det er godt å se at den intense jobbingen de siste ukene faktisk snart er over og kommer til å føre til noe bra. :-)

Skrevet

Hei! På tide med en liten hilsen til deg med en oppskrift til enhver anledning. Orket ikke lese alle de nesten 100 sidene her, men er veldig imponert! Skulle ønske jeg hadde tid til å eksperimentere litt mer jeg også. Selv om jeg ikke har noen problemer med å lage god mat, går det gjerne i det vanlige da.. Men i morgen tror jeg at jeg må prøve kokosisen din, det er jo kjempegodt! Ha en fin (rolig) helg.

Skrevet

Nå har jeg akkurat lest gjennom rabarbraoppskriftene dine, og angrer bittert på at jeg bare lagde syltetøy jeg, da jeg fikk hånd om noe rabarbra før helgen...Sukk.

Men nå vet jeg bedre til neste gang, iallefall... :ler:

Alltid gode oppskrifter her inn....Du må være en freragende kokk! :)

Skrevet

Takk for hilsener Mona og Agatha! Kjempehyggelig når folk stikker innom. Ønsker dere en flott helg! :-)

Skrevet

God morgen Mylian og Fisken! :vinke:

For en nydelig dag, sol og varmt, med en sval bris. Våknet kl. 10 og ble liggende 1½ time og lese. Sånn skal lørdagsmorgener være. Vi skal straks dekke bord og spise frokost, og så er det ut på en liten handletur. Skal lage hjemmelagede hamburgere til middag i dag, med pommes frites og salat til. Siden det er så fint vær tror jeg vi griller hamburgerne istedet. :sikle:

Skrevet (endret)

Indonesisk varm ris-salat (4 pers.)

300 g brun ris

425 g hermetiserte ananasbiter

1 bunt vårløk, hakkede

1 rød paprika, hakket

125 g bønnespirer

90 g dry-roasted peanøtter

125 g reddiker, i tynne skiver

2 ss peanøttsmør

1 ss peanøttolje

2 ss lys soyasaus

2 ss hvitvinseddik

2 ts klar honning

1 ts chilipulver

½ ts hvitløkspulver

salt/pepper

Hell risen i en kjele og dekk med vann, kok opp og la småkoke under lokkk ca 30 minutter. Lag dressingen: Bland sammen alle ingrediensene og visp godt. Sil av risen og hell i en bolle. Varm dressingen i en kjele, ca 1 minutt og bland så med risen. Rør raskt inn ananas, vårløk, paprika, bønnespirer og peanøtter. Fordel på serveringsfat og pynt med reddik.

Salaten kan også serveres kald, bland den varme dressingen med risen og la alt avkjøles før resten av ingrediensene røres i.

Kyllingnudelsalat (4 pers.)

1 ts finrevet ingefær

½ ts kinesisk femkrydder

1 ss hvetemel

½ ts chilipulver

350 g kyllingbryst, i tynne skiver

60 g risnudler

125 g finsnittet hvit kål eller kinakål

7 cm agurk, i tynne skiver

1 stor gulrot, revet i tynne skiver

1 ss olivenolje

2 ss sitron-/limesaft

2 ss sesamolje

salt/pepper

koriander og lime-/sitronbåter til pynt

Bland sammen ingefær, femkrydder, mel, chilipulver, salt og pepper. Vend kyllingen i blandingen. La nudlene ligge i bløt i varmt vann i 5 minutter. Bland kål, agurk og gulrøt i en salatbolle. Visp olje, sitronsaft, salt og pepper og vend det inn i salaten. Stek kyllingskivene i sesamolje til de er brune og sprø på utsiden. La renne av på kjøkkenpapir. Legg nudlene i pannen og stek 3-4 minutter. Bland med kyllingen oppå salaten. Server med sitron-/limebåter og et koriander dryss. En håndfull cashewnøtter stekt i sesamolje er også godt i salaten.

Tunfisksalat (4 pers.)

1 boks tunfisk i vann eller olje

12-14 sorte oliven

4 kalde kokte poteter i terninger

½ halv boks brekkbønner (ca 450 g )

1 grønn paprika i strimler

1 hakket løk

4 tomater i båter

1 salathode i strimler

2 ss hakket persille

2 ss kapers

1 hvitløksfedd

1 ss eddik

3 ss olje

½ ts salt

1 krm pepper

Gni salatbollen med hvitløksfeddet. Dekk bunnen med strimlet salat. Legg de andre ingrediensene over og bland forsiktig. Rist sammen dressingne og hell over. Sett kaldt og la hvile en kort stund før servering.

Endret av Arkana
Skrevet

Høres ut som om du har hatt en fin morgen, ha en fortsatt fin dag :klem:

Skrevet

Hei igjen! Jeg lurer på en ting Arkana, liker du maten sterk? Litt kjekt å vite, så jeg kan redusere litt hvis jeg skal lage noe av alt dette! Jeg lagde nemlig en guacemole du la ut en gang, og der sto det 2 chili. Jeg brukte kanskje 1/4 av 1, det holder for meg. Derfor jeg lurer, ser det er litt chili og jalapenos osv i oppskriftene dine. Akkurat nå orker jeg ikke tenke mat i det hele tatt, da har forspist meg på broccolipai og godteri... Fortsatt god helg!

Gjest
Dette emnet er låst for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...