Gå til innhold

Favolisheimen


Favole

Anbefalte innlegg

Det varer frem til første uka i mai :haar: Men det er jo snart, ikke sant? :laugh: Tiden flyr ihvertfall! 

Tenker det er like greit å være avslappa til amme/ikke amme greia. Ut fra erfaringen med J vil jeg ikke slite meg ut bare for å kunne si at jeg fullamma ungen så-så lenge. Hun skal få så mye morsmelk som mulig, men fyller på med mme når det er nødvendig.

Men jeg tror faktisk at produksjonen har tatt seg litt opp, selv om jeg kan bli lurt. Jeg har jo ikke noe å sammenligne med. Det virker ihvertfall som hun har spist mer effektivt i dag, det kjennes ut som det strømmer bedre inni der (typ konstant kullsyrefølelse mens hun spiser :p), når hun slipper taket og sovner er det med melk i munnvikene. Jeg tolker det kun positivt, men i tilfelle jeg skulle ta feil så får hun få en skvett mme før natta, etter neste amming. Da blir det vel 100 ml totalt i dag. Så lenge hun spiser greit i natt orker jeg ikke stå opp for å lage flaske heller. 

Og takk for baby & navneskryt, @ara:hjerte: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Høres ut som produksjonen har tatt seg opp ja! :nigo:Du er god altså. Synes du har en kjempefin holdning til dette med amming/tillegg altså. Kjempesynd mannen ikke kommer hjem i helgen ... Mot deg opp og reis hjem, det er det eneste fornuftige tror jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok det eneste rette å gjøre :ler: Mamma kom hit i dag, så reiser vi sammen i morgen :) J er i ekstase over bestemorbesøk, og tipper han blir overlykkelig over å få tilbringe helga på bondelandet. Vet det står en ny tråtraktor og venter på ham i garasjen der, så jeg vet hva vi skal gjøre i helga ;) 

Veldig godt at det sannsynligvis har tatt seg opp, merker noe forskjell når jeg pumper også selv om det ikke er voldsomme mengder som kommer, så blir det mer og mer. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fint at moren din kunne komme og reise sammen med deg! Jeg har sagt det før og sier det igjen - bøyer meg i hatten for deg altså! Jeg synes det er såå imponerende at du håndterer det her så innmari bra, jeg selv syntes jo det var skikkelig skummelt når mannen skulle begynne på jobb igjen etter permisjonen liksom ... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, takk! Jeg blir litt rørt og litt flau :klem: Jeg har jo igrunn ikke noe annet valg enn å bare stå i det. Synes ikke selv at det går så bra som det burde, har mye dårlig samvittighet ovenfor verdens fineste storebror, som nok opplever mamma som skikkelig sur og kjip flere ganger iløpet av dagen :sukk: Men er ganske vant med å være alene om ansvaret også, riktignok bare for en, men likevel. Får alltids hverdagen til å gå opp på et vis selv om det ikke blir helt optimalt alltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er en fantastisk mamma for begge barna dine, og at du takler denne situasjonen er beundringsverdig.  Lurt å få litt hjelp i helga uansett da :)  og bra jobba med puppen! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk @Porcelain :klemmer: 

Siste veiing på sykehuset i dag og vekta viser 90 gram opp på to dager :hoppendeglad::strix::skya: og mtp at hun i går fikk i seg kanskje 70 ml mme og litt melk fra pumping, så er jeg fornøyd :jepp: 

Fremme hos foreldrene mine nå :hoppe: J er SÅ fornøyd :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Hurra, så bra! :hoppe: Måtte litt pleiing av dere alle tre fortsette den gode trenden! Kos dere masse i helgen! :rodmer: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, det samme til deg Tekola - og alle andre som titter innom :) God helg all around :sol: 

Har rukket å få i oss vafler, J er ute med bestemor og inspiserer fjøset og de nye kalvene, jeg har inntatt hvilestilling i sofaen ;) 

Håper på greit vær i helga slik at vi får vært ute alle sammen. Har kjøpt nyfødtinnlegg til erogen, mor er klar for å komme seg uuuut! :hoppe: 

Endret av Favole
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, @La Traviata og @Blondie65 :) det skal vi! Så deilig at mamma kunne ta E mens jeg badet og la J. Tror han satte veldig pris på det, alenetid er ikke noe vi har hatt mye av denne uka! Får se hvor lenge vi blir her, om han får noen ekstra dager fri fra barnehagen gjør ikke det noe. 

Kjenner det skal bli godt når mannen er ferdig med kurs. Særlig siden de begynner den mest intensive biten neste uke, ooooog... De må være der neste lørdag også! :sur:Jeg er sikker på at jeg spydde litt i munnen når han sa det. Om han i det hele tatt tenker tanken på å reise vekk lenger enn ei helg etter dette, så klikker det for meg. Jeg er offisielt drittlei av å være alene og føle at jeg ikke strekker til. Æsj.

