Gå til innhold

Fløyelsmyk dagbok


Zenobia

Anbefalte innlegg

Den 10.8.2016 at 3.03, AnonymBruker skrev:

1. Tørre å konfrontere urettferdighet. Når du er uenig i noe så si fra. 

2. Ikke tro andres meninger er mer verdt en dine. 

3. Ikke tro andre er bedre enn deg selv. Du er like bra som andre.

4. Ikke vektlegg andre mer verdi enn deg selv.

5. Ta ting med en klype salt. Ikke ta alt så seriøst, le litt av ting, se det humoristiske. (Eksempel her må være det du begynte å grine av og brukte en hel dag å "sippe" over.)

Lykke til! Dette er oppskriften på en generell god selvtillit.

Anonymkode: 6c6ae...de1

Dette var et så bra svar at jeg limer det inn her.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

23 timer siden, AnonymBruker skrev:

Du er virkelig ikke alene om det. Det er tross alt noe som heter 1. dag fest, 2. dag gjest, 3. dag pest.

Anonymkode: f2723...065

Limer inn dette gullsitatet også, jeg :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Mrs.Under skrev:

Gresset er alltid grønnest der du vanner det.

 

Og der kom det enda ett klokt ord, gitt!

Jeg er visst i "stjele sitater"-modus for tiden :ninja:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
8 timer siden, Rumle skrev:

Er det adgang for rumlefanter her inne, mon tro?? :ninja: 

Selvsagt :hoppendeglad: 

Det er nesten ikke liv her, men jeg har stadig planer :blush: 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den 31.8.2016 at 9.13, Zenobia skrev:

Selvsagt :hoppendeglad: 

Det er nesten ikke liv her, men jeg har stadig planer :blush: 

Høres bra ut :) God helg til deg, i morgen! :blomst: 

 

:rolleyes:

Endret av Rumle
Atter en fredags-forvirring
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 time siden, Jacklost skrev:

Hva gjør folket på i kveld?

Jeg gjør ingenting. Bare hører på musikk og leser litt her og på nett. Du da? :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

  • 3 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Neida. Nå skal jeg til med et mat-eksperiment igjen:

Klar tomatfiskesuppe:

Ingredienser:
Toro fiskebuljong Det ble grønnsakbuljong. Fiskebuljongen er jeg redd ville krasjet med korianderen.
Hermetisk hakket tomat m/chili
Torsk
Purre
Hvitløk
Koriander (har visst litt lite :(   )
Olivenolje
Ekstra chili? Jepp.
Smak til med sitronsaft
Bønnespirer
Spinat

  • Finn frem alt
  • Sett på vann til fiskebuljong
  • Skrell og kutt purre og chili. Kutt opp fisk
  • Når vannet koker, tilsett buljong, chili, koriander, hermetisk tomat og olivenolje så sakte at det fortsetter å koke.
  • Tilsett fisken og la trekke
  • Tilsett presset hvitløk, spinat og bønnespirer rett før servering. Varm opp. Smak til med sitron.

 

Kommentar:
Det var grei mengde koriander. (Neste gang sløyfer jeg bønnespirer. Tilførte ikke noe ekstra.) Kanskje
gårsdagens poteter i terninger kan varmes litt og serveres til? Vil ikke ha det i suppa, siden poteten stjeler så mye kryddersmak. Salt fisken. Buljongen er ikke salt.

Ellers var den god :spise:

 

 

Endret av Zenobia
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var det til pers med ny suppe. Den var en suksess, etter utsagn og inntak å dømme.

Huskeliste/Ingredienser:
Hønsebuljong
Kalkun
Chili
Pasta
Brekkbønner
Snackspaprika
Gulrot

Rundtstykker
Hvitløk + smør

Skjær kalkun i små biter. Marinér i Santa Marias koriander/chili/salt/etc-blanding og olivenolje.

Sett på vann til buljong. Mål opp pasta.
Klipp brekkbønner, skjær paprika og chili og skav gulrot. Små biter.
Stek kalkunbitene underveis.
Ha i buljong og grønnsaker når vannet koker. Vent på nytt oppkok og tilsett pasta. (Bruk litt mindre vann enn 1/2 L pr. pakke buljong, siden pastaen trekker til seg endel smak. Eller 4 pk pr. 1 1/2L vann.)
Varm rundstykkene i stekeovnen når pastaen går i vannet.
Skrell hvitløk, og del i pressebiter.
Ha i de varme, stekte kalkunbitene mot slutten.

Serveres med varme rundstykker, hvitløkspresse/båter og smør.

:spise:


 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...