Sånn. Ferdig med å være sur kjerring. Nå blir det skikkelig familiefredag med idol på skjermen og taco til sen middag ;) håper ikke E får vondt i magen :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir så glad av å  lese om ammingen din, Favole! :) Vet jo hvor mye du slet deg ut sist, og dette virker veldig positivt altså. Du har en så flott innstilling til deg, og det funker jo! Hurra! :) (hilsen hun som IKKE skulle amme, æsj og bæsj, men som fortsatt ammer lillingen på 14 mnd :P  )

 

Dritkjipt med mannen som ikke kommer seg hjem til dere, kjenner det smerter litt i hjertet av å lese om det. For en følelse!  Derfor syns jeg du har gjort det beste valget som kan tas oppi dette. Er nok deilig med litt hjelp og avlasting fra familie.

 

Kos deg med tacoooo! :nigo::strix:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk, @missdior :klemmer: Hadde man bare visst på forhånd hvordan ting vil bli når ungen faktisk kommer. Hadde ca null forhåpninger om at amming kunne fungere, men er veldig glad for at det kan se ut til å fungere ganske så greit. Om jeg må supplere med mme er det også greit. Det er deilig å ikke føle seg som mislykket mamma pga maten til babyen.

Det er så dritt at jeg har ikke ord. Så dritt at jeg nesten ikke vil prate med fyren engang fordi jeg vil grine bare av tanken. Men J må få snakke med ham, så snakkes jo uansett. Følelsen går vel over!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Klem :klem: til trøst for all dritt.

Ellers hører kg stadig det samme når det gjelder ammeproblemer og førstegangsfødende: kjempestyr, mor kjempestresset og på randen av depresjon med destruert selvtillit før man erkjenner hva som er viktigst (at baby blir mett) og uttalelser fra helsesøstre ("har du gitt MME du ja, da har du ødelagt aaaaalt") som gjør sitt til å forsterke den negative spiralen. Hvorfor kan ikke helsevesenet bygge opp slik at selvtilliten til mor blir  bedre? Ved fødsel nr to virker det som de fleste mødre har selvtillit nok til å stå i mot regelrytterne og ammepolitiet på en helt annen måte - selv om ingen fødsler eller babyer er helt like. 

Burde ikke helsesøstre og fødselspersonalet etterhvert lære litt medmenneskelighet og slutte å inngyte slik skrekk i folk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jevnt over tror jeg de fleste er ganske greie, man vil jo nesten alltid lese mer om de som har negative erfaringer enn de positive. De som opplever god støtte, veiledning osv har nok ikke samme behov for å ta det opp som de som opplever det motsatte.

Mange burde definitivt revurdere hvordan de møter nybakte mødre i forhold til amming, men gamle vaner er vel vonde å vende. Studenten som fulgte meg gjennom fødselen var veldig ok sånn sett, hun spurte tidlig om jeg hadde noen tanker ang amming, hvordan det hadde gått sist og om jeg ville prøve nå eller om babyen skulle ha mme fra starten av. Ti poeng til henne!

I kveld har jeg vært tidenes suremamma, stakkars J. Jeg takler tull under legging så alt for dårlig for tiden. Og litt stakkars mannen som fikk en melding stappet med litt for mye ventilering fra ei sliten og lei kjerrring. Nå kommer han vel aldri hjem igjen :laugh: og stakkars lillesøster som ble født rett inn i totalt kaos.

Lykken med å være andregangs: du vet at det faktisk stemmer at det går over ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg har litt motsatt opplevelse av barsel og amming, selv om jeg hører til et sykehus som er kjent for å drive ekstrem amme-oppfordring. Jeg følte ingen hadde troen på meg og ammingen, og ble veldig oppfordret fra flere til å gi mye mme i starten. Det er klart at det er annerledes når baby er prematur og dysmatur, da er det viktig å få opp vekten veldig raskt, men jeg fikk helt knust selvtilliten av den grunnen - akkurat som mange forteller om at de gjør av det ekstreme ammepresset. Heldigvis ble jeg sett og "plukket opp" av en kjent og veldig dyktig ammeguru ved sykehuset vårt, hun sa rett ut at hun hadde full tiltro til meg og støttet meg veldig i ammingen - og vips snudde det på et døgn! Men uansett hvordan man vrir og vender på det så er amming et fryktelig sårt tema, og det er utrolig viktig at helsepersonell er flinke til å snakke med de nybakte mødrene på en OK måte om amming. Dessuten synes jeg ikke man skulle være så redde for å snakke litt om at amming kan være ganske vanskelig på forhånd også ... Jeg tror mange gravide går på en skikkelig smell, for man hører stort sett om ammingens fantastiske sider gjennom hele graviditeten. 

Dette ble mye! Jeg beklager at jeg bruker dagboken din som "tømmeplass" (ekkelt ord ... :ler:). Synes du er vanvittig tøff som står i dette alene, og klart det er utrolig skikkelig innmari dritt at han er så mye borte nå. Du fortjener en kjempeklem!! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg opplevde mye av det samme når jeg fikk J. De begynte å gi mme første natta siden jeg ikke hadde fått melk enda, han er født kl 20.55, fikk første skvett mme kl 04. Altså... Nei. Jeg visste ikke bedre og tenkte det kanskje var vanlig. Lite og dårlig hjelp for å få ting i gang, ungen så på puppen og bare "hva skal jeg gjøre med den der liksom?". Og helsesøster som kom på hjemmebesøk sa tidlig at hun ikke var noe god på amming, og at mme var like godt som mm, men jeg kunne bestille time hos ammehjelper om jeg ville.

Bare å tømme i vei :nigo:

Takk, igjen :klemmer: Tror det hadde vært litt lettere om han hadde gitt litt mer uttrykk for at han synes det er dritt han også. Han virker bare så likegyldig. Men samtidig vet jeg jo etter 13 år sammen at han ikke snakker noe særlig om følelser og kliss, å få høre at han savner oss kan jeg nok glemme :ler: Men jeg savner han ihvertfall, gleder meg veldig til å få han hjem. Det skal bli himmelsk å kunne fordele ansvaret litt.

I dag har jeg og E bodd på sofaen. Hun har spist konstant og kun sovet megakorte dupper. Økedøgn? :klo: Tenkte å dra å veie henne i morgen, bare for å se at det fortsetter i riktig retning. Blir hjemme hos foreldrene mine noen dager til, orker ikke dra hjem til hverdag og fullt kjør riktig enda. Og J storkoser seg med livet på bondelandet ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjolleri

Favolis, du danker sånne som meg totalt ut- jeg får nesten prestasjonsangst for å skaffe meg ny unge :ler:

Biltur med to kids og (ikke frivillig men likevel) alene med kidsa med gubben er på kurs! 

Om jeg skal tippe så synes nok mannen dette er såpass kjipt han og at han takler det med minst mulig klaging og kommunikasjon. Tror jeg hadde dødd litt inni meg av å ikke få bruke masse tid med den lille nyfødte- tror nesten jeg og bare hadde holdt kjeft så det ikke rakna fullstendig for knotten. Men for hver dag som går så er dere jo en dag closer til å få være sammen og nyte galskapen&kosen :laugh:

Jeg synes alle gnålte på hver sin kant(enten eller på mm eller mme) og jeg var så usikker da at jeg ikke helt klarte ta meg tiden til å avgjøre noe selv, jeg tenkte jo ikke at kanskje mine egne vurderinger faktisk var bra og riktige. Det merkelige er at ingen virker høre på mor/foreldrene sjøl. Men nå har jeg forhåpentligvis lært: unger sover(eller ikke) helt fint uten ullpysj fra Nøstebarn på saueskinn(faktisk er saueskinn ikke særlig bra), de trenger ikke ny bleie hvert femte sekund, alle desperate tiltak er genialt sålenge det ikke er farlig, og mat er mat. Ikke trenger en lage noe som helst fra bunn heller, selv om det og er godt altså. Jeg skal IKKE på grøtkurset til Margit Vea på Mathallen :ler: (har prøvd oppskriftene, og ungen hatet det). 

Og at de blir sykt kule folk :rodmer:

Hun ungen(og ikke minst størsten) din er veldig bra reklame altså. 

Jeg hadde blitt på foreldrehotellet til de kasta meg ut :ler:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjolleri :nigo::strix: 

Jeg får angst av hverdagen vår for tiden. Jeg anbefaler ny unge, men ikke lignende omstendigheter. :ler: Men, det blir veldig fort bedre. Hadde vi ikke fått like mye hjelp som det vi gjør hadde jeg nok vært litt mer lost, hotell mamma&pappa er :hjerte::hjerte::hjerte: 

Mannen synes garantert det er kjipt herfra til månen, men han kommer neppe til å snakke noe særlig om det. Selv om jeg kunne ønsket meg litt klaging i fellesskap :fnise: Heldigvis er det verdt det på sikt!

Jeg synes faktisk hverdagen med flaskeunge var lettere på mange måter enn nå med mest amming og litt flaske. Men det er jo himla greit å alltid ha matfatet tilgjengelig. Ungene blir awesome uansett! :jepp: 

***

Veiing overstått og det går fremover, men holder oss til litt tilskudd enda. Hun ville ikke ligge helt i ro, så fikk ikke helt nøyaktig vekt. Får heller prøve å trappe ned på det når vi kommer hjem og har litt enklere tilgang til helsestasjon og vekt. :Nikke: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...